Olijventapenade

7 september 2018
53

Toen ik laatst het artikel schreef over de lekkerste dips en smeersels hier op het blog, realiseerde ik mij dat we nog geen recept voor olijventapenade hadden. Logisch eigenlijk ook, want ik houd niet zo van olijven. Maar ik kan me voorstellen dat jullie het heerlijk vinden, op een stukje brood met een goed wijntje erbij. Het maken van olijventapenade is niet heel erg ingewikkeld. Zeker niet als je dit recept volgt. Met een keukenmachine en voldoende olijfolie bij de hand, maak je met mijn recept de smeuïgste tapenade nu gewoon lekker zelf. 

Recept afdrukken
5 van 1 stem

Olijventapenade

Een erg makkelijk én erg lekker recept voor olijventapenade. Heerlijk met een stokbroodje als tussendoortje. 
Porties: 150 gram (ongeveer)

Ingrediënten

  • 100 gram zwarte olijven zonder pit
  • 3 ansjovis filets
  • 1 teen knoflook
  • rasp van 1/2 citroen
  • 10 gram kappertjes
  • 2-3 el olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie en peper en zout in een keukenmachine. Voeg 1 el olijfolie toe en maal zo fijn mogelijk. Voeg nogmaals 1 el olijfolie toe en mix. Indien gewenst voeg je nog een keer 1 el olijfolie toe voor een smeuïg resultaat. Blijft jouw tapenade droog? Voeg gerust nog een eetlepel olijfolie toe.
  • Breng jouw olijventapenade verder op smaak met een beetje peper en eventueel nog wat zout.

Tips

  • Bewaren: de tapenade is afgedekt in de koelkast zo’n 3-4 dagen te bewaren. Serveer op kamertemperatuur voor de beste smaak.

Laura's Bakery

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

1 reactie

  1. Marjolijn schreef:

    Leuk!
    Vind ik ook altijd zo super lekker…
    Dank voor het recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *