Griekse bruschetta

10 mei 2019
45

Normaal gesproken heb ik een goed geheugen. Mijn moeder zegt wel eens dat ik het geheugen van een olifant heb, dingen van járen geleden kan ik tot in de details herinneren. Normaal heb ik dan ook een agenda voor de vorm, ik schrijf het op, maar ik kijk er nauwelijks in omdat ik het toch niet vergeet. Behalve wanneer ik heel erg druk ben, dan is het een en al chaos in mijn hoofd. Dat ik vorige week zelfs was vergeten dat ik een afspraak had zegt genoeg. Gelukkig kwam ik er nog op tijd achter, maar als die andere persoon niets had gezegd was ik niet op komen dagen. En laatst toen ik voor mijn nieuwe boek een aantal bruschetta maakte, besloot ik ook gelijk een lekkere variatie voor het blog te maken. Wel zo handig om dat te combineren. Ook vergeten dus, kwam er pas een paar dagen later achter dat ik dat had willen doen. De ingrediënten die ik wilde gebruiken had ik inmiddels al opgegeten, maar gelukkig had ik nog meer dan genoeg lekkers in huis om deze Griekse bruschetta te maken. Ze waren zalig, echt iets dat ik vaker ga maken. Kan me heel goed voorstellen dat het een heerlijk voorgerecht is, maar ook bij een barbecue lijken ze me heerlijk.

Oh ja, met dat gebrekkige geheugen van mij momenteel ben ik dus ook totaal vergeten de precieze hoeveelheden op te schrijven. Nu is dat bij een recept als deze niet heel erg gelukkig. Ik zeg dus gewoon wat je nodig hebt, en in de receptuur zet ik de hoeveelheid waar nodig. Ze worden hoe dan ook lekker!

 

Griekse bruschetta

Deze Griekse bruschetta met Feta is ontzettend lekker en grote kans dat je ervan blijft eten! Gelukkig is bruschetta erg makkelijk te maken.
Porties: 15 stuks

Ingrediënten

  • 1 afbakciabatta
  • teentje knoflook
  • flinke scheut olijfolie
  • peper en zout
  • Griekse yoghurt (of tzatziki)
  • komkommer
  • cherry- of snoeptomaatjes
  • Feta (verkruimeld)
  • blaadjes munt

Instructies

  • Pers het teentje knoflook uit en doe dit samen met een scheut olijfolie, peper en zout in een kommetje. Roer door en laat even staan. Snijd de ciabatta in plakjes van ongeveer 2 centimeter dik en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Met een bakkwastje smeer je ze in met het olijfolie mengsel.
  • Zet de plakjes ciabatta ongeveer 10 minuten in de oven op 180 °C (boven- en onderwarmte) zodat ze lekker knapperig worden.
  • Wanneer de bruschetta zijn afgekoeld kun je ze beleggen. Begin met ongeveer een eetlepel Griekse yoghurt (of tzatziki) per broodje, strooi hier wat peper en zout over. Beleg ze verder met wat plakjes komkommer, gehalveerde tomaatjes en verkruimelde feta. Maak het af met een beetje munt.
  • Zet de Griekse bruschetta op een schaal en serveer aan je gasten.

Tips

  • Tip: gebruik Griekse yoghurt met een vetpercentage van 10%, deze yoghurt heeft een goede dikte die je op een broodje kunt smeren zonder dat het er gelijk vanaf loopt.
  • Bewaren: Ik raad aan om de bruschetta niet al te lang van tevoren te maken zodat het brood knapperig blijft. Hooguit een uurtje van tevoren. De broodjes zelf kun je natuurlijk prima al een dag eerder afbakken.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *