Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Laura’s Bakery 8 jaar – cijfertaart

Laura Kieftdoor Laura Kieft
21 april 2018
in Taarten, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Er is er een jarig hoera hoera, dat kun je wel zien dat is Laura’s Bakery! Jawel, vandaag bestaat Laura’s Bakery alweer 8 jaar! Daar hoort een feestelijke taart bij dacht ik zo. Ik besloot met de trend ‘cookie cakes’ aan de slag te gaan, je hebt ze vast in allerlei strakke letter- en cijfervormen voorbij zien komen de laatste weken. Ik gaf er wel een twist aan, want een cake als basis leek mij niet alleen lekkerder, maar ook praktischer dan een bodem van koekjes. Als vulling voor mijn cijfertaart gebruikte ik de zalige witte chocolade botercreme die eerder deze week online kwam. En om toch in het thema van de cookie cake te blijven, decoreerde ik mijn cijfertaart met koekjes! Je begrijpt het, dit is een taart om je vingers bij af te likken.

Recept afdrukken

Cijfertaart

Taarten maak je in allerlei verschillende vormen en maten. Je kunt er dus ook cijfers van maken! Met dit recept voor cijfertaart vertel ik je hoe!
Porties: 12 personen

Ingrediënten

Cake

  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 3 eieren (M)
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout

Vulling

  • witte chocolade botercreme (recept, je hebt ongeveer de helft tot driekwart nodig)

Topping (Alles dat je leuk en lekker vindt, ik gebruikte het volgende:)

  • Oreo’s
  • chocolate chip cookies
  • Maltezers
  • M&M’s

Instructies

Bereiding cake

  • Begin met het bakken van de cakes. Je maakt van bovenstaande hoeveelheden twee ronde cakes van 15 cm in doorsnede.
  • Klop boter en suiker romig. Voeg de eieren een voor een toe, voeg de volgende pas toe als de vorige helemaal is opgenomen. Als laatst voeg je zelfrijzend bakmeel en het zout toe, mix tot deze ingrediënten zijn opgenomen. Je hebt nu een mooi cakebeslag.
  • Vet twee bakvormen en bestuif deze met bloem. Gebruik je bakpannen (zonder rand die je los kunt halen), leg dan ook nog even een bakpapiertje op de bodem. Hier lees je hoe je dat snel en simpel doet.
  • Verdeel het beslag over de twee bakvormen en spreid met een spatel gelijkmatig uit.
  • Bak de twee cakes in ongeveer 20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) tot ze gaar zijn en goudbruin kleuren.

Vorm maken van cake

  • Ik maakte het cijfer 8, aan de hand van stap voor stap foto’s laat ik je zien hoe je zelf een 8 kunt maken van 2 ronde cakes. Voor de andere cijfers kun je dit schema even bekijken.
  • Bekijk hoe je de 8 wilt vormen door de ene cake een stukje boven de ander te houden. Laat de cake een beetje op de ander steunen terwijl je met een mes uit de onderste cake een ‘hap’ snijdt.
  • Snijd de bovenkant van de cakes af mocht de taart te bol zijn, dit hoeft maar een klein beetje te zijn, dit wordt straks namelijk de onderkant van de taart. Snijd dan de cake horizontaal doormidden. Met een ronde uitsteker steek je de gaten van de 8 uit. Het begint al ergens op te lijken nietwaar?!

Vullen en decoreren

  • Draai de cakes in hun geheel om en verwijder de bovenste laag. Pak een spuitzak met gladde ronde spuitmond die je vult met de witte chocolade botercreme. Spuit kleine toefjes op de cakes. Leg de bovenste lagen cake weer terug op de taart. Spuit ook op de bovenste laag cake toefjes van de crème.
  • Nu hoef je alleen nog maar de taart af te maken met decoraties naar keuze. Begin met de grootste decoraties en werk zo langzaam toe naar de kleinste tot de taart goed is gevuld en je tevreden bent.

Koek als basis gebruiken

  • Ik maakte de taart van cake, wil jij wel koek als basis gebruiken? Maak dan mijn recept voor vanille suikerkoekjes, ik heb ook een chocoladevariant online staan. Je rolt het deeg dan uit tot een grote lap van een halve centimeter dik. Snijd het cijfer (of de letter) die je wilt maken twee keer uit en bak ze in de oven. Ze zullen wat langer nodig hebben dan kleine koekjes. Ik zou beginnen met 20-25 minuten of tot de randjes goudbruin beginnen te kleuren. Laat de koek volledig afkoelen op de bakplaat voordat je hem verplaatst.
  • Verder gaat het met vullen net zoals bij de taart die ik maakte. Zorg dat je een vulling gebruikt die stevig is, anders is het bij aansnijden een chaos (wat het waarschijnlijk sowieso wel zal zijn). Houd er ook rekening mee dat de vulling invloed heeft op de koekbodem, deze wordt na verloop van tijd zachter. Om dit enigszins tegen te gaan kun je de koeken aan de zijdes waar ze in aanraking komen met de vulling een laag gesmolten chocolade aanbrengen.
  • En dan als laatst, of je nou koek of cake als basis gebruik: alle decoraties zijn mogelijk. Gebruik wat jij mooi en lekker vindt. En met vullingen kun je ook flink variëren, hier vind je een overzicht met alle recepten die al online staan.

Tips

  • Tip: Van de overgebleven stukjes cake kun je deze heerlijke lemon curd cake truffels maken!
Bewaren

Wil je de cake enkel tot de volgende dag bewaren? Dan kan dat prima buiten de koelkast op een koele, donkere plek. Voor langere tijd kun je de cake beter in de koelkast bewaren, tot maximaal een week. Zet de cake luchtdicht afgesloten in een grote taartdoos, en dek de eventueel aangesneden delen af met aluminiumfolie.

Vorige post

Volgende post

Cheddar-bacon scones
Abrikozen bladerdeeg gebakjes

Related Posts

Bananen eclairs

door Laura Kieft
03 maart 2021
0

Het...

Speculoos cake

door Laura Kieft
27 februari 2021
12

Het...

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 44

  1. Michelle says:
    3 jaar geleden

    Ziet er heerlijk uit. Gefeliciteerd met het 8jarig bestaan

    Beantwoorden
  2. CATHARINA says:
    3 jaar geleden

    Van harte ‘gefelicitaart’ met het 8-jarig bestaan. Taart ziet er niet alleen origineel uit, maar lijkt mij ook erg lekker.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dank je! Hij was inderdaad heerlijk 😀

      Beantwoorden
  3. Carla says:
    3 jaar geleden

    Lieve Laura,

    Van ♥e gefeliciteerd!!!!!!!!
    Wat heb je al waanzinnig veel bereikt in die 8 jaar!!!!!!!!
    Chapeau!!!!!!!!
    En die 8 jaar moet je inderdaad vieren met zo’n bijzondere feestelijke taart!!!!!!!!
    De taart ziet er verrukkelijk uit!!!!!!!!
    Op naar de volgende 8 jaar!!!!!!!!
    Xus,
    Car

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Bedankt! 😀

      Beantwoorden
  4. Jolanda says:
    3 jaar geleden

    Gefeliciteerd! En wat een leuke taart voor de verjaardag van mijn dochter. Ze wordt 8 over een paar weken…

    Beantwoorden
  5. Yvonne says:
    3 jaar geleden

    Ha Laura
    Van Harte Gefeliciteerd !!???
    Groetjes,
    Yvonne

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dank je wel! 😀

      Beantwoorden
  6. Annemarie says:
    3 jaar geleden

    Wat leuk! Gefeliciteerd met het 8-jarig bestaan! Op naar de volgende 8!

    Beantwoorden
  7. Gelukjes van Maris says:
    3 jaar geleden

    Super leuk ook zo met die stap voor stap foto’s er bij. Ons meisje wordt in augustus 1 maar ik denk dat het niet deze taart gaat worden. Toch ga ik ‘m onthouden voor een andere keer!

    x

    Beantwoorden
  8. Annelotte says:
    3 jaar geleden

    Ik wil hem graag maken! Alleen ivm tijd zal ik hem eerder moeten maken… hoelang kun je de taart bewaren en/of kan hij in de vriezer?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      De taart kun je zo’n 3 dagen bewaren, maar je zou alle onderdelen ook los van elkaar al kunnen voorbereiden. Invriezen kan ook, maar dan zou ik hem nog niet decoreren (nadeel is dat je moet wachten tot hij helemaal ontdooit is voordat je de decoraties kunt aanbrengen).

      Beantwoorden
  9. Christine says:
    3 jaar geleden

    Superleuk recept! Kan ik ook gewoon een dunne plak cake bakken op een bakplaat, en daarna de cijfers uitsnijden? Ik wil een 39 maken en dat lijkt me praktischer dan knutselen met halve rondjes… Hoe is de baktijd dan? 10 minuutjes?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ja hoor, kan ook prima. Baktijd is afhankelijk van de dikte van het beslag. Zou beginnen met zo’n 15 minuten en goed in de gaten houden.

      Beantwoorden
  10. Kathleen says:
    3 jaar geleden

    Dag Laura,

    Als je de cake wil maken voor een cijfer 1 en dus in een rechthoekige bakvorm wilt bakken, hoeveel cakebeslag maak ik dan best?

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Zoveel als je wilt, hangt er ook vanaf voor hoeveel personen de taart moet zijn.

      Beantwoorden
    • Merve says:
      2 jaar geleden

      Hoi, kan ik met deze beslag ook een cijfer 1 maken op een plaat?

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        2 jaar geleden

        Dat kan, dan snijd je het later op maat.

        Beantwoorden
  11. Daphne says:
    3 jaar geleden

    kan ik deze taart ook vervangen door een koekje en de botercreme vervangen door slagroom mascarpone creme?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Lees de extra tips even. Daar staat dat koek kan en dat een stevige vulling aan te raden is.

      Beantwoorden
  12. Jellie says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Hoeveel witte chocolade botercreme denk jij dat ik nodig heb voor het cijfer 36?

    Beantwoorden
  13. patricia says:
    2 jaar geleden

    hallo , ik zou een cijfer 2 willen maken voor ongeveer 25 pers kan ik dan een ronde bakvorm van dia 25 en een rechthoekige vorm gebruiken of moet ik groter gaan

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik denk dat je iets groter moet gaan, maar het is ook helemaal afhankelijk van je vulling en of je cake of koek gebruikt.

      Beantwoorden
  14. Rianne says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Heb je een recept op je site als aanrader van bijvoorbeeld een frambozen of aardbeienvulling voor deze taart? Iets wat echt stevig is?
    Alvast bedankt voor je reactie!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Nee helaas, momenteel nog niet. Je zou wel een andere stevige vulling kunnen combineren met vers fruit.

      Beantwoorden
      • Alisa says:
        6 maanden geleden

        Hey laura …
        Ik wil deez recept gebruiken voor een letter “H”.
        Kan ik gwn botercreme gebruiken voor voeling

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          6 maanden geleden

          Ja hoor.

          Beantwoorden
  15. Lidia says:
    2 jaar geleden

    Ha Laura,
    Wat voor boter gebruik jij altijd voor de cake? Smeerboter of roomboter?

    En ik kan wel decoreren met aardbeien toch tussen de eerste en 2e laag 🙂

    Groetjes Lidia

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ongezouten roomboter. Smeerboter is niet geschikt om goed mee te kunnen bakken. Aardbeien als decoratie kan prima hoor 🙂

      Beantwoorden
  16. Manon says:
    2 jaar geleden

    Lekkere taart! Ik heb hem vandaag gemaakt en hij is zeer goed gelukt (en ik ben geen heel ervaren bakker). Dankjewel voor de goede uitleg.

    Ik zou de taart nog lekkerder vinden als tussen de 2 lagen cake een krokant laagje zou zitten. In plaats van de botercreme dus. Heb jij een idee wat ik kan maken?

    Alvast bedankt voor je reactie.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je kan bijvoorbeeld koekjes verkruimelen en die over de crème strooien. Helemaal vervangen door iets krokants zou ik niet doen.

      Beantwoorden
      • Manon says:
        2 jaar geleden

        Dat heb ik inderdaad gedaan Laura. Na nadenken kwam ik op hetzelfde idee. Zo vond ik hem helemaal perfect😀. Ik ga deze maken als mijn zoontje 3 wordt.

        Beantwoorden
  17. Elien Schepmans says:
    1 jaar geleden

    Wanneer ik de “koek” versie zou maken. Kan er pudding tussen en slagroom op? Hoe zorg ik dat deze stevig genoeg is? Kan deze een dag op voorhand gemaakt worden?

    Grtjs

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ik weet niet helemaal wat je bedoelt met “pudding”, een soort banketbakkersroom of Zwitserse room? Hoe meer gelatine je eraan toevoegt hoe steviger het wordt. Ik zou het niet een dag van tevoren in elkaar zetten, het vocht trekt in de koek.

      Beantwoorden
  18. Charlotte Jansegers says:
    11 maanden geleden

    Ik maak de cijfertaart met mascarponecreme. Als ik de mascarponecreme in mooie dotjes op de taart wil spuiten, na een tijdje verliest de creme zijn vorm en zijn het platte uitgelopen rondjes ipv dotjes. Is dit door de warmte van mijn handen? Is er een manier om de creme wel stevig te houden?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Dat komt inderdaad door de warmte van je handen. Opties: sneller opspuiten, niet teveel crème in één keer op willen spuiten (dus minder in de zak doen, dan warm je ook minder op met je handen), de spuitzak tussendoor in de koeling leggen.

      Beantwoorden
  19. Sanne says:
    9 maanden geleden

    Beste Laura

    Deze taart ziet er superlekker en mooi uit! Ik zou graag een cijfertaart maken voor de eerste verjaardag van mijn dochtertje 🙂 maar als ik de link open naar het schema voor de cijfers, lukt dit niet. De pagina blijft laden. Kan ik op een andere manier aan dit schema geraken?

    Alvast bedankt!

    Sanne

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Thanks dat je dit laat weten! Ik heb inmiddels een nieuwe link toegevoegd.

      Beantwoorden
  20. Marjolein says:
    5 maanden geleden

    Hi,
    Als ik deze taart wil maken, precies als het recept met de wittechoco botercreme, kan ik dan bij de tussenlaag de cake ook zonder problemen eerst insmeren met wat frambozenjam? Lijkt me voor de smaak wel lekker fris. Of kan dat effect hebben op de botercreme denk je?

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 maanden geleden

      Lijkt me geen probleem, maar het gaat dan misschien wel makkelijker glijden!

      Beantwoorden
  21. Do says:
    2 maanden geleden

    Hi Laura,

    Wat als ik hier een chocoladevariant van wil maken? Hoe ziet dan het recept eruit?
    Ik twijfel om voor deze taart cake of biscuit te gebruiken. Biscuit is luchtiger, maar ik ben daarom ook bang dat de binnenkant zachter is en misschien wat eerder ‘instort’. Is het dan handig om lagen biscuit te bakken (middels bakplaten) of is het dan handig om een vorm te gebruiken en hier de lagen uit te snijden (biscuittaart)?

    Bedankt alvast!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Hier staat de basis voor een chocoladecake (minus het hartje in dit geval), die zou je om kunnen rekenen naar dit recept. https://www.laurasbakery.nl/harten-chocoladecake/
      Ik heb het met biscuit nog niet getest op deze manier.

      Beantwoorden
  22. Hanna says:
    1 week geleden

    Hoi Laura.
    Ik wil graag een lettertaart maken. Ik gebruik hiervoor de bakvorm van Wilton, https://www.bouwhuis.com/wilton-bakvorm-letters-en-nummers?gclid=Cj0KCQiA7NKBBhDBARIsAHbXCB7aAUWg3KeEmg94_B2G7hmmr162LPvP1TUde3efXzowenMKDY0C1-gaAjLlEALw_wcB

    Nu vroeg ik me af, zou ik aan dit recept genoeg hebben om in deze vorm te doen?
    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 week geleden

      Dat durf ik zo ook niet te gokken! Als je het gaat testen hoor ik graag hoe het lukte 🙂

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Peren liggen weer volop in de winkel! Meteen een mooi moment om weer eens deze peer-hazelnoot bruschetta te maken, met een honing-geitenkaas spread. Lekker borrelhapje voor het weekend!😍⁠
⁠
Het recept staat al langer op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #borrelhapje #bruschetta #geitenkaas #peer' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/156085126_2007822159381680_8680790758180618826_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=SWL0OFG6R8IAX-chySb&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=4c4152ab63caf732059ce08b4dd32991&oe=60680C41' title='Peren liggen weer volop in de winkel! Meteen een mooi moment om weer eens deze peer-hazelnoot bruschetta te maken, met een honing-geitenkaas spread. Lekker borrelhapje voor het weekend!😍⁠ ⁠ Het recept staat al langer op Laura's Bakery en je vindt het door de titel 'peer-hazelnoot bruschetta' in de zoekbalk op het blog in te vullen. Link vind je in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #borrelhapje #bruschetta #geitenkaas #peer'>
  • NIEUW! Jullie vragen mij vaak naar meer variaties op deze Franse lekkernij: eclairs. Daarom hadden Mariette en ik een tijdje terug een soezen- en eclairsbakdag. Jawel, onze bakdagen hebben meestal een thema. En dus maakten we deze bananen eclairs, die ik afwerkte met een chocolade glazuur en stukjes toffee. Zelfs terwijl ik niet van banaan hou, vond ik deze eclairs heerlijk.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, de link vind je in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#eclairs #soezen #bakken #banoffee #banaan
  • DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠
⁠
Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠
⁠
En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek' data-src='https://scontent-frx5-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/155499357_153487403259418_3918615731402010880_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=L7Bv8GFjewIAX8sq0lm&_nc_ht=scontent-frx5-1.cdninstagram.com&oh=be3325b2e1dd8e072c903e03cfa4f965&oe=60654B10' title='DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠ ⁠ Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠ ⁠ En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat 'het ook op moet': lekker uitdelen! Daar maak je heel erg veel mensen blij mee. Zeker nu 🤗⁠ ⁠ Mijn boek(en) nog niet in huis? Via de link in mijn profiel kun je ze allemaal bestellen 📚 > @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek'>
  • DE LAATSTE BAKSTRIJD! Vandaag gaat er een hele bijzondere @debakstrijd van start, want het is de allerlaatste. Ik weet dat een hoop enthousiaste bakstrijders dit jammer zullen vinden, net zoals ikzelf overigens, maar ik heb er goede redenen voor en die lees je allemaal in het nieuwe artikel op het blog.⁠
⁠
Natuurlijk heb ik daarom gekozen voor een extra leuk thema waarbinnen iedereen mee kan doen: Pasen! Gezien het Feestdagen Bakboek later dit jaar uitkomt, leek het me extra leuk om de laatste Bakstrijd in het teken van een feestdag te laten staan. Dus bak je mooiste of lekkerste paascreatie en doe gezellig mee! Op het blog lees je er álles over, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#debakstrijd #pasen #hetfeestdagenbakboek #bakken #sloffentaart #paasei
  • Sommigen van jullie hebben afgelopen week kunnen genieten van een weekje voorjaarsvakantie (met prachtig weer). Hoe dan ook moet iedereen morgen weer aan de bak en daarbij is een verantwoorde snack altijd welkom. Wat dacht je van deze citroen-havermout balletjes? Een fris tussendoortje bij lekkere trek.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekfunctie op de website, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tussendoortje #verantwoordesnack #havermout⁠
  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=Oidjdwi1oFQAX9iN7xF&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=f203deaea7fd02bfed1ffb3a40dee80e&oe=6064F88F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Volkoren kaiserbroodjes

Advent 1: Rendier marshmallow pops

Bosvruchten cheesecake brownie

Mini kerstboom pizza’s

Volgende Post
Abrikozen bladerdeeg gebakjes

Abrikozen bladerdeeg gebakjes

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Bananen eclairs

03 maart 2021

De Bakstrijd: maart 2021

01 maart 2021

Speculoos cake

27 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Sinterklaas cupcakes

door Laura Kieft-05 december 2010-15

Bij Sinterklaas in de keuken draaiden de ovens op volle toeren, Overal stonden pieten in grote beslagkommen te roeren. Dit keer geen deeg voor pepernoten, Er werden baking cups met speculaasbeslag volgegoten.   In het...

Eenvoudig met bloemen

door Laura Kieft-22 november 2010-4

En ik maar denken dat ik bijna geen tijd meer zou hebben wanneer ik eenmaal stage zou lopen… Dat is dus iets anders gelopen dan gedacht want ondertussen sta ik bijna elk weekend te bakken....

Whoopie pies

door Laura Kieft-07 november 2010-19

Het zijn geen koekjes… Het zijn ook geen cakejes… Het zijn Whoopie Pies!!!  Whoopie pies worden gekenmerkt door hun ronde vormen en een lekkere romige laag er tussen. Deze stonden al een tijdje op mijn...

Geruite dode vis?

door Laura Kieft-01 november 2010-2

Een taart met ruitjes hebben jullie van mij al eens eerder gezien. Maar in combinatie met een dode vis (van fondant, dat dan weer wel) waarschijnlijk nog niet. Deze taart heb ik voor een collega...

Halloween chocolaatjes

door Laura Kieft-30 oktober 2010-5

Afgelopen week kreeg ik mijn bestelling binnen met allemaal leuke taartspulletjes. Omdat het bijna halloween is kreeg ik er van deleukstetaartenshop.nl chocolade doodshoofd mallen bij. Ik heb nog nooit eerder met chocoladevormpjes gewerkt, het was...

Bedankjes

door Laura Kieft-26 oktober 2010-5

Laatst kwam mijn nichtje met de vraag of ik misschien wat cupcakes wilde maken om als bedankje te kunnen geven. Natuurlijk wil ik dat doen! Voor school was zij bezig met een onderzoek, de proefpersonen kregen als...

Bedankt

door Laura Kieft-20 oktober 2010-2

Op mijn stage weten ze inmiddels ook dat ik taarten bak, deze mocht ik maken voor een collega die bij ons weg ging. De taart moest helemaal in de stijl van het bedrijf. Bovenop dus...

Taart en Trends

door Laura Kieft-10 oktober 2010-7

Gisteren was het dan zover; de Taart en Trends beurs in Hilversum. Vorig jaar rond deze tijd had ik nog nooit gehoord van het fenomeen ‘taartdecoratie’ en nu ben ik naar de beurs geweest en...

Verjaardag lekkers

door Laura Kieft-20 september 2010-4

Afgelopen zaterdag ben ik 20 jaar geworden! Reden voor taart natuurlijk 🙂 Heerlijk om weer eens een taart te maken. Ik loop nu stage waardoor er niet meer zoveel tijd als er eerst was om...

Toblerone cupcakes

door Laura Kieft-18 september 2010-10

Met deze overheerlijke cupcakes ga ik meedoen aan een wedstrijd: de “Holland’s Cupcake Challenge“. Ik kwam via via op deze site terecht en besloot mee te doen aan de wedstrijd. Elke maand geeft Loyoya een...

Fruitklontjes

door Laura Kieft-05 september 2010-3

Een ijsklontje met fruit; oftewel een fruitklontje. Lekker makkelijk om te maken en het staat ook nog eens hartstikke leuk om zo je drankjes te serveren: fruit in een ijsklont. Het idee kende ik wel, op...

Theepot cupcakes en een ijsje

door Laura Kieft-28 juli 2010-9

Voor de eerste cupcakes heb ik mij laten inspireren door mijn theepot. Ik zat naar mijn theepot in de vorm van een cupcake te kijken en dacht dat het wel leuk was om hiervoor bijpassende...

Walnoot bonbons

door Laura Kieft-25 juli 2010-4

Wanneer ik bij de plaatselijke notenzaak ben wil ik het liefst elke keer walnoot bonbons meenemen. Helaas voor mij hebben ze ze niet altijd en kom ik er nou ook weer niet wekelijks. Nu kwam...

Brownies uit een pakje

door Laura Kieft-19 juli 2010-5

Even een keertje lekker makkelijk. Geen recepten gevolgd maar gewoon heel simpel in de supermarkt een mix voor brownies gekocht. Het enige dat ik hoefde te doen op mijn luie zondagmiddag was water en boter...

Macarons!

door Laura Kieft-05 juli 2010-28

Nadat ik aan verschillende mensen had verteld dat ik macarons ging maken keken verschillende mensen mij glazig aan. Dus ik begin maar gelijk met een uitleg over het typische Franse koekje: Een macaron bestaat uit...

Bijna beroemd ;)

door Laura Kieft-03 juli 2010-3

Een aantal weken geleden werd mij gevraagd of ik mee wilde werken aan een interview over jongeren met een bijbaantje. Natuurlijk wilde ik dat! Het interview staat in het laatste exemplaar van ist in Christ....

Hartige muffins

door Laura Kieft-26 juni 2010-32

Ik was al tijden op zoek naar een lekker recept voor hartige muffins, maar nooit vond ik een écht lekker recept. Niet lang geleden kwam ik dit recept tegen en ben ik gaan bakken. Nou,...

Bloemetjes en nog meer voetbal

door Laura Kieft-18 juni 2010-2

Mijn zusje en haar beste vriendin hadden vandaag het idee om cakejes te maken. Morgen gaan we met een groep naar de tweede wedstrijd van Nederland kijken dus er was al gauw besloten dat het...

Hup Holland Hup!!

door Laura Kieft-14 juni 2010-1

Cupcakes voor het WK. Deze cupcakes waren voor mijn overbuurvrouw, zij moet moet vandaag werken tijdens de eerste wedstrijd van Nederland. Dus voor op het werk lekkere WK cupcakes! De voetballen waren niet zo heel...

Aardbeien

door Laura Kieft-13 juni 2010-1

Aardbeien voor mijn collega die ons ging verlaten. Na 3,5 jaar collega’s te zijn geweest gaat ze beginnen met een andere baan. Als afscheidscadeautje een paar leuke cupcakes in een theedoos verpakt. Twee cupcakes als...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan