Koek-karamel rotsjes

Koek-karamel rotsjes
72

Ik ben een beetje verslaafd aan de cookie caramel rotsjes van De Notenshop. Het lijkt op pindarotsjes, maar in plaats van pinda’s zitten er vanillekoekjes en stukjes karamel fudge in de rotsjes. Toen ik ze met mijn team zat weg te knabbelen bedachten we dat we deze zelf ook moeten kunnen maken! De vanillekoekjes vervingen we door schuddebuikjes, want die hebben al een handig formaat en die speculaassmaak vind ik stiekem nog lekkerder erbij. Het resultaat van deze (speculaas) koek-karamel rotsjes was za-lig kan ik je vertellen. En je hebt ze in een handomdraai gemaakt, gevaarlijk eigenlijk. 😉

Hou je van dit soort chocolade rotsjes? Kijk ook eens naar deze smaken die al online staan:

Koek-karamel rotsjes

Ongelofelijk lekkere koek-karamel rotsjes, gemaakt met maar drie ingrediënten: chocolade, schuddebuikjes en zachte stukjes karamel fudge.
Porties: 20 rotsjes

Ingrediënten

  • 300 gram chocolade melk of puur
  • 100 gram schuddebuikjes
  • 150 gram karamelblokjes fudge, in kleine blokjes gesneden

Instructies

  • Doe twee derde van de chocolade in een hittebestendige kom en smelt deze au bain-marie. Wanneer alle chocolade gesmolten is haal je de kom van het vuur en voeg je de overige chocolade toe. Blijf roeren tot alles is gesmolten.
  • Laat de chocolade afkoelen tot deze koel aanvoelt. Voeg nu de schuddebuikjes en karamelblokjes toe aan de chocolade en roer goed door.
  • Schep de rotsjes, oftewel kleine hoopjes, van dit mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de chocolade uitharden op een koele plek.
Tips

Je kunt de rotsjes lekker zelf opeten bij een kop thee of koffie, maar je kunt ze natuurlijk ook in een mooi plastic zakje doen en als cadeautje weggeven.

Bewaren

In een afgesloten trommel op een droge en koele plek minimaal twee weken houdbaar.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

4 reacties

  1. Jimmy1955 schreef:

    Wat zijn schuddebuikjes?

    1. Marja71 schreef:

      Die kan je vinden bij het broodbeleg. Mini speculaasblokjes voor op de boterham

      1. Jimmy1955 schreef:

        Dank je wel, weer wat geleerd😍

  2. Karin schreef:

    Haha, ik ben dus niet de enige die verslaafd is aan die heerlijke koekjes van de Notenshop. Met dit recept ga ik maar eens proberen om ze zelf te maken al zal dat voor de kilo’s en de verkoop van de Notenhop niet heel goed zijn… 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *