Marsepeinen varkentjes maken

3

Marsepeinen varkentjes maken

Ik heb eigenlijk altijd wel een blok marsepein in huis dat klaar ligt om iets leuks en lekkers mee te maken. Het maken van marsepein figuurtjes voor Sinterklaas stond al tijden op mijn lijstje en daar besloot ik op een avondje dus lekker mee aan de gang te gaan. In gedachten ging ik na welke figuren je rond deze tijd altijd in de winkel ziet liggen, dat zijn er een hoop! Maar marsepeinen varkentjes (en hele grote varkens!) zie je toch echt wel overal. Ik ging voor een stel kleine exemplaren die niet al te ingewikkeld zijn om zelf te maken.

Marsepeinen varkentjes maken

Marsepeinen varkentjes maken

Marsepeinen varkentjes

Zo eenvoudig is het om lieve kleine marsepeinen varkentjes te maken voor Sinterklaas. Een leuke activiteit met de kinderen voor Sinterklaas.
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 250 gram roze marsepein
  • Royal icing oogjes (zó maak je ze zelf!)
  • Mesje
  • Eventueel een ball tool voor de neusgaten

Instructies

  • Je ziet het, deze varkentjes zijn echt heel eenvoudig zelf te maken.
  • Maak van de roze marsepein 2 rollen, eentje die wat groter is voor de basis en een kleine voor de neus en oren. Snij beide rolletjes in plakjes, de grote iets dikker dan de dunne. Voor één marsepeinen varkentje heb je één groot plakje nodig en drie kleine. Maak vast setjes van de onderdelen om er zeker van te zijn dat je genoeg heb en straks niet een varkentje eindigt zonder neus 😉 .
  • Na het snijden van de plakjes marsepein is het allemaal vrij recht en hoekig, met je vingers maak je daarom de randen wat ronder. Zo zien ze er gelijk een stuk schattiger uit! Vorm ook gelijk de oortjes.
  • Plaats de neus op het gezicht en maak met een ball tool 2 neusgaten, maak de onderkant van de oren iets platter.
  • Plak de oren vast aan het hoofdje en maak met het mesje een mond en een inkeping in de oren. Plaats nu 2 ogen op het varkentje en je bent al klaar! Zo gepiept die varkentjes!
Tips

Heb je geen kant en klare oogjes? Je kunt ze natuurlijk ook maken van fondant of marsepein en eventueel een zwarte parel.

Bewaren

Verse marsepein kan op een droge en koele plaats 2 tot 3 maanden bewaard worden mits luchtdicht verpakt in vershoudfolie.

Marsepeinen varkentjes maken

Ik denk zomaar dat ik ze voor 5 december nog een keer ga maken. Hoe leuk staan deze wel niet op een grote schaal of etagère met kruidnootjes?

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

5 reacties

  1. monique schreef:

    Wat een leuk idee Laura, ik ga ze zeker uitproberen, maar hoe kun je het beste de onderdelen aan elkaar plakken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      De marsepein is plakkerig genoeg, dus dat blijft vanzelf zitten 🙂

  2. Margot schreef:

    Wat zijn ze schattig!

  3. Petra schreef:

    Heel erg leuk. Ook zo grappig dat ze zo’n verschillende uitdrukking hebben met die verschillende oogjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet geOpenbaareerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *