• Home
  • Over
  • Samenwerken
  • FAQ
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring

Laura's Bakery

Van bakken tot borrelen

  • Recepten
    • Zoet Bakken
      • Brood
      • Brownies & Repen
      • Cake Pops
      • Cakes
      • Cupcakes
      • Desserts
      • IJs & Drankjes
      • Klein Gebak
      • Koekjes
      • Muffins
      • Pancakes
      • Schuimpjes
      • Taarten
      • Truffels & Bonbons
      • Vullingen en Toppings
    • Hartig Bakken
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cupcakes & Muffins
      • Taarten en Quiches
    • Koken
      • Ontbijt & Lunch
      • Bijgerecht
      • Hoofdgerecht
      • Sauzen & Dips
      • Desserts
    • Basisrecepten
    • Gezond Bakken
    • Zonder oven
    • Allergieën
      • Glutenvrij
      • Lactosevrij
      • Suikervrij
  • Baktips
  • How To
    • Boetseren
    • Cake Pops
    • Cupcakes
    • Koekjes
    • Schuimpjes
    • Taarten
    • Technieken
    • Overig
  • Feestdagen
    • Halloween
    • Kerst
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Oud en Nieuw
    • Pasen
    • Sinterklaas
    • Vaderdag
    • Valentijn
    • Voetbal EK & WK
  • Food Talk
    • Behind The Scenes
    • De Bakstrijd
    • Hotspots
    • Informatief
    • Inspiratie
    • Nieuws
    • Op bezoek bij
    • Reviews
      • Apparaten
      • Bakmixen
      • Boeken
      • Materialen
      • Workshops en Cursussen
      • Overig
    • Traktaties
    • Video’s
Je bent hier: Home / Zoet Bakken / Cakes / Harten chocoladecake

Harten chocoladecake

7 febdoor Laura Kieft31

chocolade hartencake

Al sinds ik voor het eerst een figuurcake maakte zit mijn hoofd vol ideeën voor nog veel meer soorten verrassingscakes. Een variant voor Valentijn stond zo ook op mijn lijstje. Een cake die het uiterlijk moest hebben van een heerlijke chocoladecake, maar bij aansnijden een roze hart laat zien. Met vanillesmaak, dus het is direct een soort marmercake geworden. Maar dan anders natuurlijk. Dit was mijn tweede figuurcake en ik heb de smaak weer te pakken, wat zal mijn volgende project zijn?

chocolade hartencake

Ingrediënten harten chocoladecake

  • 2x het recept voor de vanillecake
  • roze kleurstof (ik gebruikte Wilton Rose)
  • kleine hart uitsteker
  • cacaopoeder

Voor deze harten chocoladecake moet je 2 keer een cake bakken, eerst een roze en daarna een chocoladecake met het roze hart erin. Maak de roze cake als eerst. Maak deze helemaal volgens het recept, kleur het beslag roze.

chocolade hartencake

Laat de roze cake helemaal afkoelen voordat je verder gaat. Ik vind het zelf het makkelijkst om de cake voor het figuur een dag eerder te bakken.

Snij de roze cake in plakjes, maak elk plakje ongeveer even dik als je uitsteker. Mijn hartvormige steker is niet zo hoog, dus ik maakte dunne plakjes cake.

Uit elk plakje cake steek je vervolgens een hart. Uit de middelste plakken kon ik zelfs 2 harten steken. Als jij deze ruimte ook hebt, zeker doen! Dat is handig straks om eventueel de rij hartjes nog net even wat strakker in het blik te zetten.

Je houdt roze cake over, maar deze hoeft niet weggegooid te worden. Je kunt de stukjes zo opsnoepen, maar je kunt ze ook verkruimelen. Voeg er een flinke lepel MonChou of chocoladepasta aan toe, meng goed door en draai er dan cake balletjes van. Dip ze eventueel nog in chocola en zo maak je superleuke cake pops!

chocolade hartencake

Maak nog een keer het beslag voor de vanillecake, maar voeg nu 4 eetlepels cacaopoeder toe om er een chocoladecake van te maken.

Vet je cakevorm in en bestuif deze met bloem. Verdeel een dun laagje beslag over de bodem.

Zet alle uitgestoken hartjes op een rij in het blik. Zorg dat ze strak tegen elkaar aan staan. Druk ze ook goed aan tot op de bodem.

Vul blik op met het overige beslag. Omdat naast de harten maar een smalle rand zat heb ik een spuitzak gebruikt om deze zijkant goed op te vullen met beslag.

Bak de cake volgens het recept, hier hoeven geen wijzigingen voor gemaakt te worden.

chocolade hartencake

Et voila! Waar iemand al verrast is door het feit dat je een lekkere chocoladecake meebrengt, wordt de verrassing nog veel groter wanneer ze een plakje afsnijden.

Liefs Laura PNG

Wil je nog meer recepten kunnen maken? Ik heb ook twee bakboeken geschreven! Hier te koop: Het Laura’s Bakery Bakboek en Het BasisBakboek!

Iets lekkers gemaakt van mijn blog? Deel je foto’s via Instagram, Twitter of Facebook met #laurasbakery of tag mij in je berichten. Meer leren over bakken? Daarvoor kun je terecht op Handige Baktips.

Dit vind je misschien ook leuk

Pepernotencake
Parmezaanse harten koekjes
Ruitjes!
Advent 1: Sneeuwpop Taart

In categorie: Cakes, Taarten, Valentijn31 Reacties

Over Laura Kieft

Bakkende zoetekauw | Likt beslagkommen uit | Bakken is niet moeilijk | Schrijft bakboeken | De Bakstrijd | HandigeBaktips.nl

« Pizza croissants
Mini harten koekjes »

Reacties

  1. Emily van Kampen zegt

    7 februari 2015 op 08:18

    Dit is iets wat ik ook zeker nog eens wil maken. Het heeft zo’n leuk effect! Ik vind het trouwens ook een goed idee om de restjes van de roze cake te gebruiken voor cakepops. Zo verspil je niets!

    Beantwoorden
    • judith zegt

      1 februari 2016 op 20:20

      Gewoon opeten 😉

      Beantwoorden
  2. Nathalie zegt

    7 februari 2015 op 08:37

    Waaw, lijkt me heel leuk om eens te maken en bovendien ziet het er heerlijk uit. Ik krijg er water van in mijn mond! hihi

    Beantwoorden
  3. Linda Delichef zegt

    7 februari 2015 op 08:50

    Leuk idee! Sinds ik dit heb gezien in Heel Holland Bakt, wil ik ook een keer zo’n cake bakken, maar het is er nog niet van gekomen. Deze is wel erg leuk!

    Beantwoorden
  4. Emma zegt

    7 februari 2015 op 11:47

    Wat leuk Laura! Gelijk allemaal nieuwe ideeën!

    Beantwoorden
  5. Gabriëlle zegt

    7 februari 2015 op 12:02

    Super leuk en lekker! Komende week maar eens uitproberen. Nu al zin in. Goed weekend!

    Beantwoorden
  6. Ellen zegt

    7 februari 2015 op 12:10

    Wat leuk! En zo romantisch 😉

    Beantwoorden
  7. Ada zegt

    7 februari 2015 op 13:08

    Ziet er fantastisch uit en fijn dat je stap voor stap het recept uitlegt.

    Beantwoorden
  8. Dinja zegt

    7 februari 2015 op 16:44

    Wat een superleuk idee zeg!
    En het lijkt me ook een hele lekkere cake.
    Ik zit altijd zo weg te kwijlen van alle recepten die je plaatst haha!

    Beantwoorden
  9. Marjolein zegt

    7 februari 2015 op 23:28

    Wauw lijkt me zo gaaf om te maken!
    Als ik t recept van de vanille cake maak moet ik dan de roze kleurstof gewoon als laatste erdoor roeren ?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery zegt

      9 februari 2015 op 09:46

      Ja, de kleurstof voeg je inderdaad als laatste toe.

      Beantwoorden
  10. Bente zegt

    9 februari 2015 op 19:54

    Leuk zijn ze he! Ik heb zo’n soortgelijke cake gemaakt voor de trouwerij van mijn tante. Een tip; i.p.v twee cakes te bakken en uit 1 cake hartjes te maken kun je net zogoed iets minder beslag maken voor de tweede cake, dit geleikmatig verspreidden over een ovenschaal, en dit bakken. Doordat het dunner is is t sneller klaar, en je kunt er meer uit steken zonder dat je allemaal van die restjes over houd!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery zegt

      10 februari 2015 op 08:59

      Goede tip! Heb daar ook over nagedacht, maar dan heb je veel meer een boven en onderkant (ook qua kleur natuurlijk als je de plak cake bakt), is dat juist niet lastiger tegen elkaar te zetten, is minder strak denk ik?

      Beantwoorden
  11. Bren zegt

    10 februari 2015 op 17:44

    Ontzettend leuk, alleen had ik hem gemaakt met vanillecake. Alleen mijn hartjes zijn helemaal naar boven gekomen. Erg jammer.

    Volgende keer op lagere temperatuur bakken denk ik??

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery zegt

      11 februari 2015 op 19:03

      Je zou ook deze tips even kunnen bekijken, hier leg ik het maken van een figuurcake uitgebreid uit 🙂 http://www.handigebaktips.nl/hoe-maak-je-een-cake-met-figuur-erin/

      Beantwoorden
  12. Bianca zegt

    11 februari 2015 op 14:36

    Super leuk idee!
    Ik heb ook wel eens zo’n “kiekeboe-cake” gemaakt voor mijn zoontjes verjaardag…met een cijfer in het midden…succes verzekerd;-)
    Door eerst de roze cake in plakjes te snijden daarna een uurtje in de vriezer te zetten kun je de hartjes er nog strakker uitsteken. #Verslavend leuk!!

    Beantwoorden
  13. Vanesa zegt

    14 februari 2015 op 19:12

    heb ze geprobeerd maar met een vlinder want had geen hartje, en ze is goed gekeurd door de snoepers hier .

    Beantwoorden
  14. Vanesa zegt

    14 maart 2015 op 14:28

    Kan het zijn dat ik hier ergens had gelezen dat je met de restjes vande cake samen met monschou cakepops kan maken
    Maar kan het niet trug vinden

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery zegt

      16 maart 2015 op 09:23

      Ik heb het wel eens ergens genoemd inderdaad zoals in dit artikel, maar er is (nog) geen apart artikel van.

      Beantwoorden
  15. Nicoline zegt

    15 april 2015 op 19:13

    Leuk gedaan! Begrijp ik het goed dat je de hartjes dus eigenlijk twee keer in de oven hebt staan? Is dat niet erg? Word het dan niet droog?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery zegt

      16 april 2015 op 14:27

      klopt inderdaad, ze worden hier niet droog van. Ze zijn natuurlijk goed ingepakt door het beslag.

      Beantwoorden
  16. Fleur zegt

    13 juli 2015 op 18:53

    Ik heb de vanillecake gemaakt met een vlinder van kleurstof er in. Ik heb ook de Wilton kleurstof gebruikt maar ik vind dat er een inkt smaak aan zit. Heb jij dat ook bij die kleurstof?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery zegt

      14 juli 2015 op 11:16

      Nee dat heb ik nog nooit gehad. Welke kleur gebruikte je? En hoeveel kleurstof heb je toegevoegd?

      Beantwoorden
  17. Fleur zegt

    14 juli 2015 op 11:19

    Ik heb de paarse kleurstof gebruikt en ongeveer 2 thee lepeltjes

    Beantwoorden
  18. Esmeralda zegt

    16 november 2015 op 21:03

    Ik heb deze cake gemaakt en op zich lukte hij wel maar mijn hartje zat helemaal bovenin. Ik snap niet waarom. Had maar heel dun laagje beslag onder de hartjes gedaan en ze er toen in gezet en aan de zijkant en bovenzijde afgedekt met beslag maar bij het aansnijden zaten ze helemaal bovenin bijna door de korst heen.
    Heb je tips om dat te voorkomen.
    Ik had voor de rode cake kant en klare te velvet cakemix gebruikt en voor 2e cake naturel mix.
    De rode Red velvet was helemaal koud en goed uitgestoken in hartjes en had wel vorm gehouden maar leek alsof door rijzen van de 2e naturel cake de hartjes omhoog gedrukt zijn.
    Hoop op goede tip want is wel een hele leuke cake om te maken.
    Groetjes
    Esmeralda

    Beantwoorden
    • Laura zegt

      17 november 2015 op 09:57

      Het kan zomaar komen door het gebruik van de mixen. Misschien is de red velvet veel luchtiger geworden en daarmee dus lichter waardoor hij makkelijk omhoog gaat. Of misschien zaten ze er niet strak genoeg in. Met het recept zoals ik aangeef lukt het in ieder geval wel, ik zou je aanraden om het de volgende keer op die manier te maken.

      Beantwoorden
  19. AJ zegt

    4 februari 2016 op 17:16

    Hey Laura,
    Hoeveel kleurstof heb je gebruikt?
    De potjes van Wilton bevatten 28g

    Beantwoorden
    • Laura zegt

      4 februari 2016 op 19:23

      Ik weeg dat nooit af, voeg gewoon toe tot ik tevreden ben met de kleur.

      Beantwoorden
  20. Ildiko Revesz zegt

    12 februari 2017 op 17:01

    Hallo Laura!

    Mijn Cake: https://myalbum.com/photo/Ast7woarRuQ7/720.jpg

    Groetjes! ILDIKO

    Beantwoorden
  21. Sanne zegt

    29 maart 2018 op 12:38

    Worden die hartjes niet te droog als ze 2x in de oven geweest zijn?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft zegt

      30 maart 2018 op 09:03

      Nee hoor, de hartjes zijn natuurlijk ook goed ingepakt met nog niet gebakken beslag.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een algemene bakvraag over bijvoorbeeld basisregels, ingrediënten, bewaren of omrekenen? Grote kans dat je in dit artikel je antwoord kunt vinden: De basis van het bakken.

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet moeilijk.
Veel bakplezier! Liefs, Laura

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Nooit meer een blogpost missen!

Schrijf je in en ontvang een e-mail zodra er een nieuw artikel online staat.

Bestel mijn tweede boek

Bestellen | Meer informatie

Handige Baktips

logo (1) Voor iedereen die wel wat extra hulp kan gebruiken bij het bakken. Handige Baktips staat vol met tips over bakken, decoreren, ingrediënten, het bewaren van baksels en nog veel meer!

De Bakstrijd

Koop mijn eerste boek!

Lauras Bakery_omslag_09.indd

@laurasbakery op Instagram

Volg mij op Instagram

Laura’s Bakery op Facebook

De populairste en laatste artikelen

  • Popular
  • Comments
  • Latest
  • Today Week Month All
  • Basisrecept vanillecake Basisrecept vanillecake
  • Oma’s Appeltaart Oma's Appeltaart
  • Basisrecept Koekjes Basisrecept Koekjes
  • Basisrecept vanille botercrème Basisrecept vanille botercrème
  • MonChou Taart MonChou Taart
  • Mijn favoriete recepten Mijn favoriete recepten
  • Kaas-knoflookbroodjes Kaas-knoflookbroodjes
  • Chocolate chip boterkoek Chocolate chip boterkoek
  • Bacon-cheddar koekjes Bacon-cheddar koekjes
  • Valentijn madeleines met witte chocolade Valentijn madeleines met witte chocolade
  • Today Week Month All
  • Basisrecept vanille botercrème Basisrecept vanille botercrème
  • Cream cheese frosting Cream cheese frosting
  • Kaas-knoflookbroodjes Kaas-knoflookbroodjes
  • American Pancakes American Pancakes
  • 3x verjaardag wraps 3x verjaardag wraps
Ajax spinner

Oventijden en -temperaturen

De aangegeven oventijden en -temperaturen zijn voor een oven met boven- en onderwarmte. Voor een heteluchtoven verlaag je de temperatuur met 10-20%. De baktijd blijft hetzelfde.

De genoemde tijden en temperaturen zijn een indicatie. Elke oven is anders, dus het zou kunnen dat jouw oven net wat meer of minder tijd nodig heeft.

foody badge 100px Topblogs

De lekkerste taarten!

  • Home
  • Over
  • Contact
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Abonneren

Copyright © 2019 · Lauras Bakery by Blogger Boutique

Ik bak niet alleen graag koekjes, ik verzamel ook digitale cookies. OK Lees meer