Watermeloen met feta en basilicum

13

watermeloen met feta en basilicum 1a

Normaal gesproken verwerk ik watermeloen niet in recepten. De reden is simpel: ze zijn te snel op. Echt, ik ben gek op watermeloen! Hele stukken kan ik achter elkaar weg eten en ik baal er nu al van dat ze straks niet meer in het seizoen zijn. Maar nu zijn ze nog wel verkrijgbaar, en daar geniet ik optimaal van. Ook bijzonder, het is me gelukt om er nu wel een recept mee te maken. Een lekker simpel recept trouwens die ook nog eens prima bij dit mooie weer past. Deze punten watermeloen met feta en basilicum doen het prima bij de barbecue, of gewoon om ’s middags lekker van te snacken. Ik moest zelf bij de eerste paar happen even wennen aan de smaak, omdat ik watermeloen normaal niet met andere ingrediënten serveer. Na een paar happen was ik echter overtuigd van deze smaakcombinatie, heel erg lekker en verfrissend. Bij de volgende barbecue zet ik dit op tafel!

watermeloen met feta en basilicum 2a

Watermeloen met feta en basilicum

Het klinkt misschien een beetje als een vreemde combinatie, maar geloof me, het is ontzettend lekker! Deze watermeloen met feta en basilicum is ontzettend lekker bij de bbq of gewoon als snack.

Ingrediënten

 • watermeloen (gesneden in plakken, vervolgens in punten)
 • feta
 • basilicumblaadjes
 • citroensap
 • zout en peper

Instructies

 • Zoals je ziet heb ik dit keer geen exacte hoeveelheden voor je. Dit is zo’n gerecht dat je op gevoel maakt in de keuken.
 • Snij de watermeloen in plakken van ongeveer 2-3 centimeter. De plakken zelf snij je weer in punten. Over de punten watermeloen verkruimel je wat feta, gebruik zoveel als je wilt.
 • Scheur wat basilicumblaadjes in stukjes en strooi deze ook over de punten. Ik gebruikte ongeveer een middelgroot blaadje per punt meloen. Halveer een citroen en knijp wat citroensap uit boven de meloen. Als laatst strooi je over elk stuk wat peper en zout.
 • Lekkerst is om de watermeloen punten lekker koud te serveren.
Bewaren

In de koelkast 3-4 dagen te bewaren.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

3 reacties

 1. An wat een spannende combinatie zeg! Net van de week een watermeloen gekocht dus kan ik het meteen uitproberen 🙂

 2. Wat origineel, dit had ik nooit zelf bedacht! Thanks

 3. Rixt Kamstra schreef:

  Kei tof. Ziet er lekker uit. Zelf werk ik op een middelbare school maar heb voorheen in Zuid-Afrika gewoond. Daar aten we vaak watermeloen en geit. Groet, Rixt Kamstra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *