gevulde Bbq ijshoorntjes

15 juli 2017
19

Door Lian – Sommige dingen zijn niet altijd mooi om te fotograferen, maar dat betekent niet dat het niet lekker is. Neem bijvoorbeeld deze gevulde bbq ijshoorntjes. Prachtig voordat het de bbq op gaat, daarna niet meer zo. Wel is dit het lekkerste snelle toetje dat we met jullie gaan delen en extra bonus omdat het ook in een kampvuur of de oven bereid kan worden. Dit is echt zo’n bbq toetje dat perfect is voor kinderen, ze kunnen naar eigen gelang de hoorntjes vullen en het wordt een grote bende bij het eten. Feest! Ik weet in ieder geval zeker dat ik hier als kind van zou hebben gesmuld, want eenmaal op de foto had ik het hoorntje binnen een paar tellen naar binnen gewerkt. Hieronder vind je het recept, maar het is meer een bereidingswijze. Kies naar eigen smaak de vullingen, maar zorg er wel voor dat er marshmallows, fruit en chocolade bij zit. Oh, en je hebt geen kinderen nodig om dit te maken hoor. 

Gevulde bbq ijshoorntjes

Deze gevulde bbq ijshoorntjes zijn een heerlijk toetje waarmee je super goed kunt combineren en variëren.
Porties: 10 ijshoorntjes

Ingrediënten

 • 1 pak ijshoorntjes
 • karamelsaus recept
 • 1 zak marshmallows
 • fruit naar keuze (zoals aardbeien en banaan)
 • chocolade druppels naar keuze
 • fudge en andere toppings naar smaak

Instructies

 • Neem een aantal kleine bakjes, of gebruik een muffin bakvorm, en vul deze met het verse fruit, de chocolade en de marshmallows. Ik koos de volgende ingrediënten: karamel fudge, marshmallows, aardbeien, banaan, salted caramel chocoladereep, witte chocoladedruppels, melk chocoladedruppels en pure chocoladedruppels.
 • Neem ook een schaaltje waar je de karamelsaus in doet. Het recept om deze karamelsaus zelf te maken vind je hier.
 • Pak een ijshoorntje en smeer de gehele binnenkant in met de karamelsaus. Vul vervolgens met jouw favoriete ingrediënten en zorg dat er minstens twee marshmallows in zitten. Duw goed aan, want eenmaal gesmolten zakt het naar beneden. Het mag aan de bovenkant dus best een stuk uitsteken zoals je kunt zien op de linkerfoto.
 • Wikkel het ijshoorntje in een vel aluminiumfolie waarbij de sluiting aan de onderkant van het gevulde bbq ijshoorntje zit.
 • Leg op de grill van de barbecue, of in een voorverwarmde oven van 180 °C, voor zo’n 6 minuten. Wacht even tot je de aluminiumfolie weer met de blote hand kunt aanraken en verwijder van het hoorntje. Het hoorntje is nu klaar om uitgelepeld te worden.
Bewaren

De hoorntjes zelf zijn, zonder de vulling, 1-2 weken te bewaren in een gesloten verpakking. Advies is om de vulling vers te maken.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

4 reacties

 1. Yolanda schreef:

  Wat een heerlijk toetje is dit als afsluiting van een bbq.

 2. Eline schreef:

  Wat een mega leuk idee! Weer eens iets anders dan standaard smores, dit moet ik een keertje proberen als we gaan barbecueën.

 3. Lilian schreef:

  Klinkt als een super lekkere afsluiting van een bbq. Mag ik vragen waar jij de chocolade druppels haalt? Ik kijk wel eens in diverse supermarkten maar daar zie ik ze nooit liggen!

  1. Laura Kieft schreef:

   Ik koop ze meestal bij Makro, maar een reep chocolade in stukjes hakken werkt ook prima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *