Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Tips voor de perfecte cake

Laura Kieftdoor Laura Kieft
28 februari 2017
in cake en taart, Inspiratie
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Na een artikel bomvol met tips en trucs voor de perfecte koekjes, is het nu tijd voor zo’n overzicht voor het bakken van de perfecte cake. Ik vind een cake eenvoudig en simpel om te maken, maar toch blijkt dat er genoeg is dat fout kan gaan. Dat ik het niet moeilijk vind, ligt vooral aan het feit dat ik er al heel erg veel gebakken heb. Oefening baart kunst en na verschillende gemaakte fouten kom je er vanzelf achter wat niet werkt (en hoe het de volgende keer wel moet). Zo ben ik zelf ook achter bijna alle genoemde punten in dit artikel gekomen, door fouten te maken. Als je deze baktips eenmaal kent, staat niets je nog in de weg om de perfecte cake te bakken. 

Droge cake

Een cake hoort natuurlijk lekker smeuïg te zijn. Een hap droge cake die je niet weggekauwd krijgt is geen succes. De oorzaak van een droge cake is heel simpel: dan is hij te lang en/of te heet gebakken. Daardoor is er te veel vocht verdampt wat een droge cake als resultaat geeft. Probeer het dan de volgende keer vooral op een lagere temperatuur en/of controleer de cake al wat eerder om te zien of hij gaar is. Je kunt in dit artikel al mijn tips lezen om een uitgedroogde cake te voorkomen.

Compacte cake

Een compacte cake kan bij bepaalde recepturen heel lekker zijn, maar meestal wil je natuurlijk gewoon een luchtig resultaat hebben. Een compacte cake kan meerdere oorzaken hebben. Een eerste is teveel vocht, bijvoorbeeld van melk, eieren of boter. Een cake kan dan niet goed gaar worden en rijzen, dat zorgt voor een compact resultaat.

Nog een reden is een te luchtig beslag. Ja, dat kan dus. Een te luchtig beslag zakt juist in en geeft een compacte cake als resultaat. In dit artikel op Handige Baktips vertel ik je er alles over. Maar je beslag kan ook door teveel bakpoeder compact worden, dan wordt het namelijk ook te luchtig door het rijzen.

tips voor de perfecte cake

Ingezakte cake

Deze ingezakte cake past ook een beetje bij het vorige punt, de compacte cake. Je cake zakt namelijk in door een te luchtig beslag, dat komt door het te luchtig kloppen of toevoegen van teveel rijsmiddelen. Je leest daar hier dus meer over. 

Een cake kan ook inzakken wanneer je de oven te vroeg opent. Je cake heeft de warmte nodig om te rijzen in de oven en daarmee ook stevig te worden. Je verstoort dit proces door het ovendeurtje te openen. Er komt dan koude lucht bij je cake en als schrikreactie kan je baksel compleet mislukken. In het geval van een cake zakt hij dus in. Wil je toch de oven openen om je baksel te controleren? Doe dat dan zo laat mogelijk. Ik houd meestal aan dat minimaal twee derde van de baktijd erop moet zitten.

Opengescheurde cake

Ik vind een opengescheurde cake prachtig, dat staat zo lekker rustiek. Maar aan de vele vragen die ik krijg merk ik dat niet iedereen dat vindt. Veel van jullie hebben liever een cake die niet ‘gehavend’ uit de oven komt. Gelukkig is het niet moeilijk om zo’n cake te bakken, het heeft namelijk alles te maken met de temperatuur. Gewoon op een lagere temperatuur bakken en dan je cake eventueel wat langer in de oven laten staan. Je leest er in dit artikel alles over.

Stukjes zakken naar bodem

Vervelend, voeg je stukjes chocola toe aan je cake en dan blijken ze bij het aansnijden allemaal naar de bodem gezakt te zijn. Hetzelfde geldt voor stukjes fruit, koek of andere toevoegingen. Ook dit kan weer meerdere oorzaken hebben. Truc nummer één is het toevoegen van wat bloem aan bijvoorbeeld die stukjes chocola. Even in een apart schaaltje mengen zodat alle stukjes voorzien zijn van een laagje bloem, dan kun je ze daarna aan het beslag toevoegen. Hier lees je er meer over.

Reden nummer twee is weer dat te luchtige beslag. Een te luchtig beslag is niet stevig genoeg om die stukjes te weerhouden van het zakken naar de bodem. Vergelijk het maar met het schuim op je cappuccino. Op een stevige laag schuim blijft je koffielepeltje (in het begin) liggen, wanneer het niet stevig is door teveel luchtbelletjes zakt het er zo doorheen.

Cake bewaren

Als je eenmaal die perfecte cake hebt gebakken, dan wil je natuurlijk ook dat die perfect blijft tot je hem serveert. Belangrijkste is om hem niet in de koelkast te bewaren, dan droogt hij namelijk uit. Verder is goed inpakken belangrijk, ik gebruik meestal aluminiumfolie. Hier lees je al mijn bewaartips.

En dan als laatst zet ik wat van mijn favoriete cakerecepten voor je op een rij waarop je bovenstaande tips toe kunt passen:

  • basisrecept voor vanillecake
  • appel-kaneel cake met noten
  • zebra tulband
  • perzik-vanille tulband
  • Oreo chocolade tulband
  • citroen-bosbessen yoghurt cake

Hier vind je het overzicht met alle cakerecepten op Laura’s Bakery.

Heb jij nog tips voor de perfecte cake?

Vorige post

Volgende post

Oproep: bak jij de lekkerste cheesecake?
Nutella swirl koekjes

Related Posts

De Bakstrijd: maart 2021

door Laura Kieft
01 maart 2021
2

...

Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft
22 februari 2021
2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode...

Appelvlaai

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft
15 februari 2021
0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari....

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 29

  1. Sharona says:
    4 jaar geleden

    Ik mis mijn ultieme tip voor een smeuïge cake:
    Wanneer hij een kwartier uit de oven is de cake verpakken in een pedaalemmerzak en zo verder laten afkoelen. Hij wordt dan heerlijk!

    Beantwoorden
  2. Esmee says:
    4 jaar geleden

    Zo’n opengescheurde cake vind ik ook juist iets ambachtelijks hebben! Heel handig om een cake-troubleshooting hulppje te hebben. Ik ga met dit in mijn achterhoofd eens zelf een cakerecept maken!

    Beantwoorden
    • Manuelle says:
      1 jaar geleden

      Hoi! Ik heb de laatste tijd problenen met mijn cakes, ze zijn te vet. Ik gebruik de juiste hoeveelheden en ik bekleed het bakblik met papier zonder in te vetten. Wat kan het probleem zijn? Ik dacht zelf dat het misschien aan het bakpapier zou kunnen liggen, kan dat? Andere ideeën?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        1 jaar geleden

        Wat gek. Zijn ze wel goed gaar?

        Beantwoorden
        • Manuelle says:
          9 maanden geleden

          Ja ze zijn zeker gaar..

          Beantwoorden
  3. margriet says:
    4 jaar geleden

    Heb vandaag jouw koffiecake met mascarpone gemaakt, heerlijk! Alleen vroeg ik me af dat met die mascarpone laag..hoelang kan dan de cake buiten de koelkast bewaard worden?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      ik zou dan maximaal 1-2 uur aanhouden.

      Beantwoorden
  4. Kithy says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Hoe kun je een cake goed uit een tulband vorm krijgen. Ik heb nu een met veel versiering. Echter, ondanks goed invetten en gebruik van paneermeel, kreeg ik de cake er niet uit.
    Heb je hier een tip voor?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ik vet de cakevorm of tulband altijd in en bestuif deze met bloem. Na het bakken laat ik de cake zo’n 10-15 minuten afkoelen in de vorm en daarna los ik hem op een rooster. Als je hem te snel lost, breekt de cake. Maar wacht je te lang, dan gaat hij vastzitten.

      Beantwoorden
  5. Lidwien says:
    4 jaar geleden

    Cake blijft ook plakken als de vorm ingevet wordt met olie, is mijn ervaring.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ik geloof dat een bakspray iets anders is van samenstelling. Olie vind ik ook niet prettig werken namelijk.

      Beantwoorden
  6. Wimbo says:
    3 jaar geleden

    Een vorm met Tefal binnenkant werkt erg goed. Desnoods de zijkanten “lossnijden” met een dunne plastic spatel. Werkt altijd bij mij. Natuurlijk bij een gewoon rechthoekig bakblik. Bij een tulband kun je ‘m ook los tikken met een houten spatel tegen de zijkant. Of de vorm een beetje inknijpen (Vervormen)

    Beantwoorden
  7. Marloes says:
    2 jaar geleden

    Vraagje over het bewaren. Hoe zit het met een spongecake? Je weet wel, die je mooi rondom afsmeert met botercrème en nog een mooie ganache bovenop ofzo? Gister gemaakt, in het recept stond dat hij in de koelkast bewaard moet worden ivm de crème. Maar de cake van binnen was inderdaad wat aan de droge daarna…

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Als de vulling in de koelkast moet, dan wel in de koelkast bewaren. Pak dan de taart wel zo goed mogelijk in zodat hij zo min mogelijk uitdroogt.

      Beantwoorden
  8. Wimbo says:
    2 jaar geleden

    Je kunt wat aardappelschillen bij een cake doen die onder een stolp ligt. Deze geven precies genoeg vocht af om de cake lekker mals te houden. Het idee van een humidor zeg maar.

    Beantwoorden
  9. Almanda says:
    9 maanden geleden

    Hoi Laura, ik heb al vaak jouw lekkere recepten gemaakt maar heb je misschien ook goede recepten voor cake in de broodbakmachine? Ik kan niks lekkers vinden en wil geen kant en klaar pakjes gebruiken. Ben benieuwd!
    Alvast veel dank!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Hi Almanda, we hadden al even per mail contact, maar ook nog via deze weg: ik heb nog geen broodbakmachine, maar zodra ik er een heb dan volgen de recepten ervoor ook 🙂

      Beantwoorden
  10. Ulrike Sinap says:
    7 maanden geleden

    Interesse indien er receptjes komen met een BBM :)!
    Maar zal het nu eventjes met de oven doen! Toch vraag ik me af wat de beste eivervanger is voor dit soort caken? Liefst ook geen banaan. Het mag wel eens maar niet te vaak. En ook niet onbelangrijk, welke verhouding aub? Heb eens no egg geprobeerd en was niet te eten! Zo teleurgesteld 🙁

    Bedankt voor je reactie 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 maanden geleden

      Wat bedoel je precies met een BBM? Hier lees je meer over het vervangen van eieren bij het bakken: https://www.laurasbakery.nl/eieren-vervangen-bij-het-bakken/

      Beantwoorden
      • Ulrike says:
        7 maanden geleden

        BBM staat voor BroodBakMachine :)!
        Deze pagina heb ik ook al geraadpleegd maar is voor mij als leek nog steeds vaag. Ik bedoel ermee, wat werkt wel en wat werkt niet in bv een cake? Zou compote werken? Ik heb al zoveel broden en cakes moeten weggooien omdat het me niet lukt een vervanging te vinden voor eieren en ben eigenlijk tegen verspilling :)!

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          7 maanden geleden

          Ik weet niet wat de reden is dat je het wilt vervangen, maar misschien kun je beter zoeken naar een recept dat in eerste instantie al geen ei nodig heeft, dan is het recept er volledig op afgestemd (vegan cake).

          Beantwoorden
          • Ulrike says:
            7 maanden geleden

            Dag Laura, ik ben ei-intolerant :)! Zelfs een beetje ei is al te veel ei jammer genoeg. Maar ik probeer recepten te zoeken die zo goed mogelijk op de gewone lijken. Maar ok, ik zal dan vegan cakes opzoeken. Toch bedankt!

          • Laura's Bakery says:
            7 maanden geleden

            Ik ga het op mijn lijstje zetten, maar kan je helaas nog niet verder helpen omdat ik het zelf nog niet heb geprobeerd.

  11. Almanda says:
    7 maanden geleden

    Hoi Laura ik heb het nu twee of drie keer geprobeerd met recepten van internet maar geen van de keren kwam er een goede cake uit…in elk geval bij lange na niet zo lekker als uit de oven dus dan vind ik het de moeite niet waard. Misschien is een BBM gewoon niet geschikt… maar ik blijf kijken hoor 😊

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 maanden geleden

      Lastig! Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik nog nooit een cake in een broodbakmachine heb gebakken.

      Beantwoorden
  12. Monique says:
    2 maanden geleden

    Sinds ik een Kitchenaid heb, mislukken mijn cakes en cakejes. Ze worden te compact en ontzettend vet, het drupt eruit. Ik gebruik de juiste hoeveelheden ingrediënten en zorg er ook altijd voor dat alles goed op kamertemperatuur is. De vorm vet ik niet in (bakpapier) of heel beperkt. Toch gaat het keer op keer mis. Wat doe ik verkeerd? Ik gebruik de klopper voor cakebeslag (die heb ik met en zonder flexibel gedeelte aan de zijkant, beide geven hetzelfde effect).

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Dat is echt ontzettend vreemd! En hiervoor gebeurde dat niet toen je alles met de hand en de handmixer deed?

      Beantwoorden
      • Monique says:
        1 maand geleden

        Nee, hiervoor ging het eigenlijk altijd goed, met de handmixer. Misschien klop ik te kort? Dat het niet goed genoeg gemengd is? Of juist te lang? Voorheen had ik het heel af en toe, maar dat was dan vaak als ik te lang gemengd had, met boter die al te zacht was. Dan ging de boter splitsen. Juist daarom let ik bij de Kitchenaid goed op, maar kennelijk gaat er dan toch iets mis.

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 maand geleden

          Ik zou denken dat je te lang mixt eerder. De KitchenAid heeft natuurlijk ook veel kracht en een grote klopper. Gebruikt je mijn basisrecept voor cake? En welke klopper gebruik je? Misschien heb je hier wat aan: https://www.laurasbakery.nl/welk-opzetstuk-van-de-mixer-gebruik-je-voor-welk-deegbeslag/

          Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠
⁠
Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠
⁠
En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/155499357_153487403259418_3918615731402010880_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=TEMEwqT28cwAX-8gZwU&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=a9432725b878801c293f211c9ea0d3d1&oe=60654B10' title='DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠ ⁠ Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠ ⁠ En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat 'het ook op moet': lekker uitdelen! Daar maak je heel erg veel mensen blij mee. Zeker nu 🤗⁠ ⁠ Mijn boek(en) nog niet in huis? Via de link in mijn profiel kun je ze allemaal bestellen 📚 > @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek'>
  • DE LAATSTE BAKSTRIJD! Vandaag gaat er een hele bijzondere @debakstrijd van start, want het is de allerlaatste. Ik weet dat een hoop enthousiaste bakstrijders dit jammer zullen vinden, net zoals ikzelf overigens, maar ik heb er goede redenen voor en die lees je allemaal in het nieuwe artikel op het blog.⁠
⁠
Natuurlijk heb ik daarom gekozen voor een extra leuk thema waarbinnen iedereen mee kan doen: Pasen! Gezien het Feestdagen Bakboek later dit jaar uitkomt, leek het me extra leuk om de laatste Bakstrijd in het teken van een feestdag te laten staan. Dus bak je mooiste of lekkerste paascreatie en doe gezellig mee! Op het blog lees je er álles over, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#debakstrijd #pasen #hetfeestdagenbakboek #bakken #sloffentaart #paasei
  • Sommigen van jullie hebben afgelopen week kunnen genieten van een weekje voorjaarsvakantie (met prachtig weer). Hoe dan ook moet iedereen morgen weer aan de bak en daarbij is een verantwoorde snack altijd welkom. Wat dacht je van deze citroen-havermout balletjes? Een fris tussendoortje bij lekkere trek.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekfunctie op de website, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tussendoortje #verantwoordesnack #havermout⁠
  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=Oidjdwi1oFQAX9iN7xF&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=f203deaea7fd02bfed1ffb3a40dee80e&oe=6064F88F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=MH_bM4FTBFcAX8aTOd_&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=c48e7ca1e8c607df93e406d42a2f6aa6&oe=60640F24' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Soorten suikers om mee te bakken

Appel-kaneel kwarkcake

Frambozen-citroen ijstaart

Temperatuur + baktijd aanpassen bij ander formaat bakvorm

Volgende Post
Nutella swirl koekjes

Nutella swirl koekjes

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Bananen eclairs

03 maart 2021

De Bakstrijd: maart 2021

01 maart 2021

Speculoos cake

27 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Recept: Chocolate chip cookies

door Laura Kieft-17 april 2011-78

Deze overheerlijke koeken stonden al tijden op mijn lijstje om te maken. Vorige week had ik dan eindelijk wat tijd gevonden om de koeken te gaan maken. Bij het zien van de foto’s loopt het...

How to: Siliconen molds gebruiken

door Laura Kieft-06 april 2011-32

Molds, als het lukt krijg je er de leukste figuren uit. Wanneer het niet lukt vliegen ze uit frustratie door de kamer heen. Die problemen zijn hier ook geweest maar nu kan ik er prima...

Sweet 18

door Laura Kieft-29 maart 2011-9

Afgelopen weekend hadden we een groot feest, mijn zusje werd namelijk 18 jaar. Ook ik vond dat erg leuk, er mocht weer een leuke taart gemaakt worden. Al tijdenlang liep ik met allerlei ideetjes rond,...

Kattentongen taart

door Laura Kieft-25 maart 2011-12

Ik vertelde in mijn vorige post al dat de kattentongen met een reden zijn gebakken. Namelijk een taart decoreren en zie hier het resultaat! Ziet er leuk uit zo met die vulling nietwaar?  Ik heb...

Langues de chat

door Laura Kieft-23 maart 2011-9

Oftewel: kattentongen :). Geen lange verhalen dit keer maar een kort en krachtig stukje. Wel geef ik jullie een lekker recept wat uit het boek Bakken komt. Dit is overigens een erg leuk boek, er...

Cupcakes in een doosje

door Laura Kieft-20 maart 2011-9

Het heeft even geduurd maar daar ben ik weer met een nieuwe post! Afgelopen week heb ik het erg druk gehad met school waardoor ik geen eens tijd heb gehad om de foto’s van deze...

Koekjes om te trakteren

door Laura Kieft-05 maart 2011-10

Onlangs werd mijn lieve overbuurmeisje en oppaskindje 6 jaar (ik kan het -je wel achterwege gaan laten). En dan moet er natuurlijk getrakteerd worden op school! Van de jurkenkoekjes ,van een paar posts geleden, had...

Laat de zomer maar komen

door Laura Kieft-22 februari 2011-6

Bij het maken van deze taart kreeg ik een echt zomer gevoel. De jarige wilde graag een lichtblauwe taart met bloemen. Hoe en wat met de bloemen mocht ik zelf bedenken. Omdat ik graag mijn...

Mini taartjes

door Laura Kieft-15 februari 2011-6

En dan bedoel ik ook echt mini; de doorsnede van deze kleine taartjes is slechts zo’n 9 centimeter. Een groot éénpersoons gebakje dus, of om gezellig met zijn tweetjes op te eten 🙂 Zondagavond had...

Een en ander uitgeprobeerd

door Laura Kieft-10 februari 2011-6

Soms vind ik het heerlijk om lekker aan tafel te gaan zitten met mijn spulletjes en op een paar cupcakes wat nieuwe dingen uit te proberen. Laatst ben ik bij een freubelavond geweest met nog...

Eerste stapeltaart!

door Laura Kieft-06 februari 2011-19

Afgelopen week was het zover: ik kon mijn allereerste stapeltaart maken! Dit wilde ik al ontzettend lang maar de juiste gelegenheid kwam maar niet, totdat Michelle graag taart wilde voor haar 18e verjaardag. Samen hebben...

Dames- en Valentijnskoekjes

door Laura Kieft-27 januari 2011-14

Van de kerstkoekjes was ik zo enthousiast geworden dat ik afgelopen week weer een nieuwe lading koekjes heb gemaakt. Voor de jurken, schoenen en harten heb ik het alleen wel even iets anders aangepakt dan...

Pip studio

door Laura Kieft-25 januari 2011-7

Velen kennen het waarschijnlijk wel: Pip Studio. De printjes met de bloesemtakjes en het vogeltje zijn overal op te vinden; servies, agenda’s (die heb ik!), schoolspullen en noem maar op. Voor een vriendin die druk...

How to: Cupcakes bakken

door Laura Kieft-13 januari 2011-47

Regelmatig ontvang ik mailtjes met allerlei vragen. De vraag die toch wel het meeste voorkomt is hoe ik mijn cupcakes bak. Het leek mij daarom een leuk idee om te laten zien hoe ik ze...

Cupcake wrappers uitgetest

door Laura Kieft-07 januari 2011-7

Niet lang geleden heb ik van Pronty taartsjablonen ontvangen om uit te proberen. Het resultaat hebben jullie toen gezien op de chocoladetaart met Kerst. Ditmaal mocht ik verschillende soorten cupcake wrappers uittesten. Deze post zal...

Daar zit muziek in

door Laura Kieft-02 januari 2011-2

Ik had het laatst al laten vallen, naast de 60 cupcakes voor de 25-jarige bruiloft heb ik ook nog eens 80 cupcakes mogen maken voor de 18 jarige verjaardag van hun zoon! Samen met zijn...

Chocolade fudgetaart

door Laura Kieft-26 december 2010-7

Ik laat jullie eigenlijk alleen maar taarten zien die zijn gedecoreerd met fondant maar vind het ook ontzettend leuk om andere soorten taart te maken. Deze chocolade fudgetaart hebben we gisteren met de visite heerlijk...

Christmas Cookies

door Laura Kieft-24 december 2010-7

Al tijden staan koekjes met royal icing op mijn lijstje om te maken. Voor de kerst wilde ik wat leuks maken en dat zijn dus de koekjes geworden! Afgelopen weekend al de koekjes gaan bakken...

Kersthangers

door Laura Kieft-13 december 2010-4

Geen baksels dit keer maar leuke hangers voor in de boom 🙂 Gisteren ben ik naar Mirakels in ruïne Brederode (Santpoort) geweest. Laten ze daar nou hangers voor in de boom hebben met peperkoekmannetjes en...

Zilveren huwelijk

door Laura Kieft-12 december 2010-3

Voor mijn overburen ben ik dit weekend aan het bakken geslagen voor hun zilveren huwelijk! Voor hun zoon mocht ik vorige week al 80 cupcakes bakken omdat hij 18 werd (foto’s volgen snel!), nu heb...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan