Ik ben een beetje verslaafd aan de cookie caramel rotsjes van De Notenshop. Het lijkt op pindarotsjes, maar in plaats van pinda’s zitten er vanillekoekjes en stukjes karamel fudge in de rotsjes. Toen ik ze met mijn team zat weg te knabbelen bedachten we dat we deze zelf ook moeten kunnen maken! De vanillekoekjes vervingen we door schuddebuikjes, want die hebben al een handig formaat en die speculaassmaak vind ik stiekem nog lekkerder erbij. Het resultaat van deze (speculaas) koek-karamel rotsjes was za-lig kan ik je vertellen. En je hebt ze in een handomdraai gemaakt, gevaarlijk eigenlijk. 😉
Hou je van dit soort chocolade rotsjes? Kijk ook eens naar deze smaken die al online staan:
Wat zijn schuddebuikjes?
Die kan je vinden bij het broodbeleg. Mini speculaasblokjes voor op de boterham
Dank je wel, weer wat geleerd?
Haha, ik ben dus niet de enige die verslaafd is aan die heerlijke koekjes van de Notenshop. Met dit recept ga ik maar eens proberen om ze zelf te maken al zal dat voor de kilo’s en de verkoop van de Notenhop niet heel goed zijn… 🙂
Ik heb nog karamel over van jouw recept.
Nu zat ik eraan te denken om dit recept te maken. En dan de karamel opnieuw te verwarmen en dit door de chocolade te mengen. Zou dat kunnen?
Bedoel je karamelsaus?
Nee ik bedoel de karamel.
https://www.laurasbakery.nl/snel-en-eenvoudig-karamel-maken/
Ah oke, dat heb ik zelf niet getest voor dit recept. Vermoed dat de structuur wel wat anders wordt dan wanneer je het met blokjes harde karamel maakt, maar je kunt het natuurlijk eens proberen!
Bij je andere recepten voor chocoladerotsjes gebruik je 200 gram chocolade voor 20 stuks. Waarom gebruik je voor dit recept 300 gram?
Het kan per recept verschillen. Hier heb je bijvoorbeeld ook de koek en karamel die je wilt bedekken met chocolade, dus het kan inderdaad zijn dat het qua verhouding beter was voor dit recept om wat meer chocolade te gebruiken. Vandaar!