Komkommersalade

Gepost: 11 augustus 2023
Komkommersalade
20

Zoals algemeen bekend ben ik dol op borrelen, en zo ook op lekkere salades voor bij de borrel. Komkommersalade met yoghurt is zeker een van mijn favorieten. Heerlijk van smaak, fris en zo gemaakt. Ideaal!

Komkommersalade maken

Het recept voor deze komkommersalade komt uit Het Borrelhapjes Bakboek, waarin meer dan 150 recepten voor de borrel staan. Met uiteraard nog meer lekkere salades, maar ook sauzen, dips en spreads. En vandaag deel ik het komkommersalade recept graag als cadeau met jullie.

Je zou dit recept ook een Griekse komkommersalade kunnen noemen, ik gebruik namelijk Griekse yoghurt en breng het op smaak met verse dille. De salade is lekker fris, al helemaal doordat ik er citroen aan toevoeg. Binnen een kwartiertje kun je deze salade al op tafel hebben staan. Snel én makkelijk dus!

Komkommersalade 3a

Frisse komkommersalade

Nu moet ik eerlijk zeggen, jarenlang moest ik niets van salades weten. Teveel mayonaise en te weinig vulling was vaak het probleem. Maar als je het zelf maakt, kun je dat gewoon naar eigen smaak aanpassen. Ik gebruik graag yoghurt of kwark in salades om ze wat frisser te maken en wat betreft de vulling voeg ik vaak meer toe.

En inmiddels ben ik helemaal om en fan van salades. Andere favorieten zijn eiersalade en aardappelsalade. Net als deze komkommersalade smaken die heerlijk bij de borrel, als bijgerecht bij een barbecue of etentje of bij je avondmaaltijd. Zeker bij een gerecht met veel kruiden of pittige avondmaaltijd is deze komkommersalade heerlijk.

Het Borrelhapjes Bakboek

In Het Borrelhapjes Bakboek vind je nog veel meer recepten voor de allerlekkerste en makkelijkste borrelhapjes. De recepten zijn opgedeeld in verschillende hoofdstukken zodat je makkelijk kunt kiezen tussen borrelhapjes die je met of zonder oven maakt. De sauzen, spreads en dips zijn natuurlijk ook van de partij in hun eigen hoofdstuk.

Bestel hier!

Afbeelding
Komkommersalade 4a

Meer hapjes met komkommer

Als je de komkommersalade met yoghurt als onderdeel van de borrel wilt serveren, is het lekker om te combineren met wat brood. Toastjes kan natuurlijk ook, maar zelf vind ik een wat steviger toastje of een broodsoort het lekkerste bij deze salade. Bijvoorbeeld met Grieks pitabrood wat je vervolgens in repen snijdt of met focaccia zal het ook heerlijk smaken.

Wil je er nu helemaal een komkommerfeestje van maken, dan zijn deze hapjes met komkommer ook aan te raden:

Tips: komkommersalade maken

Hoe lang kan ik de komkommersalade bewaren?

In een afgesloten bakje is het tot een week houdbaar in de koelkast. Het is niet aan te raden de salade in te vriezen.

Mijn komkommersalade is erg vochtig, hoe kan dat?

Ook al verwijder je de zaadlijsten, als je de komkommersalade lang laat staan, kan het alsnog heel vochtig worden. Dan kun je de salade even afgieten en opnieuw mengen.

Hoe snijd ik dunne plakjes komkommer?

Het liefst gebruik je een mandoline of kaasschaaf voor dit recept zodat je de komkommers echt goed dun kunt snijden. Heb je dat niet in huis kun je ook een scherp mes gebruiken, dan wordt het een wat grovere salade.

Hoe verwijder ik de zaadlijsten uit de komkommer?

Dat doe je heel makkelijk met een theelepel die je langs de zaadlijst schraapt. Dat vind ik zelf de meest simpele manier.

 

komkommersalade

Recept afdrukken

4.50 van 4 stemmen

Komkommersalade

Een lekkere, frisse komkommersalade voor bij de borrel of als bijgerecht. Makkelijk om te maken en heerlijk van smaak!
Porties: 500 ml

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 100 gram Griekse yoghurt 10% vet
  • 40 gram mayonaise
  • 2 el citroensap
  • 2 el dille
  • 1-2 tenen knoflook
  • peper en zout

Instructies

  • Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
  • Snijd of schaaf de komkommer in dunne plakjes. Ik gebruik hiervoor het liefst een mandoline, maar kan het ook met een kaasschaaf.
  • Doe alle ingrediënten in een kom en roer goed door. Serveer direct.
Bewaren

In een afgesloten bakje tot een week houdbaar in de koelkast. Het is niet aan te raden om de salade in te vriezen.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *