Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Tips voor de perfecte cake

Laura Kieftdoor Laura Kieft
28 februari 2017
in cake en taart, Inspiratie
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Na een artikel bomvol met tips en trucs voor de perfecte koekjes, is het nu tijd voor zo’n overzicht voor het bakken van de perfecte cake. Ik vind een cake eenvoudig en simpel om te maken, maar toch blijkt dat er genoeg is dat fout kan gaan. Dat ik het niet moeilijk vind, ligt vooral aan het feit dat ik er al heel erg veel gebakken heb. Oefening baart kunst en na verschillende gemaakte fouten kom je er vanzelf achter wat niet werkt (en hoe het de volgende keer wel moet). Zo ben ik zelf ook achter bijna alle genoemde punten in dit artikel gekomen, door fouten te maken. Als je deze baktips eenmaal kent, staat niets je nog in de weg om de perfecte cake te bakken. 

Droge cake

Een cake hoort natuurlijk lekker smeuïg te zijn. Een hap droge cake die je niet weggekauwd krijgt is geen succes. De oorzaak van een droge cake is heel simpel: dan is hij te lang en/of te heet gebakken. Daardoor is er te veel vocht verdampt wat een droge cake als resultaat geeft. Probeer het dan de volgende keer vooral op een lagere temperatuur en/of controleer de cake al wat eerder om te zien of hij gaar is. Je kunt in dit artikel al mijn tips lezen om een uitgedroogde cake te voorkomen.

Compacte cake

Een compacte cake kan bij bepaalde recepturen heel lekker zijn, maar meestal wil je natuurlijk gewoon een luchtig resultaat hebben. Een compacte cake kan meerdere oorzaken hebben. Een eerste is teveel vocht, bijvoorbeeld van melk, eieren of boter. Een cake kan dan niet goed gaar worden en rijzen, dat zorgt voor een compact resultaat.

Nog een reden is een te luchtig beslag. Ja, dat kan dus. Een te luchtig beslag zakt juist in en geeft een compacte cake als resultaat. In dit artikel op Handige Baktips vertel ik je er alles over. Maar je beslag kan ook door teveel bakpoeder compact worden, dan wordt het namelijk ook te luchtig door het rijzen.

tips voor de perfecte cake

Ingezakte cake

Deze ingezakte cake past ook een beetje bij het vorige punt, de compacte cake. Je cake zakt namelijk in door een te luchtig beslag, dat komt door het te luchtig kloppen of toevoegen van teveel rijsmiddelen. Je leest daar hier dus meer over. 

Een cake kan ook inzakken wanneer je de oven te vroeg opent. Je cake heeft de warmte nodig om te rijzen in de oven en daarmee ook stevig te worden. Je verstoort dit proces door het ovendeurtje te openen. Er komt dan koude lucht bij je cake en als schrikreactie kan je baksel compleet mislukken. In het geval van een cake zakt hij dus in. Wil je toch de oven openen om je baksel te controleren? Doe dat dan zo laat mogelijk. Ik houd meestal aan dat minimaal twee derde van de baktijd erop moet zitten.

Opengescheurde cake

Ik vind een opengescheurde cake prachtig, dat staat zo lekker rustiek. Maar aan de vele vragen die ik krijg merk ik dat niet iedereen dat vindt. Veel van jullie hebben liever een cake die niet ‘gehavend’ uit de oven komt. Gelukkig is het niet moeilijk om zo’n cake te bakken, het heeft namelijk alles te maken met de temperatuur. Gewoon op een lagere temperatuur bakken en dan je cake eventueel wat langer in de oven laten staan. Je leest er in dit artikel alles over.

Stukjes zakken naar bodem

Vervelend, voeg je stukjes chocola toe aan je cake en dan blijken ze bij het aansnijden allemaal naar de bodem gezakt te zijn. Hetzelfde geldt voor stukjes fruit, koek of andere toevoegingen. Ook dit kan weer meerdere oorzaken hebben. Truc nummer één is het toevoegen van wat bloem aan bijvoorbeeld die stukjes chocola. Even in een apart schaaltje mengen zodat alle stukjes voorzien zijn van een laagje bloem, dan kun je ze daarna aan het beslag toevoegen. Hier lees je er meer over.

Reden nummer twee is weer dat te luchtige beslag. Een te luchtig beslag is niet stevig genoeg om die stukjes te weerhouden van het zakken naar de bodem. Vergelijk het maar met het schuim op je cappuccino. Op een stevige laag schuim blijft je koffielepeltje (in het begin) liggen, wanneer het niet stevig is door teveel luchtbelletjes zakt het er zo doorheen.

Cake bewaren

Als je eenmaal die perfecte cake hebt gebakken, dan wil je natuurlijk ook dat die perfect blijft tot je hem serveert. Belangrijkste is om hem niet in de koelkast te bewaren, dan droogt hij namelijk uit. Verder is goed inpakken belangrijk, ik gebruik meestal aluminiumfolie. Hier lees je al mijn bewaartips.

En dan als laatst zet ik wat van mijn favoriete cakerecepten voor je op een rij waarop je bovenstaande tips toe kunt passen:

  • basisrecept voor vanillecake
  • appel-kaneel cake met noten
  • zebra tulband
  • perzik-vanille tulband
  • Oreo chocolade tulband
  • citroen-bosbessen yoghurt cake

Hier vind je het overzicht met alle cakerecepten op Laura’s Bakery.

Heb jij nog tips voor de perfecte cake?

Vorige post

Volgende post

Oproep: bak jij de lekkerste cheesecake?
Nutella swirl koekjes

Related Posts

De Bakstrijd: maart 2021

door Laura Kieft
01 maart 2021
2

...

Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft
22 februari 2021
2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode...

Appelvlaai

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft
15 februari 2021
0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari....

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 29

  1. Sharona says:
    4 jaar geleden

    Ik mis mijn ultieme tip voor een smeuïge cake:
    Wanneer hij een kwartier uit de oven is de cake verpakken in een pedaalemmerzak en zo verder laten afkoelen. Hij wordt dan heerlijk!

    Beantwoorden
  2. Esmee says:
    4 jaar geleden

    Zo’n opengescheurde cake vind ik ook juist iets ambachtelijks hebben! Heel handig om een cake-troubleshooting hulppje te hebben. Ik ga met dit in mijn achterhoofd eens zelf een cakerecept maken!

    Beantwoorden
    • Manuelle says:
      1 jaar geleden

      Hoi! Ik heb de laatste tijd problenen met mijn cakes, ze zijn te vet. Ik gebruik de juiste hoeveelheden en ik bekleed het bakblik met papier zonder in te vetten. Wat kan het probleem zijn? Ik dacht zelf dat het misschien aan het bakpapier zou kunnen liggen, kan dat? Andere ideeën?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        1 jaar geleden

        Wat gek. Zijn ze wel goed gaar?

        Beantwoorden
        • Manuelle says:
          9 maanden geleden

          Ja ze zijn zeker gaar..

          Beantwoorden
  3. margriet says:
    4 jaar geleden

    Heb vandaag jouw koffiecake met mascarpone gemaakt, heerlijk! Alleen vroeg ik me af dat met die mascarpone laag..hoelang kan dan de cake buiten de koelkast bewaard worden?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      ik zou dan maximaal 1-2 uur aanhouden.

      Beantwoorden
  4. Kithy says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Hoe kun je een cake goed uit een tulband vorm krijgen. Ik heb nu een met veel versiering. Echter, ondanks goed invetten en gebruik van paneermeel, kreeg ik de cake er niet uit.
    Heb je hier een tip voor?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ik vet de cakevorm of tulband altijd in en bestuif deze met bloem. Na het bakken laat ik de cake zo’n 10-15 minuten afkoelen in de vorm en daarna los ik hem op een rooster. Als je hem te snel lost, breekt de cake. Maar wacht je te lang, dan gaat hij vastzitten.

      Beantwoorden
  5. Lidwien says:
    4 jaar geleden

    Cake blijft ook plakken als de vorm ingevet wordt met olie, is mijn ervaring.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ik geloof dat een bakspray iets anders is van samenstelling. Olie vind ik ook niet prettig werken namelijk.

      Beantwoorden
  6. Wimbo says:
    3 jaar geleden

    Een vorm met Tefal binnenkant werkt erg goed. Desnoods de zijkanten “lossnijden” met een dunne plastic spatel. Werkt altijd bij mij. Natuurlijk bij een gewoon rechthoekig bakblik. Bij een tulband kun je ‘m ook los tikken met een houten spatel tegen de zijkant. Of de vorm een beetje inknijpen (Vervormen)

    Beantwoorden
  7. Marloes says:
    2 jaar geleden

    Vraagje over het bewaren. Hoe zit het met een spongecake? Je weet wel, die je mooi rondom afsmeert met botercrème en nog een mooie ganache bovenop ofzo? Gister gemaakt, in het recept stond dat hij in de koelkast bewaard moet worden ivm de crème. Maar de cake van binnen was inderdaad wat aan de droge daarna…

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Als de vulling in de koelkast moet, dan wel in de koelkast bewaren. Pak dan de taart wel zo goed mogelijk in zodat hij zo min mogelijk uitdroogt.

      Beantwoorden
  8. Wimbo says:
    2 jaar geleden

    Je kunt wat aardappelschillen bij een cake doen die onder een stolp ligt. Deze geven precies genoeg vocht af om de cake lekker mals te houden. Het idee van een humidor zeg maar.

    Beantwoorden
  9. Almanda says:
    9 maanden geleden

    Hoi Laura, ik heb al vaak jouw lekkere recepten gemaakt maar heb je misschien ook goede recepten voor cake in de broodbakmachine? Ik kan niks lekkers vinden en wil geen kant en klaar pakjes gebruiken. Ben benieuwd!
    Alvast veel dank!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Hi Almanda, we hadden al even per mail contact, maar ook nog via deze weg: ik heb nog geen broodbakmachine, maar zodra ik er een heb dan volgen de recepten ervoor ook 🙂

      Beantwoorden
  10. Ulrike Sinap says:
    7 maanden geleden

    Interesse indien er receptjes komen met een BBM :)!
    Maar zal het nu eventjes met de oven doen! Toch vraag ik me af wat de beste eivervanger is voor dit soort caken? Liefst ook geen banaan. Het mag wel eens maar niet te vaak. En ook niet onbelangrijk, welke verhouding aub? Heb eens no egg geprobeerd en was niet te eten! Zo teleurgesteld 🙁

    Bedankt voor je reactie 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 maanden geleden

      Wat bedoel je precies met een BBM? Hier lees je meer over het vervangen van eieren bij het bakken: https://www.laurasbakery.nl/eieren-vervangen-bij-het-bakken/

      Beantwoorden
      • Ulrike says:
        7 maanden geleden

        BBM staat voor BroodBakMachine :)!
        Deze pagina heb ik ook al geraadpleegd maar is voor mij als leek nog steeds vaag. Ik bedoel ermee, wat werkt wel en wat werkt niet in bv een cake? Zou compote werken? Ik heb al zoveel broden en cakes moeten weggooien omdat het me niet lukt een vervanging te vinden voor eieren en ben eigenlijk tegen verspilling :)!

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          7 maanden geleden

          Ik weet niet wat de reden is dat je het wilt vervangen, maar misschien kun je beter zoeken naar een recept dat in eerste instantie al geen ei nodig heeft, dan is het recept er volledig op afgestemd (vegan cake).

          Beantwoorden
          • Ulrike says:
            7 maanden geleden

            Dag Laura, ik ben ei-intolerant :)! Zelfs een beetje ei is al te veel ei jammer genoeg. Maar ik probeer recepten te zoeken die zo goed mogelijk op de gewone lijken. Maar ok, ik zal dan vegan cakes opzoeken. Toch bedankt!

          • Laura's Bakery says:
            7 maanden geleden

            Ik ga het op mijn lijstje zetten, maar kan je helaas nog niet verder helpen omdat ik het zelf nog niet heb geprobeerd.

  11. Almanda says:
    7 maanden geleden

    Hoi Laura ik heb het nu twee of drie keer geprobeerd met recepten van internet maar geen van de keren kwam er een goede cake uit…in elk geval bij lange na niet zo lekker als uit de oven dus dan vind ik het de moeite niet waard. Misschien is een BBM gewoon niet geschikt… maar ik blijf kijken hoor 😊

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 maanden geleden

      Lastig! Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik nog nooit een cake in een broodbakmachine heb gebakken.

      Beantwoorden
  12. Monique says:
    2 maanden geleden

    Sinds ik een Kitchenaid heb, mislukken mijn cakes en cakejes. Ze worden te compact en ontzettend vet, het drupt eruit. Ik gebruik de juiste hoeveelheden ingrediënten en zorg er ook altijd voor dat alles goed op kamertemperatuur is. De vorm vet ik niet in (bakpapier) of heel beperkt. Toch gaat het keer op keer mis. Wat doe ik verkeerd? Ik gebruik de klopper voor cakebeslag (die heb ik met en zonder flexibel gedeelte aan de zijkant, beide geven hetzelfde effect).

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Dat is echt ontzettend vreemd! En hiervoor gebeurde dat niet toen je alles met de hand en de handmixer deed?

      Beantwoorden
      • Monique says:
        1 maand geleden

        Nee, hiervoor ging het eigenlijk altijd goed, met de handmixer. Misschien klop ik te kort? Dat het niet goed genoeg gemengd is? Of juist te lang? Voorheen had ik het heel af en toe, maar dat was dan vaak als ik te lang gemengd had, met boter die al te zacht was. Dan ging de boter splitsen. Juist daarom let ik bij de Kitchenaid goed op, maar kennelijk gaat er dan toch iets mis.

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 maand geleden

          Ik zou denken dat je te lang mixt eerder. De KitchenAid heeft natuurlijk ook veel kracht en een grote klopper. Gebruikt je mijn basisrecept voor cake? En welke klopper gebruik je? Misschien heb je hier wat aan: https://www.laurasbakery.nl/welk-opzetstuk-van-de-mixer-gebruik-je-voor-welk-deegbeslag/

          Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠
⁠
Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠
⁠
En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/155499357_153487403259418_3918615731402010880_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=TEMEwqT28cwAX-8gZwU&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=a9432725b878801c293f211c9ea0d3d1&oe=60654B10' title='DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠ ⁠ Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠ ⁠ En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat 'het ook op moet': lekker uitdelen! Daar maak je heel erg veel mensen blij mee. Zeker nu 🤗⁠ ⁠ Mijn boek(en) nog niet in huis? Via de link in mijn profiel kun je ze allemaal bestellen 📚 > @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek'>
  • DE LAATSTE BAKSTRIJD! Vandaag gaat er een hele bijzondere @debakstrijd van start, want het is de allerlaatste. Ik weet dat een hoop enthousiaste bakstrijders dit jammer zullen vinden, net zoals ikzelf overigens, maar ik heb er goede redenen voor en die lees je allemaal in het nieuwe artikel op het blog.⁠
⁠
Natuurlijk heb ik daarom gekozen voor een extra leuk thema waarbinnen iedereen mee kan doen: Pasen! Gezien het Feestdagen Bakboek later dit jaar uitkomt, leek het me extra leuk om de laatste Bakstrijd in het teken van een feestdag te laten staan. Dus bak je mooiste of lekkerste paascreatie en doe gezellig mee! Op het blog lees je er álles over, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#debakstrijd #pasen #hetfeestdagenbakboek #bakken #sloffentaart #paasei
  • Sommigen van jullie hebben afgelopen week kunnen genieten van een weekje voorjaarsvakantie (met prachtig weer). Hoe dan ook moet iedereen morgen weer aan de bak en daarbij is een verantwoorde snack altijd welkom. Wat dacht je van deze citroen-havermout balletjes? Een fris tussendoortje bij lekkere trek.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekfunctie op de website, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tussendoortje #verantwoordesnack #havermout⁠
  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=Oidjdwi1oFQAX9iN7xF&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=f203deaea7fd02bfed1ffb3a40dee80e&oe=6064F88F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=MH_bM4FTBFcAX8aTOd_&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=c48e7ca1e8c607df93e406d42a2f6aa6&oe=60640F24' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Zelf aardbeienjam maken

Bakken met roomboter of margarine?

Aardbeien kwarktaart met mascarpone crème

Bakken zonder eieren

Volgende Post
Nutella swirl koekjes

Nutella swirl koekjes

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Bananen eclairs

03 maart 2021

De Bakstrijd: maart 2021

01 maart 2021

Speculoos cake

27 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Sinterklaas cupcakes

door Laura Kieft-05 december 2010-15

Bij Sinterklaas in de keuken draaiden de ovens op volle toeren, Overal stonden pieten in grote beslagkommen te roeren. Dit keer geen deeg voor pepernoten, Er werden baking cups met speculaasbeslag volgegoten.   In het...

Eenvoudig met bloemen

door Laura Kieft-22 november 2010-4

En ik maar denken dat ik bijna geen tijd meer zou hebben wanneer ik eenmaal stage zou lopen… Dat is dus iets anders gelopen dan gedacht want ondertussen sta ik bijna elk weekend te bakken....

Whoopie pies

door Laura Kieft-07 november 2010-19

Het zijn geen koekjes… Het zijn ook geen cakejes… Het zijn Whoopie Pies!!!  Whoopie pies worden gekenmerkt door hun ronde vormen en een lekkere romige laag er tussen. Deze stonden al een tijdje op mijn...

Geruite dode vis?

door Laura Kieft-01 november 2010-2

Een taart met ruitjes hebben jullie van mij al eens eerder gezien. Maar in combinatie met een dode vis (van fondant, dat dan weer wel) waarschijnlijk nog niet. Deze taart heb ik voor een collega...

Halloween chocolaatjes

door Laura Kieft-30 oktober 2010-5

Afgelopen week kreeg ik mijn bestelling binnen met allemaal leuke taartspulletjes. Omdat het bijna halloween is kreeg ik er van deleukstetaartenshop.nl chocolade doodshoofd mallen bij. Ik heb nog nooit eerder met chocoladevormpjes gewerkt, het was...

Bedankjes

door Laura Kieft-26 oktober 2010-5

Laatst kwam mijn nichtje met de vraag of ik misschien wat cupcakes wilde maken om als bedankje te kunnen geven. Natuurlijk wil ik dat doen! Voor school was zij bezig met een onderzoek, de proefpersonen kregen als...

Bedankt

door Laura Kieft-20 oktober 2010-2

Op mijn stage weten ze inmiddels ook dat ik taarten bak, deze mocht ik maken voor een collega die bij ons weg ging. De taart moest helemaal in de stijl van het bedrijf. Bovenop dus...

Taart en Trends

door Laura Kieft-10 oktober 2010-7

Gisteren was het dan zover; de Taart en Trends beurs in Hilversum. Vorig jaar rond deze tijd had ik nog nooit gehoord van het fenomeen ‘taartdecoratie’ en nu ben ik naar de beurs geweest en...

Verjaardag lekkers

door Laura Kieft-20 september 2010-4

Afgelopen zaterdag ben ik 20 jaar geworden! Reden voor taart natuurlijk 🙂 Heerlijk om weer eens een taart te maken. Ik loop nu stage waardoor er niet meer zoveel tijd als er eerst was om...

Toblerone cupcakes

door Laura Kieft-18 september 2010-10

Met deze overheerlijke cupcakes ga ik meedoen aan een wedstrijd: de “Holland’s Cupcake Challenge“. Ik kwam via via op deze site terecht en besloot mee te doen aan de wedstrijd. Elke maand geeft Loyoya een...

Fruitklontjes

door Laura Kieft-05 september 2010-3

Een ijsklontje met fruit; oftewel een fruitklontje. Lekker makkelijk om te maken en het staat ook nog eens hartstikke leuk om zo je drankjes te serveren: fruit in een ijsklont. Het idee kende ik wel, op...

Theepot cupcakes en een ijsje

door Laura Kieft-28 juli 2010-9

Voor de eerste cupcakes heb ik mij laten inspireren door mijn theepot. Ik zat naar mijn theepot in de vorm van een cupcake te kijken en dacht dat het wel leuk was om hiervoor bijpassende...

Walnoot bonbons

door Laura Kieft-25 juli 2010-4

Wanneer ik bij de plaatselijke notenzaak ben wil ik het liefst elke keer walnoot bonbons meenemen. Helaas voor mij hebben ze ze niet altijd en kom ik er nou ook weer niet wekelijks. Nu kwam...

Brownies uit een pakje

door Laura Kieft-19 juli 2010-5

Even een keertje lekker makkelijk. Geen recepten gevolgd maar gewoon heel simpel in de supermarkt een mix voor brownies gekocht. Het enige dat ik hoefde te doen op mijn luie zondagmiddag was water en boter...

Macarons!

door Laura Kieft-05 juli 2010-28

Nadat ik aan verschillende mensen had verteld dat ik macarons ging maken keken verschillende mensen mij glazig aan. Dus ik begin maar gelijk met een uitleg over het typische Franse koekje: Een macaron bestaat uit...

Bijna beroemd ;)

door Laura Kieft-03 juli 2010-3

Een aantal weken geleden werd mij gevraagd of ik mee wilde werken aan een interview over jongeren met een bijbaantje. Natuurlijk wilde ik dat! Het interview staat in het laatste exemplaar van ist in Christ....

Hartige muffins

door Laura Kieft-26 juni 2010-32

Ik was al tijden op zoek naar een lekker recept voor hartige muffins, maar nooit vond ik een écht lekker recept. Niet lang geleden kwam ik dit recept tegen en ben ik gaan bakken. Nou,...

Bloemetjes en nog meer voetbal

door Laura Kieft-18 juni 2010-2

Mijn zusje en haar beste vriendin hadden vandaag het idee om cakejes te maken. Morgen gaan we met een groep naar de tweede wedstrijd van Nederland kijken dus er was al gauw besloten dat het...

Hup Holland Hup!!

door Laura Kieft-14 juni 2010-1

Cupcakes voor het WK. Deze cupcakes waren voor mijn overbuurvrouw, zij moet moet vandaag werken tijdens de eerste wedstrijd van Nederland. Dus voor op het werk lekkere WK cupcakes! De voetballen waren niet zo heel...

Aardbeien

door Laura Kieft-13 juni 2010-1

Aardbeien voor mijn collega die ons ging verlaten. Na 3,5 jaar collega’s te zijn geweest gaat ze beginnen met een andere baan. Als afscheidscadeautje een paar leuke cupcakes in een theedoos verpakt. Twee cupcakes als...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan