Aardappelsalade met spekjes

19 juli 2019
68

Bij de bakdag vorige maand maakten Lian en ik verschillende gerechten voor de avondmaaltijd. Die namen we mee naar mijn zusje en zwager waar we gingen eten. Mijn zusje was lichtelijk verbaasd dat ik een zelfgemaakte aardappelsalade met spekjes op tafel zette en deze vervolgens nog zelf opschepte ook. ‘Dat lust jij toch helemaal niet?’ vroeg ze. En daar heeft ze gelijk in, of had eigenlijk. Deze zelfgemaakte aardappelsalade vind ik zalig, terwijl ik van de gekochte salades uit de winkel niet erg vrolijk word. Mijn zwager is ook geen liefhebber van aardappelsalade, maar probeerde het toch toen hij hoorde dat ik het superlekker vind. En ja hoor, ook hij was overtuigd. Reken maar dat ik vanaf nu vaker aardappelsalade eet, maar dan wel eentje uit eigen keuken.

Aardappelsalade met spekjes

Deze heerlijke frisse aardappelsalade met spekjes is perfect voor bij de barbecue of een picknick deze zomer. Eenvoudig te maken en gemakkelijk te delen.
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram aardappelblokjes (geschild)
  • 125 gram spekjes
  • 50 gram mayonaise
  • 100 gram kwark
  • 1 bosui
  • peper en zout

Instructies

  • Kook de aardappelblokjes in een pan met ruim water en een snuf zout tot ze gaar zijn, ongeveer 10 minuten. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Bak ondertussen de spekjes krokant en laat uitlekken op een stuk keukenpapier. Snijd de bosui in kleine ringen.
  • Doe alle ingrediënten in een kom en roer voorzichtig door. Breng de aardappelsalade op smaak met peper en zout.

Tips

  • Bewaren: Afgedekt in de koelkast bewaren voor 2-3 dagen.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

8 reacties

  1. Marloes schreef:

    Lijkt me heerlijk.. maar welke mayonaise is hier lekker voor… dat steekt namelijk ook best nauw…

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik gebruik zelf het liefst Zaanse mayo, maar als jij een andere favoriet hebt kun je die gebruiken.

      1. Marloes schreef:

        Haha toevallig die ook gekozen. Was echt heerlijk! Normaal gebruiken we oliehoorn, maar dat leek me hier niet geschikt voor. Thnx voor t heerlijk recept! 🙂

  2. Renske schreef:

    Ook mij lijkt dit recept erg lekker! Maar welke kwark gebruik je? Want ik vind dat er tussen de magere al heel veel verschil zit, de ene smaakt veel zuurder dan de andere. En dan heb je natuurlijk nog de milde en volle of kwark met een smaakje.

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik heb zelf eigenlijk altijd milde magere kwark in huis, maar gebruik vooral wat je lekker vindt.

  3. Noor schreef:

    Vanmiddag gemaakt en net gegeten. We hebben nog net niet de schaal uitgelikt, was heerlijk!!!

  4. Gemma schreef:

    Bij mij komen ze alleen nog maar BBQ als de aardappelsalade op tafel staat van Laura …..

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk om te horen 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *