Milka chocolade muffins 1a

Wat is er nu leuker dan bakken? Juist, samen de keuken in om te bakken! En als dat samen bakken dan écht niet lukt, dan moeten die zelfgemaakte baksels in ieder geval samen opgegeten worden toch? Je kent het tafereel vast: gezellig op de bank, kopje thee erbij en wat lekkers mag natuurlijk ook niet ontbreken. Een fijn moment om bij te kletsen, van de serieuze gesprekken tot luchtige en leuke verhalen. Dat is precies wat ik deed met deze Milka chocolade muffins. ’s Middags had ik lekker in de keuken gestaan om te bakken. ’s Avonds kwam een vriendinnetje langs en we ploften samen lekker op de bank, hete kop thee erbij en uiteraard zo’n verrukkelijke muffin met stukjes Milka chocolade die ik die middag had gebakken. Toen de muffins op waren, gingen we verder met de chocolade die nog over was. Onder het genot van de Milka muffins kletsten we honderduit over van alles en nog wat. Ik ben dol op dit soort momenten!

Milka chocolade muffins 2a

Advertisement

Eigenlijk was ik van plan om de muffins met mijn favoriete reep Milka chocolade te maken, maar in de winkel kon ik niet kiezen. Ik ging daarom met mijn drie favoriete repen naar huis: Chocoswing, Oreo en de gewone reep met alpenmelkchocolade. Die laatste omdat ik ook wel eens een stukje chocola wil zonder vullingen of andere toevoegingen. Gewoon een lekker stukje chocola dat wegsmelt op je tong, heb je al trek gekregen? Nu maakte het niet uit of de repen toevoegingen hadden of niet. De repen zelf waren namelijk een toevoeging, ik spatelde ze door het beslag van mijn muffins. Niet één soort chocola per muffin, ik gebruikte ze gewoon alle drie tegelijk. Tsja, ik zei toch dat ik niet kon kiezen ;).

Milka chocolade muffins 3a

Recept afdrukken

4.60 van 5 stemmen

Milka chocolade muffins

Muffins met chocolade zijn natuurlijk hartstikke lekker en zéker met de verschillende Milka repen. Je hebt deze Milka chocolade muffins in een mum van tijd op tafel staan.
Porties: stuks

Ingrediënten

  • 120 gram fijne kristalsuiker
  • 300 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • 2 eieren (M)
  • 250 ml melk
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 2 tl vanille extract
  • 150 gram Milka chocolade (reep/repen naar keuze)

Instructies

  • Voeg de droge ingrediënten -suiker, bloem, bakpoeder, baking soda, zout- samen in een kom en roer even door. In een andere kom doe je de eieren, melk, zonnebloemolie en vanille extract. Klop dit met een garde door elkaar. Voeg de droge ingrediënten toe en spatel dit tot een mooi beslag, het mag nog iets klonterig zijn.
  • Hak de chocolade in stukjes met een scherp mes en voeg toe aan het beslag, spatel het er gelijkmatig doorheen. Verdeel het beslag over de vormpjes met een (ijs)lepel. Ze mogen lekker vol zitten. Strooi eventueel wat extra (of achtergehouden) chocolade over de muffins voordat je ze in de oven schuift.
  • Bak de muffins in 20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.

Milka chocolade muffins 4a

Resultaat? Een zachte smeuïge muffin met knapperige stukjes koek uit de Chocoswing en Oreo reep en stukken chocola die smelten op je tong. Of zoals Milka zo mooi zegt; tedere alpenmelkchocolade die smelt in je mond. Hier kun je zien welke repen ze nog meer hebben. Dan rest je nu nog maar één ding: duik gezellig samen de keuken in, snoep tijdens het bakken vast een beetje van de Milka chocolade, klets er op los en geniet met elkaar van een kopje thee en warme Milka chocolade muffin.

Ik ben benieuwd! Wat is jouw favoriete Milka momentje? Deel ze op social media via #milkamomentje

Dit artikel is een samenwerking met Milka, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Oreo taart 1a

Bij onze familieverjaardagen ben ik altijd verantwoordelijk voor de taarten. Ik vraag waar de jarige zin in heeft en zorg dat er een lekkere en mooie taart op tafel staat. Mijn zusje was dit jaar op eerste paasdag jarig en gaf aan dat ze een Oreo taart wilde. Ze had wat foto’s aangewezen van taarten die ze mooi en lekker vond en dan mocht ik er zelf wat van maken. Zolang er maar veel Oreo’s in zaten en de smaak goed was. Dat hoef je mij natuurlijk geen twee keer te zeggen. Het hele idee voor de taart zat gelijk in mijn hoofd (en leek gelukkig op haar voorbeeld foto’s). Ik kon niet wachten om ermee aan de slag te gaan. Op zaterdagavond was hij klaar en ik baalde als een stekker dat ik nog een dag moest wachten tot ik kon proeven. Maar het was het wachten waard, deze Oreo taart is heerlijk smeuïg en doet je gewoon gelijk denken aan de bekende chocolade koekjes. Machtig is hij wel, dus snij hele dunne puntjes!

Oreo taart 2a

Oreo chocolade tulband 3a

oreo taart 4a

oreo taart 5a

Recept afdrukken

4.58 van 19 stemmen

Oreo taart

Oreo’s zijn perfect te verwerken in verschillende toetjes en baksels. Wat dacht je van deze Oreo taart, een echt spektakelstuk om jouw vrienden en familie mee versteld te laten staan!
Porties: personen (20cm doorsnede)

Ingrediënten

  • 70 gram cacaopoeder
  • 170 gram pure chocolade
  • 180 ml kokend water
  • 250 gram zure room
  • 210 gram bloem
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 450 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 el vanille extract
  • 5 eieren (M)

Vulling

  • 1,5 x het recept voor botercrème
  • 1 rol Oreo’s voor door de crème
  • 1 rol Oreo’s voor tussen de lagen en bovenop de taart

Instructies

  • Doe de cacaopoeder en chocola in een hittebestendige kom, giet hier het gekookte water op. Roer het mengsel tot de chocola helemaal gesmolten is. Laat de gesmolten chocolade afkoelen tot kamertemperatuur, voeg dan de zure room toe en roer tot een egaal mengsel.
  • In een andere kom voeg je de bloem, baking soda en zout samen. Klop in een derde kom je boter, suiker en vanille extract tot een romig mengsel. Voeg daarna de eieren één voor één toe.
  • Voeg het bloem- en chocolade mengsel in delen toe aan het beslag en mix tot een mooi romig beslag. Verdeel het beslag in vier delen. Stort het beslag in een springvorm van 20 centimeter. Als je er twee of meer hebt kun je iets sneller te werk gaan, laat anders tussendoor de cakes iets afkoelen voordat je ze op een rooster stort en de vorm opnieuw vult.
  • Bak elke cakelaag in 25 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar. Laat ze helemaal afkoelen voordat je begint met het vullen.
  • Terwijl de cakes in de oven staan, kun je vast de vulling voorbereiden. Maak de botercrème volgens recept. Één van de twee rollen Oreo’s maal je fijn. Doe dit door de koekjes in een zak tot kleine kruimels te slaan met een deegroller of gebruik een keukenmachine. Als de botercrème klaar is voeg je de koekkruimels toe en spatel je ze gelijkmatig door de crème heen.
  • Wanneer de cakes helemaal zijn afgekoeld en de botercrème klaar is, kun je beginnen met het in elkaar zetten van de cake. Vul een spuitzak met de Oreo botercrème en knip de punt eraf. Leg de eerste plak cake op een schaal of taartplateau en spuit kleine toefjes langs de buitenste rand. Vul ook het midden van de cake met de crème. Open de tweede rol Oreo’s en breek wat koekjes in stukken, verdeel deze over de vulling.
  • Leg de tweede plak cake bovenop de eerste en vul deze op dezelfde manier. Ga zo door tot je de laatste plak cake bovenop legt en maak dan weer mooie toefjes rondom. In het midden maak je één grote toef. In die toef steek je (stukken) Oreo koekjes. Je Oreo taart is klaar!

Oreo taart 3a

bacon-ei muffin 1a

Deze bacon-ei muffins zijn eigenlijk geen échte muffins. Er wordt geen bloem of olie aan de eieren toegevoegd, dus het zijn niet de bekende muffins met een cake achtige structuur. Dit zijn meer ontbijtmuffins. Geen bakje van papier, maar van bacon. De vulling is een ei mengsel met groenten naar keuze. Prima muffins om te serveren bij het ontbijt, de lunch of brunch. Ze zijn misschien niet moeders mooiste, maar uiteindelijk gaat het erom dat ze lekker zijn toch? Ik kan je verzekeren dat dat helemaal goed zit bij deze bacon-ei muffins!

Het Borrelhapjes Bakboek 

Met ruim 150 recepten organiseer jij voortaan borrels waar iedereen op afkomt. De recepten zijn opgedeeld in verschillende hoofdstukken zodat je makkelijk kunt kiezen tussen borrelhapjes die je met of zonder oven maakt. Van bladerdeeghapjes en quiches tot gehaktballetjes en spiesjes. De sauzen, dips en spreads komen ook ruim aan bod! 

Bestel hier!

Afbeelding
bacon-ei muffin 3a

Meer hartige muffins recepten

Ben je fan van hartige muffins? Goed nieuws: op mijn blog vind je nog veel meer lekkere variaties! Van muffins met kaas en groenten tot verrassende combinaties met spek of kruiden – ideaal voor een lunch, picknick of hartige snack.

Je vindt alle recepten in een handig overzicht, zodat je snel aan de slag kunt. Of probeer een van deze populaire hartige muffins:

bacon-ei muffin 2a

 

BACON-EI MUFFINS

Recept afdrukken

4.10 van 10 stemmen

Bacon-ei muffins

Deze bacon-ei muffins zijn nét een beetje anders dan gewone muffins. Ze bevatten namelijk geen bloem of olie, maar bacon, ei en andere lekkere ingrediënten naar keuze. Heerlijk als ontbijt dus!
Porties: stuks

Ingrediënten

  • 6 plakjes bacon
  • 3 eieren (M)
  • scheutje room (zo’n 3-4 eetlepels)
  • 1 steel bosui
  • 8 cherry tomaatjes
  • handje geraspte kaas
  • peper en zout
  • Italiaanse kruiden

Instructies

  • Vet de cupcake vorm licht in en bekleed deze met de plakjes bacon. Snij de cherry tomaatjes in vieren en verdeel deze over de vormpjes. Snij ook de bosui fijn en verdeel deze samen met de kaas over de muffins. In een kom klop je de eieren los met de room en kruiden.
  • Verdeel het ei mengsel over de vormpjes en strooi er nog wat extra kaas overheen.
  • Zet de plaat in de oven en bak de bacon-ei muffins in 15 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) of tot het ei gaar is. Je kunt dit eenvoudig controleren met een prikker, het ei moet helemaal gestold zijn.
  • Als de muffins uit de oven komen zijn ze mooi groot en gerezen, bij het afkoelen zakken ze in. Niet het allermooist misschien, maar met de smaak zit het helemaal goed ?

 

abrikozen mueslirepen 1a

Waarschijnlijk zie je nu in de titel van dit artikel al een woord staan waarvan je je afvraagt waarom dit op Laura’s Bakery staat. Een zoete aardappelcrème, wat moet je daar nou mee? Dat dacht ik ook hoor toen ik laatst een potje thuisgestuurd kreeg. Maar volgens het kaartje dat erbij zat, smaakt het naar karamel en daarmee is mijn interesse gewekt. Ik nam een hap en was verrast dat de smaak inderdaad iets weg heeft van karamel. Hmm, daar kan ik wel iets lekker mee bakken! Bij het pakketje zaten al een paar recepten om mij op weg te helpen en ik besloot de mueslirepen een kans te geven. Alle benodigde ingrediënten had ik al in huis, dus ik kon gelijk aan de slag.

abrikozen mueslirepen 3a
ABRIKOZEN MUESLIREPEN MET ZOETE AARDAPPELCRÈME

Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Abrikozen mueslirepen

Abrikozen mueslirepen met zoete aardappelcrème? Dat klinkt bijzonder en dat is het ook. Maar het smaakt erg lekker en het is zeker een aanrader om uit te proberen!
Porties: stuks

Ingrediënten

  • 35 gram ongezouten roomboter
  • 125 gram zoete aardappelcrème (De zoete aardappelcrème die ik gebruik is van het merk Aicha en heet Crème d’lpomée, je koopt het bij AH)
  • 125 gram havermout
  • 60 gram gedroogde abrikozen

Instructies

  • Snij of knip de gedroogde abrikozen in kleine stukjes. Smelt de boter in een pannetje. Eenmaal gesmolten haal je de pan van het vuur en voeg je de rest van de ingrediënten toe. Roer goed door elkaar en verdeel het mengsel over de siliconen cupcake vormpjes. Andere vormpjes kunnen natuurlijk ook.
  • Druk het mengsel aan met een lepel en zet de vormpjes op een bakplaat. Bak de mueslirepen in 15 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) of tot de bovenkant goudbruin is.
  • Ze zijn nog zacht wanneer ze uit de oven komen, tijdens het afkoelen zullen ze hard worden.

abrikozen mueslirepen 2a

Ik vond het erg leuk om eens met deze crème geëxperimenteerd te hebben. Je kunt er dus ook echt ontzettend lekkere abrikozen mueslirepen mee maken. De randen waren bij mij lekker knapperig terwijl ze van binnen nog wat zachter waren. Helemaal goed, want dit vind ik zelf erg lekker! Een lekkere crème waar ik nog veel meer mogelijkheden mee zie.

Bagel met roomkaas en prosciutto 1a

De eerste bagel die ik at was volgens mij bij een filiaal van Bagels & Beans. Sinds die eerste keer ben ik daar altijd dezelfde bagel blijven bestellen, namelijk de bagel met roomkaas en prosciutto. Ik twijfel regelmatig of ik toch eens iets anders zal proberen, maar deze bagel vind ik gewoonweg te lekker om hem niet te bestellen. Toen ik vorige week ziek was, was mijn eetlust compleet verdwenen. Deze bagel was één van de eerste dingen waar ik trek in had en ik besloot hem gewoon thuis te maken. Zo moeilijk kan dat niet zijn toch? Het is misschien geen exacte kopie, maar wel mijn mega lekkere versie van de Bagels & Beans bagel. Een aanrader om thuis ook eens te maken!

Bagel met roomkaas en prosciutto 2a

BAGEL MET ROOMKAAS EN PROSCIUTTO

Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Bagel met roomkaas en prosciutto

Mijn favoriete bagel van de Bagels & Beans is zonder twijfel de bagel met roomkaas en prosciutto. Daarom besloot ik hem na te maken en het resultaat mag er zeer zeker wezen, heerlijk!
Porties: bagels

Ingrediënten

  • 2 bagels (verse of de afbak variant)
  • roomkaas
  • 4 plakjes prosciutto
  • pijnboompitten
  • zongedroogde tomaatjes
  • snippers Parmezaanse kaas
  • rucola

Instructies

  • De bagel vind ik het lekkerst als hij nog een klein beetje warm is. Bak ze dus af, op warm ze even op als je verse bagels hebt gekocht. Terwijl de bagels in de oven staan zet je de rest van de ingrediënten vast klaar. Dep de zongedroogde tomaatjes even op een stukje keukenpapier zodat er niet meer zoveel olie aan zit. Rooster de pijnboompitten even kort voor nog meer smaak.
  • Snij de bagels met een scherp mes in tweeën en smeer er een dikke laag roomkaas op. Leg twee plakjes prosciutto op elke bagel en verdeel de zongedroogde tomaat, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en rucola erover. Leg de bovenste helft van de bagel weer terug en geniet!

Wat is jouw favoriete bagel?

Truffels en bonbons dippen in chocola

Toen ik eind vorig jaar een workshop gaf op De Tasty waar we Oreo truffels gingen maken, kwam ik erachter dat truffels en bonbons dippen in chocola lastiger is dan het lijkt. Zelf heb ik thuis een handig setje met bonbonvorken, die maken het dippen heel eenvoudig. Maar dit setje heb ik niet altijd gehad, ik ben  gewoon begonnen met een paar vorken. Ik geef je mijn tips hoe je zonder speciale benodigdheden toch heel eenvoudig je truffels van een laagje chocola kunt voorzien.

Twee vorken

Het makkelijkst is om twee vorken te gebruiken wanneer je kleine baksels in chocolade dipt, zeker wanneer je een wat diepere kom gebruikt waardoor het lastig is om de truffel eruit te halen. Truffels zijn stevig en kunnen tegen een stootje. Je kunt ze dus rustig in een kommetje chocola leggen, ze er een beetje doorroeren zodat ze helemaal omhuld zijn met chocolade en er vervolgens uithalen. Door twee vorken te gebruiken kun je makkelijk de truffel met de ene vork op de andere schuiven. Even tikken op de rand zodat overtollige chocola eraf loopt en dan kun je ze verplaatsen naar een velletje bakpapier.

Plastic vork

Heb je nog een paar plastic wegwerpvorken liggen? Hier kun je eenvoudig een bonbonvork van maken! Breek de middelste tanden eruit zodat alleen de buitenste twee overblijven. Je truffels en bonbons blijven zo mooi op de vork hangen en de overtollige chocolade loopt er heel gemakkelijk af.

Extra tips

  • laat de overtollige chocola goed van de truffels druppen, anders loopt het eraf wanneer ze op het bakpapier liggen en krijgen ze een soort voetje.
  • als je chocolade iets dikker begint te worden, loopt hij lastiger van de truffels af. Het kan helpen om met een vork of mes even langs de onderkant te gaan van de vork waar de truffel op rust.
  • voor het mooiste resultaat tempereer je de chocola, lees hier hoe je chocola kunt tempereren zonder speciale hulpmiddelen als een thermometer.
  • kun je niet wachten om aan de slag te gaan? Ik heb hier wat fijne recepten voor truffels en bonbons!

wentelteefjes plukbrood 1a

Via de Facebookpagina van Laura’s Bakery deel ik regelmatig leuke video’s die ik op het web tegenkom. Zo’n twee weken terug was dat een video van een wentelteefjes plukbrood, wat een fantastisch idee! Ik noteerde het gelijk op mijn lijstje, dit moest en zou ik ook eens maken! En zo stond ik nog geen twee dagen later in de supermarkt om een ongesneden bol brood te halen. Niet over nagedacht dat ’s avonds laat de broodafdeling niet echt goed gevuld is en ik greep dus ook mis. Een paar dagen later probeerde ik het weer opnieuw -’s ochtends vroeg dit keer- en ik ging naar huis met een perfect brood voor mijn wentelteefjes plukbrood. Gelukkig is dit brood snel te maken, zo kun je extra snel aan tafel om te smullen van dit heerlijke brood!

wentelteefjes plukbrood 2a

WENTELTEEFJES PLUKBROOD maken

Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Wentelteefjes plukbrood

Wist je dat je met een ongesneden brood een ontzettend lekker wentelteefjes plukbrood kunt maken? Het is ook nog eens hartstikke simpel om te maken.
Porties: personen

Ingrediënten

  • 1 ongesneden brood
  • 200 ml melk
  • 2 eieren (M)
  • 16 gram vanillesuiker
  • 2 tl kaneel
  • vers fruit naar keuze

Instructies

  • Mijn brood was ongeveer 12×18 centimeter groot, maar je kunt natuurlijk ook prima een groter brood gebruiken. Pas de hoeveelheid van de andere ingrediënten daar dan wel op aan.
  • Snij het brood met een scherp mes zowel horizontaal als verticaal in, er ontstaan nu blokjes. Zorg dat je het brood niet helemaal doorsnijdt, laat ongeveer de onderste centimeter heel. Plaats het brood in een ovenschaal, leg er een velletje bakpapier onder zodat je hem na het bakken makkelijk los krijgt.
  • In een kommetje klop je de melk, eieren, vanillesuiker en kaneel los. Giet dit rustig over het brood, trek het een beetje uit elkaar zodat ook de binnenkant het mengsel goed op kan nemen. Als er nu heel veel van het mengsel in de ovenschaal terecht komt, kun je dit opnieuw over het brood gieten.
  • Bak het plukbrood in 20-25 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte). Voel na het bakken even of het midden van het brood ook goed warm is, anders laat je hem er nog iets langer in staan.
  • Verplaats het wentelteefjes plukbrood naar een bord of schaal en stop het fruit tussen de stukjes brood.
  • Serveer het plukbrood terwijl het nog warm is. Je zou er (zoals de video liet zien) ook nog maple syrup bij kunnen serveren, maar ik vond het zelf zo al heel erg lekker!

wentelteefjes plukbrood 3a

pasta salade spiesjes 1a

Deze leuke spiesjes staan al een hele tijd te wachten tot ze online mochten. Sinds Kerst al om precies te zijn. Toen maakte ik deze pasta salade spiesjes als onderdeel van het buffet. We vonden ze allemaal ontzettend lekker en zeiden gelijk dat dit ook leuk zou zijn voor een picknick. Nu de temperaturen langzamerhand wat stijgen en het zonnetje zich vaker laat zien, is het dus de hoogste tijd om dit idee van een pasta salade op een prikker met jullie te delen! En is die picknick voor jou nog wat te vroeg? Ook bij de borrel maak je genoeg mensen blij met deze spiesjes.

pasta salade spiesjes 2a

Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Pasta salade spiesjes

Deze pasta salade spiesjes zijn heerlijk bij de barbecue, maar ook bij een high tea of de picknick. Lekker fris en super smakelijk.
Porties: spiesjes

Ingrediënten

  • 80 gram ongekookte tortellini (vulling naar keuze, ik gebruikte kaas)
  • 10 kleine bolletjes mozzarella
  • 20 cherry tomaatjes
  • basilicum blaadjes

Instructies

  • Kook de tortellini volgens de verpakking beetgaar en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Leg ook de andere ingrediënten klaar. Als je geen kleine bolletjes mozzarella kunt vinden, kun je ook een grote bol in blokjes snijden. Zorg dat je wat kleinere stukjes basilicum gebruikt, grote blaadjes kun je ook prima in twee delen scheuren.
  • Rijg eerst een stukje pasta aan je spiesje, gevolgd door een tomaatje, blaadje basilicum en bolletje mozzarella. Daarna weer en stukje pasta, tomaat, basilicum en eindig ook met de pasta. Je kunt natuurlijk ook een andere volgorde aanhouden, dat maakt niet zoveel uit. Ga door met het maken van spiesjes tot je ingrediënten op zijn.

bosbessen bladerdeeg hapjes 1a

Blogtechnisch heb ik mijn draai helemaal gevonden sinds mijn verhuizing. Ik kan mij vaak slecht concentreren en ben snel afgeleid. Dat heb ik altijd al gehad, maar het leek sinds mijn verhuizing nog net even wat erger te zijn. Maar sinds een klein maandje is mijn concentratie echt top! Ik kan ’s ochtends vroeg tot aan het avondeten onwijs gefocust bezig zijn, zowel achter de computer als in de keuken. Zonder afleiding ga ik als een tierelier. Pas rond etenstijd wanneer mijn maag begint te rommelen heb ik door dat er alweer een werkdag voorbij is. Heel fijn! Op één van die productieve dagen maakte ik 5 verschillende recepten voor het blog. Waaronder één mislukking met een halve rol bladerdeeg. Met de andere helft wilde ik dus iets anders maken en ik besloot het te combineren met de bosbessen die ik nog over had van een ander recept. Eigenlijk was het gewoon een manier om de restjes op te maken en niet de bedoeling dat ze op het blog zouden komen. Maar daar dacht ik anders over toen deze bosbessen bladerdeeg hapjes uit de oven kwamen. Fijne kleine hapjes met een frisse fruitvulling, heerlijk! Als je van zoet houdt, kun je zelfs nog wat extra suiker of honing in de flapjes doen, maar ik vond juist het frisse van deze hapjes erg lekker.

bosbessen bladerdeeg hapjes 2a

BOSBESSEN BLADERDEEG HAPJES maken

Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Bosbessen bladerdeeg hapjes

Deze bosbessen bladerdeeg hapjes zijn makkelijk om te maken en vooral erg lekker. Kleine hapjes met een frisse vulling!
Porties: stuks

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • bakje bosbessen
  • ei (geklutst)
  • fijne kristalsuiker

Instructies

  • Snij de rol bladerdeeg in 12 gelijke rechthoekjes, over de brede kant haalde ik er 4 uit en over de smalle kant 3. Zo heb je een beetje een idee hoe je moet snijden. Verdeel elk rechthoekje in gedachten even in twee helften, op één helft zet je met een mesje een paar inkepingen. Op de andere helft plaats je een paar bosbessen.
  • Vouw de helft met inkepingen over de kant met bosbessen heen en druk de zijkanten dicht met een vork. Leg de bladerdeeg hapjes op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze in met het geklutste eitje. Strooi dan nog een beetje suiker over de hapjes heen.
  • Bak de bosbessen hapjes in 12-14 minuten op 220 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.

bosbessen bladerdeeg hapjes 3a

burritos met gehakt 1a

Jaren geleden at ik eens bij een vriendinnetje burrito’s, die maakte ze altijd met een doosje uit de Wereldgerechten serie. Ik at ze voor het eerst en vond ze gelijk heerlijk. Een paar dagen later maakte ik ze thuis voor mijn ouders nog eens. Ook het thuisfront was gelijk overtuigd en sindsdien maakten we ze regelmatig. We pasten alleen wel steeds meer aan tot we uiteindelijk geen pakje meer nodig hadden en gewoon onze eigen recepten maakten. Tegenwoordig maak ik ze nog steeds regelmatig met allerlei verschillende soorten vullingen, het is zo’n lekker en eenvoudig recept dat snel op tafel staat. Tijd dus om mijn recept met jullie te delen! Hoewel ik ze dus bijna altijd anders maak, staat deze versie het meest op tafel.

burritos met gehakt 2a

BURRITO’S MET GEHAKT recept

Recept afdrukken

4.16 van 13 stemmen

Burrito’s met gehakt

Burrito’s zijn op verschillende manieren te vullen, maar deze burrito’s met gehakt zijn toch wel favoriet. Probeer ze zeker eens uit!
Porties: personen

Ingrediënten

  • 8 grote tortilla’s (of 12 kleine)
  • 500 gram gehakt
  • 4 grote tomaten
  • 3 paprika’s (ik gebruikte groene, maar andere kleuren kunnen ook)
  • 150 gram maïs
  • zakje Mexicaanse kruiden
  • 125 gram zure room
  • 100 gram geraspte kaas

Instructies

  • Rul het gehakt en snij ondertussen de paprika’s en tomaten fijn. Als het gehakt bijna gaar is, voeg je paprika, tomaat, maïs en kruiden toe. Roer regelmatig door en laat zo nog een paar minuutjes pruttelen.
  • Ondertussen smeer je de tortilla’s in met een beetje zure room. Verdeel het gehaktmengsel over de tortilla’s, vouw ze dicht en leg ze in een ovenschaal. Strooi er een beetje geraspte kaas overheen en schuif de ovenschaal in de oven.
  • Bak de burrito’s in 10-12 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).

Wat kun je doen met overgebleven Royal Icing 1

Wie wel eens koekjes decoreert weet vast dat je altijd wat icing overhoudt. Ik gooi het zelf meestal weg, maar er zijn ook manieren om je icing helemaal op te maken. Ik geef je twee leuke en simpele ideeën voor de overgebleven Royal icing! Met deze decoraties kun je weer genoeg andere baksels versieren. En nog leuker, je kunt zo je eigen unieke decoraties maken in elke kleur die je maar wilt. Volgende keer gooi ik mijn overgebleven icing niet meer weg, maar ga ik aan de slag met deze ideetjes.

Wat kun je doen met overgebleven Royal Icing 3

Sprinkles maken

Door de icing in lange slierten op een vel bakpapier te spuiten kun je zelf sprinkles maken in alle kleuren van de regenboog. Laat de icing helemaal uitharden waarna je de slierten met een scherp mes in stukjes breekt/snijdt. Bewaar je zelfgemaakte sprinkles in luchtdicht afgesloten potjes of bakjes. Handig dus om je Royal icing op te maken, maar je kunt zo ook heel makkelijk sprinkles in elke gewenste kleur maken.

Dropflowers

Ken je die Baukje potjes met suikerbloemetjes nog van vroeger? Wij hadden ze altijd in onze baktrommel zitten en de verjaardagstaarten werden hier elke keer weer mee versierd. Die bloemetjes kun je ook heel eenvoudig zelf maken! Je hebt hiervoor dikke Royal icing nodig en een speciaal spuitmondje. Is je icing nog te dun? Dan kun je hem dikker maken door meer poedersuiker toe te voegen. Op een taartkarton of stukje bakpapier maak je mooie dropflowers.

De dropflowers maak je door de spuitzak recht op je werkvlak te zetten, zet druk op de spuitzak en draai de spuitzak om er een bloemvorm van te maken. Bloemetje groot genoeg? Stop dan met druk zetten en trek de spuitzak recht omhoog weg. Met een andere kleur icing of een pareltje kun je je bloemetje nog een hartje geven.

Onderstaand een overzicht van Wilton spuitmondjes die geschikt zijn voor dropflowers:

Wat kun je doen met overgebleven Royal Icing 2

Wat doe jij met overgebleven Royal icing?

Bron foto’s: 1, 2, 3

BTS maart 2016 2

Maart was leuk, maar gedeeltelijk ook saai. Ik was namelijk twee keer ziek, blegh. Gelukkig hadden de leuke dagen de overhand! Ik had een paar leuke evenementen en afspraken, ik kocht een konijntje, heb lekker veel gebakken voor het blog, begon ook met bakken voor het boek en heb daar ook weer lekker veel voor geschreven. Eigenlijk best een productieve maand als ik het nu zo bekijk.

BTS maart 2016 5

Het begin van maart was niet zo productief en zelfs een beetje saai. Ik had gehoopt te ontkomen aan de griep die iedereen velde, maar ik moest er ook aan geloven. Een paar dagen lang lag ik alleen maar in bed of op de bank. Gelukkig is daar Netflix en vermaakte ik me prima. Zo keek ik bijvoorbeeld in één dag het eerste seizoen van Fuller House en ook door House of Cards was ik snel heen.

foodnieuws 11-5

Na een paar saaie zieke dagen stond er een evenement op de planning van Ben & Jerry’s. Gelukkig voelde ik mij ’s ochtends best wel weer prima en ik besloot het gewoon  te proberen. Er werd een nieuw product geïntroduceerd: de ‘ Wich! Twee chewy chocolate chip cookies met het beroemde cookie dough ijs ertussen. Verrukkelijk!

BTS maart 2016 6

Vrijdag moest ik de keuken weer eens in, want doordat ik ziek was liep mijn planning compleet in de soep. Ik bakte de verrukkelijke granaatappel cake die de dag erna gelijk online kwam. Die zaterdag dat de taart online kwam, ging ik met een vriendinnetje naar Zaandam. We hadden zin om te shoppen en dat hebben we dan ook goed gedaan. We hebben redelijk dezelfde smaak en weten goed van elkaar wat we wel en niet leuk vinden. We lopen dus ook regelmatig met kleding naar elkaar toe of dat niet iets voor de ander is. We lunchten bij Het Groene Pandje waar we beiden kozen voor een broodje carpaccio en een aardbeien yoghurt shake. Smullen!

BTS maart 2016 7

Op maandag eet ik meestal bij mijn ouders omdat mijn zusje en ik op maandagavond altijd gaan zwemmen. Lekker een uurtje baantjes trekken op ons eigen tempo. We doen dit nu een paar weken en ik vind het heerlijk.

BTS maart 2016 8

Dinsdagochtend pakte ik de trein naar Amsterdam, ik had namelijk een afspraak bij de vormgever van mijn boek! Het was heel erg leuk en ook best spannend, je gaat toch al een beetje beginnen met het vastleggen van dingen. Ik vertel je er binnenkort wat meer over in het eerste artikel van “The making of”. Het was trouwens ook echt vreemd weer, toen ik terug liep naar het station scheen de zon fel in mijn ogen en was de lucht strakblauw, maar als ik mij omdraaide zag ik deze super donkere lucht. Eenmaal thuis ging ik als de wiedeweerga naar de supermarkt om daarna met een campagne aan de slag te gaan. Ik maakte de meringue citroen kwarktaart.

BTS maart 2016 11

De volgende dag stond er ook weer een campagne op de planning, dit keer de choco eieren met kwarktaart. Daar maakte ik een video voor en achter de schermen ziet dat er zo uit. Een flinke chaos zoals je ziet! Zo gaat dat meestal als ik aan het bakken ben overigens. De rest van de week was ik vooral achter de computer bezig om alle gemaakte recepten uit te werken.

BTS maart 2016 9

Op dinsdag belde Pauline mij of ik mee ging lunchen met haar en Niels en Ianna van Pow Comms. Yes, leuk idee! We gingen naar Tante Sientje en ik koos voor de quiche. Daarna had Niels ook nog wat lekkers voor mij, de nieuwe koekjes van Farm Brothers. Je leest er meer over in Foodnieuws van afgelopen week. Woensdag heb ik lekker veel gebakken, ik maakte fudge, gevulde broodjes en een paasslof.

’s Avonds ging ik naar het tuincentrum met mijn ouders en zusje om te kijken voor een konijn. Vroeger hebben we thuis ratjes gehad en ik miste het hebben van een huisdier best wel. Ik riep inmiddels ook al weer een paar jaar dat ik zo graag een konijn wilde hebben. Bij het tuincentrum wilde ik in ieder geval al alle benodigde spullen kopen en ik hoopte natuurlijk ook dat ze op dat moment konijnen zouden hebben. En ja hoor, daar zat Lotje van 8 weekjes jong! Gelijk al heel nieuwsgierig, lief en schattig. Ze ging met mij mee naar huis.

BTS maart 2016 10

Ze was supersnel op haar gemak en schrikt inmiddels nauwelijks meer, alleen nog van de deurbel en de stofzuiger (maar van die eerste schrik ik ook nog steeds haha). Dagelijks mag ze ook uit haar kooi. Ik zet een stukje af rondom haar hok of ze huppelt rond op de bank en komt lekker op schoot zitten. Ze is nog niet helemaal zindelijk dus ik houd het nu even bij dit kleine stukje, uiteindelijk mag ze gewoon de hele dag los in huis lopen wanneer ik thuis ben. Zo gezellig een huisdier, zeker als je vanuit huis werkt! De dagen erna stond er veel op mijn planning, maar stiekem kwam daar niet zoveel van. Ik was meer bezig met Lotje en bracht heel wat uurtjes met haar door.

BTS maart 2016 13

Zondag ging ik naar Amsterdam! Poptasi bestond 4 jaar en dat werd gevierd, samen met Lian en Mariette (en nog veel meer gasten) genoten we van het grand dessert en gefrituurde macarons met ijs (ja echt!). Na het feestje bij Poptasi ging ik met Lian door naar Par Hasard. Daar namen we een lekker wijntje en ’s avonds aten we nog een frietje. Eenmaal op het station moesten we nog even wachten op de trein, dus we besloten onze snoepdag compleet te maken door nog wat éclairs te eten.

BTS maart 2016 12

Dinsdag heb ik veel gebakken en op de foto gezet. Waaronder allerlei soorten muffins die de komende tijd online gaan komen. Woensdag was het tijd om al deze recepten uit te werken en in te plannen. Ik ging ook nog even naar de kringloop waar ik wat bordjes, glazen en bestek kocht voor de fotografie van mijn baksels.

BTS maart 2016 3

Vrijdag ging ik met Lian uit eten bij Popocatepetl in Haarlem en dat was erg gezellig! Ze bleef ook slapen zodat ze niet meer helemaal terug naar het zuiden van het land hoefde te reizen. Zaterdagochtend tijdens het ontbijt ging de bel en werden deze twee mega dozen afgeleverd, servies van Bitossi Home voor het boek! Ik vertel jullie er binnenkort meer over.

BTS maart 2016 2

Begin van de middag vertrok Lian weer en dook ik de keuken in om een Oreo taart te maken! Mijn zusje was eerste paasdag jarig en vroeg om een Oreo taart. Hoe en wat maakte niet precies uit, als er maar genoeg Oreo’s in zaten. Dat is gelukt en iedereen vond hem ontzettend lekker! Ik deel het recept snel met jullie!

BTS maart 2016 4

Tweede paasdag dook ik de keuken in om koekjes te bakken voor het boek, 6 verschillende soorten in totaal. Nog 4 soorten te gaan en het koekjes hoofdstuk is af 🙂 . Dinsdagochtend werd ik met flinke keelpijn wakker en ik voelde mij voor de tweede keer deze maand behoorlijk belabberd. Zó irritant. Normaal ben ik eigenlijk nooit ziek, en nu twee keer zo snel achter elkaar. De laatste week van deze maand was dus ook behoorlijk saai, al kon ik nu wel lekker met Lotje knuffelen (leve een konijn dat gek is op aandacht). Ik moest meerdere afspraken en evenementen afzeggen en deed het rustig aan. Ik ben donderdag alleen nog even naar een borrel van mijn mediabureau geweest. Hoe lekker alle hapjes en drankjes er daar ook uitzagen, ik hield het maar bij watertjes 😉

BTS maart 2016 1

Inmiddels ben ik weer bijna beter, alleen nog flink verkouden. Ik hoop dat ik mij snel weer lekker fit voel, want ik ben er nu wel klaar mee. Ook wil ik gewoon ontzettend veel doen voor het boek en het blog, hopelijk schiet dat aankomende maand meer op. Er staan al een paar evenementen en afspraken op de planning, maar het valt mee. Ik heb de tijd hard nodig om het basisbakboek te maken. Over twee maanden moet ik namelijk al alles af hebben! Spannend 🙂 Daarover dus binnenkort meer. Maar ondertussen houd ik jullie al op de hoogte via Instagram, volg mij daar om niets te missen 🙂