Vegetarische groentelasagne

5 september 2016
50

vegetarische groentelasagne

Hoewel ik geen vegetariër ben (ik ben gek op stukje vlees bij het eten), eet ik wel steeds vaker vegetarisch. Omdat ik het lekker vind, maar stiekem ook omdat ik er gewoon regelmatig te laat achter kom dat ik geen vlees uit te vriezer gehaald heb. Tuurlijk, dan kun je even naar de supermarkt hollen, maar ik kies er dan meestal gewoon voor om het weg te laten. Zo ontstond ook het idee voor deze vegetarische groentelasagne. Een lasagne bomvol groenten, en die groenten kun je natuurlijk altijd aanpassen naar wat je lekker vindt of gewoon nog hebt liggen.

vegetarische groentelasagne

Vegetarische groentelasagne

Zin in lasagne zonder vlees? Dan is deze vegetarische groentelasagne een goed idee! De heerlijke lasagne zit vol met groente en is eenvoudig te maken.
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine prei
  • 1 rode paprika
  • halve (grote) stronk broccoli
  • halve courgette
  • 2 tomaten (+1 extra voor decoratie)
  • 600 gram pastasaus
  • 250 gram mascarpone
  • 6 bladen lasagne (genoeg voor 3 lagen per bakje)
  • flinke hand geraspte kaas
  • halve bol mozzarella
  • Italiaanse kruiden

Instructies

  • Snipper de ui, pers de teentjes knoflook uit en fruit deze samen in een pan. Voeg de fijngesneden prei, paprika, broccoli en courgette toe. Zorg dat je de broccoli in kleine roosjes snijdt.
  • Snijd de tomaten in blokjes en voeg deze toe, samen met de pastasaus en mascarpone. Roer door op een laag vuur tot de mascarpone goed is opgenomen.
  • Zet de twee kleine ovenschaaltjes (of één grotere) klaar en schep wat van de groentesaus op de bodem. Leg hier een blad lasagne op en wissel zo de saus en bladen lasagne af. Eindig met een laag saus.
  • Over de laatste laag saus verdeel je wat geraspte kaas en stukjes mozzarella. Snijd de tomaat in plakjes en leg deze bovenop. Strooi er als laatst wat Italiaanse kruiden overheen.
  • Bak de lasagne op 200 °C (boven- en onderwarmte) in ongeveer 30 minuten.
Tips

Ik maakte een super romige saus door mijn hele bakje mascarpone toe te voegen. Je kunt ook prima minder (de helft bijvoorbeeld) gebruiken, maar voor de hoeveelheid vocht zou ik dan wel iets meer saus toevoegen (of meer tomaten).

Met de halve bol en wat tomaat die je overhoudt, kun je lekkere caprese hapjes maken met wat basilicum blaadjes. Lekker voorgerechtje terwijl je op de lasagne wacht.

Bewaren

In de koelkast 2-3 dagen houdbaar.

Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

19 reacties

  1. Oh dit ziet er zalig uit!

  2. karlien schreef:

    Wat een goed recept! Ik eet wel zonder vlees en zoek altijd lekkere vega recepten. Ik ga het eens proberen met mascarpone!

  3. Marte schreef:

    Wow dit ziet er echt weer fantastisch uit en klinkt zo lekker!
    Ga dit absoluut proberen!

  4. Annelien Vermeersch schreef:

    Wat is “pastasaus”?

    1. Laura schreef:

      (tomaten)saus voor de pasta

  5. Renate schreef:

    Ik heb het vanavond gemaakt en het was heerlijk! Bedankt voor het recept!

  6. Laura schreef:

    Kan ik de mascarpone ook helemaal weglaten?

    1. Laura schreef:

      Kun je zeker mee experimenteren, maar zou dan wel wat meer saus gebruiken.

  7. Yanine schreef:

    Ziet er echt heeel lekker uit!

  8. Jopie schreef:

    Neem aan, dat je de groentes even moet roerbakken???

    1. Laura Kieft schreef:

      Er staat ook in het recept dat je de groentes in de pan doet voordat je de saus benodigdheden toevoegt.

  9. Suus schreef:

    Wat een heerlijke lasagne! Ik heb een heel bakje mascarpone gebruikt, en dat maakte het lekker romig en zoetig. Deze lasagne komt in ons kookboek.

  10. Nathalie schreef:

    Ziet er geweldig lekker uit! Ik heb nog wat geitenkaas over, is dat lekker om er op te doen in plaats van de mozzarella?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, ook heerlijk!

  11. Gerjan schreef:

    Nog even als eerste aangeven dat de oven voorverwarmd moet worden. Ik was het vergeten 😆

  12. Monique Eshuis schreef:

    Vorig jaar onze laatste avond in Paramaribo vegetarische lasagne gegeten (hoe verzin je het?) Was zooo lekker dus terug in Nederland op zoek naar een recept dat dit recept zou benaderen. Dit is echt een super recept! Al diverse keren gemaakt met een heel bakje mascarpone natuurlijk!

  13. Rachel schreef:

    Mag ik ricotta gebruik ipv mascarpone?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, dat is vast ook lekker.

  14. Marieke schreef:

    Heel erg lekker, al meerdere keren gemaakt!
    Maar die hoeveelheden, er staat 2 porties…..wij kunnen er echt met minimaal 6 volwassenen van eten. Ik heb 2 schalen als ik dit maak. Ben ik de enige?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *