Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Oreo truffels

Laura Kieftdoor Laura Kieft
03 april 2014
in Truffels & Bonbons, Zoete recepten, Zonder oven
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

oreo truffels 1a

Ik had Oreo truffels al vaker voorbij zien komen op het wereldwijde web. Ze stonden ergens op mijn lijstje (lijst eigenlijk, zo klein is hij namelijk niet) om te maken omdat het mij wel leuk en lekker leek. Inderdaad, ze zijn leuk om te maken. Maar wat zijn ze ongelooflijk lekker! Serieus, ik vind Oreo truffels nog véél lekkerder dan gewoon een los Oreo koekje. Heerlijk! Nooit gedacht dat deze truffels zo lekker zouden zijn. Zó lekker, dat ik jullie haast zou willen verplichten (vriendelijk verzoeken?) om ze ook te maken ;). Dat doe ik natuurlijk niet, maar overweeg het zeker om nu direct (of straks na werk/school) naar de supermarkt te rennen voor Oreo’s, MonChou en pure chocola. Dan laat ik je nu alvast zien hoe je ze maakt!

oreo truffels 2a

oreo truffels 3a

oreo truffels 4a

oreo truffels 5a

Recept afdrukken

Oreo truffels

Met slechts drie ingrediënten maak jij zelf heerlijke Oreo Truffels. Dus haal maar snel Oreo's, MonChou en pure chocola in huis om gelijk te beginnen!
Porties: 16 truffels

Ingrediënten

  • 2 rollen Oreo’s (28 stuks)
  • 1 pakje MonChou (100 gram)
  • 350 gram pure chocola
  • Niet per se nodig, wel heel leuk: sprinkles! Wees eerlijk, sprinkles maken alles net dat ene beetje leuker 😀

Instructies

  • Hak de koekjes in stukken met een mes, doe de stukken Oreo in de blender en maal ze fijn tot kruimels. Doe de kruimels in een kom en voeg de MonChou toe. Prak met een vork door elkaar en kneed dan verder met de hand.
  • Je kunt ook een mixer gebruiken, maar dit gaat echt heel makkelijk zonder.
  • Draai balletjes van het mengsel en zet deze even in de vriezer zodat ze goed hard worden.
  • Kun je in de tussentijd alvast je sprinkles uitzoeken en je chocolade smelten. Smelt twee derde deel van je chocola au bain marie, als dat bijna helemaal gesmolten is haal je kom van de pan af en voeg je de rest van de chocola toe. Blijf rustig roeren tot alle chocola gesmolten is.
  • Blijft je chocola te dik om de ballen straks in te dippen? Verdun het dan met cacaoboter (mycryo) of zonnebloemolie.
  • Dan is het zover om je Oreo ballen te  voorzien van een lekkere laag pure chocola. Zorg dat je een vork binnen handbereik hebt om eenvoudig te kunnen dippen. Een gewone vork doet het prima, maar zo’n speciaal bonbon dip vorkje werkt nog prettiger. Dit kun je ook makkelijk zelf maken trouwens: neem een plastic vork waar je de middelste tand(en) uit breekt.
  • Haal je ballen uit de vriezer (in delen werkt het prettigst, per 4 ongeveer) en dip deze in de chocola. Als ze helemaal voorzien zijn van een laagje chocola haal je ze uit het kommetje met de vork, laat ze een klein beetje uitlekken voordat je ze op een vel bakpapier neerlegt. Strooi gelijk wat sprinkles over je truffels als je dit wilt.
  • Dan hoef je nu alleen nog maar geduld te hebben tot de chocolade goed is uitgehard.
Bewaren

Smikkel je ze niet direct op en wil je ze nog even bewaren? Lees hier hoe je de Oreo truffels het best kunt bewaren.

oreo truffels 6a

Et voila! In een handomdraai heb jij zelf super lekkere Oreo truffels gemaakt. Ze zijn gevaarlijk lekker en smaken naar meer!

Vorige post

Volgende post

10x 1 april lekkernijen – zoet of hartig?
Review Rutger Bakt

Related Posts

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
3

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
15

Het...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft
10 januari 2021
27

Zoals...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 90

  1. Laura says:
    7 jaar geleden

    Hmm, ben gek op de smaak van oreo’s! Sinds kort de Milka oreo ontdekt.. Verslaafd nu :’) Dit zal ik ook wel heerlijk vinden! Snel een keertje proberen 🙂

    Beantwoorden
    • Godelieve says:
      7 jaar geleden

      Ik ken die oreo’s niet in België. Hoevell gr ongeveer is zo’n pak oreo?
      Milka koekjes met chocolade vond ik wel, dan zou ik die gebruiken, maar graag gewicht om te gebruiken met de mon chou.
      Ev kan men daar ook een lollipop van maken, als het voor een kinderfeest is.

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        7 jaar geleden

        Ik heb op dit moment geen verpakking liggen om het gewicht op te bekijken, maar het is in ieder geval een rol met 14 koekjes. Misschien dat je er qua grootte al iets mee kan?

        Beantwoorden
  2. Kayleigh says:
    7 jaar geleden

    Wat zijn ze schattig! En ze zien er erg lekker uit zeg 🙂

    Beantwoorden
  3. Eline says:
    7 jaar geleden

    Ik heb ze zelf ook gemaakt in twee andere versies: met Philadelphia naturel kaas en gedoopt in witte chocolade. De andere portie had ik gemengd met witte chocoladepasta en die heb ik voorzien van een donker chocoladelaagje. Allebei erg succesvolle versies!

    Beantwoorden
    • Rachel says:
      6 jaar geleden

      Hoi Eline,

      Mag ik misschien vragen hoeveel witte choco pasta je gebruikt hebt?
      Ben geen MonCho liefhebber! 🙂

      Alvast bedankt!

      Gr. Rachel.

      Beantwoorden
  4. hasna says:
    7 jaar geleden

    Deze zijn idd heerlijk, maar absoluut geen aanrader om met het warme weer te maken. Ik had ze vorig jaar tijdens de zomermaanden gemaakt, wat was dat een hel zeg. Had ze netjes in de vriezer gedaan. Maar zodra ik ze wilde gaan dippen in de chocolade begon de drama. De balletjes begonnen binnen een paar tellen te smelten en verloren hun vorm. En tijdens het serveren van de bonbons begonnen ze al na korte tijd te smelten. Dus sindsdien heb ik ze ook nooit meer gemaakt hahaha. Ze waren overigens wel heel lekker en veel complimenten ontvangen!

    Beantwoorden
  5. Astrid says:
    7 jaar geleden

    Oh wauw. Toevallig ben ik vandaag jarig en vanmiddag vrij.. Ik denk zomaar dat ik een activiteit weet om te gaan doen 😉 mmmm

    Beantwoorden
  6. Sonja says:
    7 jaar geleden

    Ik plaats ze zeker op mijn to do lijstje. (Oreo’s liggen al in de kast!) Heb namelijk net alles klaar gezet om voor het eerst verse mergpijpen te maken met alles zelfgemaakt m.u.v. de chocolade 🙂
    Ze zien er echt zalig uit!

    Beantwoorden
  7. lena says:
    7 jaar geleden

    Ik had ze al voorbij zien komen op Instagram en vond ze er errug lekker uit zien. Nu ik het recept heb ga ik ze zeker eens proberen!

    Beantwoorden
  8. Patricia Heuvink-Makkinga says:
    7 jaar geleden

    Bedankt voor dit prachtige recept. Wat zien ze er heerlijk uit, ik ga ze zeker een keertje maken.!

    Beantwoorden
  9. Lian says:
    7 jaar geleden

    Oh dit is echt zo’n guilty pleasure, of niet?! Ga ze vast een keer proberen 😉

    Beantwoorden
  10. Marja says:
    7 jaar geleden

    Oh wow, wat zien die er lekker uit zeg! Ik ga het zeker ook uitproberen. Ik heb al oreo’s en philidephia in huis, dus als ik even niets te doen heb…..heerlijk! Ik verheug me er nu al op. Die tip van de witte chocolade lijkt me ook erg lekker trouwens. Die ga ik ook zeker uitproberen! Beide bedankt voor de tip! En een fijn weekend met mooi weer gewenst! 🙂

    Beantwoorden
  11. Ria says:
    7 jaar geleden

    Wat zien ze er lekker uit ga ze vanmiddag uitproberen ben pas jarig geweest en wij zijn opa en oma geworden van een kleinzoon en kleindochter en nu ga ik morgen trakteren bij het optreden van ons koor. en ik maak ze af met blauwe en rose muisjes.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Wat leuk! En gefeliciteerd natuurlijk!

      Beantwoorden
      • Ria says:
        7 jaar geleden

        Ik heb ze dus gemaakt en ze waren overheerlijk, en re reactie waren geweldig. Meteen maar weer het recept doorgegeven. Ik had wel veel minder chocolade nodig. Jammer dat ik hier geen foto kan plaatsen.

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          7 jaar geleden

          foto’s kun je op de facebook pagina plaatsen of mailen, vind ik leuk om te zien 😀

          Beantwoorden
  12. Patricia Heuvink-Makkinga says:
    7 jaar geleden

    Ik heb ze dit weekend gemaakt, ze waren héérlijk. Ik denk dat ik ze morgen weer ga maken want ze zijn namelijk al weer op!

    Beantwoorden
  13. Paula says:
    7 jaar geleden

    Hier gaan we ze woensdag maken. We hebben de spullen al in huis. Het enige wat we ons nog afvroegen is of de vulling van de Oreo’s ook mee gemalen moet worden of dat deze eerst verwijderd moet worden?

    Ik ben benieuwd!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      De vulling maal je ook mee! 🙂

      Beantwoorden
  14. Anita says:
    7 jaar geleden

    hallo ze zien er erg lekker uit!! Hoeveel bonbons kun je er ongeveer mee maken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Dat staat boven de ingrediënten, met dit recept maak je er ongeveer 16

      Beantwoorden
  15. Jol@nd@ says:
    7 jaar geleden

    Zie er heerlijk uit. Ga ik snel eens maken met mijn dochter.
    Ook lekker en een beetje op dezelfde manier is speculoosbonbons, die hebben we laats uitgeprobeerd en kan ik je zeker ook aanraden!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Dat klinkt ook als een heel goed idee!

      Beantwoorden
  16. Lotte says:
    7 jaar geleden

    Net gemaakt en ze zijn heerlijk! Erg machtig maar wel heel lekker.
    Dinsdag de bounty’s gemaakt die jij als link gaf en die waren ook heerlijk.
    Volgende week wordt het een paas high tea!

    Beantwoorden
  17. diana says:
    7 jaar geleden

    Ohhh, wat zien die er lekker uit zeg! En feestelijk! Ik wil meteen aan de slag gaan. Nu nog op zoek naar papieren bonbonvormpjes. Mag ik vragen waar jij ze vandaan hebt?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Deze zijn van het merk Wilton (de Kerst collectie). Het zijn mini cupcake papiertjes, perfect maatje voor truffels/bonbons

      Beantwoorden
  18. diana says:
    7 jaar geleden

    Ik heb ze gemaakt en zijn inderdaad heerlijk!!! De papieren bonbonvormpjes heb ik ook gevonden, wist niet dat er zoveel keus in was! Ook ik had best wat chocola over. Maar met wat amandelen en rozijnen die ik nog in huis had, heb ik alternatieve pindarotsjes gemaakt!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Als je iets dipt hou je inderdaad altijd chocola over. Dat moet ook wel anders heb je op het laatst niet genoeg om in te dippen. Je hebt het zo goed opgelost met lekkere rotsjes 🙂

      Beantwoorden
  19. Lisette says:
    7 jaar geleden

    Leuk!
    Ga ik zeker eens proberen!
    Ook leuk op een stokje als cakepop 🙂

    Beantwoorden
  20. Andrea says:
    7 jaar geleden

    Ik maak deze altijd op ‘ n stokje!! 🙂

    Beantwoorden
  21. Femke says:
    7 jaar geleden

    mag ik vragen met welke camera de foto’s zijn gemaakt?
    want de foto’s zijn echt heel erg mooi

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ik heb de Nikon D5100, ben er erg blij mee!

      Beantwoorden
  22. Astrid says:
    6 jaar geleden

    Hoe lang kun je ze eigenlijk bewaren? En hoe?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      een paar dagen in de koelkast gaat prima.

      Beantwoorden
  23. Lizet Van Gestel says:
    6 jaar geleden

    Ze zijn super goed gelukt!
    we hebben ook de bastonge gemaakt maar wel alles met witte chocolade omdat we dit lekkerder vinden.
    Met de gesmolten chocolade die over was hebben we stukjes banaan ingedoopt en hard laten worden 🙂
    Jammie!

    Beantwoorden
  24. Dorien says:
    6 jaar geleden

    Hallo, Gisteren samen met mijn dochter de oreotruffels gemaakt. Maar 350 gram chocolade is veel te veel!! 200 gram is denk ik al wel voldoende. Nu kon ik de restjes wel in chocolade vormpjes doen ;-). Prima, voor een chocoladefondue!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Je houdt ook zeker chocola over. Maar bij te weinig chocola is het lastig om ze mooi te kunnen dippen. Dan moet je ze meer door de chocola rollen. Fonduen met de overgebleven chocola is een goed idee!

      Beantwoorden
  25. Marion says:
    6 jaar geleden

    Ziet er heerlijk uit! Ik wil ze gaan maken en met de post versturen. Kan dat of kunnen ze niet zo lang buiten de koelkast?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ze moeten gekoeld bewaard worden, zou ze zelf niet met de post versturen. Of je moet een pakketje met een koelelement maken, dan zou het misschien wel lukken.

      Beantwoorden
  26. Ria says:
    6 jaar geleden

    Nee ik zou ze niet versturen met de post ik denk dat ze niet zolang zonder de koelkast kunnen

    Beantwoorden
  27. Deb says:
    6 jaar geleden

    Wat een leuk recept! Ik wil dit maken voor pakjes avond en vraag me af of je dit ook een paar dagen van tevoren kunt maken door bv de balletjes 1 a 2 dagen in de vriezer te bewaren. Kan dat?

    Beantwoorden
    • Ria says:
      6 jaar geleden

      Ja hoor dat kan goed en dan even van te voren eruit halen .

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        6 jaar geleden

        Klopt Ria, dankjewel 🙂
        Inderdaad zo’n 1-2 uur van te voren uit de vriezer halen, dan hebben ze genoeg tijd om op temperatuur te komen en dan het je ook geen eventuele condensvorming meer.

        Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Je kunt ze wel even in de vriezer bewaren. Maar ook in de koelkast blijven ze wel even goed, zo’n 4 dagen ongeveer.

      Beantwoorden
      • Deb says:
        6 jaar geleden

        Thanks Laura voor je reactie!

        Beantwoorden
  28. Diana says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,
    wilde als klein kerst kadootje voor de juffen op school oreo – en bastogne truffels maken, dus ben ze nu aan het uitproberen.
    Nu is ijn vraag ; hoe bewaar je ze en hoe lang kun je ze bewaren?
    Ze staan nu in de koelkast en n doosje , vind persoonlijk de oreo’s iets lekkerder 😉
    Groetjes Diana

    Beantwoorden
    • Diana says:
      6 jaar geleden

      Oh getver, zie net dat je de vraag al beantwoord hebt…. haha
      dan maak ik ze maandag gewoon nog n keer 😉

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        6 jaar geleden

        ook geen straf toch? 😉

        Beantwoorden
  29. Diana says:
    6 jaar geleden

    Nee zeker niet !!
    maar zou je niet de houdbaarheisdatum vd roomkaas aan kunne houden bedacht ik me later ?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      De houdbaarheidsdatum op die verpakking geldt alleen als het bakje ongeopend blijft, na openen is het een paar dagen houdbaar in de koelkast.

      Beantwoorden
  30. Diana says:
    6 jaar geleden

    Oké, dan moeten de juffen maar even flink dooreten 😉

    Beantwoorden
  31. adm says:
    6 jaar geleden

    Heb je een koemelkvrije vervanger voor de monchou?
    Oreo is gelukkig koemelk vrij.
    Mijn zoon heeft koemelk allergie en is dol op de oreo koekjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Je zou ook een lik chocopasta kunnen gebruiken (volgens mij is dat koemelkvrij?)

      Beantwoorden
    • Annewien says:
      6 jaar geleden

      Pure chocoladepasta van bijvoorbeeld huismerk Jumbo of Dirk vd Broek zit volgens etiket geen melk in. Ik vind het ook lastig een vervanger voor roomkaas te vinden zonder koemelk (het gaat bij mij (ook) niet om de lactose, maar de koemelk zelf). Wat ik wel heb gevonden is in de koeling bij bijv. AH van Alpro, slagroom om op te kloppen. Dus niet de cuisine (kookroom). Als je dit opkloppen en met de koekjes mengt, is misschien ook wel lekker. Alleen de vraag of het niet de dun wordt.. succes!

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        6 jaar geleden

        de slagroom wordt te dun, dat kun je niet stevig mengen. Chocopasta is zeker een goed alternatief!

        Beantwoorden
  32. Adm says:
    6 jaar geleden

    Laura, chocopast bevat vaak ook melkpoeder oid. Helaas dus geen optie

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat is jammer zeg. Ik durf niet goed te zeggen wat dan een lactosevrij alternatief is. Zolang het maar plakt, normaal gesproken zou ik dus chocopasta, botercrème, etc. adviseren maar dat gaat nu niet op. Mocht je een goed alternatief hebben gevonden, laat je het dan weten? 🙂

      Beantwoorden
  33. Adm says:
    6 jaar geleden

    Ik heb ze gemaakt met roomkaas van Minus-L (lactose vrij)
    Morgen er van proeven, ik kan nu al niet wachten.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Goed om te weten dat er een lactosevrije roomkaas is, hopelijk smaakten ze goed!

      Beantwoorden
      • Madelon says:
        6 jaar geleden

        Albert Heijn verkoopt ook gewoon lactosevrije roomkaas!

        Beantwoorden
  34. Charissa says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb geen keukenmachine om het zo fijn te hakken zoals jij dat hebt gedaan.
    Is het voor mij dan wel mogelijk om deze te maken?

    Zou het zo graag willen 🙂

    Gr, Charissa

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Je kunt de oreo’s ook in een zak (of kom) doen en met een deegroller fijn maken.

      Beantwoorden
  35. Diana says:
    6 jaar geleden

    Hoi Charissa, ik heb ook geen keuken machine, maar ik rasp ze gewoon met een handrasp, gaat ook goed hoor
    succes

    Beantwoorden
    • Charissa says:
      6 jaar geleden

      Wat een goede tips!
      Bedankt!

      Beantwoorden
  36. charissa says:
    6 jaar geleden

    Sorry nog 1 vraagje, ik heb ze voor as vrijdag nodig. Moet ik ze na het bereiden in de koelkast bewaren? En zijn ze dan nog lekker vrijdag als ik ze morgen maak? 🙂

    Beantwoorden
    • Diana says:
      6 jaar geleden

      Ja hoor, zelfs ALS ze de zondag halen zijn ze nog lekker 😉

      Beantwoorden
  37. Charissa says:
    6 jaar geleden

    Hahaha! Ok! Bedankt!

    Beantwoorden
  38. oomie says:
    5 jaar geleden

    hoi laura,

    Hoeveel oreo bonbons haal je uit dit recept?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Dat staat bij de ingrediënten aangegeven, 16 stuks.

      Beantwoorden
  39. Erica says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb ze gemaakt. De balletjes wat kleiner gemaakt maar jammie jammie wat zijn ze lekker. Ben gek op je site, volgende op de lijst is de aardbeienslof. Ik kan niet wachten! 🙂

    Beantwoorden
  40. Syl says:
    5 jaar geleden

    Mmmm… geen woord over gelogen, wat zijn ze lekker!! Thanks….

    Beantwoorden
  41. Debby says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Ik lust geen roomkaas of welke andere kaas ook, waar zou ik de truffels ook mee kunnen maken ipv monchou, zag al chocopasta Staan hier boven maar dan word het helemaal zo zoet. Is crème fraiche een alternatief. Of misschien iets anders, alvast bedankt.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      crème fraîche is te dun, zou toch echt voor chocopasta kiezen dan. Maar je proeft echt helemaal niks terug hoor van de kaas, de Oreo’s overheersen 😉 (ik was eerst ook sceptisch)

      Beantwoorden
  42. Astrid says:
    5 jaar geleden

    Hallo laura,
    Hoe groot maak ik deze balletjes ongeveer?
    Ik wil ze gaan maken als een ijsjes cake pop, dus bovenop een hoorntje plaatsen 🙂 dus vroeg ik me af hoe groot je de baletjes ongeveer maakt als je er 16 uithaalt?
    Groetjes Astrid.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Gewoon het deeg in 16 stukjes verdelen 🙂

      Beantwoorden
      • astrid says:
        5 jaar geleden

        ja dat kan natuurlijk ook, wilde eigenlijk weten welk formaat de balletjes dan ongeveer hadden zodat ik wist of die 16 die je eruit haalt groot genoeg zijn, of dat ik recept moet verdubbelen, maar ik probeer het wel gewoon, bedankt.

        Beantwoorden
        • Laura says:
          5 jaar geleden

          oh zo, denk dat ze ongeveer 4 cm in doorsnede zijn. Best flink in ieder geval 🙂

          Beantwoorden
  43. Astrid says:
    5 jaar geleden

    Hoi laura,

    Bedankt voor je reaktie 🙂
    Ik heb ze maar gewogen en balletjes van 30 gram aangehouden, ik kwam op 14 balletjes, dus ik had daar gelukkig wel genoeg aan 🙂
    Groetjes.

    Beantwoorden
  44. nadjla says:
    4 jaar geleden

    ik ga ze maken ze zien er lekker uit

    Beantwoorden
  45. Diana says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Allereerst complimenten voor je geweldige site. Ik heb vorige week de oreo truffels en de bastonje truffels gemaakt en zoveel complimenten gekregen. Ze waren een daverend succes als afsluiting van een familie diner bij de koffie. Ik ga ze zeker nog vaak maken. Bedankt voor je heerlijke recepten!

    Beantwoorden
  46. Manon Koster says:
    4 jaar geleden

    Ik heb ze vandaag gemaakt… ohhhh wat zijn ze lekker! Ik heb 16 oreo gemaakt en 16 bastogne ik had best wat chocolade over, je kunt denk ik wel een reep minder doen of een reep van 50g er bij ipv. 100g. Ik ga ze zeker nog een keer maken! Normaal gaat er altijd wel iets fout als ik iets kook of bak, maar dit keer ging alles goed! Dat zegt wel iets over hoe makkelijk dit is :p

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Je houdt inderdaad altijd chocola over, je moet natuurlijk wel genoeg hebben om te kunnen blijven dippen 😉 Fijn dat ze zo in de smaak vielen!

      Beantwoorden
  47. Mila says:
    4 jaar geleden

    Super leuk recept! Maar Hoelang moet je ze in de vriezer zetten voordat je ze in de chocolade gaat dippen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      kwartiertje is voldoende

      Beantwoorden
  48. Sietske says:
    2 jaar geleden

    Ziet er lekker uit! Zijn ze ook lekker met witte chocolade? Dat vind ik lekkerde als puur;)

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor, ook heerlijk.

      Beantwoorden
  49. Yvi says:
    11 maanden geleden

    Wat leuk om te doen! Chocolade smelten ging echt niet! :(( en het ziet er niet mooi uit kaar de smaak is GEWELDIG! nog nooit zo iets lekkers gegeten! Bedankt voor deze tip laura!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Wat ging er mis met het smelten van de chocolade?

      Beantwoorden
  50. Stefanie says:
    1 week geleden

    Hier een tip voor als je wat zwaardere ballen voor je stokje hebt: eerste je stokje even in de chocolade dippen voor je die in de bal steekt. De chocolade stolt en houdt daardoor beter de bal vast en dan glijdt die er niet zo snel vanaf en kun je makkelijker dippen. Lijkt me een super lekker recept, wil het snel gaan proberen!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • PRE-ORDER & WIN! Het is de hoogste tijd voor een update over Het Receptenboek. De publicatiedatum hebben we namelijk helaas door nog wat meer vertraging i.v.m. extra kwaliteitscontroles op moeten schuiven waardoor ze nu eind februari in de winkels en op jullie deurmatten liggen. Geloof mij, hij is het wachten helemaal waard, want het resultaat is zo mooi geworden!⁠⠀
⁠⠀
Goed nieuws voor wie al even op zijn eigen exemplaar van Het Receptenboek zit te wachten: Onder alle pre-orders verloten we 5 pakketjes met de oh-zo-gewilde (maar oh-zo-exclusieve) borreltas! En omdat ik zelf nogal gek ben op mijn notitieblokjes en pennen doe ik die er ook gewoon bij.⁠⠀
⁠⠀
HOE MAAK JE KANS?⁠⠀
Via de reserveer-link in mijn profiel @laurasbakery vind je alle uitgebreide informatie over deze leuke actie, maar ook over Het Receptenboek zelf én je kunt er gelijk jouw eigen exemplaar reserveren. (Of surf gelijk naar www.laurasbakery.nl/het-receptenboek)⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Dit is een vraag die me ontzettend vaak wordt gesteld. Ik heb er de afgelopen tijd daarom mee geëxperimenteerd en deel vandaag op het blog al mijn bevindingen en tips! Link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
Wist je al dat
  • BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/138734414_1331486350542241_3515924113979641523_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=YqEAlsdhZwUAX9wOlz_&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=ea1c9a7e9293af30298ea2c5008553c1&oe=6025EBAD' title='BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik 'm zó lekker dat ik er wel drie puntjes van at. Dat gebeurt niet vaak kan ik je vertellen en dat is maar goed ook 🤣.⁠ ⁠ Het recept staat al even online en kun je vinden door de zoekbalk te gebruiken op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie'>
  • NIEUW! Mijn basisrecept voor een volkoren bananenbrood heb ik dit keer in de vorm van 12 muffins gegoten. Een heerlijk en vullend tussendoortje voor iedere dag! Kun jij ook nooit genoeg krijgen van bananenbrood?⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery!⁠
⁠
#bananenbrood #tussendoortjes #gezondbakken
  • KOOKTIP! Af en toe is het maken van een ovenschotel gewoon heel erg lekker én makkelijk. Je kunt er alle kanten mee op. Deze gnocchi ovenschotel met geitenkaas is daar een mooi voorbeeld van en ontzettend lekker, het liefst met een frisse salade ernaast.⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#gnocchi #geitenkaas #vegetarisch #kooptip #dinertip
  • Kwark pancakes met appel en kaneel zijn super makkelijk en snel te maken. Misschien lukt het je nu met thuiswerken zelfs wel op een maandagochtend. Dat is dan in ieder geval lekker de week beginnen toch?⁠
⁠
Het recept staat al langer op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #fijnemaandag #pancakes #kwark #appel #ontbijt' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/136847467_235395348116283_2389447567610711760_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=GfB1eDNV5X4AX-SBAIp&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4d13c680e7ba0513e23afdc030c78b4a&oe=6025F77C' title='Kwark pancakes met appel en kaneel zijn super makkelijk en snel te maken. Misschien lukt het je nu met thuiswerken zelfs wel op een maandagochtend. Dat is dan in ieder geval lekker de week beginnen toch?⁠ ⁠ Het recept staat al langer op Laura's Bakery en je vindt het door het in de zoekbalk in te typen op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #fijnemaandag #pancakes #kwark #appel #ontbijt'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Review Rutger Bakt

Review Rutger Bakt

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

16 januari 2021

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

15 januari 2021

Volkoren bananenbrood muffins

13 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-3

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-16

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-15

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-27

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-3

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-7

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-3

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

Dit was de advent van 2020

door Laura Kieft-26 december 2020-2

Het is weer Tweede Kerstdag, en dat betekent dat ook alle recepten voor de Laura’s Bakery Advent van 2020 inmiddels online staan. Elk jaar is het weer zo leuk om alle recepten voor deze advent...

Chocolade-pecan gingerbread koekjes

door Laura Kieft-24 december 2020-5

In december zit mijn koektrommel altijd bomvol met gingerbread koekjes. Dit jaar voegde ik daar deze gingerbread koekjes met chocolade en pecannoten aan toe. Dat waren ook de koekjes die het snelst uit de trommel...

Printable: kleurplaat zoete kerstboom

door Laura Kieft-23 december 2020-0

Aangezien het gingerbread huis al door velen van jullie is ingekleurd denken we dat jullie ook heel blij gaan worden van deze zoete kerstboom kleurplaat! Een boom die vol hangt met allerlei lekkers. Ik ga...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan