Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Zandtaart met frambozen en perzik

Laura Kieftdoor Laura Kieft
29 juni 2019
in Taarten, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Het was de hoogste tijd om weer eens een zandtaart te maken. Ik gebruikte mijn grote ronde vorm van 28 centimeter en bakte hier een brosse koekbodem in. In de tussentijd maakte ik de banketbakkersroom en een dagje later hoefde ik de bodem alleen nog maar te vullen met deze zelfgemaakte room en te decoreren met fruit. Fluitje van een cent dus. Een hele fijne taart om in de zomermaanden te maken. En uiteraard kun je met de topping eindeloos variëren, hetzelfde geldt voor de vulling trouwens. Ik deel voor nu het recept voor een zandtaart met frambozen en perzik voor jullie. In de toekomst volgen vast nog heerlijk variaties. Hoe zou jij jouw ultieme zandtaart vullen en decoreren?

Recept afdrukken

Zandtaart met frambozen en perzik

Deze zandtaart met frambozen en perzik is een perfecte zomerse taart. De brosse bodem in combinatie met de room en het fruit is ontzettend lekker. Hier blijf je van eten!
Porties: 1 taart (28 cm in doorsnede)

Ingrediënten

  • 1 bodem voor zandtaartdeeg (volgens recept)
  • banketbakkersroom (volgens recept)
  • 250 gram frambozen
  • 3 perziken (of 5-6 halve perziken uit blik)

Instructies

  • Bereid de taart voor door zowel de taartbodem als de banketbakkersroom vooraf te maken. Volg hiervoor de individuele recepten. De bodem bak je 20 minuten met een blindbakvulling op 180 °C (boven- en onderwarmte). Verwijder dan de vulling en zet de taart opnieuw in de oven, bak hem nu nog 10 minuten, ook op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Als de bodem en de banketbakkersroom zijn afgekoeld, kun je de taart gaan samenstellen.
  • Snijd de perziken in partjes. Vul de bodem met de banketbakkersroom en vorm met de frambozen een buitenste ring. Verdeel hierbinnen de perzikpartjes dakpansgewijs in een cirkel en vul de overgebleven ruimte in het midden op met de rest van de frambozen.

Tips

  • Bewaren: Bewaar de taart 3-4 dagen afgedekt in de koelkast.

Vorige post

Volgende post

Munt-feta pesto
De Bakstrijd: juli 2019

Related Posts

Witte chocolade slagroomtruffels

door Laura Kieft
09 december 2019
2

Deze prachtige witte chocolade slagroomtruffels waren het eerste recept dat ik maakte voor de advent van dit jaar....

Suikerbroodpudding met lemon curd en frambozen

door Laura Kieft
08 december 2019
2

Als je voor het kerstontbijt alleen deze suikerbroodpudding voor mijn neus zet, ben ik een gelukkig mens. Dit...

Sneeuwster taart

door Laura Kieft
07 december 2019
10

Een sneeuwster taart. Het is weer zo'n recept dat al járen op mijn baklijst staat. Dit keer niet...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 6

  1. Esther says:
    5 maanden geleden

    Hoi! Is het erg om de bodem al direct te vullen als hij afgekoeld is en dan een dag te bewaren?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      5 maanden geleden

      Nee hoor, zoals je ziet bij het bewaaradvies kan dat 😉

      Beantwoorden
  2. Linda says:
    5 maanden geleden

    Hallo Laura, hoe bewaar je de bodem als je die een dag van te voren maakt? En zou je deze ook kunnen invriezen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      5 maanden geleden

      Even in folie inpakken, in de vriezer kan ook.

      Beantwoorden
  3. Trudy says:
    5 maanden geleden

    Wat een prachtige taart!

    Beantwoorden
  4. Luvion says:
    5 maanden geleden

    Hoi, ik heb dit recept gisterenavond gemaakt! Echt een aanrader 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura’s Bakery

Laura's Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

kerst galette

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Volg mij op Instagram

  • ADVENT  Slagroomtruffels  maar dan met witte chocolade  En gezellig kerstsprinkles uiteraard  Die zullen geweldig staan op tafel tijdens de feestdagen en iedereen zal er van smullen         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  slagroomtruffels
  • BORREL WINACTIE  Als je geen trek krijgt in een borrel door deze foto  dan weet ik het ook niet meer       Dit heerlijke borrelpakket heb ik samengesteld bij de online supermarkt  crisp nl en ik mag er nog drie van weggeven  De drie winnaars krijgen niet alleen dit smakelijke pakket t w v  50 euro  maar ook nog een waardebon van 35 euro om  crisp nl zelf uit te proberen         Meedoen  Volg  laurasbakery op Instagram en vertel waar jij het meeste trek van krijgt op deze foto      Succes allemaal   maandag 16 december maken we de winnaars bekend             hetborrelhapjesbakboek  winactie  winnen  borrelen
  • ADVENT  Als deze suikerbroodpudding met lemon curd en frambozen het enige is dat op tafel staat bij het kerstontbijt vind ik dat helemaal prima  Naast mijn kop thee dan wel       Z   lekker vind ik het  Ga jij hem ook maken         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  broodpudding  suikerbrood  kerstontbijt
  • ADVENT  De klassieke sneeuwster taart staat online  Een baksel dat al j  ren op mijn baklijst stond en ik maar nooit maakte  Waarom niet  Ik ben stiekem zelf helemaal niet zo dol op deze taart  Waarom dat vertel ik je in het artikel  En ik vertel ook gelijk wat ik eraan zou veranderen zodat ik hem wel superlekker vind         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  sneeuwster  sneeuwstertaart  kersttaart
  • ADVENT  Ja hoor  ook de hartige kerstrecepten zijn dit jaar weer van de partij  Wat dacht je van deze veel te leuke filodeeg christmas crackers  Met een vulling van kip  feta en pompoen  heerlijk          Recept staat uiteraard online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  christmascrackers  filodeeg
  • ADVENT  Ook zo gek op de populaire kaneelsterren die deze periode in de winkels liggen  Vanaf nu kun je ze het hele jaar door eten  want ik deel het recept met jullie  Ze waren z  lig                 Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  kerststerren  kaneelsterren  kerstkoekjes

De meest populaire artikelen

Basisrecept vanillecake
Basisrecepten

Basisrecept vanillecake

Vandaag is het tijd voor een  goed basisrecept: een lekkere vanillecake. Inmiddels staan er toch al een aantal recepten op...

door Laura Kieft
26 februari 2013
Basisrecept vanille botercrème
Basisrecepten

Basisrecept vanille botercrème

Dit overheerlijke recept voor vanille botercrème is echt een must als je regelmatig bakt! Deze botercrème smaakt niet naar boter...

door Laura Kieft
04 april 2013
No bake stroopwafel cheesecake
Taarten

No bake stroopwafel cheesecake

Soms...

door Laura Kieft
26 oktober 2019
Basisrecept Koekjes
Basisrecepten

Basisrecept Koekjes

Misschien wel mijn meest favoriete basisrecept: koekjes! Ik kan een dag vullen met het bakken (en eten!) van allerlei soorten...

door Laura Kieft
12 september 2013
Volgende Post
De Bakstrijd: juli 2019

De Bakstrijd: juli 2019

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Witte chocolade slagroomtruffels

09 december 2019

Suikerbroodpudding met lemon curd en frambozen

08 december 2019

Sneeuwster taart

07 december 2019
Mijn bakboeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek

Het Laura’s Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

© 2019 | all rights reserved

Generic filters
Zoek op Categorieën
No Result
View All Result
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan

Ik bak niet alleen graag koekjes, ik verzamel ook digitale cookies.OkLees meer