Griekse salade

17 augustus 2015
28

Griekse salade

Ik begin salades steeds beter te waarderen. Een aantal jaar geleden was ik niet zo dol op salades, de toevoegingen waren niet echt mijn ding. Toen hield ik het vooral bij sla zelf, zoals een konijn zeg maar 😉 . Maar goed, tijden veranderen en zo ook mijn smaak. Salades vind ik dus steeds lekkerder worden en ik probeer steeds meer soorten uit. Ik maakte onlangs deze Griekse salade en ik ben fan! Ik ga hem zelfs snel nog een keer maken. Zelf serveerde ik hem als bijgerecht bij het diner, maar je zou er ook prima alleen mee kunnen dineren of lunchen natuurlijk.

Griekse salade

Griekse salade

Een Griekse salade maken is niet moeilijk. Met dit snelle recept staat jouw zomerse salade zo op tafel. Serveer als bijgerecht of lunch er lekker mee.
Porties: 1 bak vol

Ingrediënten

  • kleine krop ijsbergsla
  • kleine komkommer
  • 1 (rode) ui
  • 200 gram feta
  • handje zwarte olijven
  • 4 tomaten
  • 1 rode paprika
  • olijfolie of andere dressing naar keuze

Instructies

  • Een salade maken is gelukkig niet moeilijk. We beginnen met alles fijnsnijden. De sla mooi fijn, de komkommer in stukjes, de ui in (halve) ringen, de feta in blokjes, de tomaten in partjes en de paprika in reepjes.
  • Doe dit allemaal bij elkaar in een kom en voeg ook het handje olijven toe. Hussel alles even flink door elkaar.
  • Naar smaak kun je nu olijfolie of een andere dressing toevoegen. Ik heb dit zelf niet gedaan, de meeste salades vind ik het lekkerst zonder dressing. Maar laat je daar niet door weerhouden, maak het zo lekker als je zelf wilt!
Tips

Deze salade past natuurlijk prima bij bijvoorbeeld de souvlaki die al online staat, maar binnenkort deel ik nog een lekker Grieks gerecht waar ik het zelf bij at.

Bewaren

Deze salade is max. twee dagen luchtdicht verpakt in de koelkast te bewaren.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

4 reacties

  1. Stella schreef:

    Lekker! Ik ben dol op salades en vooral op de Griekse 🙂 Meestal eet ik de Griekse boeren salade zoals ze die noemen. Dezelfde ingrediënten maar dan zonder sla en met groene paprika. Ahh nu alweer zin in!

  2. Margot schreef:

    Ja dit blijft een goede combinatie!

  3. Kübra schreef:

    Zo maak ik het ook altijd, maar dan zonder de paprika 🙂 Als avond eten grill ik er een stukje kip bij

  4. Trudy schreef:

    Heerlijk die salades. Ben een Fan!
    Deze moet je beslist ook eens proberen.

    Jouw sla en paprika, maar dan met kleine tomaatjes, pijnboompitten, gerookte kipfilet (snijden), oude geraspte kaas en Saus à l’Armagnac er door!! (koop je bv kant en klaar in Frankrijk, van Bénédicta)
    Crackertje of bruin stokbroodje erbij, succes verzekerd!
    Heerlijk op een zomerse dag, met weinig calorieën! (natuurlijk alleen wanneer je alles met mate gebruikt :-).)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *