Bij de bakdag vorige maand maakten Lian en ik verschillende gerechten voor de avondmaaltijd. Die namen we mee naar mijn zusje en zwager waar we gingen eten. Mijn zusje was lichtelijk verbaasd dat ik een zelfgemaakte aardappelsalade met spekjes op tafel zette en deze vervolgens nog zelf opschepte ook. ‘Dat lust jij toch helemaal niet?’ vroeg ze. En daar heeft ze gelijk in, of had eigenlijk. Deze zelfgemaakte aardappelsalade vind ik zalig, terwijl ik van de gekochte salades uit de winkel niet erg vrolijk word. Mijn zwager is ook geen liefhebber van aardappelsalade, maar probeerde het toch toen hij hoorde dat ik het superlekker vind. En ja hoor, ook hij was overtuigd. Reken maar dat ik vanaf nu vaker aardappelsalade eet, maar dan wel eentje uit eigen keuken.
Aardappelsalade met spekjes
Ingrediënten
- 250 gram aardappelblokjes (geschild)
- 125 gram spekjes
- 50 gram mayonaise
- 100 gram kwark
- 1 bosui
- peper en zout
Instructies
- Kook de aardappelblokjes in een pan met ruim water en een snuf zout tot ze gaar zijn, ongeveer 10 minuten. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Bak ondertussen de spekjes krokant en laat uitlekken op een stuk keukenpapier. Snijd de bosui in kleine ringen.
- Doe alle ingrediënten in een kom en roer voorzichtig door. Breng de aardappelsalade op smaak met peper en zout.
Tips
- Bewaren: Afgedekt in de koelkast bewaren voor 2-3 dagen.
Lijkt me heerlijk.. maar welke mayonaise is hier lekker voor… dat steekt namelijk ook best nauw…
Ik gebruik zelf het liefst Zaanse mayo, maar als jij een andere favoriet hebt kun je die gebruiken.
Haha toevallig die ook gekozen. Was echt heerlijk! Normaal gebruiken we oliehoorn, maar dat leek me hier niet geschikt voor. Thnx voor t heerlijk recept! 🙂
Ook mij lijkt dit recept erg lekker! Maar welke kwark gebruik je? Want ik vind dat er tussen de magere al heel veel verschil zit, de ene smaakt veel zuurder dan de andere. En dan heb je natuurlijk nog de milde en volle of kwark met een smaakje.
Ik heb zelf eigenlijk altijd milde magere kwark in huis, maar gebruik vooral wat je lekker vindt.
Vanmiddag gemaakt en net gegeten. We hebben nog net niet de schaal uitgelikt, was heerlijk!!!
Bij mij komen ze alleen nog maar BBQ als de aardappelsalade op tafel staat van Laura …..
Wat leuk om te horen 😀
Heb net de aardappelsalade gemaakt.
Staat nu in de ijskast zodat het straks lekker koud is.
Had alleen gemist dat het voor bij de bbq is, want daar ben ik niet zo’n favoriet van,.
Dus voor avondeten is het voor 2 niet zo veel, dus nemen we er lekker n toastje bij en wat tonijn salade die over is van de lunch.
Bedankt Laura voor dit lekkere recept