Zoals jullie weten staat deze week op Laura’s Bakery in het teken van Vaderdag! Daarom hebben alle recepten die deze week online komen iets te maken met de vaders in het leven van het gehele Laura’s Bakery team. Pindarotsjes zijn het favoriete zoete snackje van Mariettes vader. Ze maakt ze daarom elk jaar wel een keer voor hem; soms voor Vaderdag, soms voor zijn verjaardag en soms gewoon omdat pindarotsjes nu eenmaal erg lekker zijn. 

WELKE CHOCOLADE IN PINDAROTSJES? 

Ik krijg bij het maken van notenrotsjes vaak de vraag of het uitmaakt welke soort chocolade je gebruikt, melk- of pure chocolade. In principe niet, tenzij een bepaalde soort chocolade nu eenmaal heel goed samengaat met de vulling. Maar in het geval van pindarotsjes smaakt zowel melkchocolade als pure chocolade er erg lekker bij, alleen witte chocolade zou ik afraden. Zelf gebruik ik het liefst 50% melkchocolade en 50% pure chocolade voor mijn rotsjes. Wél maakt de kwaliteit van de chocolade uit bij het maken van pindarotsjes, omdat je de chocolade heel duidelijk terug proeft in dit recept waar het echt draait om pinda’s & chocolade. 

NOG MEER ROTSJES

Als je pindarotsjes lekker vindt, dan zijn deze chocoladerotsjes misschien ook wel wat voor jou:

Pindarotsjes (1)

 

pindarotsjes

Opslaan
Recept afdrukken

4.46 van 11 stemmen

Pindarotsjes

Pindarotsjes zijn niet alleen ontzettend lekker en makkelijk om te maken, maar ook heel leuk om cadeau te geven!
Porties: 20 rotsjes

Ingrediënten

  • 200 gram chocolade
  • 175 gram pinda’s

Instructies

  • Doe twee derde van de chocolade in een hittebestendige kom en smelt deze au bain-marie. Wanneer alle chocolade gesmolten is haal je de kom van het vuur en voeg je de overige chocolade toe. Blijf roeren tot alles is gesmolten.
  • Laat de chocolade afkoelen tot deze koel aanvoelt. Voeg nu de pinda’s toe aan de chocolade en roer goed door.
  • Schep de rotsjes, oftewel kleine hoopjes, van dit mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de chocolade uitharden op een koele plek.
Tips

Je kunt de pindarotsjes lekker zelf opeten bij een kop thee of koffie, maar je kunt ze natuurlijk ook in een mooi plastic zakje doen en als cadeautje weggeven.
Bewaren

In een afgesloten trommel op een droge en koele plek minimaal twee weken houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

7 reacties

  1. Carla schreef:

    Om op te (vr)eten !
    Zo simpel en zo makkelijk! Heerlijk!
    Xus,
    Car

  2. Stargirl schreef:

    Opzich lekker even een tip meer suiker minder cacao met poeder,suier is ie ook lekker maar bij de magnetron van mij moet je hem 10 sec eerder er uit halen en melk overheendoen

  3. Karlien Vereecken schreef:

    Hoi Laura,
    Wat voor soort pinda’s zijn het? Ongeroosterde, geroosterde, ongezouten, gezouten,…?
    Groetjes

    Karlien

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kan de pinda’s gebruiken die jij lekker vind. Als je en zoet-zoutige smaak lekker vind, zijn gezouten pinda’s bijvoorbeeld lekker.

  4. Eva schreef:

    Ongezouten pinda’s gebruik je om het te maken, je kan het ook zien als je bij de ingrediënten op het Albert Heijn icoon drukt.

    Kusjes

    Eva

  5. Am schreef:

    Kan je het ook in de koelkast uit laten harden?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan, alleen kan de chocolade dan soms wat verkleuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept