Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Oreo truffels

Laura Kieftdoor Laura Kieft
03 april 2014
in Truffels & Bonbons, Zoete recepten, Zonder oven
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

oreo truffels 1a

Ik had Oreo truffels al vaker voorbij zien komen op het wereldwijde web. Ze stonden ergens op mijn lijstje (lijst eigenlijk, zo klein is hij namelijk niet) om te maken omdat het mij wel leuk en lekker leek. Inderdaad, ze zijn leuk om te maken. Maar wat zijn ze ongelooflijk lekker! Serieus, ik vind Oreo truffels nog véél lekkerder dan gewoon een los Oreo koekje. Heerlijk! Nooit gedacht dat deze truffels zo lekker zouden zijn. Zó lekker, dat ik jullie haast zou willen verplichten (vriendelijk verzoeken?) om ze ook te maken ;). Dat doe ik natuurlijk niet, maar overweeg het zeker om nu direct (of straks na werk/school) naar de supermarkt te rennen voor Oreo’s, MonChou en pure chocola. Dan laat ik je nu alvast zien hoe je ze maakt!

oreo truffels 2a

Ingrediënten oreo truffels

voor 16 Oreo truffels
  • 2 rollen Oreo’s (28 stuks)
  • 1 pakje MonChou (100 gram)
  • 350 gram pure chocola

Niet per se nodig, wel heel leuk: sprinkles! Wees eerlijk, sprinkles maken alles net dat ene beetje leuker 😀

oreo truffels 3a

Hak de koekjes in stukken met een mes, doe de stukken Oreo in de blender en maal ze fijn tot kruimels. Doe de kruimels in een kom en voeg de MonChou toe. Prak met een vork door elkaar en kneed dan verder met de hand.

Je kunt ook een mixer gebruiken, maar dit gaat echt heel makkelijk zonder.

oreo truffels 4a

Draai balletjes van het mengsel en zet deze even in de vriezer zodat ze goed hard worden.

Kun je in de tussentijd alvast je sprinkles uitzoeken en je chocolade smelten. Smelt twee derde deel van je chocola au bain marie, als dat bijna helemaal gesmolten is haal je kom van de pan af en voeg je de rest van de chocola toe. Blijf rustig roeren tot alle chocola gesmolten is.

Blijft je chocola te dik om de ballen straks in te dippen? Verdun het dan met cacaoboter (mycryo) of zonnebloemolie.

oreo truffels 5a

Dan is het zover om je Oreo ballen te  voorzien van een lekkere laag pure chocola. Zorg dat je een vork binnen handbereik hebt om eenvoudig te kunnen dippen. Een gewone vork doet het prima, maar zo’n speciaal bonbon dip vorkje werkt nog prettiger. Dit kun je ook makkelijk zelf maken trouwens: neem een plastic vork waar je de middelste tand(en) uit breekt.

Haal je ballen uit de vriezer (in delen werkt het prettigst, per 4 ongeveer) en dip deze in de chocola. Als ze helemaal voorzien zijn van een laagje chocola haal je ze uit het kommetje met de vork, laat ze een klein beetje uitlekken voordat je ze op een vel bakpapier neerlegt. Strooi gelijk wat sprinkles over je truffels als je dit wilt.

Dan hoef je nu alleen nog maar geduld te hebben tot de chocolade goed is uitgehard.

Smikkel je ze niet direct op en wil je ze nog even bewaren? Lees hier hoe je de Oreo truffels het best kunt bewaren.

oreo truffels 6a

Et voila! In een handomdraai heb jij zelf super lekkere Oreo truffels gemaakt. Ze zijn gevaarlijk lekker en smaken naar meer!

Liefs Laura PNG

Vorige post

Volgende post

10x 1 april lekkernijen – zoet of hartig?
Review Rutger Bakt

Related Posts

Witte chocolade slagroomtruffels

door Laura Kieft
09 december 2019
0

Deze prachtige witte chocolade slagroomtruffels waren het eerste recept dat ik maakte voor de advent van dit jaar....

Suikerbroodpudding met lemon curd en frambozen

door Laura Kieft
08 december 2019
2

Als je voor het kerstontbijt alleen deze suikerbroodpudding voor mijn neus zet, ben ik een gelukkig mens. Dit...

Sneeuwster taart

door Laura Kieft
07 december 2019
10

Een sneeuwster taart. Het is weer zo'n recept dat al járen op mijn baklijst staat. Dit keer niet...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 87

  1. Laura says:
    6 jaar geleden

    Hmm, ben gek op de smaak van oreo’s! Sinds kort de Milka oreo ontdekt.. Verslaafd nu :’) Dit zal ik ook wel heerlijk vinden! Snel een keertje proberen 🙂

    Beantwoorden
    • Godelieve says:
      6 jaar geleden

      Ik ken die oreo’s niet in België. Hoevell gr ongeveer is zo’n pak oreo?
      Milka koekjes met chocolade vond ik wel, dan zou ik die gebruiken, maar graag gewicht om te gebruiken met de mon chou.
      Ev kan men daar ook een lollipop van maken, als het voor een kinderfeest is.

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        6 jaar geleden

        Ik heb op dit moment geen verpakking liggen om het gewicht op te bekijken, maar het is in ieder geval een rol met 14 koekjes. Misschien dat je er qua grootte al iets mee kan?

        Beantwoorden
  2. Kayleigh says:
    6 jaar geleden

    Wat zijn ze schattig! En ze zien er erg lekker uit zeg 🙂

    Beantwoorden
  3. Eline says:
    6 jaar geleden

    Ik heb ze zelf ook gemaakt in twee andere versies: met Philadelphia naturel kaas en gedoopt in witte chocolade. De andere portie had ik gemengd met witte chocoladepasta en die heb ik voorzien van een donker chocoladelaagje. Allebei erg succesvolle versies!

    Beantwoorden
    • Rachel says:
      5 jaar geleden

      Hoi Eline,

      Mag ik misschien vragen hoeveel witte choco pasta je gebruikt hebt?
      Ben geen MonCho liefhebber! 🙂

      Alvast bedankt!

      Gr. Rachel.

      Beantwoorden
  4. hasna says:
    6 jaar geleden

    Deze zijn idd heerlijk, maar absoluut geen aanrader om met het warme weer te maken. Ik had ze vorig jaar tijdens de zomermaanden gemaakt, wat was dat een hel zeg. Had ze netjes in de vriezer gedaan. Maar zodra ik ze wilde gaan dippen in de chocolade begon de drama. De balletjes begonnen binnen een paar tellen te smelten en verloren hun vorm. En tijdens het serveren van de bonbons begonnen ze al na korte tijd te smelten. Dus sindsdien heb ik ze ook nooit meer gemaakt hahaha. Ze waren overigens wel heel lekker en veel complimenten ontvangen!

    Beantwoorden
  5. Astrid says:
    6 jaar geleden

    Oh wauw. Toevallig ben ik vandaag jarig en vanmiddag vrij.. Ik denk zomaar dat ik een activiteit weet om te gaan doen 😉 mmmm

    Beantwoorden
  6. Sonja says:
    6 jaar geleden

    Ik plaats ze zeker op mijn to do lijstje. (Oreo’s liggen al in de kast!) Heb namelijk net alles klaar gezet om voor het eerst verse mergpijpen te maken met alles zelfgemaakt m.u.v. de chocolade 🙂
    Ze zien er echt zalig uit!

    Beantwoorden
  7. lena says:
    6 jaar geleden

    Ik had ze al voorbij zien komen op Instagram en vond ze er errug lekker uit zien. Nu ik het recept heb ga ik ze zeker eens proberen!

    Beantwoorden
  8. Patricia Heuvink-Makkinga says:
    6 jaar geleden

    Bedankt voor dit prachtige recept. Wat zien ze er heerlijk uit, ik ga ze zeker een keertje maken.!

    Beantwoorden
  9. Lian says:
    6 jaar geleden

    Oh dit is echt zo’n guilty pleasure, of niet?! Ga ze vast een keer proberen 😉

    Beantwoorden
  10. Marja says:
    6 jaar geleden

    Oh wow, wat zien die er lekker uit zeg! Ik ga het zeker ook uitproberen. Ik heb al oreo’s en philidephia in huis, dus als ik even niets te doen heb…..heerlijk! Ik verheug me er nu al op. Die tip van de witte chocolade lijkt me ook erg lekker trouwens. Die ga ik ook zeker uitproberen! Beide bedankt voor de tip! En een fijn weekend met mooi weer gewenst! 🙂

    Beantwoorden
  11. Ria says:
    6 jaar geleden

    Wat zien ze er lekker uit ga ze vanmiddag uitproberen ben pas jarig geweest en wij zijn opa en oma geworden van een kleinzoon en kleindochter en nu ga ik morgen trakteren bij het optreden van ons koor. en ik maak ze af met blauwe en rose muisjes.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Wat leuk! En gefeliciteerd natuurlijk!

      Beantwoorden
      • Ria says:
        6 jaar geleden

        Ik heb ze dus gemaakt en ze waren overheerlijk, en re reactie waren geweldig. Meteen maar weer het recept doorgegeven. Ik had wel veel minder chocolade nodig. Jammer dat ik hier geen foto kan plaatsen.

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          6 jaar geleden

          foto’s kun je op de facebook pagina plaatsen of mailen, vind ik leuk om te zien 😀

          Beantwoorden
  12. Patricia Heuvink-Makkinga says:
    6 jaar geleden

    Ik heb ze dit weekend gemaakt, ze waren héérlijk. Ik denk dat ik ze morgen weer ga maken want ze zijn namelijk al weer op!

    Beantwoorden
  13. Paula says:
    6 jaar geleden

    Hier gaan we ze woensdag maken. We hebben de spullen al in huis. Het enige wat we ons nog afvroegen is of de vulling van de Oreo’s ook mee gemalen moet worden of dat deze eerst verwijderd moet worden?

    Ik ben benieuwd!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      De vulling maal je ook mee! 🙂

      Beantwoorden
  14. Anita says:
    6 jaar geleden

    hallo ze zien er erg lekker uit!! Hoeveel bonbons kun je er ongeveer mee maken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat staat boven de ingrediënten, met dit recept maak je er ongeveer 16

      Beantwoorden
  15. Jol@nd@ says:
    6 jaar geleden

    Zie er heerlijk uit. Ga ik snel eens maken met mijn dochter.
    Ook lekker en een beetje op dezelfde manier is speculoosbonbons, die hebben we laats uitgeprobeerd en kan ik je zeker ook aanraden!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat klinkt ook als een heel goed idee!

      Beantwoorden
  16. Lotte says:
    6 jaar geleden

    Net gemaakt en ze zijn heerlijk! Erg machtig maar wel heel lekker.
    Dinsdag de bounty’s gemaakt die jij als link gaf en die waren ook heerlijk.
    Volgende week wordt het een paas high tea!

    Beantwoorden
  17. diana says:
    6 jaar geleden

    Ohhh, wat zien die er lekker uit zeg! En feestelijk! Ik wil meteen aan de slag gaan. Nu nog op zoek naar papieren bonbonvormpjes. Mag ik vragen waar jij ze vandaan hebt?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Deze zijn van het merk Wilton (de Kerst collectie). Het zijn mini cupcake papiertjes, perfect maatje voor truffels/bonbons

      Beantwoorden
  18. diana says:
    6 jaar geleden

    Ik heb ze gemaakt en zijn inderdaad heerlijk!!! De papieren bonbonvormpjes heb ik ook gevonden, wist niet dat er zoveel keus in was! Ook ik had best wat chocola over. Maar met wat amandelen en rozijnen die ik nog in huis had, heb ik alternatieve pindarotsjes gemaakt!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Als je iets dipt hou je inderdaad altijd chocola over. Dat moet ook wel anders heb je op het laatst niet genoeg om in te dippen. Je hebt het zo goed opgelost met lekkere rotsjes 🙂

      Beantwoorden
  19. Lisette says:
    6 jaar geleden

    Leuk!
    Ga ik zeker eens proberen!
    Ook leuk op een stokje als cakepop 🙂

    Beantwoorden
  20. Andrea says:
    6 jaar geleden

    Ik maak deze altijd op ‘ n stokje!! 🙂

    Beantwoorden
  21. Femke says:
    6 jaar geleden

    mag ik vragen met welke camera de foto’s zijn gemaakt?
    want de foto’s zijn echt heel erg mooi

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik heb de Nikon D5100, ben er erg blij mee!

      Beantwoorden
  22. Astrid says:
    5 jaar geleden

    Hoe lang kun je ze eigenlijk bewaren? En hoe?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      een paar dagen in de koelkast gaat prima.

      Beantwoorden
  23. Lizet Van Gestel says:
    5 jaar geleden

    Ze zijn super goed gelukt!
    we hebben ook de bastonge gemaakt maar wel alles met witte chocolade omdat we dit lekkerder vinden.
    Met de gesmolten chocolade die over was hebben we stukjes banaan ingedoopt en hard laten worden 🙂
    Jammie!

    Beantwoorden
  24. Dorien says:
    5 jaar geleden

    Hallo, Gisteren samen met mijn dochter de oreotruffels gemaakt. Maar 350 gram chocolade is veel te veel!! 200 gram is denk ik al wel voldoende. Nu kon ik de restjes wel in chocolade vormpjes doen ;-). Prima, voor een chocoladefondue!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Je houdt ook zeker chocola over. Maar bij te weinig chocola is het lastig om ze mooi te kunnen dippen. Dan moet je ze meer door de chocola rollen. Fonduen met de overgebleven chocola is een goed idee!

      Beantwoorden
  25. Marion says:
    5 jaar geleden

    Ziet er heerlijk uit! Ik wil ze gaan maken en met de post versturen. Kan dat of kunnen ze niet zo lang buiten de koelkast?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Ze moeten gekoeld bewaard worden, zou ze zelf niet met de post versturen. Of je moet een pakketje met een koelelement maken, dan zou het misschien wel lukken.

      Beantwoorden
  26. Ria says:
    5 jaar geleden

    Nee ik zou ze niet versturen met de post ik denk dat ze niet zolang zonder de koelkast kunnen

    Beantwoorden
  27. Deb says:
    5 jaar geleden

    Wat een leuk recept! Ik wil dit maken voor pakjes avond en vraag me af of je dit ook een paar dagen van tevoren kunt maken door bv de balletjes 1 a 2 dagen in de vriezer te bewaren. Kan dat?

    Beantwoorden
    • Ria says:
      5 jaar geleden

      Ja hoor dat kan goed en dan even van te voren eruit halen .

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        5 jaar geleden

        Klopt Ria, dankjewel 🙂
        Inderdaad zo’n 1-2 uur van te voren uit de vriezer halen, dan hebben ze genoeg tijd om op temperatuur te komen en dan het je ook geen eventuele condensvorming meer.

        Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Je kunt ze wel even in de vriezer bewaren. Maar ook in de koelkast blijven ze wel even goed, zo’n 4 dagen ongeveer.

      Beantwoorden
      • Deb says:
        5 jaar geleden

        Thanks Laura voor je reactie!

        Beantwoorden
  28. Diana says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,
    wilde als klein kerst kadootje voor de juffen op school oreo – en bastogne truffels maken, dus ben ze nu aan het uitproberen.
    Nu is ijn vraag ; hoe bewaar je ze en hoe lang kun je ze bewaren?
    Ze staan nu in de koelkast en n doosje , vind persoonlijk de oreo’s iets lekkerder 😉
    Groetjes Diana

    Beantwoorden
    • Diana says:
      5 jaar geleden

      Oh getver, zie net dat je de vraag al beantwoord hebt…. haha
      dan maak ik ze maandag gewoon nog n keer 😉

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        5 jaar geleden

        ook geen straf toch? 😉

        Beantwoorden
  29. Diana says:
    5 jaar geleden

    Nee zeker niet !!
    maar zou je niet de houdbaarheisdatum vd roomkaas aan kunne houden bedacht ik me later ?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      De houdbaarheidsdatum op die verpakking geldt alleen als het bakje ongeopend blijft, na openen is het een paar dagen houdbaar in de koelkast.

      Beantwoorden
  30. Diana says:
    5 jaar geleden

    Oké, dan moeten de juffen maar even flink dooreten 😉

    Beantwoorden
  31. adm says:
    5 jaar geleden

    Heb je een koemelkvrije vervanger voor de monchou?
    Oreo is gelukkig koemelk vrij.
    Mijn zoon heeft koemelk allergie en is dol op de oreo koekjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Je zou ook een lik chocopasta kunnen gebruiken (volgens mij is dat koemelkvrij?)

      Beantwoorden
    • Annewien says:
      5 jaar geleden

      Pure chocoladepasta van bijvoorbeeld huismerk Jumbo of Dirk vd Broek zit volgens etiket geen melk in. Ik vind het ook lastig een vervanger voor roomkaas te vinden zonder koemelk (het gaat bij mij (ook) niet om de lactose, maar de koemelk zelf). Wat ik wel heb gevonden is in de koeling bij bijv. AH van Alpro, slagroom om op te kloppen. Dus niet de cuisine (kookroom). Als je dit opkloppen en met de koekjes mengt, is misschien ook wel lekker. Alleen de vraag of het niet de dun wordt.. succes!

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        5 jaar geleden

        de slagroom wordt te dun, dat kun je niet stevig mengen. Chocopasta is zeker een goed alternatief!

        Beantwoorden
  32. Adm says:
    5 jaar geleden

    Laura, chocopast bevat vaak ook melkpoeder oid. Helaas dus geen optie

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Dat is jammer zeg. Ik durf niet goed te zeggen wat dan een lactosevrij alternatief is. Zolang het maar plakt, normaal gesproken zou ik dus chocopasta, botercrème, etc. adviseren maar dat gaat nu niet op. Mocht je een goed alternatief hebben gevonden, laat je het dan weten? 🙂

      Beantwoorden
  33. Adm says:
    5 jaar geleden

    Ik heb ze gemaakt met roomkaas van Minus-L (lactose vrij)
    Morgen er van proeven, ik kan nu al niet wachten.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Goed om te weten dat er een lactosevrije roomkaas is, hopelijk smaakten ze goed!

      Beantwoorden
      • Madelon says:
        5 jaar geleden

        Albert Heijn verkoopt ook gewoon lactosevrije roomkaas!

        Beantwoorden
  34. Charissa says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb geen keukenmachine om het zo fijn te hakken zoals jij dat hebt gedaan.
    Is het voor mij dan wel mogelijk om deze te maken?

    Zou het zo graag willen 🙂

    Gr, Charissa

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Je kunt de oreo’s ook in een zak (of kom) doen en met een deegroller fijn maken.

      Beantwoorden
  35. Diana says:
    5 jaar geleden

    Hoi Charissa, ik heb ook geen keuken machine, maar ik rasp ze gewoon met een handrasp, gaat ook goed hoor
    succes

    Beantwoorden
    • Charissa says:
      5 jaar geleden

      Wat een goede tips!
      Bedankt!

      Beantwoorden
  36. charissa says:
    5 jaar geleden

    Sorry nog 1 vraagje, ik heb ze voor as vrijdag nodig. Moet ik ze na het bereiden in de koelkast bewaren? En zijn ze dan nog lekker vrijdag als ik ze morgen maak? 🙂

    Beantwoorden
    • Diana says:
      5 jaar geleden

      Ja hoor, zelfs ALS ze de zondag halen zijn ze nog lekker 😉

      Beantwoorden
  37. Charissa says:
    5 jaar geleden

    Hahaha! Ok! Bedankt!

    Beantwoorden
  38. oomie says:
    4 jaar geleden

    hoi laura,

    Hoeveel oreo bonbons haal je uit dit recept?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 jaar geleden

      Dat staat bij de ingrediënten aangegeven, 16 stuks.

      Beantwoorden
  39. Erica says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb ze gemaakt. De balletjes wat kleiner gemaakt maar jammie jammie wat zijn ze lekker. Ben gek op je site, volgende op de lijst is de aardbeienslof. Ik kan niet wachten! 🙂

    Beantwoorden
  40. Syl says:
    4 jaar geleden

    Mmmm… geen woord over gelogen, wat zijn ze lekker!! Thanks….

    Beantwoorden
  41. Debby says:
    4 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Ik lust geen roomkaas of welke andere kaas ook, waar zou ik de truffels ook mee kunnen maken ipv monchou, zag al chocopasta Staan hier boven maar dan word het helemaal zo zoet. Is crème fraiche een alternatief. Of misschien iets anders, alvast bedankt.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      crème fraîche is te dun, zou toch echt voor chocopasta kiezen dan. Maar je proeft echt helemaal niks terug hoor van de kaas, de Oreo’s overheersen 😉 (ik was eerst ook sceptisch)

      Beantwoorden
  42. Astrid says:
    4 jaar geleden

    Hallo laura,
    Hoe groot maak ik deze balletjes ongeveer?
    Ik wil ze gaan maken als een ijsjes cake pop, dus bovenop een hoorntje plaatsen 🙂 dus vroeg ik me af hoe groot je de baletjes ongeveer maakt als je er 16 uithaalt?
    Groetjes Astrid.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Gewoon het deeg in 16 stukjes verdelen 🙂

      Beantwoorden
      • astrid says:
        4 jaar geleden

        ja dat kan natuurlijk ook, wilde eigenlijk weten welk formaat de balletjes dan ongeveer hadden zodat ik wist of die 16 die je eruit haalt groot genoeg zijn, of dat ik recept moet verdubbelen, maar ik probeer het wel gewoon, bedankt.

        Beantwoorden
        • Laura says:
          4 jaar geleden

          oh zo, denk dat ze ongeveer 4 cm in doorsnede zijn. Best flink in ieder geval 🙂

          Beantwoorden
  43. Astrid says:
    4 jaar geleden

    Hoi laura,

    Bedankt voor je reaktie 🙂
    Ik heb ze maar gewogen en balletjes van 30 gram aangehouden, ik kwam op 14 balletjes, dus ik had daar gelukkig wel genoeg aan 🙂
    Groetjes.

    Beantwoorden
  44. nadjla says:
    3 jaar geleden

    ik ga ze maken ze zien er lekker uit

    Beantwoorden
  45. Diana says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Allereerst complimenten voor je geweldige site. Ik heb vorige week de oreo truffels en de bastonje truffels gemaakt en zoveel complimenten gekregen. Ze waren een daverend succes als afsluiting van een familie diner bij de koffie. Ik ga ze zeker nog vaak maken. Bedankt voor je heerlijke recepten!

    Beantwoorden
  46. Manon Koster says:
    3 jaar geleden

    Ik heb ze vandaag gemaakt… ohhhh wat zijn ze lekker! Ik heb 16 oreo gemaakt en 16 bastogne ik had best wat chocolade over, je kunt denk ik wel een reep minder doen of een reep van 50g er bij ipv. 100g. Ik ga ze zeker nog een keer maken! Normaal gaat er altijd wel iets fout als ik iets kook of bak, maar dit keer ging alles goed! Dat zegt wel iets over hoe makkelijk dit is :p

    Beantwoorden
    • Laura says:
      3 jaar geleden

      Je houdt inderdaad altijd chocola over, je moet natuurlijk wel genoeg hebben om te kunnen blijven dippen 😉 Fijn dat ze zo in de smaak vielen!

      Beantwoorden
  47. Mila says:
    3 jaar geleden

    Super leuk recept! Maar Hoelang moet je ze in de vriezer zetten voordat je ze in de chocolade gaat dippen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      kwartiertje is voldoende

      Beantwoorden
  48. Sietske says:
    7 maanden geleden

    Ziet er lekker uit! Zijn ze ook lekker met witte chocolade? Dat vind ik lekkerde als puur;)

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      7 maanden geleden

      Ja hoor, ook heerlijk.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura’s Bakery

Laura's Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

kerst galette

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Volg mij op Instagram

  • ADVENT  Als deze suikerbroodpudding met lemon curd en frambozen het enige is dat op tafel staat bij het kerstontbijt vind ik dat helemaal prima  Naast mijn kop thee dan wel       Z   lekker vind ik het  Ga jij hem ook maken         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  broodpudding  suikerbrood  kerstontbijt
  • ADVENT  De klassieke sneeuwster taart staat online  Een baksel dat al j  ren op mijn baklijst stond en ik maar nooit maakte  Waarom niet  Ik ben stiekem zelf helemaal niet zo dol op deze taart  Waarom dat vertel ik je in het artikel  En ik vertel ook gelijk wat ik eraan zou veranderen zodat ik hem wel superlekker vind         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  sneeuwster  sneeuwstertaart  kersttaart
  • ADVENT  Ja hoor  ook de hartige kerstrecepten zijn dit jaar weer van de partij  Wat dacht je van deze veel te leuke filodeeg christmas crackers  Met een vulling van kip  feta en pompoen  heerlijk          Recept staat uiteraard online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  christmascrackers  filodeeg
  • ADVENT  Ook zo gek op de populaire kaneelsterren die deze periode in de winkels liggen  Vanaf nu kun je ze het hele jaar door eten  want ik deel het recept met jullie  Ze waren z  lig                 Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  kerststerren  kaneelsterren  kerstkoekjes
  • ADVENT  Op zoek naar een dessert dat z   lekker is dat iedereen zijn vingers erbij zal aflikken  Dan wil je deze pavlova maken voor de kerstdagen  geloof mij maar  Voorzien van room  karamel  chocolade en kletskoppen is deze pavlova een echt succesnummer         Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  pavlova  meringue  kerstdessert
  • ADVENT  Ooit al eens eetbare decoraties in je kerstboom gehangen  Ik heb een overzicht voor jullie gemaakt met recepten die je zelf kunt maken om in de boom te hangen         Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  boomdecoratie  kerstkransjes  kerstboom

De meest populaire artikelen

Basisrecept vanillecake
Basisrecepten

Basisrecept vanillecake

Vandaag is het tijd voor een  goed basisrecept: een lekkere vanillecake. Inmiddels staan er toch al een aantal recepten op...

door Laura Kieft
26 februari 2013
Basisrecept vanille botercrème
Basisrecepten

Basisrecept vanille botercrème

Dit overheerlijke recept voor vanille botercrème is echt een must als je regelmatig bakt! Deze botercrème smaakt niet naar boter...

door Laura Kieft
04 april 2013
No bake stroopwafel cheesecake
Taarten

No bake stroopwafel cheesecake

Soms...

door Laura Kieft
26 oktober 2019
Basisrecept Koekjes
Basisrecepten

Basisrecept Koekjes

Misschien wel mijn meest favoriete basisrecept: koekjes! Ik kan een dag vullen met het bakken (en eten!) van allerlei soorten...

door Laura Kieft
12 september 2013
Volgende Post
Review Rutger Bakt

Review Rutger Bakt

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Witte chocolade slagroomtruffels

09 december 2019

Suikerbroodpudding met lemon curd en frambozen

08 december 2019

Sneeuwster taart

07 december 2019
Mijn bakboeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek

Het Laura’s Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

© 2019 | all rights reserved

Generic filters
Zoek op Categorieën
No Result
View All Result
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan

Ik bak niet alleen graag koekjes, ik verzamel ook digitale cookies.OkLees meer