Al sinds ik voor het eerst een kerstboom figuurcake maakte zit mijn hoofd vol ideeën voor nog veel meer soorten verrassingscakes. Een variant voor Valentijn stond zo ook op mijn lijstje. Een cake die het uiterlijk moest hebben van een heerlijke chocoladecake, maar bij aansnijden een roze hart laat zien. Met vanillesmaak, dus het is direct een soort marmercake geworden. Maar dan anders natuurlijk. Dit was mijn tweede figuurcake en ik heb de smaak weer te pakken, wat zal mijn volgende project zijn?
BAKTIP: Een degelijke, rechthoekige cakevorm zoals deze gaat jarenlang mee en kan wat mij betreft niet ontbreken in de keuken.
Dit is iets wat ik ook zeker nog eens wil maken. Het heeft zo’n leuk effect! Ik vind het trouwens ook een goed idee om de restjes van de roze cake te gebruiken voor cakepops. Zo verspil je niets!
Gewoon opeten 😉
Waaw, lijkt me heel leuk om eens te maken en bovendien ziet het er heerlijk uit. Ik krijg er water van in mijn mond! hihi
Leuk idee! Sinds ik dit heb gezien in Heel Holland Bakt, wil ik ook een keer zo’n cake bakken, maar het is er nog niet van gekomen. Deze is wel erg leuk!
Wat leuk Laura! Gelijk allemaal nieuwe ideeën!
Super leuk en lekker! Komende week maar eens uitproberen. Nu al zin in. Goed weekend!
Wat leuk! En zo romantisch 😉
Ziet er fantastisch uit en fijn dat je stap voor stap het recept uitlegt.
Wat een superleuk idee zeg!
En het lijkt me ook een hele lekkere cake.
Ik zit altijd zo weg te kwijlen van alle recepten die je plaatst haha!
Wauw lijkt me zo gaaf om te maken!
Als ik t recept van de vanille cake maak moet ik dan de roze kleurstof gewoon als laatste erdoor roeren ?
Ja, de kleurstof voeg je inderdaad als laatste toe.
Leuk zijn ze he! Ik heb zo’n soortgelijke cake gemaakt voor de trouwerij van mijn tante. Een tip; i.p.v twee cakes te bakken en uit 1 cake hartjes te maken kun je net zogoed iets minder beslag maken voor de tweede cake, dit geleikmatig verspreidden over een ovenschaal, en dit bakken. Doordat het dunner is is t sneller klaar, en je kunt er meer uit steken zonder dat je allemaal van die restjes over houd!
Goede tip! Heb daar ook over nagedacht, maar dan heb je veel meer een boven en onderkant (ook qua kleur natuurlijk als je de plak cake bakt), is dat juist niet lastiger tegen elkaar te zetten, is minder strak denk ik?
Ontzettend leuk, alleen had ik hem gemaakt met vanillecake. Alleen mijn hartjes zijn helemaal naar boven gekomen. Erg jammer.
Volgende keer op lagere temperatuur bakken denk ik??
Je zou ook deze tips even kunnen bekijken, hier leg ik het maken van een figuurcake uitgebreid uit 🙂 http://www.handigebaktips.nl/hoe-maak-je-een-cake-met-figuur-erin/
Super leuk idee!
Ik heb ook wel eens zo’n “kiekeboe-cake” gemaakt voor mijn zoontjes verjaardag…met een cijfer in het midden…succes verzekerd;-)
Door eerst de roze cake in plakjes te snijden daarna een uurtje in de vriezer te zetten kun je de hartjes er nog strakker uitsteken. #Verslavend leuk!!
heb ze geprobeerd maar met een vlinder want had geen hartje, en ze is goed gekeurd door de snoepers hier .
Kan het zijn dat ik hier ergens had gelezen dat je met de restjes vande cake samen met monschou cakepops kan maken
Maar kan het niet trug vinden
Ik heb het wel eens ergens genoemd inderdaad zoals in dit artikel, maar er is (nog) geen apart artikel van.
Leuk gedaan! Begrijp ik het goed dat je de hartjes dus eigenlijk twee keer in de oven hebt staan? Is dat niet erg? Word het dan niet droog?
klopt inderdaad, ze worden hier niet droog van. Ze zijn natuurlijk goed ingepakt door het beslag.
Ik heb de vanillecake gemaakt met een vlinder van kleurstof er in. Ik heb ook de Wilton kleurstof gebruikt maar ik vind dat er een inkt smaak aan zit. Heb jij dat ook bij die kleurstof?
Nee dat heb ik nog nooit gehad. Welke kleur gebruikte je? En hoeveel kleurstof heb je toegevoegd?
Ik heb de paarse kleurstof gebruikt en ongeveer 2 thee lepeltjes
Ik heb deze cake gemaakt en op zich lukte hij wel maar mijn hartje zat helemaal bovenin. Ik snap niet waarom. Had maar heel dun laagje beslag onder de hartjes gedaan en ze er toen in gezet en aan de zijkant en bovenzijde afgedekt met beslag maar bij het aansnijden zaten ze helemaal bovenin bijna door de korst heen.
Heb je tips om dat te voorkomen.
Ik had voor de rode cake kant en klare te velvet cakemix gebruikt en voor 2e cake naturel mix.
De rode Red velvet was helemaal koud en goed uitgestoken in hartjes en had wel vorm gehouden maar leek alsof door rijzen van de 2e naturel cake de hartjes omhoog gedrukt zijn.
Hoop op goede tip want is wel een hele leuke cake om te maken.
Groetjes
Esmeralda
Het kan zomaar komen door het gebruik van de mixen. Misschien is de red velvet veel luchtiger geworden en daarmee dus lichter waardoor hij makkelijk omhoog gaat. Of misschien zaten ze er niet strak genoeg in. Met het recept zoals ik aangeef lukt het in ieder geval wel, ik zou je aanraden om het de volgende keer op die manier te maken.
Hey Laura,
Hoeveel kleurstof heb je gebruikt?
De potjes van Wilton bevatten 28g
Ik weeg dat nooit af, voeg gewoon toe tot ik tevreden ben met de kleur.
Hallo Laura!
Mijn Cake: https://myalbum.com/photo/Ast7woarRuQ7/720.jpg
Groetjes! ILDIKO
Worden die hartjes niet te droog als ze 2x in de oven geweest zijn?
Nee hoor, de hartjes zijn natuurlijk ook goed ingepakt met nog niet gebakken beslag.
heel leuk ideeee
Ik heb geprobeerd met vanille cake en rode hartjes. Maar word precies niet stevig staat al 60 min in oven . De bonbons vind ik maar raar uitzien. En in chocola rollen is moeilijk valt uit elkaar
Als de cake na de normale baktijd (60 minuten) nog niet gaar is, dan zou ik hem gewoon nog wat langer in de oven laten totdat een caketester er schoon uitkomt. Waarschijnlijk is de temperatuur van je oven niet juist. Ik weet verder niet over welke ‘bonbons’ je hebt hebt.
De cake is inderdaad gelukt hoor na wat langer instaan danku . Ik bedoelde de restjes roze cake . Verkruimeld en chocopasta toegevoegd. Maar ging niet zo goed . Smaak ging wel ma uitzicht vond ik minder
Hoi Laura, ik heb deze leuke cake ook gemaakt incl hartje, alleen had ik het perfecte hartje voordat ik hem in een cake stopte. Na het bakken van de cake mét hartje, was het hartje niet zo scherp als op je foto en de kleuren liepen wat in elkaar over. Wat zou er gebeurd kunnen zijn? Hartjes mogelijk nog te warm toen ik ze in de tweede cake stopte? Groetjes, Esther
Oei, de roze cake hoort helemaal afgekoeld te zijn voordat je verder gaat! Daar zou het inderdaad door kunnen komen, wat zonde!