10 favoriete borrelhapjes

17 april 2020
10 favoriete borrelhapjes
22

Aankomende dinsdag bestaat Laura’s Bakery alweer 10 jaar! Tijd voor een feestje dus. Dat hebben we hier een tijdje geleden al gevierd in mijn prachtig versierde keuken onder het genot van een glaasje bubbels, maar we gaan dit natuurlijk gewoon nog eens even overdoen. Hoe we het jubileum gaan vieren wordt de komende tijd duidelijk, maar ter voorbereiding wil ik alvast mijn favoriete borrelhapjes met jullie delen. En ik kan je vertellen, dat zijn er heel erg veel. In mijn Borrelhapjes Bakboek staan ruim 150 lekkernijen en ook hier online op Laura’s Bakery barst het van de borrelinspiratie. Hoewel het niet makkelijk was, is het mij toch gelukt om mijn 10 favoriete borrelhapjes te verzamelen voor jullie. Staat jouw favoriet er ook tussen?

Ik begin met kaas. Daar ben ik namelijk gek op. Wat mij betreft kan er niet genoeg kaas in of op baksels en maaltijden zitten. Alleen op de blauwe- en schimmelkazen ben ik niet zo dol. Van de rest geniet ik volop. De filodeeg rolletjes met feta vond ik dan ook fantastisch, net als de gemarineerde mozzarellaballetjes.

Dan twee favorieten uit mijn Borrelhapjes Bakboek. De asperge-tomaat flammkuchen heb ik al meerdere keren gemaakt en ze blijven lekker. Ook de gehaktballetjes met abrikozen en chipotle blijven favoriet.

Twee uit de oude doos: deze bladerdeeghapjes kwamen in 2013 en 2014 online. Nog steeds worden ze hier gemaakt in huis, met recht favorieten dus. Wil je ze ook maken? Hier vind je de recepten voor de pizza bonbons en cervelaat-roomkaas flapjes.

Ook van bitterballen krijg ik geen genoeg. Het lekkerst is om ze zelf te maken volgens dit recept, maar ik zal bekennen dat ik ze ook wel eens uit de winkel haal hoor. De flammkuchen maak ik wel altijd zelf. Ik heb al vele verschillende soorten gemaakt, maar de klassieker met spekjes blijft favoriet.

We eindigen met rolletjes. Voor deze hapjes gebruik ik vaak tortilla’s als basis, maar ook een omelet is perfect. De carpaccio wraps maakte ik met tortilla’s en de omelethapjes vulde ik met roomkaas, kipfilet en tomaatjes. Die laatste eet ik ook wel eens als tussendoortje trouwens.

Vertel, wat is jouw favoriete borrelhapje?

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

11 reacties

  1. hazel schreef:

    Holy moly, zo lang alweer!!
    Gefeliciteerd met de bijzondere en geweldige mijlpaal! Op naar de volgende 10! xxx

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja, bizar he?! Thanks Hazel! X

  2. Yvonne schreef:

    Ha Laura,
    Alvast van harte gefeliciteerd!
    Al veel recepten van jou gemaakt. Ook borrelhapjes.
    Heel erg favoriet zijn bij ons de cervelaat roomkaas flapjes.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk om te lezen! Hier dus ook favoriet 😉

  3. Yvonne schreef:

    Hoi Laura,
    Ik heb ook nog een vraag aan jou.
    Hier in de supermarkten is nog steeds geen bloem te koop.
    Ik heb nog wel een pak zelfrijzend bakmeel.
    In het recept voor appel kaneel muffins gebruik jij 300 gram bloem, 1 tl bakpoeder en 1 tl bakingsoda.
    Hoe bak ik deze muffins met zelfrijzend bakmeel? Gewoon 300 gram of nog bakpoeder en/of bakingsoda toevoegen?
    Hoor het graag van je.
    Groet, Yvonne

    1. Laura's Bakery schreef:

      In principe kan je de bloem+bakpoeder wel vervangen door het zelfrijzend bakmeel (klein verschil), maar je moet nog wel de baking soda toevoegen. Succes!

      1. Yvonne schreef:

        Dankjewel Laura voor de snelle reactie!

  4. Trudy schreef:

    Wat een prachtig jubileum, gefeliciteerd!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Lief, bedankt Trudy!

  5. Anemoon schreef:

    Van harte gefeliciteerd!
    Ik ben via Google op uw site terecht gekomen (recept biscuit) en heb sindsdien al verschillende recepten geprobeerd en deze zijn altijd geslaagd. Ik word dit jaar 30 en kijk er al naar uit om mijn gasten te verwennen met uw recepten. Weet ook al wat te vragen als cadeau, ik heb gezien dat er kookboeken bestaan 🙂. Ik kijk er al naar uit wat de toekomst gaat geven aan recepten. Vriendelijke groeten

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat lief! Bedankt Anemoon en veel bakplezier alvast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *