Kattentongen koekjes (Langues de chat)

Gepost: 23 maart 2011 Laatst bewerkt: 8 november 2022
Kattentongen koekjes (Langues de chat)
89

Oftewel: kattentongen :). Geen lange verhalen dit keer maar een kort en krachtig stukje. Wel geef ik jullie een lekker recept wat uit het boek Bakken komt. Dit is overigens een erg leuk boek, er staan ontzettend veel lekkere recepten en handige tips in.

Deze koekjes zijn ontzettend simpel om te maken. Je hebt er niet veel voor nodig en bent ook nog eens zo klaar. Voordat je gaat beginnen moet je de oven voorverwarmen op 200 graden en 2 bakplaten bekleden met bakpapier.

kattentongen-9

 

Kattentongen koekjes

Recept afdrukken

5 van 5 stemmen

Langues de chat

Deze lekkere langues de chat (oftewel kattentongen) zijn ontzettend makkelijk te maken. Voor de koekjes heb je ook maar weinig ingrediënten nodig. Lekker uitproberen dus!
Porties: 40 koekjes

Ingrediënten

  • 110 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram poedersuiker
  • 90 gram bloem
  • 3 eiwitten
  • 2 tl geraspte citroenschil
  • 1 tl vanille-extract

Instructies

  • Klop de boter met de mixer in 5 minuten tot een romig geheel, voeg de poedersuiker toe en roer tot het mengsel glad is. Meng de helft van de bloem en de helft van de eiwitten erdoor. Zodra die zijn opgenomen, kun je de rest van de bloem en eiwitten toevoegen. Roer de citroenrasp en de vanille erdoor en zet het mengsel 30 minuten in de koelkast.
  • Vul een spuitzak met een gladde spuitmond van ongeveer 8 mm met het beslag. Spuit strepen beslag beslag van 1,5 x 7,5 cm en 8 mm dik. Laat rondom steeds ten minste 5 cm vrij.
  • Bak de koekjes 12 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte), tot ze aan de randen goudbruin van kleur zijn. Draai de bakplaten tussendoor om als de koekjes niet gelijkmatig bruin kleuren. Laat ze afkoelen tot ze stevig genoeg zijn om te verplaatsen. Wacht niet te lang, want dan plakken ze vast. Leg de koekjes op een rooster.
Bewaren

Je kunt ze 1 week bewaren in een luchtdicht afgesloten trommel.

kattentongen

Deze koekjes zijn niet zomaar gemaakt om lekker op te smullen (oké uiteindelijk wel natuurlijk), waarvoor ze dan wel zijn gemaakt zal ik later deze week laten zien!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

18 reacties

  1. Joke schreef:

    Mooi gemaakt Lau. Deze koekjes kreeg je altijd om de hoek bij de bakker toen je nog klein was 😉 en nu maak je ze zelf.

    Liefs, Mam ♥

  2. Doinja schreef:

    Hi Laura,

    op zoek naar hartige cupcakes kwam ik op jouw blog terecht… wat ziet het er allemaal prachtig uit! ik ga je volgen!

    Groetjes,
    Doinja

  3. Anonymous schreef:

    supper

  4. blogvanfem schreef:

    Ik heb hier nog nooit van gehoord, grappige naam!

  5. Anonymous schreef:

    Ik ben een leek in bakken en de uitleg was heel duidelijk. De website is ook zeer leuk en toch overzichtelijk!!! Proficiat
    Het belangrijkste is dat de koekjes overheerlijk waren!

  6. Noortje schreef:

    kan je ook vanillesuiker gebruiken in plaats van vanille-extract

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan, maar dat is wel minder sterk.

  7. Anoniem schreef:

    Hoi laura,
    Ik heb al vaker deze koekjes gebakken. De smaak is helemaal goed ik krijg alleen de koekjes niet bros. De zijkant van het koekje is redelijk bros maar de binnenkant lijkt op cake.
    Ik heb ook al geprobeerd de oven wat lager te zetten zodat de koekjes wat langer konden bakken maar dat werkt niet.
    Ik heb het recept helemaal gevolgd dus niks veranderd of toegevoegd.
    Heb je misschien nog tips zodat ik het koekje wel bros krijg ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Als je knapperige koekjes wilt kun je ze beter korter op een hogere temperatuur bakken. Elke oven verschilt, dus het zou best kunnen dat die van jou iets hoger moet staan.

  8. Nele schreef:

    Net deze gemaakt, en ze zijn heerlijk geworden!

  9. Nele schreef:

    Ik heb deze koekjes nog eens gemaakt, maar i.p.v. citroenrasp heb ik er dit keer kleine bakvaste chocolate chips in gedaan. Ik heb 90 gram genomen, en vind ze heel lekker geworden! Gewoon even lang laten bakken.

  10. Edie schreef:

    Dag Laura
    kan het ook met gewone suiker in plaats van poedersuiker?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het kan vast prima, maar dan wordt het resultaat wel anders qua structuur.

  11. Jb schreef:

    Ik zie verschillende recepten met ei en eiwit wat is het verschil als je ze met ei maakt of eiwit

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb ze zelf alleen met eiwit gemaakt, maar kan me voorstellen dat dit van invloed is op de structuur.

  12. Karelien schreef:

    Kloppen de verhoudingen? Bij mij liep het uit tot 1 grote koek? Ook erg vettig.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja die kloppen zeker. Het klinkt alsof het deeg niet goed gerust is of dat er bij het maken van het beslag iets mis is gegaan.

  13. Karelien schreef:

    Dan ga ik het nog een keer proberen. Ik heb het deeg zeker een half uur laten rusten. De buitenkant was nog wel knapperig, de binnenkant taai. Eigenlijk je 1e recept die niet lukt. Ik gebruik veel recepten van je, altijd een succes! Nog bedankt voor je antwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *