Ein-de-lijk kan ik de sticky toffee cake van mijn lijstje afstrepen. Toen ik een tijdje geleden een oproepje deed voor landen waarvan jullie recepten wilden zien, werd Engeland verrassend vaak genoemd. En gek genoeg was het eerste waar ik aan dacht de sticky toffee cake. Heerlijk vind ik dat. Mijn cake was overigens meer smeuïg dan ‘sticky’, maar zo vind ik het zelf juist het lekkerst. Ik zal in het recept nog wel een tip geven hoe je hem nóg smeuïger krijgt. Ondertussen ben ik al aan het bedenken hoe ik de cake nog verder in kan zetten, want alleen de cake als basis is al fantastisch lekker!
Om deze sticky toffee cake te maken heb je een ronde springvorm van 20 cm doorsnee nodig.
Stel dat dit onweerstaanbare maar voor mij vreselijk foute recept kon worden omgerekend naar een springvorm van 12 of 8 cm……. hoe zouden de hoeveelheden dan zijn?
groetjes.
Laura heeft een omrekentool op haar site staan, aan de rechterkant van het recept staat: recept omrekenen naar andere vorm, als je daar op klikt kun je zelf de vorm invullen die je wilt hebben en de hoeveelheden die je nodig hebt.
Kun je de dadels eventueel weglaten?
Wat een overheerlijk, sticky recept! Én die saus…mjammie! Bedankt weer!!!
Wat is pannenkoekenstroop? Ben van België en ken het niet.. Kan dat vervangen worden door bv ahornsiroop of kandijsiroop?
het is een suikerstroop, siroop is dunner maar zou je kunnen proberen, daar heb ik alleen geen ervaring mee.
Toevallig moest ik gisteren in de Albert Heijn zijn en zag daar schenkstroop staan van het merk Van Gilse. Ik heb dat maar meegenomen want vond het er wel lekker uitzien voor op pannenkoeken ook haha! Is dat pannenkoekenstroop?
Ja dat is pannenkoeken stroop!
Keukenstroop noemen ze dit ook wel ahornsiroop is iets dunner
Nee keukenstroop is pannenkoekenstroop.
Heeerlijk. Ik heb de saus gemaakt en de cake is ook klaar. Moet je de saus ook buiten de koelkast bewaren die je eroverheen giet bij het serveren of moet dat wel in de koelkast?
Deze cake lijkt me heerlijk, maar bij ons thuis houden we echt niet van dadels of andere gedroogde vruchten.
Waardoor zou ik deze kunnen vervangen?
Je proeft ze er niet in terug als dat is waar je bang voor bent. Ik heb het niet zonder dadels getest dus ik kan je geen alternatief geven helaas
Ik vond het een heerlijke cake! Zeker voor herhaling vatbaar.
Wel vind ik het zo onhandig om de bakvorm te bekleden met bakpapier.
Is er een verschil in eindresultaat met invetten van de vorm met boter (en eventueel bestrooien met bloem)?
Ik vind dit het meest prettig en clean werken, maar invetten en bestrooien met bloem kan ook. Dat trekt dan wel deels in de buitenkant van je cake en ik vind het niet altijd een garantie dat je de cake er goed uit krijgt.
Hij smaakt echt heerlijk! Zou je de dadels ook kunnen vervangen door banaan?
Dat durf ik niet te zeggen!
Ipv pannenkoekstroop gebruik ik Black Treacle (van Lily’s) Melasse is ook een optie, te koop bij toko en biologische supermarkt. De cake is ook lekker als dessert met custardpudding op het bord en daarop plak cake en daarover de caramelsaus. Of met bolletje vanille ijs.
Hallo , ik vind bakken heel leuk en maak vaak dingen van jou hoelang duurt de taart maken ongeveer
Moeten de dadels bij het afgieten ook uitgeknepen worden? Scheelt wel wat vocht namelijk…
Nee dat hoeft niet.
Hoi Laura,
Deze ziet er echt verrukkelijke uit, dus die ga ik zeker uitproberen!
Vraagje; bedoel je met gekookt water, dat je het water kokend heet over de dadels giet, zodat ze wellen?
Het staat volledig in het recept beschreven, zie stap 4!
Welke maat springvorm heb je hiervoor gebruikt?
Een 20 cm springvorm.
Hi Laura,
Ik heb dit recept gemaakt en het was heerlijk. Nu is het tijd voor stap 2, veganizen. Ik werk zelf vaak met appelmoes of banaan. Ik zou zeggen dat appelmoes in dit recept het meest passend is. Wat denk jij?
Ja ik zou denk ik ook kiezen voor appelmoes in dit geval, al kan het beide!
Ik doe er keukensiroop erin is ook super lekker
Sticky toffee is een van mijn favoriete toetjes. Ik had er nooit bij stilgestaan dat ik dit ook zelf kon maken, tot ik dit recept tegenkwam. Nu had ik wel de vrees dat het niet zo zou smaken als gehoopt, maar het is echt goddelijk lekker! En nog makkelijk om te maken ook. Ik ben fan!
Wat leuk om te horen! 😀