No bake chocolade-karamel cheesecakejes

10 december 2018
163

Deze no-bake chocolade-karamel cheesecakejes waren het eerste recept voor de advent van dit jaar die ik had gemaakt. Vorig jaar Kerst al om precies te zijn. Mijn ouders bleven eten op eerste kerstdag en ik had een kerstdiner van 3 gangen voorbereid. Dit kerstdessert maakte ik ’s ochtends al, deze cheesecakejes kun je namelijk heel goed voorbereiden. Om ze extra feestelijk te kunnen serveren maakte ik ze in wijnglazen, moet je natuurlijk wel alleen even zorgen dat je genoeg wijnglazen in huis hebt als je ook wijn schenkt tijdens het diner. Anders kun je ze ook prima in andere glazen of schaaltjes maken.

No bake chocolade-karamel cheesecakejes

Deze heerlijke no bake chocolade-karamel cheesecakejes zijn een perfect kerstdessert. Heel erg lekker en hartstikke makkelijk te maken.
Porties: 4 stuks

Ingrediënten

 • 150 gram chocoladekoekjes naar keuze
 • 200 gram roomkaas
 • 50 gram fijne kristalsuiker
 • 2 tl vanille-extract
 • 80 gram karamelsaus (volgens recept)
 • 125 ml slagroom

Extra

 • kleine karamelblokjes
 • chocoladekrullen of vlokken

Instructies

 • Neem 4 wijnglazen (of andere schaaltjes/bakjes). Verkruimel de koekjes en verdeel ze over de bodems. Je hoeft de koekjes niet helemaal fijn te malen of met boter te mengen. Dit is net zo lekker en eet wat makkelijker weg.
 • In een kom roer je roomkaas, suiker, vanille-extract en karamelsaus door elkaar. Klop de slagroom stijf en spatel dit voorzichtig door het mengsel tot het een egale massa is.
 • Verdeel het cheesecakemengsel over de glazen. Dek ze af met folie en zet ze minimaal 2 uur in de koelkast.
 • Voor het serveren strooi je wat karamelblokjes en chocoladekrullen (of vlokken) over de cheesecakejes.

Tips

 • Tip: Kun je geen kleine karamelblokjes vinden? Gebruik dan grote die je in kleinere stukjes snijdt.
 • Bewaren: Afgedekt in de koelkast 3-4 dagen.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

7 reacties

 1. Yvonne schreef:

  Ha Laura,

  Dit zou ik graag maken als toetje voor het kerstdiner.
  Heb je tips waar je kleine karamelblokjes kunt halen?
  En is het mogelijk karamelsaus te kopen? Wat is dan een goed merk of winkel?

  1. Laura Kieft schreef:

   De blokjes kocht ik bij makro, maar zijn soms ook in andere winkels te vinden rond deze periode. En anders gewoon grotere blokjes in stukjes snijden. Gekochte saus zal ook werken, ik koop eigenlijk nooit karamelsaus dus durf je niet te zeggen welke het best werkt.

 2. Karin schreef:

  Welke koekjes kan ik het beste nemen voor de bodem. Kan niet alleen chocolade koekjes vinden.

 3. Josefien schreef:

  Welke koekjes heb jij gebruikt hiervoor? En kunnen chocolade oreo’s denk je lekker zijn erbij? Wil dit graag maken voor een uitgebreid diner met oud en nieuw met mijn vriend 😊

  1. Laura's Bakery schreef:

   Ik geloof dat het mijn eigen chocoladekoekjes waren! Je kunt elk koekje gebruiken dat jou lekker lijkt, je kunt ze fijnmalen of in grove stukjes hakken.

 4. Jasmijn schreef:

  Kan ik hier ook een ni bake taart van maken of is dat daar niet stevig genoeg voor? En is dit recept dan genoeg voor 24 cm of moet ik het verdubbelen?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Dat is in principe niet stevig genoeg, ik zou dan nog wat gelatine toevoegen. Of 1x verdubbelen genoeg is durf ik niet te zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *