Hollands gebak: 10 klassiekers

Gepost: 20 april 2021 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
Hollands gebak: 10 klassiekers

Deze week staat Laura’s Bakery geheel in het teken van Hollands gebak. Terwijl ik de afgelopen periode bezig was met nieuwe recepten voor deze week, kwam ik erachter dat er ook al heel veel leuke typisch Nederlandse recepten online staan. We starten deze nieuwe themaweek dus met een hoop Hollandse lekkernijen van Laura’s Bakery door de jaren heen. Kan jij geen genoeg krijgen van al dit lekkers? Houd dan het blog deze week in de gaten, er komen onwijs lekkere Hollandse recepten online. Super leuk met Koningsdag in aantocht, toch?

Als er iets écht Hollands is, dan is het wel Oma’s appeltaart! Dit recept is verreweg het populairste recept op Laura’s Bakery. Nog zo’n typisch Nederlandse taart is rijstevlaai. Heerlijk met chocoladeschaafsel als topping.

Naast appeltaart en vlaai is boterkoek ook zo’n typisch Hollandse taart. Of eigenlijk: een mix tussen een taart en koek. Inmiddels heb ik zo veel variaties op het basisrecept gemaakt, dat we hier een apart overzicht hebben van alle lekkere boterkoek recepten. En aan welke koeken denk jij als eerste bij écht Hollandse koeken? Bij mij komen gevulde koeken als eerste in me op.

Over koeken gesproken: deze stroopkoeken zijn een van mijn lievelingskoekjes. Ik vind ze zelfs net even wat lekkerder dan stroopwafels. Of wat dacht je van deze Friese dumkes? Die zijn om te smullen. Ben je op zoek naar meer inspiratie voor Hollandse koekjes? Hier vind je een overzicht van nog meer heerlijke Hollandse koekjes.

Wat ik zo leuk vind aan Hollands gebak, is dat het per streek kan verschillen. Zo ook met de arretjescake. In Het Kinderbakboek staat ook een super leuk recept voor kids om confetti arretjescake te maken. Inmiddels staan er meerdere sloffentaarten op het blog, maar de aardbeienslof blijft toch een klassieker.

Er zijn twee recepten die wat mij betreft niet mogen ontbreken in dit overzicht van typisch Hollandse lekkernijen. Dat is het basisrecept voor poffertjes en het basisrecept voor… pannenkoeken! Of je het nu eet bij het ontbijt, lunch, avondeten of gewoon lekker tussendoor: poffertjes en pannenkoeken zijn altijd een goed idee!

Welke recepten voor Hollandse baksels hoop jij dat deze week online komen?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

1 reactie

  1. Maartje schreef:

    Jouw boterkoek is top!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *