Oftewel: kattentongen :). Geen lange verhalen dit keer maar een kort en krachtig stukje. Wel geef ik jullie een lekker recept wat uit het boek Bakken komt. Dit is overigens een erg leuk boek, er staan ontzettend veel lekkere recepten en handige tips in.
Deze koekjes zijn ontzettend simpel om te maken. Je hebt er niet veel voor nodig en bent ook nog eens zo klaar. Voordat je gaat beginnen moet je de oven voorverwarmen op 200 graden en 2 bakplaten bekleden met bakpapier.
Mooi gemaakt Lau. Deze koekjes kreeg je altijd om de hoek bij de bakker toen je nog klein was 😉 en nu maak je ze zelf.
Liefs, Mam ♥
Hi Laura,
op zoek naar hartige cupcakes kwam ik op jouw blog terecht… wat ziet het er allemaal prachtig uit! ik ga je volgen!
Groetjes,
Doinja
supper
Ik heb hier nog nooit van gehoord, grappige naam!
Ik ben een leek in bakken en de uitleg was heel duidelijk. De website is ook zeer leuk en toch overzichtelijk!!! Proficiat
Het belangrijkste is dat de koekjes overheerlijk waren!
kan je ook vanillesuiker gebruiken in plaats van vanille-extract
Dat kan, maar dat is wel minder sterk.
Hoi laura,
Ik heb al vaker deze koekjes gebakken. De smaak is helemaal goed ik krijg alleen de koekjes niet bros. De zijkant van het koekje is redelijk bros maar de binnenkant lijkt op cake.
Ik heb ook al geprobeerd de oven wat lager te zetten zodat de koekjes wat langer konden bakken maar dat werkt niet.
Ik heb het recept helemaal gevolgd dus niks veranderd of toegevoegd.
Heb je misschien nog tips zodat ik het koekje wel bros krijg ?
Als je knapperige koekjes wilt kun je ze beter korter op een hogere temperatuur bakken. Elke oven verschilt, dus het zou best kunnen dat die van jou iets hoger moet staan.
Net deze gemaakt, en ze zijn heerlijk geworden!
Ik heb deze koekjes nog eens gemaakt, maar i.p.v. citroenrasp heb ik er dit keer kleine bakvaste chocolate chips in gedaan. Ik heb 90 gram genomen, en vind ze heel lekker geworden! Gewoon even lang laten bakken.
Dag Laura
kan het ook met gewone suiker in plaats van poedersuiker?
Het kan vast prima, maar dan wordt het resultaat wel anders qua structuur.
Ik zie verschillende recepten met ei en eiwit wat is het verschil als je ze met ei maakt of eiwit
Ik heb ze zelf alleen met eiwit gemaakt, maar kan me voorstellen dat dit van invloed is op de structuur.