Zandtaart met frambozen en perzik

29 juni 2019
69

Het was de hoogste tijd om weer eens een zandtaart te maken. Ik gebruikte mijn grote ronde vorm van 28 centimeter en bakte hier een brosse koekbodem in. In de tussentijd maakte ik de banketbakkersroom en een dagje later hoefde ik de bodem alleen nog maar te vullen met deze zelfgemaakte room en te decoreren met fruit. Fluitje van een cent dus. Een hele fijne taart om in de zomermaanden te maken. En uiteraard kun je met de topping eindeloos variëren, hetzelfde geldt voor de vulling trouwens. Ik deel voor nu het recept voor een zandtaart met frambozen en perzik voor jullie. In de toekomst volgen vast nog heerlijk variaties. Hoe zou jij jouw ultieme zandtaart vullen en decoreren?

Zandtaart met frambozen en perzik

Deze zandtaart met frambozen en perzik is een perfecte zomerse taart. De brosse bodem in combinatie met de room en het fruit is ontzettend lekker. Hier blijf je van eten!
Porties: 1 taart (28 cm in doorsnede)

Ingrediënten

Instructies

  • Bereid de taart voor door zowel de taartbodem als de banketbakkersroom vooraf te maken. Volg hiervoor de individuele recepten. De bodem bak je 20 minuten met een blindbakvulling op 180 °C (boven- en onderwarmte). Verwijder dan de vulling en zet de taart opnieuw in de oven, bak hem nu nog 10 minuten, ook op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Als de bodem en de banketbakkersroom zijn afgekoeld, kun je de taart gaan samenstellen.
  • Snijd de perziken in partjes. Vul de bodem met de banketbakkersroom en vorm met de frambozen een buitenste ring. Verdeel hierbinnen de perzikpartjes dakpansgewijs in een cirkel en vul de overgebleven ruimte in het midden op met de rest van de frambozen.

Tips

  • Bewaren: Bewaar de taart 3-4 dagen afgedekt in de koelkast.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

9 reacties

  1. Esther schreef:

    Hoi! Is het erg om de bodem al direct te vullen als hij afgekoeld is en dan een dag te bewaren?

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee hoor, zoals je ziet bij het bewaaradvies kan dat 😉

  2. Linda schreef:

    Hallo Laura, hoe bewaar je de bodem als je die een dag van te voren maakt? En zou je deze ook kunnen invriezen?

    1. Laura Kieft schreef:

      Even in folie inpakken, in de vriezer kan ook.

  3. Trudy schreef:

    Wat een prachtige taart!

  4. Luvion schreef:

    Hoi, ik heb dit recept gisterenavond gemaakt! Echt een aanrader 🙂

  5. Leanne schreef:

    Gisteren heb ik de voorbereidingen gedaan voor deze taart. En vandaag afgemaakt. Ik had gekozen voor aardbeien en perziken als garnering. Wat een super lekkere taart. Deze ga ik vaker maken.

  6. Karin schreef:

    Kun je de taart na bereiding ook invriezen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik denk niet dat de bodem op die manier knapperigheid behoudt, maar ik heb het nog niet getest. Ik zou dan eerder de losse onderdelen invriezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *