Zoals jullie weten staat deze week op Laura’s Bakery in het teken van Vaderdag! Daarom hebben alle recepten die deze week online komen iets te maken met de vaders in het leven van het gehele Laura’s Bakery team. Pindarotsjes zijn het favoriete zoete snackje van Mariettes vader. Ze maakt ze daarom elk jaar wel een keer voor hem; soms voor Vaderdag, soms voor zijn verjaardag en soms gewoon omdat pindarotsjes nu eenmaal erg lekker zijn.
WELKE CHOCOLADE IN PINDAROTSJES?
Ik krijg bij het maken van notenrotsjes vaak de vraag of het uitmaakt welke soort chocolade je gebruikt, melk- of pure chocolade. In principe niet, tenzij een bepaalde soort chocolade nu eenmaal heel goed samengaat met de vulling. Maar in het geval van pindarotsjes smaakt zowel melkchocolade als pure chocolade er erg lekker bij, alleen witte chocolade zou ik afraden. Zelf gebruik ik het liefst 50% melkchocolade en 50% pure chocolade voor mijn rotsjes. Wél maakt de kwaliteit van de chocolade uit bij het maken van pindarotsjes, omdat je de chocolade heel duidelijk terug proeft in dit recept waar het echt draait om pinda’s & chocolade.
NOG MEER ROTSJES
Als je pindarotsjes lekker vindt, dan zijn deze chocoladerotsjes misschien ook wel wat voor jou:
Om op te (vr)eten !
Zo simpel en zo makkelijk! Heerlijk!
Xus,
Car
Opzich lekker even een tip meer suiker minder cacao met poeder,suier is ie ook lekker maar bij de magnetron van mij moet je hem 10 sec eerder er uit halen en melk overheendoen
Hoi Laura,
Wat voor soort pinda’s zijn het? Ongeroosterde, geroosterde, ongezouten, gezouten,…?
Groetjes
Karlien
Je kan de pinda’s gebruiken die jij lekker vind. Als je en zoet-zoutige smaak lekker vind, zijn gezouten pinda’s bijvoorbeeld lekker.
Ongezouten pinda’s gebruik je om het te maken, je kan het ook zien als je bij de ingrediënten op het Albert Heijn icoon drukt.
Kusjes
Eva
Kan je het ook in de koelkast uit laten harden?
Dat kan, alleen kan de chocolade dan soms wat verkleuren.