Mijn 2017: de hoogtepunten

Gepost: 1 januari 2018 Laatst bewerkt: 15 juli 2022
0

Een hele goedemorgen! Of middag/avond natuurlijk, ligt er waarschijnlijk maar net aan hoe laat je het gisteren (of eigenlijk vandaag) hebt gemaakt. Nu het jaar 2017 er echt op zit dacht ik dat het wel een mooi moment was om nog even mijn hoogtepunten uit dat jaar op te sommen. Gelijk ook wat simpel leesvoer voor vandaag, want ik gok zomaar dat je toch niet met bakrecepten aan de slag gaat 😉 . 2017 Was voor mij een ontzettend leuk jaar met vele leuke dingen, ik som ze even kort voor jullie op. Ook blik ik vast een beetje vooruit en vertel ik wat je dit jaar kunt verwachten.

2017

Het Laura’s Bakery team

Op zakelijk vlak zijn er twee dingen die met kop en schouders boven alles uitsteken: mijn tweede boek en Lian die voor mij is komen werken waarmee er een heus Laura’s Bakery team ontstond. Dat Lian sinds begin 2017 is begonnen voor Laura’s Bakery kwam perfect uit met het oog op het boek dat ik aan het maken was. Maar niet alleen daarom, want door werkzaamheden uit handen te geven ontstond er voor mij meer vrije tijd. Jarenlang werkte ik gewoon non-stop door en waren er maar weinig dagen waarop ik écht niks deed aan werk. Mijn goede voornemen voor 2017 was om hier verandering in te brengen en dat is gelukt. Ik heb weer weekenden en vrije avonden en daar geniet ik van. Zoveel zelfs dat ik vanaf nu een dagje minder ga werken in de week.

Wat ook ideaal is, is dat Lian en ik helemaal op één lijn liggen en exact hetzelfde denken over van alles en nog wat. Zo erg, dat we hetzelfde zeggen (of appen) op hetzelfde moment. En dat gebeurt vaak kan ik je vertellen. Je begrijpt, Lian doe ik niet meer weg (en dat kan ik haar niet vaak genoeg zeggen).

Het Laura’s Bakery Bakboek

Dit jaar kwam ook mijn tweede boek uit waar ik zo ontzettend trots op ben! De lancering vond plaats met lezers in de vorm van een workshop en high tea en dit was echt een van de tofste dingen van 2017. Het was weer hard werken en heeeeeel veel bakken en testen in de keuken, maar wat ben ik trots op het resultaat.

Jullie waren ook enthousiast, want ik kreeg superveel leuke reacties en foto’s doorgestuurd. Vlak voor Kerst was het boek online zelfs uitverkocht en alleen nog maar in enkele boekhandels te vinden. Balen natuurlijk zo vlak voor Kerst, maar ook wel heel gaaf dat het zo goed verkocht wordt. De herdruk was al ingepland bij de drukker, maar het ging ineens zo hard met de verkoop dat het toch uitverkocht raakte. Begin deze maand is het boek weer volop verkrijgbaar. Datzelfde geldt voor mijn eerste boek –Het Basisbakboek-, dat was ook even uitverkocht. Gelukkig had de drukker al een deel van de boeken klaar en konden die vast opgestuurd worden. Gaaf om te zien dat ook dat boek nog steeds zo goed wordt verkocht.

Reizen

Op privé gebied was de grootste verandering dat ik meer vrije tijd had, precies volgens mijn voornemen zoals ik net al zei. Een ander voornemen was dat ik meer van de wereld wilde zien en meer dingen doen die ik al lang wil doen, maar nooit doe zonder dat ik daar een reden voor heb. Dus ik boekte afgelopen jaar in begin januari een reis naar Zuid-Afrika, ik wilde dit al jaren en kon niet bedenken waarom ik niet zou kunnen gaan. Dus ik ging gewoon. Reuze spannend vond ik dat, maar wat was het fantastisch.

Twee dagen op safari in het Kruger Park, oog in oog staan met de big five en de panorama route waren voor mij de hoogtepunten van deze reis. Ik wil dan ook zeker nog eens terug naar het noordelijke gedeelte om dit opnieuw mee te maken. Dit heeft toch wel de meeste indruk gemaakt en ik zou nog veel meer safari’s willen doen. Al is het maar om de foto’s ‘opnieuw’ te kunnen maken. Mijn bagage werd namelijk gestolen en daarmee ook mijn camera met gemaakte foto’s. Over een onvergetelijke vakantie gesproken. Wat ik ook ontzettend leuk vond was Boschendal, een groot landgoed waar wijn wordt gemaakt en waar we heerlijk hebben gegeten. Oh, en de struisvogels die ik heb gevoerd. De hele vakantie was gewoon ontzettend leuk. In dit behind the scenes artikel kun je meer lezen over deze gave reis.

Naast deze fantastische reis ging ik ook nog naar Rome toe, wat is dit toch een heerlijke stad. Twee keer ben ik hier nu geweest en ik zou zo weer gaan. Maar dan wil ik minder de toerist uithangen en vooral lekker door de straten slenteren en ontdekken wat de stad nog meer te bieden heeft.

2018

nog meer reizen

Goed, dit waren voor mij wel echt dé belangrijkste punten uit 2017. Voor 2018 zit ik ook alweer vol met plannen. Dat reizen zet ik voort, morgen stap ik met mijn zusje in het vliegtuig voor een citytrip naar Lissabon! Een goed begin van het nieuwe jaar al zeg ik het zelf. Ook schafte ik onlangs een reisgids van New York aan, hier wil ik zo graag eens heen. Idee is om dit ook in 2018 te doen, maar ik heb nog geen idee wanneer precies. Met het meer van de wereld zien komt het dus wel goed. Grappig wel, want eigenlijk ben ik nooit zo’n reislustig persoon geweest. En nog ben ik het liefst niet wekenlang van huis weg. Ik ben gewoon zo’n muts die ook graag thuis is, maximaal 2-3 weken weg naar een bestemming vind ik dan ook echt wel genoeg. Gelukkig is dat meer dan genoeg tijd om allerlei plekken te ontdekken.

Verder hoop ik dit jaar een huis te vinden, ik ben al een paar maanden op zoek maar ben tot nu toe nog niet mijn droomhuis tegen gekomen. En uiteraard is die vrije tijd ook weer belangrijk. Ik merk dat ik er productiever en creatiever van wordt, dus dat is ook heel mooi meegenomen.

Bloggen

Ik krijg veel vragen van jullie of ik in 2018 ook weer een boek uitbreng, maar dat is niet het geval. Twee boeken maken in nog geen twee jaar tijd was behoorlijk pittig. Veel andere plannen die ik al een aantal jaar heb zijn daardoor blijven liggen en die wil ik oppakken. Geen boek dus in 2018, maar wel heel veel andere gave dingen. Laura’s Bakery en Handige Baktips ga ik verder ontwikkelen, voor beide ligt er al een hele stapel met plannen en ideeën klaar.

Ook gaan we begin dit jaar iets heel leuks lanceren. Waarschijnlijk in februari of maart als het een beetje meezit. Ik denk oprecht dat jullie dit heel erg gaaf gaan vinden. Nog heel even geduld dus!

Blogtechnisch hebben we het dan in grote lijnen wel gehad, want de focus gaat liggen op de blogs en het ontwikkelen ervan dit jaar. En inmiddels weet ik dat er onverwachts allerlei gave dingen op je pad kunnen komen, dus wie weet wat ik over een jaar weer schrijf als ik terugblik.

Heb jij grootste plannen voor het nieuwe jaar?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

 1. Lieke schreef:

  Allereerst de allerbeste wensen voor 2018 voor jou en Lian. Mijn voornemen is om meer te genieten en meer te doen met bakken. Samen met mijn zus ben ik bezig een bedrijfje opstarten dat ook in het teken staat van bakken. Spannend! New York is een hele gave stad, met ongetwijfeld heeel veel bakinspiratie! Groetjes, Lieke

 2. Marielle schreef:

  Gelukkig nieuwjaar Laura en Lian! Ik ben erg benieuwd met wat voor leuks jullie gaan komen in februari/maart.

  Veel plezier in Lissabon. En New York is zo gaaf, daar ben ik ook geweest en geloof mij, als je er eenmaal geweest bent wil je zeker weer terug 🙂

  Mijn voornemen is om vooral door te gaan met mijn blog marielleindekeuken.nl en wie weet komt er ook wel iets leuks op mijn pad dit jaar 🙂

  Veel succes dit jaar!

 3. Yvonne schreef:

  Laura en Lian,
  Ik wens jullie een heel mooi, gelukkig, veilig en bovenal een gezond 2018!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *