Kerstbel Koekjes

14 december 2013 Laatst bewerkt: 1 december 2023
4

kerstbel koekjes 1a

Ik had dit jaar de smaak te pakken met het decoreren van koekjes. Ik maakte verschillende ontwerpen waaronder deze kerstbel koekjes. Je kunt deze koekjes eigenlijk in alle kleuren maken die je leuk vindt. Zelf koos ik voor de traditionele kleuren maar een mooie rode bel met wit design is ook prachtig. Kortom: varieer lekker en maak de bel zoals jij hem mooi vindt. Met deze how to heb je vast een goede richtlijn om te beginnen.

BAKTIP: Met deze set kerstuitstekers kan je kerstbel koekjes maken, maar nog veel meer vrolijke kerstkoekjes!

 

kerstbel koekjes 2a

kerstbel koekjes 3a

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Kerstbel koekjes

Duidelijke how to voor het maken van kerstbel koekjes, leuk om te maken met de kinderen.
Porties: 30 kerstbel koekjes

Ingrediënten

Deze kleuren icing heb je nodig

 • Rood = Americolor tulip red + Americolor maroon
 • Geel = Wilton golden yellow
 • Groen = Sugarflair holly green

Instructies

 • Bak de koekjes, het is handig om dit al een dag van te voren te doen.
 • De icing moet wat dunner gemaakt worden zodat je de 20-seconden icing krijgt, met het recept maak je namelijk stevige icing. In dit artikel lees je alles over de verschillende soorten icing. Als de icing de juiste dikte heeft verdeel je deze over schaaltjes om ze in de juiste kleuren te maken. Vul de spuitzakken met de gekleurde icing.
 • Voorzie de koekjes van een gele basislaag en laat drogen. Zet dan op de plek van de klepel een flinke stip gele icing, strooi hier gelijk de gouden glitters overheen. Met de rode icing breng je een patroon naar wens aan.
 • De strik bouw je in verschillende stappen op. Begin met de lussen en laat drogen. Maak dan de stip in het midden en laat ook deze weer drogen. Als laatst maak je de lintjes aan de strik.
Tips

Je koekjes worden door de icing een beetje zacht. Dat vind ik zelf wel lekker in combinatie met het knapperige laagje icing, maar je kunt je koekjes weer heel eenvoudig knapperig maken. Hoe? Dat lees je hier!
Bewaren

Alles over het bewaren van de koekjes lees je hier!

kerstbel koekjes 4a

Tadaa, klaar zijn deze gezellige kerstbel koekjes.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

 1. Simone schreef:

  Wat maak jij toch mooie dingen, iedere keer weer een plezier om je site te bekijken !

 2. Trudy schreef:

  Ik vraag me af, wat voor een mooie creatieve dingen jij kunt maken, als je je eens op tekenen, schilderen of beeldhouwen gaat toeleggen.
  Volgens mij heb je dit gewoon in je. Het is allemaal zo mooi en verzorgd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *