Pindarotsjes chocolade truffeltaart

Gepost: 25 mei 2022 Laatst bewerkt: 22 januari 2024
Pindarotsjes chocolade truffeltaart

Stel, je wilt iemand voor z’n verjaardag verrassen met een taart en die persoon houdt heel erg van pindarotsjes. Wat maak je dan? Nou, deze pindarotsjes chocolade truffeltaart natuurlijk! Een overheerlijke taart om te eten en helemaal niet lastig om te maken.

Als je al eens eerder een chocolade truffeltaart op hebt dan weet je dat de chocolade truffelvulling wegsmelt op je tong. Zo ontzettend lekker. Die zachte vulling gaat heel goed samen bij de pindakoeken die ik gebruikte voor de bodem. Het kan ook lekker zijn om daar nog een extra snuf zout doorheen te mengen, maar daar moet je wel van houden.

Gezien de vulling eigenlijk volledig uit chocolade, boter, slagroom en suiker bestaat, betekent dat ook dat de taart erg machtig is. Dat is iets om rekening mee te houden bij het aansnijden van de taart. Snijd je punten twee keer kleiner dan je gewend bent, tip van flip. 😉

Pindarotsjes chocolade truffeltaart (1)

Ik schreef al eerder dat deze taart niet lastig is om te maken, maar je kunt het jezelf natuurlijk zo makkelijk maken als je maar wilt. De bodem bestaat uit pindakoeken, die kun je met mijn recept voor pindakoeken zelf maken, maar je kunt er ook prima zelfgekochte pindakoeken voor gebruiken.

De taart zelf heb ik afgewerkt met slagroom en kleine stukjes pindarots, ook deze kun je zelf maken. Het maken van pindarotsjes is echt bijna geen werk, maar als je geen tijd hebt om te wachten tot ze uitgehard zijn dan smaken zelfgekochte pindarotsjes er ook goed op.

VARIATIE TIPS

Deze pindarotsjes chocolade truffeltaart is ook makkelijk te transformeren in een ander soort chocolade truffeltaart. Misschien wil jij juist slagroomtruffels gebruiken bij het decoreren van de taart of hou je niet van pinda’s. De koekbodem kun je gemakkelijk vervangen door een ander soort koekjes, zoals digestives.

En hierbij een paar lekkere tips om de pindarotsjes mee te vervangen:

Pindarotsjes (1)

 

Pindarotsjes chocolade truffeltaart

Opslaan
Recept afdrukken

4.75 van 8 stemmen

Pindarotsjes chocolade truffeltaart

Deze pindarotsjes chocolade truffeltaart is de perfecte verjaardagstaart voor chocoladeliefhebbers of pindarotsjesfans!
Porties: 16 personen
20 cm

Ingrediënten

Bodem

Vulling

  • 75 gram boter
  • 350 gram pure chocolade
  • 250 ml slagroom
  • 30 gram vanillesuiker

Decoratie

Instructies

  • Bodem. Maak de pindakoeken volgens het recept. Maal de afgekoelde koeken fijn in de keukenmachine. Smelt 75 gram boter in een steelpan en roer de koekkruimels hier doorheen. Stort het koekmengsel in de met bakpapier beklede bakvorm en druk gelijkmatig aan met een lepel. Zet de vorm in de koelkast.
  • Vulling. Smelt de boter au baîn-marie samen met de chocolade, roer ondertussen door. Laat het afkoelen, maar zorg ervoor dat het wel vloeibaar blijft en nog niet opstijft. Ga ondertussen door met de volgende stap.
  • Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Wanneer de gesmolten chocolade voldoende is afgekoeld spatel je het door de slagroom heen. Met beleid, want je wil dat het geheel luchtig blijft.
  • Haal de bakvorm uit de koelkast en stort de truffelvulling op de koekbodem. Tik een aantal keer met de vorm op je werkblad zodat eventuele luchtbellen verdwijnen en strijk glad met een spatel. Laat tenminste 4 uur, of nog liever een hele nacht opstijven in de koelkast.
  • Bereid de pindarotjes voor volgens het recept. Klop de slagroom voor de decoratie stijf met de vanillesuiker. Doe de slagroom in een spuitzak met sierlijk spuitmondje en spuit toeven op de rand van de taart. Versier elke toef met een (stukje) pindarotsje.
Tips

Door de slagroom wordt de pure chocolade verzacht qua smaak. Je kunt ook melk chocolade gebruiken voor de truffelvulling, dan wordt de taart zoeter en zal een minder sterke chocoladesmaak hebben.
Bewaren

Je kunt de taart 3-4 dagen bewaren in de koelkast.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

13 reacties

  1. Mireille schreef:

    Hoi Laura,
    Dit recept wil ik graag proberen! Ik heb wel een vraagje, in de tweede stap staat dat je de resterende 75 gram boter au bain marie moet laten smelten met de chocolade. Maar in de ingrediëntenlijst zie ik alleen 75 gram boter voor de bodem staan. Klopt het dat je voor de vulling nogmaals 75 gram boter gebruikt?
    Dankjewel!!

  2. Laura's Bakery schreef:

    Hi Mireille, dat klopt inderdaad! Ik heb het even aangepast.

  3. Hanneke schreef:

    O de taart is heerlijk.
    Zou je de taart ook in kunnen vriezen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Fijn om te horen! Ja hoor dat kan 🙂

  4. Nina schreef:

    Hi Laura,

    Ziet er heerlijk uit! Hoeveel procent pure chocolade heb je gebruikt voor deze taart?

    Groetjes,

    Nina

    1. Laura's Bakery schreef:

      54%

  5. Didi Heijkamp schreef:

    Hoi,
    hoe groot is de springvorm die je hiervoor gebruikt?
    Groetjes Didi

    1. Laura's Bakery schreef:

      20 cm! 🙂

  6. Judy schreef:

    Deze taart gemaakt. Straks gaan we hem proeven. Leuk en niet moeilijk om te maken!
    Ben benieuwd naar de reacties!

  7. Anja schreef:

    Hoi, ik vroeg mij af hoe lang de gesmolten chocolade ongeveer moet afkoelen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat is lastig in tijd te zeggen, gezien het weer verschilt hoe warm het in huis is etc. Dit is waar je op kunt letten: laat het afkoelen, maar zorg ervoor dat het wel vloeibaar blijft en nog niet opstijft.

  8. Melanie schreef:

    Hoi. Ik zie in de reacties dat dit een vorm van 20 cm is maar er wel 16 stukken uitgehaald kunnen worden. Klopt dit?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Klopt inderdaad, het is een vrij machtige taart dus je snijdt kleine stukjes. Zie ook de tekst boven het recept.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept