Pompoen-feta bruschetta

Gepost: 31 januari 2020 Laatst bewerkt: 11 februari 2024
Pompoen-feta bruschetta

Ik ben dol op bruschetta, er staan dan ook met een reden 9 verschillende recepten in mijn Borrelhapjes Bakboek. De basis is misschien altijd hetzelfde, met de topping kun je doen wat je wilt. Mijn laatste creatie zijn deze pompoen-feta bruschetta, ik eet de laatste tijd maar wat graag pompoen en verwerk het in allerlei recepten. Van pompoen muffins tot een fijne salade vol met groenten. Er ligt nu ook weer een pompoen op mijn aanrecht te wachten tot ik hem verwerk in een lekker gerecht. Voor deze bruschetta koos ik overigens voor een zak met pompoenblokjes, vond ik wel even heel erg makkelijk. De bruschetta doen het goed als borrelhapje, maar als voorgerecht zijn ze ook erg leuk. Daar zet ik ze zelf erg graag voor in.

BAKTIP: Gebruik je verse tijm en salie voor dit recept? Met een kruidenschaar knip je je kruiden eenvoudig en snel klein.

HET BORRELHAPJES BAKBOEK 

Met ruim 150 recepten organiseer jij voortaan borrels waar iedereen op afkomt. De recepten zijn opgedeeld in verschillende hoofdstukken zodat je makkelijk kunt kiezen tussen borrelhapjes die je met of zonder oven maakt. De bruschetta’s zijn natuurlijk ook van de partij in hun eigen hoofdstuk. 

Bestel hier!

Afbeelding
pompoen-feta bruschetta-1a

 

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 2 stemmen

Pompoen-feta bruschetta

De ietwat zoete pompoen combineert supergoed met de zoute feta en verse kruiden op de geroosterde stukjes brood. Een makkelijk recept voor heerlijke bruschetta.
Porties: 16 stuks

Ingrediënten

  • 1 ciabattabrood
  • teentje knoflook
  • flinke scheut olijfolie
  • peper en zout
  • 300 gram pompoen in kleine blokjes
  • 150 gram feta in kleine blokjes
  • tijm
  • salie
  • peper en zout

Instructies

  • Pers het teentje knoflook uit en doe dit samen met een scheut olijfolie, peper en zout in een kommetje. Roer door en laat even staan. Snijd de ciabatta in plakjes van ongeveer 2 centimeter dik en leg deze op een bakplaat. Met een bakkwastje smeer je ze in met het olijfolie mengsel.
  • Zet de plakjes ciabatta ongeveer 10 minuten in de oven op 180 °C (boven- en onderwarmte) zodat ze lekker knapperig worden.
  • Laat even afkoelen, ondertussen kun je wel vast de topping voorbereiden.
  • Roerbak de blokjes pompoen in enkele minuten tot ze gaar zijn. Voeg halverwege de tijm, salie, zout en peper toe. De kruiden mogen vers zijn, maar gedroogd is ook prima. Voeg ze toe naar smaak.
  • Wanneer de pompoen gaar is haal je de pan van het vuur. Voeg de feta toe en roer door elkaar.
  • Verdeel het mengsel over de broodjes en serveer gelijk. Afgekoeld zijn deze hapjes overigens ook heerlijk.
Bewaren

Eenmaal samengesteld gelijk serveren. De topping los kun je 2-3 dagen in de koelkast bewaren, de losse broodjes in een afgesloten verpakking blijven een kleine week goed buiten de koelkast.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept