Snelle cranberry tiramisu

34

snelle cranberry tiramisu

Ik weet het, ik heb iets met cranberries dit jaar. De compote die ik maakte vind ik zó lekker, dat ik het overal bij probeer te combineren. Zo ook in dit overheerlijke kerstdessert: snelle cranberry tiramisu. Een variatie op de snelle tiramisu die ik al eerder maakte. Een geslaagde variatie moet ik zeggen, dit toetje viel hier ontzettend goed in de smaak. Dit dessert is ook nog eens kidsproof, er zit geen alcohol en ook geen koffie. Een frisse en fruitige tiramisu dus! Perfect dessert voor bij alle verdere kerststress: snel klaar, goed van tevoren te maken en ontzettend lekker!

snelle cranberry tiramisu

snelle cranberry tiramisu

Cranberry tiramisu

Deze snelle cranberry tiramisu is een perfect kerstdessert voor in alle kerststress: snel klaar, goed van te voren te maken en het is ontzettend lekker!
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 125 ml slagroom
  • 2 el suiker
  • 250 gram mascarpone
  • 4 el melk
  • lange vingers, ongeveer 18 stuks
  • kopje sinaasappelsap
  • 250 gram cranberry compote (recept)
  • 4 leuke potjes (ik gebruikte deze)

Instructies

  • Klop de slagroom stijf met de twee eetlepels suiker. In een andere kom meng je de melk met mascarpone. Voeg de slagroom en mascarpone bij elkaar en spatel voorzichtig door elkaar.
  • Breek de lange vingers in stukjes en zet een kopje met sinaasappelsap klaar. Ik vind het zelf handig om de cranberry compote en het mascarpone mengsel in spuitzakken te doen. Zo kun je de laagjes eenvoudig opbouwen, maar je kunt het er natuurlijk ook in lepelen.
  • Dan is het tijd om de cranberry desserts op te bouwen! Doop de lange vingers in de sinaasappelsap en leg op de bodem van de potjes. Spuit of lepel hier een laagje mascarpone op, gevolgd door de cranberry compote. Herhaal deze stappen tot het potje vol is. Sluit af met een stukje lange vinger.
  • Zo is jouw kerstdessert supersnel klaar!
Bewaren

De maison jars die ik gebruikte hebben een handige deksel waardoor je ze afgesloten kunt bewaren. Ik maakte ze zelf ’s middags en bewaarde ze met deksel erop in de koelkast tot na het avondeten. De cranberry tiramisu zag er nog steeds zo lekker uit en ook de laagjes waren nog mooi. Handig om zo afgesloten te bewaren dus. Of afgesloten mee te nemen als toetje to go 😉 .

snelle cranberry tiramisu

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

16 reacties

  1. Emily van Kampen schreef:

    Wat een leuk dessert! Ik weet niet of iedereen hier cranberries lust, maar het lijkt mij wel lekker.

  2. Margot schreef:

    Wat ziet dart er mooi uit zo met die lagen!

  3. jildou schreef:

    Ziet er leuk en lekker uit! Kan ik de craneberries ook vervangen door bv aardbeien?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt het proberen, maar het zou kunnen dat het te vochtig wordt.

  4. Emma schreef:

    Ziet er prachtig uit!

  5. Oh, dit ziet er lekker uit, zeg! Voor het kerstdiner met mijn familie ben ik “in charge of” het toetje, en ik ga deze zeker onthouden als optie! 🙂

  6. Bertine schreef:

    Ziet er heerlijk uit. Zou je het ook kunnen doen met jam of kersen uit pot?

    1. Laura schreef:

      Zeker weten 🙂

  7. Ine schreef:

    Ziet er geweldig mooi en lekker uit, ga ik zeker proberen

  8. Karin schreef:

    Wat is monChou

    1. Laura schreef:

      Dat is een soort kaas, wordt veel gebruikt in zoete baksels.

  9. Jort Bakket schreef:

    Beste Laura, het recept heb ik uitgeprobeerd, het is lekker, alleen het is een te grote portie bij bijvoorbeeld een Kerstdiner. Mensen komen maar tot de helft. Ik zou zeggen halveer de porties, en pak een wat kleiner glas.

    Groeten Jort

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat zal per persoon verschillen en ook aan de grootte van eerdere gangen, hier kan iedereen het prima op namelijk 🙂

  10. Jolanda schreef:

    Ik heb het geprobeerd. Normaal gesproken voeg ik noiut melk toe bij mascarpone. Nu is het veel te vloeibaar en is het effect van laagjes verdwenen. Goed dat ik het even van te voren uitprobeer. De smaak zal prima zijn. Daar twijfel ik niet over.

  11. Barbara schreef:

    Gemaakt voor het kerstdiner. Heerlijke combi van smaken, en inderdaad snel te maken! Ik zou een volgende keer misschien wel wat minder mascarpone gebruiken, want het is wel machtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *