Dit heerlijke no-bake karamel cheesecake dessert in glaasjes zijn een perfect kerstdessert. Heel erg lekker en hartstikke makkelijk te maken.
No-bake karamel cheesecake dessert in een glaasje
Deze no-bake karamel cheesecake desserts in een glas waren het eerste kerstrecept voor dit jaar die ik had gemaakt. Welteverstaan afgelopen kerst al. 😉
Mijn ouders bleven eten op eerste kerstdag en ik had een kerstdiner van 3 gangen voorbereid. Dit kerstdessert maakte ik ’s ochtends al, deze cheesecake desserts kun je namelijk heel goed voorbereiden. Met het hoofdgerecht haalde ik ze uit de koeling, dan zou ik ze niet koud hoeven serveren.
Kerstdessert in glas
Om de karamel cheesecakejes extra feestelijk te serveren koos ik ervoor om ze in wijnglazen op te maken. Als je ook wijn schenkt tijdens het diner, moet je wel even opletten dat je wel genoeg wijnglazen in huis hebt.
Ha Laura,
Dit zou ik graag maken als toetje voor het kerstdiner.
Heb je tips waar je kleine karamelblokjes kunt halen?
En is het mogelijk karamelsaus te kopen? Wat is dan een goed merk of winkel?
De blokjes kocht ik bij makro, maar zijn soms ook in andere winkels te vinden rond deze periode. En anders gewoon grotere blokjes in stukjes snijden. Gekochte saus zal ook werken, ik koop eigenlijk nooit karamelsaus dus durf je niet te zeggen welke het best werkt.
Welke koekjes kan ik het beste nemen voor de bodem. Kan niet alleen chocolade koekjes vinden.
Welke koekjes heb jij gebruikt hiervoor? En kunnen chocolade oreo’s denk je lekker zijn erbij? Wil dit graag maken voor een uitgebreid diner met oud en nieuw met mijn vriend ?
Ik geloof dat het mijn eigen chocoladekoekjes waren! Je kunt elk koekje gebruiken dat jou lekker lijkt, je kunt ze fijnmalen of in grove stukjes hakken.
Kan ik hier ook een ni bake taart van maken of is dat daar niet stevig genoeg voor? En is dit recept dan genoeg voor 24 cm of moet ik het verdubbelen?
Dat is in principe niet stevig genoeg, ik zou dan nog wat gelatine toevoegen. Of 1x verdubbelen genoeg is durf ik niet te zeggen.
Hoi Laura,
Kan ik vanille pasta gebruiken ipv vanille extract voor dit recept?
Vanille pasta en extract kun je 1 op 1 met elkaar omwisselen. Let wel op dat vanille extract wat anders is als vanille aroma!
Hoihoi
Welke roomkaas kan ik het beste gebruiken hiervoor?
Monchou of Philadelphia?
Groetjes Monique
Dat maakt niet uit, ook huismerk werkt prima.
kan je ook dulce de leche gebruiken?
Groetjes
Dat kan, al is dat mogelijk wat minder vloeibaar/makkelijk te mengen.
Blijven de koek kruimels crunchy als je ze 1-2 dagen van te voren maakt?
Als je ze goed afgesloten bewaart, dan denk ik van wel.