Járen geleden kreeg ik voor mijn verjaardag een Grieks kookboek. Het eerste dat ik uit dit boek maakte was tzatziki, iets dat ik nog nooit gegeten had. Het experiment pakte gelukkig goed uit, wat was dit lekker zeg!
Later heb ik nog wel eens uit gemak een bakje tzatziki in de supermarkt gekocht, maar dit was bij lange na niet zo lekker als de zelfgemaakte versie. Sindsdien geen gekochte tzatziki meer dus, gewoon lekker zelf maken. Zoveel tijd neemt het nu ook weer niet in beslag.
BAKTIP: Op zoek naar nog meer inspiratie? In Het Borrelhapjes Bakboek staan nog veel en veel meer sauzen, dips en spreads.
Samen met deze tzatziki maakte ik trouwens souvlaki, dit recept kwam even geleden al online. Je kunt de tzatziki met pitabrood als voorgerecht serveren, maar als bijgerecht naast de souvlaki is het ook heel erg lekker. Of als snack, dat is ook lekker. Eigenlijk is het gewoon altijd lekker 😉 .
Ooh, dit zonnetje doet me al meer zin krijgen in tzaziki! Heerlijk 🙂
Ahhhh liefde voor Tzaziki! Ga dit proberen 😀
Lekker! Dit heb ik al te lang niet gegeten.
Hmm, ziet er erg lekker uit! Deze ga ik zeker een keer proberen te maken. Ben ik de enige die tzatziki ook erg lekker vind bij een barbeque?
Nee hoor, dat vind ik ook erg lekker! 🙂
Op een workshop heb ik geleerd er kwark voor te gebruiken (is beter te verkrijgen) en er nog een paar eetlepels olijfolie in te doen. Dat maakt het extra mediterraan. En om de smaken allemaal goed tot hun recht te laten komen een klein snufje zout en wat peper.
Ahh lekker. Mijn moeder maakt ook altijd zelf tzatziki, maar ik heb het zelf nog nooit geprobeerd. Komt op mijn to-do lijstje! 😀
Ik eet tzatziki bij de gyros. Toevallig ’t zelfde recept 😉
Alleen doe ik de komkommer altijd in een schone keukenhanddoek uitknijpen, dan word de tzatziki minder waterig.
Dat is ook een goed idee ja, met de zeef gaat het ook goed. De theedoek ga ik ook een keer proberen 🙂
Mmm weer een heerlijk recept!
Je kunt ipv Griekse yoghurt ook gewone yoghurt nemen en deze uit laten lekken in een theedoek 🙂
ik kan geen lactose verdragen.zou ik het ook met gewone soja yoghurt kunne doen? of andere lactosevrije yoghurt
Ja hoor, dat moet geen probleem zijn.
Ik schraap de zaadlijsten er altijd eerst uit en rasp de komkommer dan, meeste vocht is er dan wel uit! Wij eten het eigenlijk alleen bij kip tandori, lekker fris!
Als ik tzaziki maak laat ik de griekse yoghurt ook nog een paar uurtjes uitlekken. Hij wordt dan nog iets dikker.En idd met het verwijderen van de zaadlijsten van de komkommer.
Let er wel op dat je geen huismerk griekse yoghurt gebruikt. Is een heel verschil qua smaak vind ik persoonlijk.
heerlijk! Ben het terug uit Griekenland en heb daar een workshop van een Griek over tzatziki gehad. De Grieken voegen nog 2 el olijfolie en 1 el azijn toe. Proef je zeker terug en maakt het nog lekkerder!
Van een Griekse kok heb ik aardig wat geleerd over de Griekse keuken en ik maar regelmatig verschillende Griekse gerechten zoals souzouki, keftedakia, Griekse paprikarijst etc. . Deze kok vertelde mij dat er in Griekse gerechten, zo ook in tzatziki, vaker oregano i.p.v. dille word gebruikt. Ik vind dat persoonlijk ook lekkerder.