Op zoek naar een koolhydraatarm tussendoortje? Probeer dit makkelijke recept voor ei muffins caprese dan eens uit! Je hebt ze zo gemaakt en ze zijn ontzettend lekker.
Ei muffins maken
Ei muffins zijn natuurlijk geen echte muffins, maar je bakt ze wel in een muffin bakvorm. Daardoor krijgen ze direct het ideale formaat van een tussendoortje. Dit makkelijke recept heeft eieren in de hoofdrol en er komt geen bloem of meel aan te pas. Daardoor zijn deze hartige muffins niet alleen glutenvrij, maar ook koolhydraatarm. Een lekker en licht hapje.
Vegetarische ei muffins
Ei muffins zijn lekker om te eten als ontbijt, bij de lunch of als hartig tussendoortje. Deze caprese variant is volledig vegetarisch en als smaakmakers staan de kenmerkende caprese ingrediënten centraal: tomaat, mozzarella en basilicum. Deze drie eenheid blijft een heerlijke combinatie die ik maar al te graag in hartige recepten of borrelhapjes verwerk. In dit geval met deze lekkere, vegetarische ei muffins als resultaat!
BAKTIP: Een bakvorm voor cupcakes & muffins is in mijn keuken onmisbaar. Bij Dille & Kamille hebben ze veel keuze uit mooie bakvormen, zoals deze muffin bakvorm van gerecycled rvs.