Bakken in de herfstvakantie

12 oktober 2020
Bakken in de herfstvakantie
8

Het is voor de meesten van jullie (binnenkort) tijd voor de herfstvakantie. Wat doe jij het liefst als je lekker vrij bent? Mijn tip: ga lekker bakken in de herfstvakantie. Want in dit seizoen zijn er zo veel lekkere smaken die je kunt gebruiken in je baksels. Denk bijvoorbeeld aan de smaken van appels, peren, kaneel, pompoen en noten. Speciaal voor de herfstvakantie heb ik de recepten met deze verrukkelijke smaken voor je op een rijtje gezet. Ik ben benieuwd wat er binnenkort bij jou in de oven staat!

Ik vind het altijd zo fijn om lekker binnen te zitten met een stukje warme appeltaart, als het buiten weer kouder wordt. Met dit recept voor appeltaart voor 4 personen heb je altijd precies genoeg. Of bak een lekkere smeuïge appel-kaneel kwarkcake.

Kaneel kun je ook perfect combineren met chocolade. Deze kaneelkoekjes met witte chocolade en hazelnoten zijn echt om te smullen. Of voor de koffieliefhebbers: een heerlijke koffie kruimelcake. Ik vind namelijk zelf baksels met koffie echt bij de herfst en winter passen.

Baksels met pompoen als ingrediënt mogen in dit herfstige overzicht zeker niet ontbreken! Pumpkin spice brownies zijn een verrassend lekkere combi, die moet je echt een keer geprobeerd hebben. Net zoals deze pompoen muffins.

Tijdens de herfstperiode ben ik echt dol op peren, ook om mee te bakken. Met deze chocolade-perencake zet je echt een feestelijke cake op tafel. Maar je kunt met peer ook prima kleiner gebak maken, zoals peren muffins met pecannoten en banaan. En die zijn ook nog eens heel eenvoudig te maken.

Ben jij ook zo dol op noten? Dan is dit bananenbrood met noten en chocola echt een aanrader om een keer te bakken. En ken je deze heerlijke chocolade koekjes met hazelnoten en pecannoten al?

Welke smaken vind jij het lekkerst om mee te bakken in de herfstvakantie?

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

1 reactie

  1. Wendy schreef:

    Goedemorgen Laura,
    Geweldig dat je deze recepten bij elkaar heb gezet!
    Nu we helaas thuis blijven tijdens de herfstvakantie hebben we genoeg bakinspiratie.
    Groetjes Wendy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *