Ga terug
+ spiesjes
Opslaan Recept afdrukken
Nog geen beoordeling

Pasta salade spiesjes

Deze pasta salade spiesjes zijn heerlijk bij de barbecue, maar ook bij een high tea of de picknick. Lekker fris en super smakelijk.
Porties: 10 spiesjes

Ingrediënten

  • 80 gram ongekookte tortellini (vulling naar keuze, ik gebruikte kaas)
  • 10 kleine bolletjes mozzarella
  • 20 cherry tomaatjes
  • basilicum blaadjes

Instructies

  • Kook de tortellini volgens de verpakking beetgaar en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Leg ook de andere ingrediënten klaar. Als je geen kleine bolletjes mozzarella kunt vinden, kun je ook een grote bol in blokjes snijden. Zorg dat je wat kleinere stukjes basilicum gebruikt, grote blaadjes kun je ook prima in twee delen scheuren.
  • Rijg eerst een stukje pasta aan je spiesje, gevolgd door een tomaatje, blaadje basilicum en bolletje mozzarella. Daarna weer en stukje pasta, tomaat, basilicum en eindig ook met de pasta. Je kunt natuurlijk ook een andere volgorde aanhouden, dat maakt niet zoveel uit. Ga door met het maken van spiesjes tot je ingrediënten op zijn.
Bewaren
De pasta salade spiesjes bewaar je in de koelkast. Haal ze een half uurtje voor serveren uit de koeling zodat ze niet meer zo koud zijn als je ze eet. Je kunt ze dus ook prima meenemen in een koelbox als je gaat picknicken!