Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Pumpkin pie (pompoentaart)

Laura Kieftdoor Laura Kieft
20 oktober 2018
in Feestdagen, Halloween, Taarten, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Een tijdje geleden deed ik op Instagram een oproepje waarin jullie konden vertellen welke recepten je graag op Laura’s Bakery zou zien. Een pumpkin pie werd heel vaak genoemd en laat die nou nog net op mijn baklijst staan. Al een paar jaar bedenk ik mij rond deze tijd dat deze pompoentaart leuk is om te maken, maar voor ik het weet is het seizoen alweer voorbij en zitten we volop in de feestdagen. Nu wilde ik het echter niet meer langer uitstellen en ging ik een paar dagen later al aan de slag. Een pumpkin pie is iets typisch Amerikaans, ik kan het ook niet vergelijken met een taart die we hier in Nederland wel goed kennen. Sowieso bakken we hier niet veel zoete dingen met pompoenpuree. Het is dan ook even wennen qua smaak. Ik was er gelijk weg van, maar mijn testpanel had even nodig om aan het idee van pompoen in een taart (en de smaak) te wennen. Gelukkig was het uiteindelijke oordeel duidelijk: iedereen vond hem lekker!

Recept afdrukken

Pumpkin pie (Pompoentaart)

Deze Pumpkin pie past perfect bij het najaar en is heerlijk van smaak. Lekker bij de high tea of als dessert.
VOOR EEN 25 CM TAART, 10-12 PERSONEN

Ingrediënten

Bodem

  • 1 portie zandtaartdeeg (volgens recept)

Vulling

  • 500 gram pompoenpuree (volgens recept)
  • 175 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 250 ml slagroom
  • 150 ml melk halfvol of vol, beide kan
  • 2 eieren (M)
  • 1 el pumpkin spice (volgens recept)

Topping

  • geklopte slagroom

Extra

  • 1 portie blindbakvulling

Instructies

  • Maak het zandtaartdeeg volgens recept. Na het rusten in de koelkast rol je het uit tot ongeveer 5mm dikte en bekleed je je (ingevette) taartvorm ermee. Snijd het deeg aan de bovenkant recht af. Houd het eventueel iets ruimer omdat het deeg in de oven krimpt wat je taart minder hoog maakt.
  • Neem een stuk bakpapier, maak er een prop van en vouw weer uit. Het is nu beter te vormen, leg het bakpapier in je bakvorm. Verdeel over het bakpapier een blindbakvulling (lees hier welke soorten er zijn).
  • Bak de taartbodem eerst 20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) mét de blindbakvulling.
  • Na 20 minuten haal je de taart uit de oven en verwijder je het bakpapier met de blindbakvulling. Schuif de bakvorm weer terug in de oven.
  • Bak de taartbodem nu nog eens 10 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) zónder blindbakvulling.

Vulling

  • Terwijl de bodem in de oven staat kun je prima de vulling maken. In een kom doe je de pompoenpuree, suiker, slagroom, melk, eieren en pumpkin spice tegelijk bij elkaar. Gebruik een garde (of mixer) om er een egaal mengsel van te kloppen.
  • Zodra je taartbodem goed is voorgebakken kun je gelijk de vulling op de (nog warme) bodem gieten. De vulling rijst iets, maar niet veel. De vulling mag dus tot net iets onder de rand geschonken worden.
  • Bak de taart in ongeveer 45 minuten op 160 °C (boven- en onderwarmte). (let op, dit is lager dan bij het bakken van de bodem).
  • De taart is goed als het midden van de taart nog een klein beetje wiebelig is wanneer de de vorm licht heen en weer schudt.
  • Laat de taart volledig afkoelen voor je hem aansnijdt en serveert met een toef slagroom.

Tips

  • Tip: ik gebruikte een quichevorm, deze is iets hoger dan de standaard taartvormen en die ruimte heb je echt nodig. 
  • Tip: de taartbodem mag natuurlijk ook afgekoeld zijn, mocht je die al op een eerder moment willen maken.
  • Bewaren: afgedekt/verpakt 4-5 dagen houdbaar buiten de koelkast. Invriezen (tot 3 maanden) is mogelijk, maar kan wel invloed hebben op de structuur van de vulling.

Vorige post

Volgende post

Appel-geitenkaas bruschetta
Bosbessen cheesecake wentelteefjes

Related Posts

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
16

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
16

Het...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft
10 januari 2021
27

Zoals...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 59

  1. Julie Selvais says:
    2 jaar geleden

    Ik heb 2 jaar in de VS gewoond en ben daar gigantische fan van “anything pumpkin” geworden. Pumpkin pie is nog steeds één van favoriete taarten, dit is voor mij pure comfort food.

    Beantwoorden
  2. Angela says:
    2 jaar geleden

    Die wil ik maken, klinkt heerlijk!

    Beantwoorden
  3. Tamara D says:
    2 jaar geleden

    Typisch Amerikaans! Dit wil ik al zooooo lang maken, maar Amerikanen maken het altijd met die typische kant-en-klare bodems.
    Dit ga ik volgende week met Halloween serveren.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Haha ja, de Amerikanen houden van kant-en-klare producten inderdaad 😛 Veel plezier met bakken!

      Beantwoorden
  4. Daniëlle says:
    2 jaar geleden

    Oh wat heerlijk dit! Ziet er ook mooi uit!

    Beantwoorden
  5. Heidy says:
    2 jaar geleden

    Hallo Laura, regelmatig geniet ik van je heerlijke recepten en print ik ze ook uit maar, het komt vaak voor dat er in de print vriendelijke verse veel foto’s , best wel groot, tussen de tekst staat.
    Dat is erg jammer omdat ik dan onnodig veel papier kwijt ben.
    Kan dat op een andere manier? ook ivm milieu onnodig veel inkt gebruik

    Veel bakplezier zodat wij vaak mee kunnen smullen

    Heidy

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je kunt die foto’s verwijderen, via de printknop kun je namelijk kiezen welke teksten en foto’s je wilt afdrukken. Achter de schermen ben ik bezig met een nog betere optie, maar dat duurt nog wel even voor die beschikbaar is.

      Beantwoorden
      • Vanhoegaerden says:
        2 maanden geleden

        Beste, waar vind ik de pumpkin Spice?Woon in België en heb het hier nog nooit gezien,mvg

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          2 maanden geleden

          Je maakt het gemakkelijk zelf: https://www.laurasbakery.nl/pumpkin-spice-specerijen/

          Beantwoorden
  6. Judith says:
    2 jaar geleden

    Hij was echt heel lekker! Aanrader. Ik heb hem eerst gepresenteerd als speculaastaart en daarna het geheime ingrediënt verklapt.

    Beantwoorden
  7. Rixt says:
    2 jaar geleden

    Kan ik in plaats van pumkin spice kruiden ook speculaaskruiden gebruiken of verschilt dat te erg?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      speculaas kan ook. Het verschil wel iets, maar het lijk erop.

      Beantwoorden
  8. Anne-Marie says:
    1 jaar geleden

    Vraagje! Bak je de taart in een springvorm of in zo’n taartvorm/quichevorm met van die ribbels aan de zijkant?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ik heb het in een quiche vorm met losse bodem en ribbels aan de zijkant gedaan. Maar een ronde (gladde) springvorm kan ook hoor!

      Beantwoorden
  9. Paula van Schyndel says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura, vandaag heb ik de pumkin pie gemaakt, oh wat smaakt die heerlijk. Ik heb hem wel een uurtje in oven laten staan, ik heb een porseleinen vorm gebruikt. Hij was lekker smeuïg. Dankje wel voor de heerlijke receptjes.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat fijn Paula, geniet er nog van!

      Beantwoorden
  10. Nathalie Goris says:
    1 jaar geleden

    Hallo Laura, ik heb een vraagje, de slagroom die je in de vulling doet, wat voor slagroom is dat?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ongeklopte slagroom, merk maakt verder niet uit.

      Beantwoorden
  11. Ramona says:
    1 jaar geleden

    Dag Laura,

    Regelmatig kom ik op jouw website en maak ik heerlijke gerechten van jouw recepten.
    Ook ik ben dol op de herfst smaken, lekker herfstachtig spicy.
    Gisteren heb ik voor de tweede keer jouw pumpkin pie geprobeerd te maken. Maar hij blijft te zacht, nattig. Ook als ik hem nog extra tijd in de oven laat. Vorig jas was de puree te nattig, dacht dat het daar aan lag. Nu was alles perfect, behalve het eindresultaat. Wat denk jij, waarom hij zo nat blijft en niet vast wordt qua structuur?
    Hartelijke groet, Ramona

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Zonder verdere info lastig te zeggen. klinkt alsof hij gewoon meer tijd nodig heeft in jouw oven, maar het zou ook aan je oven zelf kunnen liggen dat het niet goed lukt. Heb je misschien een combi magnetron, daarmee heb je vaak dit soort problemen.

      Beantwoorden
    • Carmen says:
      3 maanden geleden

      Super lekkere taart. Ik doe hem alleen wel een nachtje (of minimaal 4 u ) in de koelkast om op te laten stijven. Dan is ie perfect en niet te zacht!

      Beantwoorden
  12. Laura D says:
    1 jaar geleden

    Hey Laura,

    Laura hier! Ik ben bezig met de pompoenpurree. Ik vroeg me af die volledig moet afgekoeld zijn alvorens deze te mengen met pumpkin spice, slagroom ed…?

    Vele groeten,

    L

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Hi Laura 😉 Inderdaad afgekoeld pas toevoegen.

      Beantwoorden
  13. Pingback: Pompoen muffins - Laura's Bakery
  14. Romy says:
    1 jaar geleden

    Kan je de taart beter buiten dan in de koelkast bewaren?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      De bewaartips staan onder het recept: agedekt/verpakt 4-5 dagen houdbaar buiten de koelkast. Invriezen (tot 3 maanden) is mogelijk, maar kan wel invloed hebben op de structuur van de vulling.

      Beantwoorden
  15. Fember says:
    1 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Echt een goed recept, lekker duidelijk en simpel.
    Ik heb echter één vraag:
    Ik gebruik mini quiche vormpjes, hoe lang en hoe heet
    moeten ze in de oven denk je?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Oei, dat is een lastige. Ik zou de baktijd zeker halveren, oventemperatuur blijft hetzelfde. Goed in de gaten houden!

      Beantwoorden
  16. Rick says:
    4 maanden geleden

    Beste Laura,

    In verband met lactose intolerantie gebruikten wij bij dit recept lactosevrije zuivel. Nu blijft de taart zelfs na een uur langer in de oven, heel nat. Dat het niet goed bind komt waarschijnlijk door gebrek aan lactose in de vulling (eigen schuld dikke bult). Heb jij misschien tips hoe we dit het beste kunnen aandikken?

    Met vriendelijke groet,

    Rick

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 maanden geleden

      He wat balen! Ik zou eigenlijk verwachten dat het met lactosevrije zuivel ook goed zou gaan. Heb je wel lactosevrije slagroom gebruikt ook? Misschien de volgende keer een extra ei toevoegen? Die zorgt voor de binding nl.

      Beantwoorden
      • Rick says:
        4 maanden geleden

        Hey Laura,

        Bedankt voor je reactie, ik zal er de volgende keer een extra ei bij doen.

        Groeten,

        Rick

        Beantwoorden
  17. Lindsey says:
    4 maanden geleden

    Hoe hoog is je quiche vorm?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 maanden geleden

      Dat heb ik nog nooit opgemeten, maar ik denk 3 cm.

      Beantwoorden
  18. Mariska says:
    4 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Allereerst dank voor alle lekkere recepten, ik geniet er echt van! Ik heb wel een vraag over de bodem van de Pumpkin Pie, hoort de rand zo donker te zijn of kan ik iets aanpassen waardoor de rand volgende keer iets lichter blijft? (Ik maak de taart nu voor het eerst :D)

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 maanden geleden

      Ik vermoed dat jouw rand donkerder is dan op mijn foto? Dat is inderdaad niet de bedoeling. Je zou halverwege met aluminium folie de vorm kunnen afdekken.

      Beantwoorden
      • Mariska says:
        4 maanden geleden

        Bedankt Laura, ik ga dat de volgende keer doen! De taart was trouwens super lekker, zelfs de rand was te eten 😉

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          4 maanden geleden

          Haha gelukkig maar!

          Beantwoorden
  19. Sjuul says:
    3 maanden geleden

    Het zou leuk zijn om geroosterde pompoenpitten op de taart te strooien. Je kan ze vast plakken door de bovenkant van de taart in te smeren met ahornsiroop als deze is koud is.

    Beantwoorden
  20. Saskia says:
    3 maanden geleden

    Een beetje jammer dat het van die blindbakvulling niet bij de benodigdheden staat. Kom er halverwege het maken achter en heb niks in huis… Hopen dat de bodem een beetje oke wordt. En moet je de vorm niet eerst invetten?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Dat was bij mij niet nodig, maar ik heb het toegevoegd voor de zekerheid.

      Beantwoorden
      • Saskia says:
        3 maanden geleden

        Het bleek inderdaad niet nodig te zijn, ik kreeg hem er makkelijk af. De bodem was niet zo plat maar toch heerlijke taart! Bedankt 🎃

        Beantwoorden
    • Jacinta says:
      3 maanden geleden

      Ik heb gewoon rijst gebruikt, lukt ook!
      Taart is een kwartiertje geleden uit de oven gekomen, moet die lang afkoelen voor ik een stuk kan snijden? Is voor mijn schoonzus, die heeft jaaaaren in Amerika gewoond.

      Beantwoorden
    • Sofie says:
      3 maanden geleden

      Je kan gewoon ongekookte rijst gebruiken, doe ik ook!
      Ik kijk er naar uit om de komende weken deze taart weer te bakken, dit was vorig jaar de favoriet van het najaar 😀

      Beantwoorden
  21. Anouschka says:
    3 maanden geleden

    Hoi Laura,weet jij misschien t aantal calorieën/vetten/eiwitten en koolhydraten per persoon?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Nee helaas!

      Beantwoorden
      • Anouschka says:
        3 maanden geleden

        Ahh jammer!Dankjewel voor je reactie🌹

        Beantwoorden
    • Carmen Knepper says:
      3 maanden geleden

      Je zou eventueel her recept in kunnen voeren bij recepten in my fitness pall en dan delen!

      Beantwoorden
  22. Ilse says:
    3 maanden geleden

    Dag Laura! Heerlijk jouw receptjes, ik ben ook altijd zeker dat het lekkere receptjes zijn!
    Voor de pompoentaart, ik heb vulling over… enig idee of ik ze in iets anders kan verwerken?

    Beantwoorden
    • Merel says:
      2 maanden geleden

      Hoi Ilse,
      Ik had ook nog redelijk wat vulling over en dit heb ik opgewarmd in een pannetje met een flinke scheut extra melk erbij (om het wat te verdunnen). Vervolgens een paar kopjes espresso erbij, goed roeren, in een mooi glas gieten, toefje slagroom erop en wat pumpkin spices er overheen en je hebt een overheerlijke pumpkin spiced latte. 😋

      Beantwoorden
  23. Sandra Zwartjes says:
    2 maanden geleden

    Hoi Laura,

    De rand van de taart kromp op ongeveer de helft van de vorm, ik denk dat ik minder dan de helft van de vulling heb gebruikt. Ik denk dat hij voor de helft zo hoog was als die van jou. Smaak was heerlijk maar zou graag weten hoe ik kan voorkomen dat de zijkanten zo laag zijn?

    Gr Sandra

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Dan heb je het deeg waarschijnlijk te lang bewerkt of gekneed.

      Beantwoorden
  24. Anne says:
    2 maanden geleden

    Vorige week heb ik deze taart gemaakt en ik had nog heel veel vulling over. Ik heb daarom nog een tweede bodem er bij gemaakt en zelfs toen had ik nog vulling over. Is dit normaal of die ik iets verkeerd? De vulling was ook vrij vloeibaar.
    De taarten waren wel heerlijk overigens!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Oh wat gek! Misschien zat er teveel vocht in uit de pompoen?

      Beantwoorden
  25. Leen says:
    2 maanden geleden

    Hallo!
    Kan je dit ook met een spaghettipompoen maken? Is daar een verschil in? Of moet het een gewone zijn?
    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Dat durf ik niet met zekerheid te zeggen.

      Beantwoorden
      • Leen says:
        2 maanden geleden

        ondertussen geprobeerd! is gelukt!

        Beantwoorden
  26. Ashley says:
    2 maanden geleden

    Hoi Laura, ik heb deze taart nu twee keer gemaakt en hij is echt heerlijk! Maar bij mij krimpt de rand een behoorlijk stuk, zodat ik maar de helft van de vulling kan gebruiken. Wat doe ik verkeerd? En kan ik de vulling ook invriezen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Waarschijnlijk heb je het deeg te lang gekneed. Wil je de vulling ongebakken invriezen of de gehele taart? Dat laatste kan sowieso prima en ik denk het eerste ook, maar dat heb ik niet zelf getest.

      Beantwoorden
      • Ashley says:
        2 maanden geleden

        Ah, dat zou kunnen. Het lag een nachtje in de koelkast en was daarna uiteraard keihard, dus ik heb flink moeten kneden om ermee te kunnen werken. Ik heb het restant van de vulling ingevroren voor een volgende keer, of dat goed komt zien we dan wel 🙂

        Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • KOOKTIP! Ooit al eens een hartige galette gemaakt of gegeten? Deze met pompoen en geitenkaas is een heerlijke hartige taart voor bij het avondeten.⁠
⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#galette #hartigetaart #pompoen #geitenkaas #vegetarisch
  • NIEUW! Moussaka, een heerlijke ovenschotel met aubergine en kaneel die al heel lang op mijn lijst stond om mee aan de slag te gaan. Het resultaat was ongelofelijk lekker. Een echt comfort food recept waarmee de blue monday geen kans meer maakt 😄⁠.⁠
⁠
Het recept vind je vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#moussaka #kooktip #ovenschotel
  • Een bananenbrood met een vleugje chocolade. Bij het aansnijden van dit gemarmerde bananenbrood word je door ieder plakje verrast!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #marmercake #chocolade #zondagbakdag
  • NIEUW! Ben je dol op vanillecake maar moet je deze i.v.m. een allergie zonder ei maken? Dat komt goed uit, speciaal voor jou ontwikkelde ik dit ei-vrije vanillecake recept. De cake is trouwens niet veganistisch, want ik wilde deze versie zo dicht mogelijk bij het origineel houden en het recept bevat daarom o.a. roomboter. Maar ook daar ga ik binnenkort mee aan de slag!⁠
⁠
Het recept vind je nu op het blog, link in bio > @laurasbakery. ⁠
⁠
#eivrijecake #bakkenzonderei #cake
  • PRE-ORDER & WIN! Het is de hoogste tijd voor een update over Het Receptenboek. De publicatiedatum hebben we namelijk helaas door nog wat meer vertraging i.v.m. extra kwaliteitscontroles op moeten schuiven waardoor ze nu eind februari in de winkels en op jullie deurmatten liggen. Geloof mij, hij is het wachten helemaal waard, want het resultaat is zo mooi geworden!⁠⠀
⁠⠀
Goed nieuws voor wie al even op zijn eigen exemplaar van Het Receptenboek zit te wachten: Onder alle pre-orders verloten we 5 pakketjes met de oh-zo-gewilde (maar oh-zo-exclusieve) borreltas! En omdat ik zelf nogal gek ben op mijn notitieblokjes en pennen doe ik die er ook gewoon bij.⁠⠀
⁠⠀
HOE MAAK JE KANS?⁠⠀
Via de reserveer-link in mijn profiel @laurasbakery vind je alle uitgebreide informatie over deze leuke actie, maar ook over Het Receptenboek zelf én je kunt er gelijk jouw eigen exemplaar reserveren. (Of surf gelijk naar www.laurasbakery.nl/het-receptenboek)⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Dit is een vraag die me ontzettend vaak wordt gesteld. Ik heb er de afgelopen tijd daarom mee geëxperimenteerd en deel vandaag op het blog al mijn bevindingen en tips! Link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
Wist je al dat

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Bosbessen cheesecake wentelteefjes

Bosbessen cheesecake wentelteefjes

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Moussaka

18 januari 2021
Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

16 januari 2021

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

15 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-15

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-16

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-19

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-16

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-27

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-7

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

Dit was de advent van 2020

door Laura Kieft-26 december 2020-2

Het is weer Tweede Kerstdag, en dat betekent dat ook alle recepten voor de Laura’s Bakery Advent van 2020 inmiddels online staan. Elk jaar is het weer zo leuk om alle recepten voor deze advent...

Chocolade-pecan gingerbread koekjes

door Laura Kieft-24 december 2020-5

In december zit mijn koektrommel altijd bomvol met gingerbread koekjes. Dit jaar voegde ik daar deze gingerbread koekjes met chocolade en pecannoten aan toe. Dat waren ook de koekjes die het snelst uit de trommel...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan