Hoi! Zoals je ziet staat er vandaag een artikel online dat je eigenlijk helemaal niet zou verwachten hier. Want op Laura’s Bakery draait het om bakken toch? Bergen zoetigheid en hartige snacks. Dat klopt helemaal en daar zal het grotendeels ook gewoon om blijven draaien. Maar zoals jullie misschien wel weten, vind ik het ook heel erg leuk om te koken. Ik zal altijd beter blijven in bakken dan in koken, maar af en toe ben ik gewoon heel trots op mijn kookkunsten. Zo trots, dat ik het soms wel eens wil delen met jullie omdat ik vind dat iedereen het moet proeven. Deze souvlaki is daar een voorbeeld van.
Lange tijd heeft het delen van maaltijden op Laura’s Bakery mij tegengehouden. Vooral omdat ik het niet vond passen, maar ik merk dat jullie mijn huidige uitstapjes naar hartig heel erg waarderen. Nu is een maaltijd natuurlijk wel even anders dan een brood of hartige taart, maar ik heb besloten om het gewoon eens te proberen. En wel met een geheel nieuwe rubriek: Laura Kookt. Deze rubriek zal maximaal 1 keer per 1-2 weken voorbij komen. Als je bedenkt dat er wekelijks 4 artikelen gepubliceerd worden, valt dit dus best mee en blijft Laura’s Bakery voornamelijk zoals jullie nu gewend zijn. Het blijft natuurlijk gewoon draaien om zoetigheid, hartige snacks en how to’s. Maar vanaf nu zal ik zo af en toe ook eens iets anders delen wanneer ik weer eens heel trots ben op een gerecht, dat komt dan in de rubriek Laura Kookt!
Ik hoop natuurlijk dat jullie dit een leuke afwisseling vinden, dus laat mij vooral weten wat je ervan vindt!
Wel, genoeg introductie voor deze nieuwe rubriek. Op naar het recept! Deze souvlaki is misschien iets anders is dan je gewend bent. Ik gebruik namelijk nooit lamsvlees, maar kip! En dat is heerlijk 🙂 . Kijk maar mee!
Souvlaki met rijst en salade
Ingrediënten
- 200 gram Griekse yoghurt
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- sap van een halve citroen
- 1 el fijngesneden dille
- zout en peper naar smaak
- 4 stukken kipfilet
- rijst
- kleine krop ijsbergsla
- cherry tomaatjes
- eventueel nog extra partjes citroen
- satéstokjes
Instructies
-
Doe de yoghurt in een kom en voeg hier de knoflook, citroensap, dille, zout en peper aan toe. Roer door elkaar.
-
Snij de kipfilets in blokjes en doe in de kom bij het yoghurt mengsel. Schep om zodat alle kipblokjes bedekt zijn met de yoghurt marinade. Zet de kom minimaal een uur in de koelkast en schep af en toe om.
-
Leg de satéstokjes een half uurtje in water voordat je de blokjes kipfilet eraan rijgt.
-
Ikzelf bak de spiesjes op een bakplaat, dat gaat voor mij het makkelijkst. Je kunt ze eventueel ook prima onder de grill plaatsen of gewoon in de pan bakken. Bak (of gril) de spiesjes tot ze kleuren en gaar zijn. De de plaat of pan van te voren in.
-
Kook ondertussen de rijst en snij de krop sla fijn. Halveer de cherry tomaatjes en snij de citroen in partjes.
-
De overgebleven yoghurt marinade kun je eventueel in een pannetje verwarmen en als saus erbij serveren.
-
Serveer de souvlaki met rijst, salade en (eventueel) citroen partjes.
En daarmee is deze souvlaki het allereerste gerecht in de rubriek Laura Kookt! Ik hoop dat jullie deze variatie op Laura’s Bakery leuk vinden, laat mij het vooral weten!
Lekker 🙂
Gr.ElsaR
Heerlijk die Souvlakie en leuk om af en toe ook eens een maaltijd te zien.
Want koken hou ik ook erg van .
Ik zou zeggen vooral mee doorgaan !!!
Groetjes Patricia
Leuk om te horen! Ga ik zeker doen 🙂
Dit ga ik vanavond gelijk uitproberen. Leuk dat je dit ook ernaast doet, Laura!
Wat leuk dat je er gelijk mee aan de slag bent gegaan! Smaakte het goed?
Leuk Laura! Nu voel ik mij minder schuldig als ik zo af en toe een niet bakgerelateerd recept post
Nergens voor nodig om je schuldig te voelen toch 😉 Gewoon lekker blijven doen!
Als de kook recepten net zo lekker zijn als die van het bakken, dan hoor je mij niet klagen! En aangezien alles altijd zo leuk en goed er uit ziet denk ik dat dat helemaal goed komt.
Wat leuk. Ik ga het zeker proberen, want mijn kookkunst is beter dan de bak kunst.
Al een aantal lekkere dingen gemaakt.
lekker!!! nog wat tzaziki er bij (anders vind ik ’t te droog) ga ’t zeker maken
leuk recept Laura!
De tzatziki stond hier ook op tafel ja! 🙂
Lekker! En leuk dat je ook maaltijden deelt.
heey! Ziet er super lekker uit! Ik hou ook echt van grieks eten! Maar eet je bij dit gerecht niet gewoon droge rijst? Ik hoop dat je reageerd want ik wil het graag maken maar als je droge rijst eet hoeft t niet…
Xoxo
Je kunt eventueel de overgebleven yoghurt marinade in een pannetje verwarmen en deze er als saus bij serveren. Tzatziki is er ook erg lekker bij, dat recept komt binnenkort online. Je kunt er prima variaties in aanbrengen als je rijst los niet lekker vindt.
Ziet er lekker uit! Ik ga het zeker eens proberen! En heel erg leuk dat je nu ook hartige recepten gaat posten, voor een beetje variatie
Heel erg leuk. Vooral blijven doen. Je brengt mensen waaronder ik zelf op kook ideeën. Sinds ik je blog volg sta ik iets meer mijn best te doen in de keuken. Alles ging of net een beetje mis. Of het was niet wat ik ervan verwachte. Mijn dochter van bijna 2 heeft erge koemelk allergie. Waardoor ik mijn intresse in koken verloor.Jou resepten kan ik makkelijk bij houden met kleine wijzegingen. Super tof supper lekker.
Wat leuk om te horen! Blijf vooral doorgaan zou ik zeggen 😉
Leuk idee en ziet er heerlijk zomers uit! Alleen laat ik de knoflook vervallen.
Xus
super
Helemaal leuk! Home made sandwiches enzo zou ik ook heel leuk vinden om ideeën op te doen. Al valt dat dan weer niet helemaal onder “koken” 😉
Dat had ik ook als idee. Niet helemaal koken, maar past wel prima in deze nieuwe rubriek. Je zult zeker een keer sandwiches voorbij zien komen!
Helemaal leuk deze rubriek. Binnenkort ook maar eens uitproberen. Ik gebruik namelijk altijd dezelfde homemade marinade. Mag wel eens afwisseling inkomen, vind ik zelf.
Het ziet er in elk geval heerlijk en smakelijk uit wat je hebt klaargemaakt.
Hoi Laura,
Ziet er super lekker uit ga k zeker maken! Maar op hoeveel graden em hoelang doe je de kip in de oven?
Groetjes
Ik heb ze zelf op een grillplaat gebakken. Durf tijd en temperatuur dus niet precies te zeggen, zou denk ik 200 graden proberen en dan gewoon regelmatig kijken (en draaien!) tot het gaar is.
Bedankt voor het delen van het lekkere recept. Ik ben zelf een groot fan van rijst, maar vind het lastig om nieuwe recepten te bedenken waarbij ik rijst kan eten. Ik ga deze souvlaki zeker een keer maken!