Ik begin salades steeds beter te waarderen. Een aantal jaar geleden was ik niet zo dol op salades, de toevoegingen waren niet echt mijn ding. Toen hield ik het vooral bij sla zelf, zoals een konijn zeg maar 😉 . Maar goed, tijden veranderen en zo ook mijn smaak. Salades vind ik dus steeds lekkerder worden en ik probeer steeds meer soorten uit. Ik maakte onlangs deze Griekse salade en ik ben fan! Ik ga hem zelfs snel nog een keer maken. Zelf serveerde ik hem als bijgerecht bij het diner, maar je zou er ook prima alleen mee kunnen dineren of lunchen natuurlijk.
Griekse salade
Griekse salade
Een Griekse salade maken is niet moeilijk. Met dit snelle recept staat jouw zomerse salade zo op tafel. Serveer als bijgerecht of lunch er lekker mee.
Porties: 1 bak vol
Ingrediënten
- kleine krop ijsbergsla
- kleine komkommer
- 1 (rode) ui
- 200 gram feta
- handje zwarte olijven
- 4 tomaten
- 1 rode paprika
- olijfolie of andere dressing naar keuze
Instructies
-
Een salade maken is gelukkig niet moeilijk. We beginnen met alles fijnsnijden. De sla mooi fijn, de komkommer in stukjes, de ui in (halve) ringen, de feta in blokjes, de tomaten in partjes en de paprika in reepjes.
-
Doe dit allemaal bij elkaar in een kom en voeg ook het handje olijven toe. Hussel alles even flink door elkaar.
-
Naar smaak kun je nu olijfolie of een andere dressing toevoegen. Ik heb dit zelf niet gedaan, de meeste salades vind ik het lekkerst zonder dressing. Maar laat je daar niet door weerhouden, maak het zo lekker als je zelf wilt!
Tips
Deze salade past natuurlijk prima bij bijvoorbeeld de souvlaki die al online staat, maar binnenkort deel ik nog een lekker Grieks gerecht waar ik het zelf bij at.
Bewaren
Deze salade is max. twee dagen luchtdicht verpakt in de koelkast te bewaren.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Lekker! Ik ben dol op salades en vooral op de Griekse 🙂 Meestal eet ik de Griekse boeren salade zoals ze die noemen. Dezelfde ingrediënten maar dan zonder sla en met groene paprika. Ahh nu alweer zin in!
Ja dit blijft een goede combinatie!
Zo maak ik het ook altijd, maar dan zonder de paprika 🙂 Als avond eten grill ik er een stukje kip bij
Heerlijk die salades. Ben een Fan!
Deze moet je beslist ook eens proberen.
Jouw sla en paprika, maar dan met kleine tomaatjes, pijnboompitten, gerookte kipfilet (snijden), oude geraspte kaas en Saus à l’Armagnac er door!! (koop je bv kant en klaar in Frankrijk, van Bénédicta)
Crackertje of bruin stokbroodje erbij, succes verzekerd!
Heerlijk op een zomerse dag, met weinig calorieën! (natuurlijk alleen wanneer je alles met mate gebruikt :-).)