Ga terug
+ koekjes
Kattentongen recept
Opslaan Recept afdrukken
5 van 7 stemmen

Kattentongen

Deze lekkere kattentongen zijn ontzettend makkelijk te maken. Voor de koekjes heb je ook maar weinig ingrediënten nodig. Lekker uitproberen dus!
Voorbereiding15 minuten
Bereiding10 minuten
Rusttijd30 minuten
Porties: 40 koekjes

Ingrediënten

  • 110 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram poedersuiker
  • 90 gram bloem
  • 3 eiwitten
  • 2 tl geraspte citroenschil
  • 1 tl vanille-extract

Instructies

  • Klop de boter in enkele minuten licht en romig. Voeg dan de poedersuiker toe en mix tot deze is opgenomen. 
  • Voeg bloem en eiwitten in delen toe aan het botermengsel. Mix tot de ingrediënten bijna zijn opgenomen voordat je meer toevoegt. 
  • Als laatst voeg je de citroenrasp en vanille-extract toe. Laat het deeg daarna in de koelkast 30 minuten rusten. 
  • Gebruik een spuitzak met gladde ronde spuitmond (2A) en vul vervolgens met het beslag. 
  • Op een met bakpapier beklede bakplaat spuit je kattentongen van zo’n 7,5 cm lang. Zorg voor meer dan genoeg tussenruimte, want deze koekjes lopen flink uit tijdens het bakken. 
  • Bak de koekjes in 8-10 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) tot de randjes goudbruin zijn gekleurd.
Tips
Je kunt de koekjes ook dippen in getempereerde chocolade. Hoe je chocolade kunt tempereren lees je hier.
Bewaren
In een koektrommel tot twee weken houdbaar. In de vriezer drie maanden.