Koek-karamel rotsjes

Gepost: 15 mei 2021 Laatst bewerkt: 25 juni 2024
Koek-karamel rotsjes

Ik ben een beetje verslaafd aan de cookie caramel rotsjes van De Notenshop. Het lijkt op pindarotsjes, maar in plaats van pinda’s zitten er vanillekoekjes en stukjes karamel fudge in de rotsjes. Toen ik ze met mijn team zat weg te knabbelen bedachten we dat we deze zelf ook moeten kunnen maken! De vanillekoekjes vervingen we door schuddebuikjes, want die hebben al een handig formaat en die speculaassmaak vind ik stiekem nog lekkerder erbij. Het resultaat van deze (speculaas) koek-karamel rotsjes was za-lig kan ik je vertellen. En je hebt ze in een handomdraai gemaakt, gevaarlijk eigenlijk. 😉

Hou je van dit soort chocolade rotsjes? Kijk ook eens naar deze smaken die al online staan:

Koek-karamel rotsjes

 

Koek-karamel rotsjes

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 3 stemmen

Koek-karamel rotsjes

Ongelofelijk lekkere koek-karamel rotsjes, gemaakt met maar drie ingrediënten: chocolade, schuddebuikjes en zachte stukjes karamel fudge.
Porties: 20 rotsjes

Ingrediënten

  • 300 gram chocolade melk of puur
  • 100 gram schuddebuikjes
  • 150 gram karamelblokjes fudge, in kleine blokjes gesneden

Instructies

  • Doe twee derde van de chocolade in een hittebestendige kom en smelt deze au bain-marie. Wanneer alle chocolade gesmolten is haal je de kom van het vuur en voeg je de overige chocolade toe. Blijf roeren tot alles is gesmolten.
  • Laat de chocolade afkoelen tot deze koel aanvoelt. Voeg nu de schuddebuikjes en karamelblokjes toe aan de chocolade en roer goed door.
  • Schep de rotsjes, oftewel kleine hoopjes, van dit mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de chocolade uitharden op een koele plek.
Tips

Je kunt de rotsjes lekker zelf opeten bij een kop thee of koffie, maar je kunt ze natuurlijk ook in een mooi plastic zakje doen en als cadeautje weggeven.
Bewaren

In een afgesloten trommel op een droge en koele plek minimaal twee weken houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

10 reacties

  1. Jimmy1955 schreef:

    Wat zijn schuddebuikjes?

    1. Marja71 schreef:

      Die kan je vinden bij het broodbeleg. Mini speculaasblokjes voor op de boterham

      1. Jimmy1955 schreef:

        Dank je wel, weer wat geleerd?

  2. Karin schreef:

    Haha, ik ben dus niet de enige die verslaafd is aan die heerlijke koekjes van de Notenshop. Met dit recept ga ik maar eens proberen om ze zelf te maken al zal dat voor de kilo’s en de verkoop van de Notenhop niet heel goed zijn… 🙂

  3. Jacqueline schreef:

    Ik heb nog karamel over van jouw recept.
    Nu zat ik eraan te denken om dit recept te maken. En dan de karamel opnieuw te verwarmen en dit door de chocolade te mengen. Zou dat kunnen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Bedoel je karamelsaus?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ah oke, dat heb ik zelf niet getest voor dit recept. Vermoed dat de structuur wel wat anders wordt dan wanneer je het met blokjes harde karamel maakt, maar je kunt het natuurlijk eens proberen!

  4. Bianca schreef:

    Bij je andere recepten voor chocoladerotsjes gebruik je 200 gram chocolade voor 20 stuks. Waarom gebruik je voor dit recept 300 gram?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het kan per recept verschillen. Hier heb je bijvoorbeeld ook de koek en karamel die je wilt bedekken met chocolade, dus het kan inderdaad zijn dat het qua verhouding beter was voor dit recept om wat meer chocolade te gebruiken. Vandaar!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept