Baksels met pindakaas zijn altijd goed als je het mij vraagt, ik had dan ook behoorlijk last van keuzestress toen ik een recept uit het boek Pindakaas wilde uitkiezen. Dat het zoet moest worden stond voor mij al vast, want zodra het is verwerkt in sausjes of hartige gerechten lust ik ineens geen pindakaas meer.
Vraag maar niet waarom, ik heb ook geen idee. Toen ik voor de vijfde keer het boek doorbladerde en weer iets te lang bleef hangen bij de pindakoeken wist ik het, die ging ik maken. Vroeger hadden we deze koeken vaak ik de koektrommel zitten en daar kreeg ik dan geen genoeg van. Hoogste tijd om ze zelf te maken. En naast dat recept, vertel ik jullie ook meer over het boek Pindakaas.
Klinkt super lekker! Heb nog nooit zelf pindakoeken gemaakt.
Hmmm, ze zien er echt uit om op te eten!
Het ziet er verrukkelijk uit!
T klinkt mij bekend in de oren, ook ik ben gek op pindakaas maar pindasaus oid lust ik niet!
Xus,
Car
Lijken mij heel erg lekker.
Ik krijg het alleen niet voor elkaar om het deeg op gelijke dikte uit te rollen.
Heb jij door misschien een trucje voor?
Het deeg goed blijven draaien na een paar keer rollen en zo de klok rond.
Gebruik opgestapelde verfroerstokjes aan beide zijkanten van je deeg en rol daaroverheen met je deegroller. Je kunt zelf de dikte van het deeg bepalen door het aantal verfstokjes.
Hhmm, ik ben dol op pindakaas! Deze koeken klinken me dan ook goed in de oren, leuk recept!
Water druppelt langs mijn wangen, gek op pindakaas en pindakoeken 😀
Ze waren erg lekker maar het deeg bleef erg zacht. Dus toen maar bolletjes gedraaid en die plat gedrukt. Maar de smaak was er niet minder om ?
Bij mij bleef het deeg (ook na ruim een uur koelen in de koelkast) ook overal aan plakken hahaha uitsteken lukte niet, maar bolletjes maken en platdrukken werkte ook!
Ik had wel meer dan die 20 min nodig! Zo zie je maar elke oven is anders. Ik heb niet geprobeerd uit te rollen nav de reacties en gelijk balletjes gemaakt en plak gedrukt. Ik vond ze wel lekker maar niet zoet genoeg eigenlijk. Wellicht ga ik ze nog een keer proberen met wat meer suiker. Textuur was wel super!
Prima recept, de koekjes zijn makkelijk te maken. Er mag van mij wel wat meer suiker in.
Gemaakt. Wel ga ik de volgende keer wat meer suiker aan het beslag toevoegen. Zeker voor herhaling vatbaar!