Nutella chocolate chip koeken

Gepost: 4 maart 2022 Laatst bewerkt: 28 februari 2023
Nutella chocolate chip koeken

Het is alweer een half jaar geleden dat ik in de keuken stond voor mijn zoektocht naar de perfecte dikke chocolate chip koek. Toen ik dat basisrecept na meerdere testen eenmaal had uitgewerkt, ging ik de keuken in voor smaakvariaties door de koeken te vullen. Daaruit kwamen onder andere deze Nutella chocolate chip koeken. Chocolate chip koeken zijn sowieso al lekker zacht en smeuïg van binnen, maar deze chocoladevulling maakt dat nog net even beter. Ik deel het recept met je zodat je thuis ook aan de slag kunt met deze Nutella koeken.

Nutella chocolate chip koeken-2a

 

Opslaan
Recept afdrukken

4.80 van 10 stemmen

Nutella chocolate chip koeken

Een heerlijke chocolate chip koek die extra smeuïg is door de vulling van Nutella. Een echte aanrader als je het mij vraagt.
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 120 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 30 gram fijne kristalsuiker
  • 1 ei (M)
  • 1 tl vanille-extract
  • 220 gram bloem
  • snuf zout
  • 1 tl baking soda
  • 12 volle tl Nutella
  • 100 gram chocolate chips melk of puur
  • extra chocolate chips ter decoratie

Instructies

  • Doe de boter, basterdsuiker en fijne kristalsuiker in een kom en mix tot een romig geheel. Voeg het ei en vanille-extract toe en mix tot een glad mengsel.
  • Voeg het bloem, zout en baking soda toe en zet de mixer uit zodra de bloem is opgenomen. Kneed de chocolate chips gelijkmatig door het deeg.
  • Laat het deeg verpakt in keukenfolie minstens 2-3 uur rusten in de koelkast (maar het liefst de hele nacht), verdeel het deeg daarna in 12 gelijke stukken.
  • Het makkelijkst is om elk bolletje deeg in twee stukken te verdelen en hier plakjes van te maken. Op zo'n plakje deeg schep je een theelepel Nutella, leg hier het tweede plakje deeg overheen. Knijp de randen goed dicht en draai voorzichtig met je handen tot er weer een balletje ontstaat.
  • Leg de balletjes deeg met voldoende tussenruimte op de bakplaat, deze koeken lopen door de vulling namelijk meer uit in de oven dan andere koeken. Duw nog wat extra chocolate chips in het deeg.
  • Bak in een voorverwarmde oven van 170 °C (boven- en onderwarmte) in ongeveer 14-16 minuten goudbruin. De koekjes zijn na het bakken nog een beetje zacht. Laat ze een paar minuten op de bakplaat afkoelen en verplaats ze daarna naar een rooster waar ze volledig af kunnen koelen.
Tips

Is je Nutella erg zacht? Zet de pot dan in de koelkast voordat je begint zodat je een stevigere vulling hebt om mee te werken.
Bewaren

In een trommel buiten de koelkast blijven de koeken 1-2 weken goed.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

12 reacties

  1. Maartje schreef:

    Echt super lekker!! Ik houd van Nutella! Wat is je lievelingsdier en lievelingskleur?? Xxx Maartje!!😘😍🥰 groetjes Maartje

    1. Laura's Bakery schreef:

      Mijn lievelingsdier is Lottie natuurlijk! En qua kleuren heb ik zoveel favorieten, ik hou van kleur 🙂

  2. Bianca schreef:

    Gisteren gemaakt. Super lekker en goed gelukt. Heb de hoeveelheid maar gelijk verdubbeld…..van het weekend nog zo’n portie de oven in😋

  3. Bianca schreef:

    Lekker koekje. Ga ze zkr nog eens bakken 🙂

  4. Fryda schreef:

    Zou ik deze koekjes kunnen maken met pure pasta of een vegan hazelnootpasta?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, dat moet wel kunnen 🙂

  5. Evelien schreef:

    Zou je ook witte chocolade chunks kunnen gebruiken
    en lemoncurd binnenin kunnen doen?

  6. Julie schreef:

    Heerlijke koekjes! En zo gemakkelijk te maken. Hier wordt het recept zeker bewaard 😊.

  7. Lysanne schreef:

    Super lekkere koeken! 🙂 Ik heb geprobeerd met blauwe en roze vulling ze te maken, door chocolade drops te smelten (au bain marie) en dan in de koekjes te doen, maar ik kreeg amper wat vulling te zien tijdens het opeten (was droog en bijna niets van over), en het was ook lastig om het goed erin te krijgen (lees, gesmeer), zonder dat je aan de buitenkant zag dat er roze of blauw in zat, het deeg scheurde, werd allemaal te warm en plakkerig.. Ik wilde graag roze en blauw erin doen, vanwege een baby bekendmaking! Zou ik dan beter de drops er zo in kunnen leggen, zonder ze te laten smelten (au bain marie)? Ik wil ze namelijk graag nog een keer maken om bekend te maken of het een jongetje of meisje wordt!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat zou je kunnen proberen, maar denk wel dat het wat lastig is om het niet al te zien met deze koeken.

  8. Freya schreef:

    Ik heb deze net voor de tweede keer gemaakt. De eerste keer met cote d’or chocopasta ipv Nutella en nu heb ik er enkele gevuld met de Dumle caramel-chocoladesnoepjes van Ikea. Beiden goed gelukt! Wellicht probeer ik het volgende keer eens met marshmellows 🙁

  9. Arabella schreef:

    Ik ben ook benieuwd of lemoncurd erin ook zou werken. Met witte chocoladedruppels lukt het in ieder geval ook goed, alleen proef je die minder goed als je het met nutella combineert. Heeft iemand het misschien al met lemon curd vulling geprobeerd inmiddels?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept