Muffins met chocolade zijn natuurlijk hartstikke lekker en zéker met de verschillende Milka repen. Je hebt deze Milka chocolade muffins in een mum van tijd op tafel staan.
Porties: 10stuks
Ingrediënten
120gramfijne kristalsuiker
300grambloem
1tlbakpoeder
1tlbaking soda
snuf zout
2eieren(M)
250mlmelk
120mlzonnebloemolie
2tlvanille extract
150gramMilka chocolade(reep/repen naar keuze)
Instructies
Voeg de droge ingrediënten -suiker, bloem, bakpoeder, baking soda, zout- samen in een kom en roer even door. In een andere kom doe je de eieren, melk, zonnebloemolie en vanille extract. Klop dit met een garde door elkaar. Voeg de droge ingrediënten toe en spatel dit tot een mooi beslag, het mag nog iets klonterig zijn.
Hak de chocolade in stukjes met een scherp mes en voeg toe aan het beslag, spatel het er gelijkmatig doorheen. Verdeel het beslag over de vormpjes met een (ijs)lepel. Ze mogen lekker vol zitten. Strooi eventueel wat extra (of achtergehouden) chocolade over de muffins voordat je ze in de oven schuift.
Bak de muffins in 20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren
Alles over het bewaren van de muffins lees je hier.