Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Zebra tulband

Laura Kieftdoor Laura Kieft
13 juni 2015
in Cakes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

zebra cake

Het klinkt misschien een beetje gek zo’n zebra tulband, maar als je naar de binnenkant van de cake kijkt zul je begrijpen waarom hij zo heet. Dan zul je zien dat het chocolade- en vanille beslag elkaar in mooie streepjes afwisselen, het zebra patroon. Een soort marmercake deluxe eigenlijk. Op verschillende Amerikaanse blogs was ik deze techniek al tegengekomen en dat wilde ik ook wel eens proberen. Het zag er niet moeilijk uit, dus ik ging aan de slag. Met twee ijslepels in de hand schepte ik het beslag om en om in de vorm, hopend dat het patroon wilde lukken. Dat is natuurlijk altijd maar de vraag en daar kom je pas achter als de cake helemaal klaar is. Gelukkig ging het goed! Ik laat je zien hoe jij zelf ook zo’n zebra cake kunt maken.

zebra cake

zebra cake

zebra cake

Recept afdrukken

Zebra tulband

Deze zebra tulband heeft een heus zebra patroon aan de binnenkant. Wat een verrassing bij het aansnijden! Ik laat je zien hoe je zelf een zebra cake maakt.
Porties: 22 personen (25 cm tulband)

Ingrediënten

  • 420 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 500 gram suiker
  • 75 gram cacaopoeder
  • 65 ml water
  • 340 gram ongezouten boter
  • 2 tl vanille extract
  • 5 grote eieren
  • 120 ml melk

Instructies

  • Doe bloem, bakpoeder en zout in een kom. Roer door elkaar en zet de kom apart. In een andere kom meng je 100 gram suiker, cacaopoeder en water tot een papje, zet ook dit apart.
  • Doe de boter en resterende 400 gram suiker in een kom en smelt deze au bain marie, voeg de vanille toe en laat het mengsel een beetje afkoelen. Voeg dan de eieren één voor één toe, mix tot een mooi en luchtig beslag. Voeg de melk en bloem – om en om- in delen toe.
  • Verdeel het beslag in 2 delen, voeg aan één deel het cacao mengsel toe en meng dit tot een egaal beslag.
  • Tijd om de bakvorm te vullen! Het is handig om twee ijslepels te gebruiken, zo kun je het beslag makkelijk in gelijke delen toevoegen.
  • Begin met twee lepels vanillebeslag en schep daar een lepel chocolade beslag bovenop. Dan weer een vanille, wederom gevolgd door chocola. Zo ga je door tot je beslag op is. Als het beslag even niet goed in elkaar wegzakt, kun de vorm op je aanrecht tikken. Dan wordt het oppervlak wat egaler en kun je zonder problemen de rest van het beslag erbij scheppen.
  • Bak de cake in 75 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

Goed verpakt 4-5 dagen houdbaar buiten de koelkast.

zebra cake

Tijdens het afkoelen is het nog even spannend, heeft jouw zebra patroon zo uitgepakt als gehoopt? Ik was blij verrast toen ik een plakje uit deze zebra tulband sneed, gelukt! Een hele leuke techniek met vele mogelijkheden. Andere kleuren, meer kleuren. Alles is mogelijk.

Vorige post

Volgende post

Het meringue recept van de Meringue Girls
5 Baktips van: Hilde de Vries – Meringue Girls

Related Posts

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft
09 april 2021
4

Het...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft
05 april 2021
3

Ben...

Bananenbrood lemon meringue gebakje

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft
03 april 2021
0

Had...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 127

  1. amberrr says:
    6 jaar geleden

    heyy,
    wat ziet dat er leuk uit!
    die techniek ga ik zeker eens proberen:-)

    Beantwoorden
  2. Bianca says:
    6 jaar geleden

    Wow, lijkt me erg leuk om te maken…en goed te doen lijkt me:)
    Heb vaak problemen met m’n Nordic Ware vorm, helaas krijg ik de cake niet altijd zo mooi uit de vorm.
    Smeer altijd goed alle hoekjes etc in met margarine, daarna bestuif ik het nog met bloem. En dan nog GRRRRR zo zonde.
    Zou het kunnen dat ik hem langer moet laten afkoelen gezien de vorm vrij lang heet blijft? Of beter een bakspray? Hoor graag jouw tactiek…dan durf ik de gok weer te nemen om een zebra cake te maken

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik laat de cake altijd minstens een kwartier in de vorm staan voordat ik hem los op een rooster. Verder gebruik ik een bakspray om de vorm mee in te vetten.

      Beantwoorden
  3. Emma says:
    6 jaar geleden

    Wauw, wat een ontzettend gaaf idee!

    Beantwoorden
  4. Phyllis says:
    6 jaar geleden

    Een prachtige cake, ga ik eens proberen, dank voor alle foto’s. Vraagje: is dat een Nordic Ware vorm? En hoe vet jij deze in? Ik zie nl geen boter/bloem (doe ik altijd) maar je cake is er wel prachtig uitgekomen. Ik zie deze vormen overal verschijnen en vind ze prachtig, wil er misschien zelf ook 1 aanschaffen, vandaar.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Is inderdaad een Nordic Ware vorm. Ik spray hem alleen in met een bakspray, werkt prima bij deze vormen.

      Beantwoorden
  5. Margot says:
    6 jaar geleden

    Wat ziet dat er leuk uit! Het lijkt me inderdaad spannend om dat eerste plakje te snijden.

    Beantwoorden
  6. Joyce says:
    6 jaar geleden

    Mooie cake! Met die techniek kan je ook leuke regenboogmotiefjes maken 😀

    Beantwoorden
  7. Lian says:
    6 jaar geleden

    Daar gaat mijn zebra cake Stond ook al enige jaren op mijn to-bake lijst. Had ‘m twee weken geleden bijna gebakken! Hij ziet er prachtig uit Laura!!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Gewoon maken! 😉

      Beantwoorden
  8. Carolien says:
    6 jaar geleden

    Wouw wat ziet die cake er mooi uit en zo gaaf aan de buitenkant het lijkt ook wel of je die bakvorm niet hebt ingevet of hoeft dat bij deze bakvorm niet
    Ik ga ‘m zeker ’n keer maken het is dat ik zomeren moet gaan werken anders was ik er vandaag al aan begonnen

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik heb deze bakvorm met een beetje bakspray ingespoten, maar het zo ook zonder kunnen. Hele goede kwaliteit deze pannen (zijn van Nordic Ware)

      Beantwoorden
  9. Marjolein says:
    6 jaar geleden

    Ik heb hem nu in de oven staan maar zonder zebra-streepjes! 🙁 Het was bij mij te dun, snap het niet goed, maar het liep gelijk uit toen ik twee scheppen in de vorm deed. Nu heb ik een streep-koe denk ik :), je weet wel, met zo’n witte band om de buik, want ik heb nu eerst een laag wit gedaan, toen een laag bruin en daarna weer een laag wit. En mijn vorm was te klein dus nu had ik nog chocoladedeeg over en daar heb ik amandel snippers door gegooid en in een kleine bakvorm gedaan. Het zal er best wel om smaken maar baal wel van de zebra! 😉

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Oh wat jammer, maar volgens mij zou het ook moeten lukken als het beslag iets dunner is. Hopelijk is de koe in ieder geval wel gelukt 😉

      Beantwoorden
  10. Bas says:
    6 jaar geleden

    Die ziet er prachtig uit! Wat een mooie techniek!

    Beantwoorden
  11. Monica Disseldorp says:
    6 jaar geleden

    Marjolein,
    Een volgende keer wanneer het weer dun is ,gewoon met de spuitzak,dan komt het helemaal goed

    Beantwoorden
    • Marjolein says:
      6 jaar geleden

      Ga ik proberen Monica, de rest is ook mislukt, ik kreeg hem niet uit de (ouderwetse 🙂 ) tulbandvorm dus moet in de herhaling, vervelend he? 😉

      Beantwoorden
  12. chucky1012 says:
    6 jaar geleden

    Mmmmmm…. mooi patroon in de cake 😉

    Beantwoorden
  13. Tamara says:
    6 jaar geleden

    Die tulband ziet er heel lekker en mooi uit!

    Beantwoorden
  14. Kübra says:
    6 jaar geleden

    Leuk! Heb ook een zebra cake gemaakt. Ook aardig gelukt (ander cake recept). Ga dit ook een x proberen =)

    Beantwoorden
  15. Rebecca says:
    6 jaar geleden

    Super leuk idee 😉
    liefs, rebecca

    Beantwoorden
  16. Adelina says:
    6 jaar geleden

    Hi Laura,

    Die van mij staat nu in de oven dus ik ben benieuwd. Ik kan redelijk goed koken en bakken (al zeg ik het zelf), nog nooit iets mislukt behalve alles wat ik met een tulbandvorm heb proberen te maken.
    Nu had ik ook nog eens geen melk in huis (lust ik niet) dus die heb ik vervangen door slagroom…..

    Let you know!
    Adelina

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hopelijk is het gelukt!

      Beantwoorden
  17. Adriana says:
    6 jaar geleden

    Wat een leuke techniek! Het proberen waard. Ziet er prachtig uit. Al je foto’s zijn trouwens erg mooi en uitnodigend om zelf ook aan de slag te gaan…

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dankjewel, leuk om te horen 🙂

      Beantwoorden
  18. Marja says:
    6 jaar geleden

    Oh hij ziet er echt geweldig uit! En wat een messcherpe hoeken heb jij aan je tulband zeg! Erg mooi. Maar dat komt waarschijnlijk door de Nordic Ware vorm? Ik heb een ( oude ) siliconen vorm en die geeft niet van die prachtige scherpe hoeken. Alles is ern beetje afgevlakt. Door het vele gebruik denk ik. Ik bak nooit een gewone cake, maar bouw altijd alles om naar een tulband cake. Mijn cakevorm was ook van siliconen maar heeft de geest gegeven. Er zit een scheur in en is dus onbruikbaar. Vandaar tulbandcakes. Maar die van jou met zebrastrepen en al is om te watertanden!
    Bedankt voor het recept!
    Groetjes en tot een volgende keer.
    Marja. 😀

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ja die Nordic Ware vormen werken echt heel erg fijn! Cakes laten heel gemakkelijk los en de vormen zijn ook onwijs mooi 🙂

      Beantwoorden
  19. Tanja says:
    6 jaar geleden

    Ziet er heerlijk uit, ga hem seffens samen met mijn 3jarige dochter maken. Hopelijk lukt het ons, xxx

    Beantwoorden
  20. Tanja says:
    6 jaar geleden

    Hoi,
    Heb hem juist samen met mijn 3 jarige dochter Laura gemaakt.
    Had meer deeg bij de chocolade gedaan dan ik verwacht had 😉
    Heb niet echt het zebra effect maar de smaak in super.
    Zeker voor herhaling vatbaar maar dan met minder chocolade beslag.
    Grtjs,
    Tanja

    Beantwoorden
  21. Roos says:
    6 jaar geleden

    Deze heb ik dit weekend gemaakt, maar dan niet in tulbandvorm (heb ik niet). Goed gelukt en vooral ook heel lekker! Smeuïg en vol smaak… Hij was snel op! Bedankt voor alweer een heerlijk recept!

    Beantwoorden
  22. Sofie van Geffen says:
    6 jaar geleden

    Wauw, wat ziet deze cake er leuk uit! Ik moet voor school een gerecht maken en daar mooie foto’s
    van maken, deze cake ga ik dus maken! Ik hoop dat het er ook zo mooi uit gaat zien.
    En bedankt voor de inspiratie!

    Beantwoorden
  23. Deborah says:
    5 jaar geleden

    Wat voor Vanille Extract gebruik jij? Ik heb die van dr. Oetker maar die is echt vies!

    Gr

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dr. Oetker heeft vanille aroma, dat is wat anders dan extract. Extract koop je bij kookwinkels, de toko, taartdecoratiewinkels, etc.

      Beantwoorden
  24. Tonny says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura
    Heb inmiddels ook deze mooie tulbandvorm en ben in het weekend aan de slag gegaan om deze zebrataart te maken. Nu is hij bij mij veel compacter geworden en ook minder hoog. Wat heb ik verkeerd gedaan? Groetjes Tonny

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Heb je het beslag misschien te lang geklopt, dan sla je de lucht eruit waardoor hij niet meer luchtig wordt.

      Beantwoorden
  25. Tonny says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Dank je wel voor je reactie. Ik zal er de volgende keer rekening meehouden. Hoop dat het dan beter lukt. Fijne feestdagen!

    Beantwoorden
  26. Tonny says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura, dank je wel voor je reactie. Probeer het volgende keer in de gaten te houden. Fijne feestdagen.

    Beantwoorden
  27. ss says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Deze ziet er echt heel leuk uit! Kan je met dezelfde hoeveelheid ingrediënten hier ook cupcakes van maken?

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja hoor, hier kun je flink wat cupcakes van maken.

      Beantwoorden
  28. Diede says:
    5 jaar geleden

    Super lekker en hij is zo goed als gelukt.
    Wel zal ik de volgende keer als ik deze cake weer maak bij het verdelen iets meer wit doen dan chocolade want die wordt wat dunner dus die zakt er wel doorheen en had ik iets te weinig witte kleur.

    Bedankt voor al je leuke bak ideeën!

    Beantwoorden
  29. Yolande Berkhoff says:
    5 jaar geleden

    Echt heerlijk !! Ik heb m gemaakt en hij is geweldig goed gelukt ! 🙂

    Beantwoorden
  30. femke says:
    5 jaar geleden

    kan je hem ook maken zonder bakpoeder (en mss in de plaats van bloem en bakpoeder zelfrijzende bloem?)
    alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Hier lees je meer over het vervangen: http://www.handigebaktips.nl/bloem-vervangen-door-zelfrijzend-bakmeel/

      Beantwoorden
  31. Janneke says:
    5 jaar geleden

    Heb hem gemaakt en hij was super goed gelukt. Ga hem dit weekend nog een keer maken voor een vriendin, maar dan met verschillende kleuren voedselkleurstof zodat het een unicorn cake wordt :’D

    Beantwoorden
  32. Brenda says:
    5 jaar geleden

    Beste Laura, is het mogelijk om voor dit recept een ronde springvorm van 22 cm te gebruiken? Ik heb namelijk geen tulbandvorm! Zou ik ook de springvorm voor de Angelfood cake kunnen gebruiken? Alvast bedankt voor uw reactie!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja hoor, je kunt elk recept altijd in een ander soort vorm maken. Op handigebaktips.nl vertel ik je hoe je recepten omrekent naar een ander soort/maat vorm.

      Beantwoorden
      • Brenda says:
        5 jaar geleden

        Beste Laura, bedankt voor uw snelle reactie! Ik heb de tabel al bekeken en ik kom uit op 2 (9 inch) ronde vormen, maar ik zou graag één ronde springvorm willen gebruiken. Dus ik dacht eraan om uw recept te halveren, maar dan kom ik uit op 2,5 eieren. Ik gebruik liever hele eieren. Hoe moet ik dit aanpakken? Alvast bedankt voor uw hulp!

        Beantwoorden
        • Laura says:
          5 jaar geleden

          Dan zou je het moeten omrekenen naar 2 of 3 hele eieren.

          Beantwoorden
  33. Caroline says:
    5 jaar geleden

    Het beslag blijft bij mij vrij dik, daarom dacht ik dat het niet zou lukken om het beslag mooi uit te laten vloeien. Maar dat ging toch. Ik had meer chocoladebeslag, ms weeg ik het de volgende keer zodat ik het beter kan verdelen. Ik heb aan het chocolademengsel een zakje espressopoeder (en ook weleens speculaaskruiden) en wat zout toegevoegd, anders vind ik de smaak te vlak.
    Ook heb ik een gedeelte vanillebeslag genomen en daar 2 el cacaobeslag door geroers, zodat je 3 kleuren krijgt; vanille, lichtbruin en donkerbruin.
    Hmmm!

    Beantwoorden
    • Desiree says:
      4 jaar geleden

      Wat een leuk idee om zo met 3 kleuren te werken. Ik heb de 2e keer ook koekkruiden toegevoegd na het lezen van houw berichtje. Goede tip!

      Beantwoorden
  34. Petra says:
    4 jaar geleden

    Hi, vul je hem vanaf 1 plek? Dus steeds op dezelfde plek beslag erbij en dat loopt uit door de hele vorm? Of ga je op en gegeven moment op een andere plek beslag erbij doen?
    Hoor het graag, dan ga ik hem proberen!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ja steeds op dezelfde plek

      Beantwoorden
  35. Desiree says:
    4 jaar geleden

    Hallo Laura, ik heb deze cake voor de 2e keer gemaakt, maar hij komt helemaal niet uit de vorm bij mij. Ik heb een tulband van hetzelfde ( duurdere) merk gekocht omdat deze zo goed zou loslaten.
    Ik heb de vorm ingesprayd. Heb jij misschien nog tips zodat het de volgende keer wel lukt?

    De cake ligt nu in stukken in de koektrommel en smaakt heerlijk. Dat dan weer wel 😉

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Belangrijk is dat je de cake eerst zo’n 10-15 minuten laat afkoelen in de vorm voordat je hem lost. Als je te snel bent (of te lang wacht) komt hij er inderdaad in stukken uit.

      Beantwoorden
  36. lisette says:
    4 jaar geleden

    Geloof dat ik iets te veel beslag had voor mijn tulband vorm, hij is er zo’n 7 cm bovenuit komen zetten en helaas gescheurd 🙁
    Na een sateprikker erin gestoken te hebben was de binnenkant nog niet gaar en heb er maar even aluminiumfolie overheen gelegd om de bovenkant niet te laten verbranden zodat hij nog wel verder kan garen.

    Positief puntje: wel waren de zebrastrepen goed te zien al!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Waarschijnlijk is jouw tulband dan kleiner qua inhoud, wel fijn dat je de strepen al zag! 😀

      Beantwoorden
      • Lisette says:
        4 jaar geleden

        Denk het ook; maar dat hij gescheurd was deed niet onder voor de smaak :)!
        Overigens jou basisbakboek net voor m’n verjaardag gehad, helemaal blij mee! ?

        Beantwoorden
  37. Marjolein says:
    4 jaar geleden

    Hey laura ik weet niet in welke kom de suiker en de boter moet, kun jij me dat vertellen

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Maakt niet zoveel uit, als hij maar groot genoeg is voor het gehele beslag.

      Beantwoorden
  38. Nienke says:
    4 jaar geleden

    Ik snap de uitleg niet ik zou de website wat anders maken makkelijker en overzichtelijk (wil het niet afkappen hoor voor de rest ziet het er mooi uit)

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      En wat snap je er niet aan dan? Heb je het recept goed gelezen en de foto’s bekeken? Duidelijker wordt het niet hoor naar mijn mening 😉

      Beantwoorden
      • Kitty says:
        3 jaar geleden

        Ziet er fantastisch mooi uit! Ik wil hem erg graag maken voor de komende kerstdagen maar begrijp het ook niet helemaal…

        er staat bij stap 1 doe bloem bakpoeder en zout in een kom en zet dit appart… later bij stap 3 staat voeg melk en bloem om en om in delen toe.. maar hoeveel bloem gebruik ik bij stap 1 en hoeveel bij stap 3?

        Met opbouwen staat er 2 lepels vanille en 1 lepel choco erbovenop zakt het daarna vanzelf uit naar opzij of wanneer ga je ernaast beginnen en hoe bouw je dit het beste op?

        Alvast ontzettend bedankt voor uw reactie

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          3 jaar geleden

          In beide stappen gebruik je alle bloem. In stap 1 meng je het met zout en bakpoeder, dat mengsel voeg je in stap 3 in delen toe. En het zakt inderdaad vanzelf naar de zijkanten zoals ook te zien is op de foto’s.

          Beantwoorden
  39. OLEG says:
    4 jaar geleden

    Hi,
    is it possible to send me this nice recipie in english language!?

    Thank you in advance!
    Oleg

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      No sorry, but you can use Google Translate 🙂

      Beantwoorden
  40. A. says:
    4 jaar geleden

    op welke hoogte moet ik het rooster doen? 🙂

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      De bakvorm zelf moet altijd in het midden staan.

      Beantwoorden
  41. Sabine says:
    4 jaar geleden

    Hoeveel gram is 2 tl bakpoeder? En kan ik gewoon bakpoeder van de wel bekende kleine zakjes gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik weeg dat eerlijk gezegd nooit af, maar volgens mij haal je uit zo’n zakje ongeveer 2 tl.

      Beantwoorden
  42. Marjolijn says:
    4 jaar geleden

    Mijn beslag is echt veel dunner dan hier op de foto te zien is. Ik houd me precies aan de hoeveelheden. Heb je enig idee wat ik daaraan kan doen? De cake smaakt lekker, maar de streepjes zien er niet zo mooi uit als hier op de foto, helaas!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Het kan zijn dat mijn boter al wat meer afgekoeld was. Je gebruikt wel ongezouten roomboter?

      Beantwoorden
      • Marjolijn says:
        4 jaar geleden

        Ja, ongezouten roomboter.. ik zal het de volgende keer nog wat verder af laten koelen. Bedankt voor je reactie!

        Beantwoorden
  43. Ellen says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura
    Ik heb een vraagje zou ik de suiker kunnen vervangen door agave siroop? En hoeveel moet ik dan gebruiken, 2 derde van het gewicht van de suiker?
    Groetjes uit Frankrijk
    Ellen

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik heb geen ervaring met agavesiroop, dus dat durf ik niet te zeggen. Ik zou het gewoon eens proberen 🙂

      Beantwoorden
  44. Marion. says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura,

    de tulband gaat nu in de oven.
    Het duurt wel heel lang voordat de suiker is opgelost in de boter.
    Of is dat niet erg.
    Ben heel benieuwd hoe hij er uit gaat zien.
    Neem de tulband morgen mee naar mijn werk.
    Ik bak vrijwillig taarten voor Talma Borgh in Apeldoorn.

    Groeten Marion Tack.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Afhankelijk van de gebruikte suiker kan dat lang duren inderdaad. Als het nog een beetje te zien/voelen is is het ook niet heel erg hoor.

      Beantwoorden
  45. Marion says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura,

    de tulband was mooi uit de oven gekomen.
    Na uren rusten enz had de tulband er geen zin in om uit de vorm te komen.
    Na een tijdje kwam de bovenste helft er wel uit.
    En niet gelogen, de tulband zag er heel mooi uit.
    Maar niet om mee te nemen naar mijn werk.
    Dan maar thuis opeten, hahahahaha.
    Vandaag een tweede poging, vorm goed invetten Dübör Bakspray en met meel bestuiven.
    Ik heb een Nordic ware vorm.
    Duimen dat deze wel mee kan naar mijn werk.

    Groeten Marion Tack.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Belangrijk is dat je de cake na 10-15 minuutjes al uit de vorm haalt, wanneer hij is afgekoeld in de vorm gaat hij vast zitten.

      Beantwoorden
  46. Marion says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura,

    de tulband was perfect uit de vorm gekomen.
    Collega’s verwend met een mooi stukje zebra tulband.
    En hij smaakte heerlijk.

    Veel liefs en groeten Marion.

    Beantwoorden
  47. Patricia says:
    3 jaar geleden

    Heb hem vanmiddag ook gemaakt. Schrok van de hoeveelheid suiker en boter die erin ging. Zebra strepen heel goed gelukt. Maar vond hem heel erg zoet. Kan het zijn dat de hoeveelheid suiker en boter verkeerd vermeld staan? Eestal gebruik ik ongeveer 100 gram boter en 120 gram suikt.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      De hoeveelheden kloppen gewoon. Smaken verschillen uiteraard, ik en mijn testpanel vonden hem precies goed zo.

      Beantwoorden
  48. Emie says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura, de tulband staat nu in de oven. Mijn beslag was een beetje dun dus ik hoop maar dat de strepen goed gelukt zijn Dankjewel voor dit duidelijke recept!

    Beantwoorden
  49. Laura says:
    3 jaar geleden

    Lekker en leuk om te serveren!
    Ik vond de buitenkant ook lekker krokant.

    Beantwoorden
  50. Mirna says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura

    Kun je de vanille extract ook vervangen in vanille suiker?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      ja hoor 🙂

      Beantwoorden
  51. Monique says:
    3 jaar geleden

    Zo, net de tulband gemaakt, goed recept, goed te volgen! Heb je nog een tip qua oven? De cake kwam er wat gebroken, craquelé uit…. kan aan onze oven liggen. We hebben nu een combi.
    Dit wordt morgen onze Paastulband ?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Kwam de cake gebroken uit de vorm? Dan kan het zijn dat je hem te snel uit de vorm hebt gehaald, of juist te lang hebt laten zitten. Het best kun je hem 10-15 minuten in de vorm laten afkoelen en dan lossen op een rooster.

      Beantwoorden
  52. Vronie says:
    3 jaar geleden

    Vandaag de cake gebakken! Helaas niet goed gelukt. Het witte beslag was dus, waardoor deze uitlopen op het bruine beslag. Maar wel de vorm gevuld en een eigen creatie gemaakt! 🙂 Alleen nu is de cake helaas ook aangebrand. Heb 170 graden en bij 60 min hem er al uitgehaald omdat de cake al zwart werd 🙁 We gaan het binnenkort gewoon nog een keer proberen !

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Heb je misschien een combimagnetron? Of heteluchtoven? Bij die eerste is het lastig om een cake goed te bakken en bij die tweede moet de temperatuur 10-20% lager staan 🙂

      Beantwoorden
  53. Gerrie says:
    3 jaar geleden

    Vandaag ook de zebratulband gebakken! Helaas geen zebra-strepen hier. Exact het recept aangehouden, maar het vanille-beslag was veel dunner dan het chocolade-beslag. Ik vind het ook best een ingewikkelde manier van beslag maken. Is dat nodig om de streepjes te kunnen maken? Of is er een andere reden? Zo eerst maar eens samen met de buurvrouw proeven. De cake ruikt iig heerlijk!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Je wilt een dun beslag hebben zodat het in elkaar weg kan lopen. Ik vind het voor dit effect zelf het best werken. Heb je wel alles goed afgewogen?

      Beantwoorden
  54. Selina says:
    2 jaar geleden

    Helemaal gelukt! Heerlijke cake.

    Beantwoorden
  55. Sascha says:
    2 jaar geleden

    De vorm moet wel ingevet en bebloemd worden, neem ik aan?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat klopt.

      Beantwoorden
  56. Chimay says:
    2 jaar geleden

    Cake nu 2 keer gemaakt, 2 keer heel mooi patroon. Gister i.p.v. chocolade, SPECULAASKRUIDEN en donkerbruine basterdsuiker voor het marmerdeel gebruikt, ook erg lekker. Helaas beide keren een heel grillig gerezen cake waardoor hij niet kan staan zonder er een heel stuk af te snijden! Hij rijst sneller in het midden dan aan de buitenzijde. Enig idee hoe ik dat zou kunnen voorkomen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Misschien het beslag te luchtig geklopt? Verder kan het ook helpen om de cake op een lagere temperatuur te bakken (en dan evt wat langer)

      Beantwoorden
  57. Cigdem says:
    2 jaar geleden

    Bedankt voor het recept. Wat een heerlijke smeuige cake is het geworden zeg! Alleen jammer genoeg tijdens het maken kwam ik erachter dat ik geen cacao meer in huis heb… heb daarom dat papje niet gemaakt. En heb alleen 1 citroen schil door het beslag gedaan. Heerlijk! Volgende keer met cacao proberen.

    Beantwoorden
  58. Rinske says:
    2 jaar geleden

    Kan ik ook zelfrijzend bakmeel gebruiken ipv bloem en bakpoeder? ( geen bloem in huis😇)

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan.

      Beantwoorden
  59. Astro-nout says:
    2 jaar geleden

    🍰

    Beantwoorden
  60. TIMA says:
    2 jaar geleden

    Kan je hiervoor ook ingezouten roomboter voor gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Zeker, dat is het beste om mee te bakken

      Beantwoorden
  61. Karen says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Laatst deze cake gemaakt in gewone cakevorm. Súper lekker!! Compact, maar wel heel zacht, was echt een groot succes!
    Ik wil de cake nu maken in een vierkante bakvorm (24x24cm). Moet de oven dan lager/hoger en wordt de tijd ook anders?
    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat fijn dat het recept in de smaak viel! Voor mij is zoiets ook lastig in te schatten, tenzij ik aan het berekenen sla 😉 Neem hier anders eens een kijkje: https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/

      Beantwoorden
  62. Jolijn says:
    1 jaar geleden

    Deze tulband afgelopen weekend voor het eerst gebakken: wat een succes! Heerlijke cake & mooie zebrastrepen. Deze ga ik zeker nog eens maken!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Super dat ‘ie zo goed gelukt is!

      Beantwoorden
  63. greetje says:
    1 jaar geleden

    heb het ook gemaakt en is goed gelukt en het is heerlijk ,eigenlijk best makkelijk ook de 2 kleuren

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ja, grappig he, veel makkelijker dan het eruit ziet.

      Beantwoorden
  64. Hanneke says:
    1 jaar geleden

    Gisteren deze tulband gebakken. Een plaatje! Vandaag aangesneden, een blikvanger en ook nog eens super lekker.

    Beantwoorden
  65. Christina says:
    1 jaar geleden

    Wat een leuke cake om te maken! Gister gemaakt voor de kerstdagen en hij is heerlijk! Versierd met chocoladesterren en hulstblaadjes.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Klinkt helemaal top!

      Beantwoorden
  66. Kristien says:
    1 jaar geleden

    Ik vind 500g suiker wel heel veel voor deze cake! Iemand ervaring met minder suiker gebruiken?

    Beantwoorden
  67. Jacinta says:
    1 jaar geleden

    Ziet er super lekker uit. Mag de boter vervangen worden door margarine?
    grt

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Dat geeft wel een ander resultaat, ik heb het niet getest. Met harde margarine moet het wel lukken.

      Beantwoorden
  68. Ella says:
    12 maanden geleden

    Super gelukt, tot halverwege de oventijd. Hij scheurt en de rest van het beslag pulpt er nu bovenuit. Denk dat de strepen nu ook weg zijn haha. Wat zou het kunnen zijn? Neem aan dat ie verder weg smaakt maar jammer van de streepjes.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      He balen! Waarschijnlijk stond je oventemperatuuur dan te hoog, dan scheurt een cake.

      Beantwoorden
  69. Amber says:
    8 maanden geleden

    Ik zou graag deze tulband maken, alleen heb ik een tulband gekocht met een inhoud van ong. 1,4 ltr (20 x 8cm hoog). Klein dus!
    Ik weet niet wat voor inhoud jouw tulband heeft, maar ik neem aan dat ik nu minder ingrediënten nodig ben. Hopelijk kun je me helpen.
    Ik bak nog niet zolang, dus een beetje hulp zou leuk zijn!!!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Dat klinkt inderdaad alsof je minder ingrediënten nodig hebt, maar ik kan je daar op afstand helaas niet bij helpen.

      Beantwoorden
  70. Jolanda says:
    8 maanden geleden

    Vandaag de cake gemaakt, samen met mijn puberzoon. De cake is supergoed gelukt, prachtige zebrastrepen en lekker van smaak! Volgende keer proberen we met voedingskleurstof, rood met blauwe strepen…nu al zin in..

    Beantwoorden
  71. Irma says:
    4 maanden geleden

    Ik hou niet zo van te zoete cake en 500 gram suiker voor een tulband lijkt mij echt te veel! zelf maak ik mijn cake niet met zoveel suiker en mijn cakes lukken altijd.. ik heb deze tulband eerder gemaakt
    Ik heb 200 gram suiker in gedaan was zoet genoeg voor mij.

    Beantwoorden
  72. Sinja says:
    4 maanden geleden

    Hai Laura, dit is de favoriete cake van mijn drie kinderen. Ik heb hem nu al een paar keer gemaakt. Wat ik me afvroeg is of ik wat suiker kan weglaten. Ik probeer de verhoudingen altijd netjes aan te houden, maar vind cakes en gebak snel te zoet. En als ik bijvoorbeeld 100 gram suiker weglaat, moet ik dit dan vervangen door een ander vast ingedrient?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 maanden geleden

      Ik durf het niet te zeggen, een ander ingrediënt toevoegen helpt denk ik niet. Maar je kunt eens beginnen met gewoon 100 gram weglaten.

      Beantwoorden
  73. Chloë says:
    3 maanden geleden

    Moeten de hoeveelheden van de ingrediënten best herberekend worden voor een tulbandvorm met 24 cm diameter?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Als je het niet doet dan wordt het een íets lagere tulband.

      Beantwoorden
  74. Michelle says:
    3 maanden geleden

    Hoi laura,

    Ik heb gister de tulband gemaakt en helaas was de cake ingestort met het uit de vorm halen. Maar ik begrijp uit de reacties dat je hem niet te lang in de vorm moet laten zitten, omdat het dan te vast gaat zitten, maar na 10-15 min de cake er al uit halen. (Is de cake dan nog niet te heet?) Hij was ook gescheurd in de oven, dus dan te hoge temperatuur waarschijnlijk. Verder was de cake bij mij smeuïg en lekker. Streepjes waren ook mooi zichtbaar!! Bij jou ziet de cake er wel luchtiger uit en was het beslag bij mij ook wel wat dunner.. maar dat zal dan door het beslag mengen kunnen komen?

    Groetjes Michelle

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Was de cake ingestort of gewoon kapot gegaan en aan de vorm blijven plakken? Ingestort klinkt alsof de cake nog niet gaar was, heb je dit getest met een prikker?

      Beantwoorden
  75. Martijn en Lieneke says:
    3 maanden geleden

    Hey Laura! Wij hebben zojuist deze tulband gemaakt. Hij is super lekker gelukt. We hebben nog witte chocolade ganache en walnoten erop gedaan. Om te smullen.
    Groetjes uit Enschede.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • GROENE VINGERS 🪴. Poging tot dan. Vorig jaar ging het niet al te best in mijn (moes)tuin namelijk. Hopelijk kan ik over een paar weken een foto delen waarop daadwerkelijk plantjes te zien zijn in deze potjes 😬. De grote bak buiten waar ik vorig jaar alles in had gezet heb ik nu ingezaaid met bloemen voor de bijtjes. Lot kan er nét bij namelijk en die genoot erg van de kruiden en sla 😅🐰. Geef haar eens ongelijk haha. 

Nu ben ik het internet aan het afstruinen naar hogere kweekbakken op poten, want lage potten gaan hier dus niet werken. Naast die kweekbakken heb ik inmiddels een wensenlijstje dat steeds een beetje langer wordt, voornamelijk met plantjes. Oh wat heb ik toch veel zin om eens lekker in een tuincentrum rond te struinen, dat ga ik alleen echt niet redden in een half uurtje vrees ik 🙈. 

#moestuinieren #groenevingers
  • Aan de slag met een extra tof bakproject dit weekend? Dan kan ik je deze honeycomb chocoladetaart aanraden! Drie lagen heerlijke chocoladecake in combinatie met een vanille botercrème en knapperige honeycomb (brosse karamelrepen). ⁠⁠
⁠⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠
⁠⁠
#honeycomb #chocoladecake #chocoladetaart #laagjestaart #layercake
  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=TsP5Cb0doDkAX9fwOdC&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=79bc6c68226a715888d318b44354d1f6&oe=6096EE4E' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>
  • KOOKTIP! Een heerlijk fris gerecht perfect voor in de lente of de zomer: couscous met kip, perzik, munt en feta. Natuurlijk kun je lekker variëren met de ingrediënten, maar deze versie is toch echt het lekkerst. Je zou de couscous ook eens kunnen vervangen door een basis van bloemkoolrijst!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vind het door op "couscous" te zoeken in de zoekbalk, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#couscoussalade #kooktip #dinertip
  • NIEUW! Het was alweer even geleden, maar vandaag behandel ik weer zeven prangende, veelgestelde bakvragen op het blog. O.a. de antwoorden op de volgende vragen vind je daar terug:⁠
🥐 Welke soort bloem gebruik ik het liefst?⁠
🥐 Wat gebeurt er met de baktijd en -temperatuur als je een recept omrekent naar een ander formaat bakvorm?⁠
🥐Waardoor kan ik suiker vervangen in mijn baksel?⁠
⁠
Je leest het via de link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#veelgesteldebakvragen #bakkenisnietmoeilijk #bakvragen #bakken
  • HANDIGE BAKTIP! Hoe weet je wanneer je cheesecake gaar is? Cheesecakes controleer je door de vorm een klein beetje heen en weer te bewegen. De taart is goed zodra de vulling stevig oogt, maar het midden van de cheesecake nog wel wat wiebelig is. Daarna haal je hem niet uit de oven, cheesecakes laat je afkoelen in de oven met de deur op een kleine kier (bijvoorbeeld met een houten pollepel ertussen).⁠
⁠
Deze confetti cheesecake staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#cheesecake #taart #confetticheesecake #bakken #sprinkles

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post

5 Baktips van: Hilde de Vries - Meringue Girls

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Veelgestelde bakvragen #5

Veelgestelde bakvragen #5

07 april 2021

Paasei arretjescake

05 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft-09 april 2021-4

Het gebeurt maar weinig dat ik spontaan de keuken induik om wat lekkers te bakken. Voor Laura’s Bakery sta ik altijd veel in de keuken en de recepten die ik dan maak liggen vrijwel eigenlijk...

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft-07 april 2021-1

Zoals sommigen van jullie zullen weten proberen wij met ons team meerdere keren per week al jullie bakvragen te beantwoorden (die kunnen jullie stellen onderaan de recepten). Zelfs per mail, via Instagram en via Facebook...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft-05 april 2021-3

Ben jij iemand waar thuis al voor Pasen geen paasei meer in huis te vinden is, of ben jij toch meer iemand die na de paasdagen nog een pot vol met chocolade eitjes op tafel...

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft-03 april 2021-0

Had jij al eens bedacht om een simpele plak bananenbrood om te toveren tot een waar lemon meringue bananenbrood gebakje? Het kwam laatst in mij op toen ik nog een half bananenbrood had liggen en...

Lancering Laura’s Bakery Bakgroep

door Laura Kieft-01 april 2021-2

Het is feest: vanaf vandaag start officieel de Laura’s Bakery Bakgroep via Facebook. Een online groep om jouw baksels te delen, baktips uit te wisselen en om je vragen over een recept te stellen. Daarnaast...

Deense appel-kaneel broodjes

door Laura Kieft-29 maart 2021-10

Na de snelle Deense abrikozen broodjes kon ik het niet laten om een nieuwe versie te maken. Het werden deze Deense appel-kaneel broodjes. Wederom een snelle versie, maar wel een overheerlijke versie. De combinatie van...

Lammetjes taart (4 persoons)

door Laura Kieft-27 maart 2021-16

Ik wilde weer eens een grote spektakel taart maken voor Pasen, alleen bedacht ik me al snel dat dit jaar maar weinig mensen zo’n grote taart zouden maken. Dus het werd alsnog een spektakel taart,...

Breekbrood voor kleine broodjes

door Laura Kieft-24 maart 2021-18

Dit breekbrood uit mijn borrelboek stond hier twee jaar geleden op tafel voor de paasbrunch. Mooi geserveerd op een taartstandaard in het midden van de tafel en eromheen stonden allerlei soorten beleg. Iedereen scheurde steeds...

Paasontbijt inspiratie

door Laura Kieft-22 maart 2021-0

Het is bijna Pasen en zoals jullie van Laura’s Bakery gewend zijn deel ik dan ook weer de nieuwste recepten. Ik kan jullie vertellen: er komen deze week ook weer heerlijke nieuwe recepten online die...

Lemon meringue pie fudge

door Laura Kieft-20 maart 2021-22

Voordat ik aan een bakdag begin, schrijf ik de recepten die ik wil maken op verschillende briefjes. Dat is dan een snelle uitwerking die in de keuken vaak nog iets wordt aangepast. Het recept voor...

Witte chocolade-frambozen scones

door Laura Kieft-17 maart 2021-3

Driemaal is scheepsrecht, want ik had precies zoveel pogingen nodig om deze witte chocolade-frambozen scones met succes te maken. Waar ik normaal na een misbaksel ga sleutelen aan de ingrediënten, was dat nu niet het...

Basisrecept: trempeersiroop

door Laura Kieft-15 maart 2021-8

Een trempeersiroop is ongelofelijk makkelijk om te maken en je kunt er allerlei leuke smaken aan geven. Op deze manier voorkom je niet alleen dat je gebak uitdroogt, maar kun je ook een lekker smaakje...

Kaaskroketjes

door Laura Kieft-13 maart 2021-11

Het liefst maak ik deze kaaskroketjes iedere week, zo lekker vind ik ze. Eerst maak je een overheerlijke kaasragout die je vervolgens met onder andere paneermeel omtovert tot kleine kroketjes. Nog even frituren en daarna...

Pizza quattro formaggi

door Laura Kieft-12 maart 2021-2

Voor echte kaasliefhebbers bestaat er natuurlijk maar één pizza: de pizza quattro formaggi. Op deze ‘vierkazen pizza’ hoor je vanzelfsprekend vier verschillende Italiaanse soorten kazen te vinden. Naast de basis van mozzarella bestaan deze kazen...

Pulled jackfruit wraps

door Laura Kieft-11 maart 2021-1

Alweer het derde derde vegetarische recept dat deze themaweek online komt! En best een bijzondere vind ik zelf: pulled jackfruit wraps, met BBQ-saus en koolsalade. Van de meeste recepten tijdens deze vegetarische themaweek is Mariette...

Klassieke gevulde champignons

door Laura Kieft-10 maart 2021-0

Ik zal meteen toegeven: ik hou totaal niet van champignons. Toch vond ik dat klassieke gevulde champignons niet mochten ontbreken in mijn borrelhapjesverzameling. Mijn testpanel heeft daarom extra veel hapjes kunnen proeven en keuren: ze...

Geroosterde aubergine met kerrie-yoghurt van Ottolenghi

door Laura Kieft-09 maart 2021-0

Velen van jullie zullen het boek ‘Simpel‘ van Yotam Ottolenghi wel kennen. Volgens mij staat het boek al sinds het uit is in de kookboeken top 3. Ook binnen mijn team is het boek heel...

Vegetarische borrelhapjes inspiratie

door Laura Kieft-08 maart 2021-0

Aan inspiratie voor lekkere borrelhapjes geen gebrek bij Laura’s Bakery! Zelfs in mijn Borrelhapjes Bakboek staan ruim 150 lekkernijen voor bij de borrel. En wist je dat er hier ook genoeg lekkere, vegetarische borrelhapjes te...

Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

door Laura Kieft-06 maart 2021-10

Elke keer als ik aan de slag ga met een nieuw bananenbrood zijn jullie gelukkig weer even enthousiast. Dat komt mooi uit, want ik kan niet ophouden met nieuwe variaties bedenken. Vandaag heb ik mijn...

Bananen eclairs

door Laura Kieft-03 maart 2021-4

Het is tijd voor het eerste baksel van de soezen en eclairs bakdag die Mariette en ik een tijd geleden hadden. Een dag van tevoren stond ik al in de keuken om platen vol met...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan