Pinata cupcakes

Gepost: 18 april 2020 Laatst bewerkt: 10 april 2024
Pinata cupcakes

Met mijn 10-jarig blog jubileum moest mijn eigen cupcake creatie wel heel erg feestelijk worden vond ik. En dat is gelukt met deze heerlijke piñata cupcakes! Voor de basis koos ik twee klassiekers uit: vanille cupcakes en vanille botercrème. Helemaal niets mis mee als je het mij vraagt. Het echte feest zit van binnen, gezellige Smarties! En uiteraard mochten sprinkles ook niet ontbreken. Wie goed kijkt op de foto’s ziet ook al een sneak peek van de feestelijke taart die ik aankomende week met jullie ga delen! Maar nu eerst: piñata cupcakes!

 

Opslaan
Recept afdrukken

4.86 van 14 stemmen

Piñata cupcakes

Feestelijker worden je cupcakes niet met deze vulling van Smarties. Hiep hiep hoera!
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 135 gram fijne kristalsuiker
  • 1 el vanille-extract
  • 4 eieren (M)
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 1 portie botercreme
  • flinke hand mini Smarties
  • sprinkles naar keuze

Instructies

  • Klop boter en suiker tot deze romig zijn. Voeg het vanille-extract en de eieren stuk voor stuk toe. Voeg de volgende pas toe als het eerste ei volledig is opgenomen. Als laatst voeg je zelfrijzend bakmeel en zout toe, mix tot deze droge ingrediënten opgenomen zijn in het beslag.
  • Neem een muffinvorm en plaats de cupcakepapiertjes in de holtes, verdeel het beslag over de vormpjes. Ik doe dit zelf met een ijslepel. Dat werkt gemakkelijk en je kunt het beslag zo mooi gelijkmatig verdelen.
  • Bak de cupcakes in ongeveer 18 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat ze even in de vorm rusten voordat je de cupcakes op een rooster volledig laat afkoelen.
  • Eenmaal afgekoeld wil je de cupcakes uithollen. Ik gebruikte hiervoor een kleine ronde uitsteker en meloenbolletjeslepel voor. Je wilt ruimte voor ongeveer 1-2 theelepels Smarties per cupcake hebben. Vul de holtes in de cupcakes op met de kleine chocolaatjes.
  • Vul een spuitzak met stervormige spuitmond met de botercrème. Spuit toeven op alle cupcakes. Decoreer deze met de sprinkles en ze zijn klaar om te serveren!
Tips

Houd er rekening mee dat de Smarties kleur verliezen door vocht uit de cake en botercrème. Voor het mooiste effect decoreer je ze dus vlak van tevoren.
Bewaren

In een afgesloten verpakking 3-4 dagen houdbaar op een koele plek buiten de koelkast.

Toeven spuiten

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

18 reacties

  1. EJ schreef:

    Wat zien ze er vrolijk uit! Welke slagroomspuit heb jij? Tot nu toe kan ik nergens een tuitje vinden met van die hoge inkepingen.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het is een spuitzak met een Wilton 1 M opzetstuk, zie hier: https://www.laurasbakery.nl/mijn-favoriete-spuitmondjes/

  2. Carin schreef:

    Ik heb een vraagje!
    Je hebt het over 200 gram poedersuiker.
    Ik kan alleen maar de bussen vinden, is het in andere verpakkingen te koop en zo ja waar?

    1. Wendy schreef:

      je kunt dit bestellen bij o.a .bouwhuis.com baktotaal daar verkopen ze van alles om te bakken
      succes.

      1. Carin schreef:

        Geweldig, dank je wel

  3. Darlanne schreef:

    Hi Laura,

    Echt een super leuk recept! Ik heb een vraag over de botercreme.. blijf het de vorm houden en word de botercreme hard? Zakt het niet in?

    Alvast bedankt!!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het zakt zéker niet in. De crème behoudt voor maar wordt niet heel hard (gelukkig).

  4. Anne schreef:

    Hmmm lekker! Ik heb ze met m&m gemaakt in plaats van smarties en heb ook wat m&m daarna gevijzeld en glazuur op de cakejes in plaats van slagroom met de gevijzelde m&m er overheen ook leuk!

    1. Anne schreef:

      Oeps ik bedoel boter crème

    2. Laura's Bakery schreef:

      Dat klinkt goed zeg!

  5. Jolanda schreef:

    Hoi Laura,

    Ben erg fan van je site, gebruik vaak je recepten. Zo besloot ik nu eens jouw cupcakerecept te volgen. Eerlijk gezegd, het is wel gelukt maar vond ze toch tegenvallen. Ze zijn vrij stevig en niet lekker luchtig zoals bij een ander cupcakes recept. Ik mis iets van vocht in het recept. Heb je dat bewust weggelaten?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat hoort er in principe niet in te zitten (extra vocht), wellicht is er wat misgegaan bij het maken van de cupcakes. Hier vind je mijn tips: https://www.laurasbakery.nl/tips-voor-de-perfecte-cake/

    2. Jolien schreef:

      Hoi Laura,

      Waar komen de sprinkles vandaan die je hebt gebruikt!?

      Groetjes Jolien

  6. Carin schreef:

    Die zijn gewoon in de supermarkt te koop o.a.
    Bij de Jumbo hier in ieder geval. Zijn kleine smarties om te zien.
    Succes Jolien!

  7. Laura schreef:

    Ha Laura,

    Ik heb deze cupcakes gemaakt, maar bij mij zijn ze helemaal gerimpeld…
    Heb je misschien tips dat dit niet meer gebeurd??

    Groetjes, Laura

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat bedoel je precies met gerimpeld?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept