Het was de hoogste tijd om weer eens een zandtaart te maken. Ik gebruikte mijn grote ronde vorm van 28 centimeter en bakte hier een brosse koekbodem in. In de tussentijd maakte ik de banketbakkersroom en een dagje later hoefde ik de bodem alleen nog maar te vullen met deze zelfgemaakte room en te decoreren met fruit. Fluitje van een cent dus. Een hele fijne taart om in de zomermaanden te maken. En uiteraard kun je met de topping eindeloos variëren, hetzelfde geldt voor de vulling trouwens. Ik deel voor nu het recept voor een zandtaart met frambozen en perzik voor jullie. In de toekomst volgen vast nog heerlijk variaties. Hoe zou jij jouw ultieme zandtaart vullen en decoreren?
BAKTIP: Ik gebruik graag voor dit soort taarten een taartvorm met losse bodem. Hierdoor kan je de zandtaart zonder problemen uit de vorm halen en is de vorm eenvoudig schoon te maken.
Hoi! Is het erg om de bodem al direct te vullen als hij afgekoeld is en dan een dag te bewaren?
Nee hoor, zoals je ziet bij het bewaaradvies kan dat 😉
Hallo Laura, hoe bewaar je de bodem als je die een dag van te voren maakt? En zou je deze ook kunnen invriezen?
Even in folie inpakken, in de vriezer kan ook.
Wat een prachtige taart!
Hoi, ik heb dit recept gisterenavond gemaakt! Echt een aanrader 🙂
Gisteren heb ik de voorbereidingen gedaan voor deze taart. En vandaag afgemaakt. Ik had gekozen voor aardbeien en perziken als garnering. Wat een super lekkere taart. Deze ga ik vaker maken.
Kun je de taart na bereiding ook invriezen?
Ik denk niet dat de bodem op die manier knapperigheid behoudt, maar ik heb het nog niet getest. Ik zou dan eerder de losse onderdelen invriezen.
ik vond zo heerlijk lekker dessert om bij groot bezoek te geven
Hey Laura
Kun je ook een ander fruit gebruiken dan perzik
Ja hoor dat kan zeker!
Is t niet verstandig om hem af te werken met gelatine? Voor behoud vh fruit?
Dat kan natuurlijk, net wat je zelf fijn vindt.