De lekkerste tapenade maak je natuurlijk helemaal zelf. Wat dacht je van deze heerlijke tomaten tapenade. Eenvoudig te maken en hartstikke lekker bij de borrel.
Porties: 1pot vol
Ingrediënten
180gramzongedroogde tomaten(na uitlekken, was bij mij 1 pot)
2tenen knoflook
4elolijfolie
1elcitroensap
10gramParmezaanse kaas(geraspt)
2tlItaliaanse kruiden
Instructies
Ik heb mijn Magimix keukenmachine gebruikt voor de bereiding, maar je zou ook een blender, staafmixer of hakmolentje kunnen gebruiken.
Doe alle ingrediënten bij elkaar in een bakje en mix tot een mooie tomaten tapenade. Hoe langer je maalt, hoe fijner hij wordt qua structuur. Ga zover door tot jij prettig en lekker vindt. Als je hem er nog wat droog uit vindt zien, voeg je gewoon nog een eetlepel olijfolie toe.
Bewaren
Bewaar de tapenade in een afgesloten potje in de koelkast, hier is het twee weken te bewaren.