Abrikozen mueslirepen met zoete aardappelcrème? Dat klinkt bijzonder en dat is het ook. Maar het smaakt erg lekker en het is zeker een aanrader om uit te proberen!
Porties: 8stuks
Ingrediënten
35gramongezouten roomboter
125gramzoete aardappelcrème(De zoete aardappelcrème die ik gebruik is van het merk Aicha en heet Crème d’lpomée, je koopt het bij AH)
125gramhavermout
60gramgedroogde abrikozen
Instructies
Snij of knip de gedroogde abrikozen in kleine stukjes. Smelt de boter in een pannetje. Eenmaal gesmolten haal je de pan van het vuur en voeg je de rest van de ingrediënten toe. Roer goed door elkaar en verdeel het mengsel over de siliconen cupcake vormpjes. Andere vormpjes kunnen natuurlijk ook.
Druk het mengsel aan met een lepel en zet de vormpjes op een bakplaat. Bak de mueslirepen in 15 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) of tot de bovenkant goudbruin is.
Ze zijn nog zacht wanneer ze uit de oven komen, tijdens het afkoelen zullen ze hard worden.
Bewaren
Goed verpakt ongeveer 1-2 weken. In de vriezer tot 3 maanden houdbaar.