Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Harten chocoladecake

Laura Kieftdoor Laura Kieft
07 februari 2015
in Cakes, Feestdagen, Handige Baktips, How To, Taarten, Valentijn, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

chocolade hartencake

Al sinds ik voor het eerst een figuurcake maakte zit mijn hoofd vol ideeën voor nog veel meer soorten verrassingscakes. Een variant voor Valentijn stond zo ook op mijn lijstje. Een cake die het uiterlijk moest hebben van een heerlijke chocoladecake, maar bij aansnijden een roze hart laat zien. Met vanillesmaak, dus het is direct een soort marmercake geworden. Maar dan anders natuurlijk. Dit was mijn tweede figuurcake en ik heb de smaak weer te pakken, wat zal mijn volgende project zijn?

chocolade hartencake

chocolade hartencake

chocolade hartencake

Recept afdrukken

Harten chocolade cake

Verras jouw Valentijn met een harten chocoladecake. Deze kiekeboe taart lijkt een chocoladecake, maar heeft een roze hart aan de binnenkant. Surprise!
Porties: 12 personen (25 cm vorm)

Ingrediënten

  • 2 x het recept voor de vanillecake
  • roze kleurstof (ik gebruikte Wilton Rose)
  • kleine hart uitsteker
  • cacaopoeder

Instructies

  • Voor deze harten chocoladecake moet je 2 keer een cake bakken, eerst een roze en daarna een chocoladecake met het roze hart erin. Maak de roze cake als eerst. Maak deze helemaal volgens het recept, kleur het beslag roze.
  • Laat de roze cake helemaal afkoelen voordat je verder gaat. Ik vind het zelf het makkelijkst om de cake voor het figuur een dag eerder te bakken.
  • Snij de roze cake in plakjes, maak elk plakje ongeveer even dik als je uitsteker. Mijn hartvormige steker is niet zo hoog, dus ik maakte dunne plakjes cake.
  • Uit elk plakje cake steek je vervolgens een hart. Uit de middelste plakken kon ik zelfs 2 harten steken. Als jij deze ruimte ook hebt, zeker doen! Dat is handig straks om eventueel de rij hartjes nog net even wat strakker in het blik te zetten.
  • Maak nog een keer het beslag voor de vanillecake, maar voeg nu 4 eetlepels cacaopoeder toe om er een chocoladecake van te maken.
  • Vet je cakevorm in en bestuif deze met bloem. Verdeel een dun laagje beslag over de bodem.
  • Zet alle uitgestoken hartjes op een rij in het blik. Zorg dat ze strak tegen elkaar aan staan. Druk ze ook goed aan tot op de bodem.
  • Vul blik op met het overige beslag. Omdat naast de harten maar een smalle rand zat heb ik een spuitzak gebruikt om deze zijkant goed op te vullen met beslag.
  • Bak de cake volgens het recept, hier hoeven geen wijzigingen voor gemaakt te worden.
Tips

Je houdt roze cake over, maar deze hoeft niet weggegooid te worden. Je kunt de stukjes zo opsnoepen, maar je kunt ze ook verkruimelen. Voeg er een flinke lepel MonChou of chocoladepasta aan toe, meng goed door en draai er dan cake balletjes van. Dip ze eventueel nog in chocola en zo maak je superleuke cake pops!

Bewaren

De cake kun je het best in aluminiumfolie bewaren of in een trommel. Dan blijft hij zeker een week goed. Bewaar een cake niet in de koelkast, daar droogt hij van uit.

chocolade hartencake

Et voila! Waar iemand al verrast is door het feit dat je een lekkere chocoladecake meebrengt, wordt de verrassing nog veel groter wanneer ze een plakje afsnijden.

Vorige post

Volgende post

Pizza croissants
Deze bakpoeders zijn glutenvrij

Related Posts

Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft
22 februari 2021
1

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode...

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 35

  1. Emily van Kampen says:
    6 jaar geleden

    Dit is iets wat ik ook zeker nog eens wil maken. Het heeft zo’n leuk effect! Ik vind het trouwens ook een goed idee om de restjes van de roze cake te gebruiken voor cakepops. Zo verspil je niets!

    Beantwoorden
    • judith says:
      5 jaar geleden

      Gewoon opeten 😉

      Beantwoorden
  2. Nathalie says:
    6 jaar geleden

    Waaw, lijkt me heel leuk om eens te maken en bovendien ziet het er heerlijk uit. Ik krijg er water van in mijn mond! hihi

    Beantwoorden
  3. Linda Delichef says:
    6 jaar geleden

    Leuk idee! Sinds ik dit heb gezien in Heel Holland Bakt, wil ik ook een keer zo’n cake bakken, maar het is er nog niet van gekomen. Deze is wel erg leuk!

    Beantwoorden
  4. Emma says:
    6 jaar geleden

    Wat leuk Laura! Gelijk allemaal nieuwe ideeën!

    Beantwoorden
  5. Gabriëlle says:
    6 jaar geleden

    Super leuk en lekker! Komende week maar eens uitproberen. Nu al zin in. Goed weekend!

    Beantwoorden
  6. Ellen says:
    6 jaar geleden

    Wat leuk! En zo romantisch 😉

    Beantwoorden
  7. Ada says:
    6 jaar geleden

    Ziet er fantastisch uit en fijn dat je stap voor stap het recept uitlegt.

    Beantwoorden
  8. Dinja says:
    6 jaar geleden

    Wat een superleuk idee zeg!
    En het lijkt me ook een hele lekkere cake.
    Ik zit altijd zo weg te kwijlen van alle recepten die je plaatst haha!

    Beantwoorden
  9. Marjolein says:
    6 jaar geleden

    Wauw lijkt me zo gaaf om te maken!
    Als ik t recept van de vanille cake maak moet ik dan de roze kleurstof gewoon als laatste erdoor roeren ?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ja, de kleurstof voeg je inderdaad als laatste toe.

      Beantwoorden
  10. Bente says:
    6 jaar geleden

    Leuk zijn ze he! Ik heb zo’n soortgelijke cake gemaakt voor de trouwerij van mijn tante. Een tip; i.p.v twee cakes te bakken en uit 1 cake hartjes te maken kun je net zogoed iets minder beslag maken voor de tweede cake, dit geleikmatig verspreidden over een ovenschaal, en dit bakken. Doordat het dunner is is t sneller klaar, en je kunt er meer uit steken zonder dat je allemaal van die restjes over houd!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Goede tip! Heb daar ook over nagedacht, maar dan heb je veel meer een boven en onderkant (ook qua kleur natuurlijk als je de plak cake bakt), is dat juist niet lastiger tegen elkaar te zetten, is minder strak denk ik?

      Beantwoorden
  11. Bren says:
    6 jaar geleden

    Ontzettend leuk, alleen had ik hem gemaakt met vanillecake. Alleen mijn hartjes zijn helemaal naar boven gekomen. Erg jammer.

    Volgende keer op lagere temperatuur bakken denk ik??

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Je zou ook deze tips even kunnen bekijken, hier leg ik het maken van een figuurcake uitgebreid uit 🙂 http://www.handigebaktips.nl/hoe-maak-je-een-cake-met-figuur-erin/

      Beantwoorden
  12. Bianca says:
    6 jaar geleden

    Super leuk idee!
    Ik heb ook wel eens zo’n “kiekeboe-cake” gemaakt voor mijn zoontjes verjaardag…met een cijfer in het midden…succes verzekerd;-)
    Door eerst de roze cake in plakjes te snijden daarna een uurtje in de vriezer te zetten kun je de hartjes er nog strakker uitsteken. #Verslavend leuk!!

    Beantwoorden
  13. Vanesa says:
    6 jaar geleden

    heb ze geprobeerd maar met een vlinder want had geen hartje, en ze is goed gekeurd door de snoepers hier .

    Beantwoorden
  14. Vanesa says:
    6 jaar geleden

    Kan het zijn dat ik hier ergens had gelezen dat je met de restjes vande cake samen met monschou cakepops kan maken
    Maar kan het niet trug vinden

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik heb het wel eens ergens genoemd inderdaad zoals in dit artikel, maar er is (nog) geen apart artikel van.

      Beantwoorden
  15. Nicoline says:
    6 jaar geleden

    Leuk gedaan! Begrijp ik het goed dat je de hartjes dus eigenlijk twee keer in de oven hebt staan? Is dat niet erg? Word het dan niet droog?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      klopt inderdaad, ze worden hier niet droog van. Ze zijn natuurlijk goed ingepakt door het beslag.

      Beantwoorden
  16. Fleur says:
    6 jaar geleden

    Ik heb de vanillecake gemaakt met een vlinder van kleurstof er in. Ik heb ook de Wilton kleurstof gebruikt maar ik vind dat er een inkt smaak aan zit. Heb jij dat ook bij die kleurstof?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Nee dat heb ik nog nooit gehad. Welke kleur gebruikte je? En hoeveel kleurstof heb je toegevoegd?

      Beantwoorden
  17. Fleur says:
    6 jaar geleden

    Ik heb de paarse kleurstof gebruikt en ongeveer 2 thee lepeltjes

    Beantwoorden
  18. Esmeralda says:
    5 jaar geleden

    Ik heb deze cake gemaakt en op zich lukte hij wel maar mijn hartje zat helemaal bovenin. Ik snap niet waarom. Had maar heel dun laagje beslag onder de hartjes gedaan en ze er toen in gezet en aan de zijkant en bovenzijde afgedekt met beslag maar bij het aansnijden zaten ze helemaal bovenin bijna door de korst heen.
    Heb je tips om dat te voorkomen.
    Ik had voor de rode cake kant en klare te velvet cakemix gebruikt en voor 2e cake naturel mix.
    De rode Red velvet was helemaal koud en goed uitgestoken in hartjes en had wel vorm gehouden maar leek alsof door rijzen van de 2e naturel cake de hartjes omhoog gedrukt zijn.
    Hoop op goede tip want is wel een hele leuke cake om te maken.
    Groetjes
    Esmeralda

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Het kan zomaar komen door het gebruik van de mixen. Misschien is de red velvet veel luchtiger geworden en daarmee dus lichter waardoor hij makkelijk omhoog gaat. Of misschien zaten ze er niet strak genoeg in. Met het recept zoals ik aangeef lukt het in ieder geval wel, ik zou je aanraden om het de volgende keer op die manier te maken.

      Beantwoorden
  19. AJ says:
    5 jaar geleden

    Hey Laura,
    Hoeveel kleurstof heb je gebruikt?
    De potjes van Wilton bevatten 28g

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik weeg dat nooit af, voeg gewoon toe tot ik tevreden ben met de kleur.

      Beantwoorden
  20. Ildiko Revesz says:
    4 jaar geleden

    Hallo Laura!

    Mijn Cake: https://myalbum.com/photo/Ast7woarRuQ7/720.jpg

    Groetjes! ILDIKO

    Beantwoorden
  21. Sanne says:
    3 jaar geleden

    Worden die hartjes niet te droog als ze 2x in de oven geweest zijn?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Nee hoor, de hartjes zijn natuurlijk ook goed ingepakt met nog niet gebakken beslag.

      Beantwoorden
  22. jansje says:
    1 jaar geleden

    heel leuk ideeee

    Beantwoorden
  23. De vriendt pascale says:
    2 weken geleden

    Ik heb geprobeerd met vanille cake en rode hartjes. Maar word precies niet stevig staat al 60 min in oven . De bonbons vind ik maar raar uitzien. En in chocola rollen is moeilijk valt uit elkaar

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 weken geleden

      Als de cake na de normale baktijd (60 minuten) nog niet gaar is, dan zou ik hem gewoon nog wat langer in de oven laten totdat een caketester er schoon uitkomt. Waarschijnlijk is de temperatuur van je oven niet juist. Ik weet verder niet over welke ‘bonbons’ je hebt hebt.

      Beantwoorden
      • Pascale says:
        2 weken geleden

        De cake is inderdaad gelukt hoor na wat langer instaan danku . Ik bedoelde de restjes roze cake . Verkruimeld en chocopasta toegevoegd. Maar ging niet zo goed . Smaak ging wel ma uitzicht vond ik minder

        Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=CoWtbSw7oHIAX_KvDSZ&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d2e5614afe5986fd1bc5407d5a717df7&oe=605F1B1B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yoUzYh08uf0AX8g3Y1A&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4c663906204c54f40bc3f3e74273472e&oe=605C5D96' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>
  • NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/151459707_506614734065588_7507239914690055926_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=fRaAI0EhsEMAX_Wlp-Y&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=09134166b163fe564b53d1aa60a9e549&oe=605DACCA' title='NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie 'bijzondere smaakcombinatie' of 'mooi raster' gaan?⁠ ⁠ Vanaf vandaag staat dit lekkere recept online op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Deze bakpoeders zijn glutenvrij

Deze bakpoeders zijn glutenvrij

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-4

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-1

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-14

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-9

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-14

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan