No-bake karamel cheesecake dessert in een glaasje

Gepost: 10 december 2018 Laatst bewerkt: 15 december 2023
No-bake karamel cheesecake dessert in een glaasje

Dit heerlijke no-bake karamel cheesecake dessert in glaasjes zijn een perfect kerstdessert. Heel erg lekker en hartstikke makkelijk te maken.

No-bake karamel cheesecake dessert in een glaasje

Deze no-bake karamel cheesecake desserts in een glas waren het eerste kerstrecept voor dit jaar die ik had gemaakt. Welteverstaan afgelopen kerst al. 😉

Mijn ouders bleven eten op eerste kerstdag en ik had een kerstdiner van 3 gangen voorbereid. Dit kerstdessert maakte ik ’s ochtends al, deze cheesecake desserts kun je namelijk heel goed voorbereiden. Met het hoofdgerecht haalde ik ze uit de koeling, dan zou ik ze niet koud hoeven serveren.

Kerstdessert in glas

Om de karamel cheesecakejes extra feestelijk te serveren koos ik ervoor om ze in wijnglazen op te maken. Als je ook wijn schenkt tijdens het diner, moet je wel even opletten dat je wel genoeg wijnglazen in huis hebt.

No-bake karamel cheesecake dessert in glas

Meer dessert inspiratie voor de feestdagen?

Het Feestdagen Bakboek staat er vol mee! En daarnaast vind je ook de lekkerste koekjes en brownies tot desserts en spectaculaire taarten in dit bakboek. Zo bak je het hele jaar door voor de feestdagen de lekkerste recepten. En zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Voor iedereen die dol is op de feestdagen:

Bestel hier!

Afbeelding

Meer desserts in een glaasje

Als alternatief zijn er genoeg andere toffe glazen te bedenken, zoals flutes, cocktailglazen, gin-tonic glazen of whiskey glazen. Een ramekin of een dessertglaasje kan natuurlijk ook prima. Hieronder een paar recepten als voorbeeld:

Welk glas je dan ook kiest, ik zou wel gaan voor blank glas. Gekleurd glas kan je dessert er een stuk minder aantrekkelijk uit laten zien en dat is zonde van de moeite.

Fancy glazen voor kerstdesserts

Ik krijg regelmatig de vraag waar mijn glazen of andere servies elementen vandaan komen. Daarom kon ik het niet laten om jullie in dit recept alvast te tippen met een paar fancy glazen die zich goed lenen om een kerstdessert in te maken.

Misschien heb jij deze glazen, of iets dat erop lijkt, al in de kast staan. En anders kan het leuke inspiratie voor een kerstcadeau zijn:

Appel-karamel MonChou dessert recept

eton mess met kletskoppen en passievrucht

No-bake karamel cheesecake dessert maken

Waar kan ik kleine karamelblokjes vinden?

Ik kocht ze bij de Makro, maar ik weet dat KoRo-shop, de Notenshop en Baktotaal ze bijvoorbeeld ook verkopen. Je kunt ook de grotere zachte karamel/toffee blokjes uit de supermarkt kopen en deze in blokjes snijden.

Welke chocoladekoekjes kan ik voor de ‘bodem’ gebruiken?

Ik gebruikte zelfgebakken chocoladekoekjes, maar je kunt ook chocolate chip cookies of Oreo’s verkruimelen bijvoorbeeld. Net wat jij lekker vindt.

Welke roomkaas kan ik het beste gebruiken?

Dat maakt niet uit. Elke naturel roomkaas werkt prima in dit recept.

Kan ik ook een taart maken van dit recept?

Het kan, maar niet zonder het recept aan te passen. Aan de bodem moet je boter toevoegen en aan de vulling gelatine of witte chocolade om het op te laten stijven. Je kunt eens naar mijn recept voor een no-bake stroopwafel cheesecake of een witte chocolade cheesecake voor een indicatie.

 

No-bake karamel cheesecake dessert in glas

Opslaan
Recept afdrukken

4.40 van 28 stemmen

No-bake karamel cheesecake dessert in glas recept

Deze heerlijke no-bake karamel cheesecake desserts in glas zijn een perfect kerstdessert. Heel erg lekker en hartstikke makkelijk te maken.
Porties: 4 stuks

Ingrediënten

  • 150 gram chocoladekoekjes naar keuze
  • 200 gram roomkaas
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 2 tl vanille-extract
  • 80 gram karamelsaus (volgens recept)
  • 125 ml slagroom

Extra

  • kleine karamelblokjes
  • chocoladekrullen of vlokken

Instructies

  • Neem 4 wijnglazen (of andere glazen, schaaltjes of bakjes). Verkruimel de koekjes en verdeel ze over de bodems. Je hoeft de koekjes niet helemaal fijn te malen of met boter te mengen. Dit is net zo lekker en eet wat makkelijker weg.
  • In een kom roer je roomkaas, suiker, vanille-extract en karamelsaus door elkaar. Klop de slagroom stijf en spatel dit voorzichtig door het mengsel tot het een egale massa is.
  • Verdeel het cheesecakemengsel over de glazen. Dek ze af met folie en zet ze minimaal 2 uur in de koelkast.
  • Voor het serveren strooi je wat karamelblokjes en chocoladekrullen (of vlokken) over de cheesecakejes.
Tips

Kun je geen kleine karamelblokjes vinden? Gebruik dan grote die je in kleinere stukjes snijdt.
Bewaren

Afgedekt in de koelkast 3-4 dagen.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

15 reacties

  1. Yvonne schreef:

    Ha Laura,

    Dit zou ik graag maken als toetje voor het kerstdiner.
    Heb je tips waar je kleine karamelblokjes kunt halen?
    En is het mogelijk karamelsaus te kopen? Wat is dan een goed merk of winkel?

    1. Laura Kieft schreef:

      De blokjes kocht ik bij makro, maar zijn soms ook in andere winkels te vinden rond deze periode. En anders gewoon grotere blokjes in stukjes snijden. Gekochte saus zal ook werken, ik koop eigenlijk nooit karamelsaus dus durf je niet te zeggen welke het best werkt.

  2. Karin schreef:

    Welke koekjes kan ik het beste nemen voor de bodem. Kan niet alleen chocolade koekjes vinden.

  3. Josefien schreef:

    Welke koekjes heb jij gebruikt hiervoor? En kunnen chocolade oreo’s denk je lekker zijn erbij? Wil dit graag maken voor een uitgebreid diner met oud en nieuw met mijn vriend ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik geloof dat het mijn eigen chocoladekoekjes waren! Je kunt elk koekje gebruiken dat jou lekker lijkt, je kunt ze fijnmalen of in grove stukjes hakken.

  4. Jasmijn schreef:

    Kan ik hier ook een ni bake taart van maken of is dat daar niet stevig genoeg voor? En is dit recept dan genoeg voor 24 cm of moet ik het verdubbelen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat is in principe niet stevig genoeg, ik zou dan nog wat gelatine toevoegen. Of 1x verdubbelen genoeg is durf ik niet te zeggen.

  5. Joyce schreef:

    Hoi Laura,

    Kan ik vanille pasta gebruiken ipv vanille extract voor dit recept?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Vanille pasta en extract kun je 1 op 1 met elkaar omwisselen. Let wel op dat vanille extract wat anders is als vanille aroma!

  6. Monique schreef:

    Hoihoi

    Welke roomkaas kan ik het beste gebruiken hiervoor?
    Monchou of Philadelphia?

    Groetjes Monique

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat maakt niet uit, ook huismerk werkt prima.

  7. Jean Paul Van den Wijngaert schreef:

    kan je ook dulce de leche gebruiken?

    Groetjes

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan, al is dat mogelijk wat minder vloeibaar/makkelijk te mengen.

  8. Lisanne schreef:

    Blijven de koek kruimels crunchy als je ze 1-2 dagen van te voren maakt?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Als je ze goed afgesloten bewaart, dan denk ik van wel.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept