Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

poffertjes recept

Laura Kieftdoor Laura Kieft
19 februari 2018
in Hoofdgerecht, Ontbijt en lunch, Pancakes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Ik eet ze vrijwel nooit, maar wat ben ik er gek op. Dan heb ik het natuurlijk over poffertjes. Lekker met een beetje poedersuiker en een klein klontje boter, heerlijk! Thuis bakte mijn moeder in de (school)vakanties nog wel eens poffertjes waar ik vervolgens een hele berg van kon opeten tijdens de lunch. Ik kocht daarom onlangs een gietijzeren poffertjespan om ze zelf thuis ook te kunnen maken. Ik begon met een fijn basisrecept, maar zit alweer vol inspiratie voor smaakcombinaties. Van hartig tot zoet, die poffertjespan blijft hier vast niet lang in de kast liggen. Maar nu eerst: het basisrecept voor poffertjes!

Recept afdrukken

Poffertjes

Poffertjes, wie kent deze Hollandse lekkernij niet? Met dit basisrecept maak je de lekkerste poffertjes zelf eenvoudig thuis!
Porties: 6 porties

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 300 ml melk
  • 2 eieren (M)

Extra nodig

  • gesmolten boter (voor invetten pan)
  • poedersuiker

Instructies

  • Doe bloem, bakpoeder en zout in een kom, klop met een garde vast even door elkaar. Voeg dan de melk en de eieren toe en mix tot een glad beslag.
  • Poffertjesbeslag is wat dikker, je zou dus een spuitzak kunnen gebruiken. Ik koos zelf voor een spuitfles waarvan de opening groot genoeg is, dat werkt het prettigst.
  • Zet de poffertjespan vast op het vuur (middelhoog) zodat deze goed heet kan worden. Verwarm in een ander pannetje vervolgens een klont boter. Wanneer deze gesmolten is gebruik je een kwastje om de poffertjespan in te vetten.
  • Vul de kuiltjes voor maximaal 2/3 met beslag. Wanneer aan de bovenkant belletjes komen kun je ze met een vorm eenvoudig omdraaien. Laten ze nog niet helemaal goed los? Wacht dan een paar tellen, als ze goed zijn kun je ze namelijk heel makkelijk keren.
  • Vet de poffertjespan voor iedere ronde poffertjes weer opnieuw in.
  • Serveer de poffertjes gelijk per ronde, of leg ze allemaal op een groot bord. Dek dit bord af met een ander bord of folie om ze warm te houden.
  • De poffertjes serveer je verder natuurlijk met wat poedersuiker en een klontje roomboter.
  • Eet smakelijk!
Tips

Begin eventueel met een halve plaat om te wennen aan de snelheid en de handigheid van het maken van de poffertjes. Je moet namelijk best flink doorwerken om te zorgen dat ze niet te donker worden.

Bewaren

Bewaar de poffertjes tot twee dagen goed afgesloten in de koelkast. Wel weer even opnieuw opwarmen bij het serveren.

Vorige post

Volgende post

Snel hazelnoten pellen
Bakken met kinderen

Related Posts

Moussaka

door Laura Kieft
18 januari 2021
15

Alle...

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
16

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
16

Het...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 73

  1. Gala says:
    3 jaar geleden

    Welke merk poffertjespan gebeuik jij?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het merk weet ik niet eigenlijk, maar hij is van gietijzer. Is van meerdere merken verkrijgbaar, maar daar zal onderling maar weinig verschil in zitten.

      Beantwoorden
      • Elke says:
        10 maanden geleden

        Geen slecht woord hier, altijd super tevreden van je recepten!😄👌

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          10 maanden geleden

          Fijn Elke, bedankt!

          Beantwoorden
  2. Klazien says:
    3 jaar geleden

    Ik ben ook benieuwd naar het merk poffertjespan. Van collega’s hoor ik alleen welke ik niet moet kopen (omdat ze de poffertjes daarin te zwart of niet gaar worden). Maar die van jou zien er perfect gebakken uit!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik heb een gietijzeren poffertjespan, merk weet ik niet meer, maar volgens mij verschillen de gietijzeren pannen voor poffertjes onderling niet heel erg.

      Beantwoorden
      • Klazien says:
        3 jaar geleden

        Bedankt voor je reactie!

        Beantwoorden
  3. Aurélie says:
    3 jaar geleden

    Kan ik poffertjes ook bakken zonder poffertjespan ?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Nee, anders krijg je deze vorm niet, dan worden het pannenkoeken.

      Beantwoorden
      • Fenthya says:
        2 jaar geleden

        Dat kan wel hoor. Bakken zonder poffertjespan. Het is mij gelukt. Omdat de poffertjes mix dikker is gaat het beslag ook niet uitdijen.

        Beantwoorden
        • Gigi says:
          9 maanden geleden

          Ja, dat kan zeker wel. Heb ik ook gedaan en het smaakte precies naar echte poffertjes!

          Beantwoorden
          • Laura's Bakery says:
            9 maanden geleden

            Wat fijn!

    • Rachel says:
      2 weken geleden

      Superrecept! Heb het gecombineerd met warme kersen! Hmmm! En ik gebruik eigenlijk meer olie dan boter in de gietijzeren pan.

      Beantwoorden
  4. Carla says:
    3 jaar geleden

    Heerlijk!
    Ideaal ook voor een kinderfeestje. Je kan ze van te voren bakken, koel bewaren en op het moment dat je ze nodig hebt, even in de magnetron. En praktisch elk kind lust het!
    Xus,
    Car

    Beantwoorden
  5. Mirjam says:
    3 jaar geleden

    Door het beslag doe ik altijd wat kaneel. Dat is heel erg lekker!

    Beantwoorden
  6. Eline says:
    3 jaar geleden

    Onze poffertjes net gebakken maar smaakte erg naar gebakken ei. Ook waren ze best compact i.p.v. lekker luchtig. Heb ik dan niet lang genoeg geklopt?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Aan het kloppen zal het niet snel liggen, misschien toch net iets te weinig bakpoeder? Qua smaak zou het aan de eieren zelf kunnen liggen, ik had namelijk niet zo’n smaak.

      Beantwoorden
  7. Jolanda says:
    3 jaar geleden

    Ik weet niet waar dat aan ligt, maar poffertjes onderweg bij een kraam vandaan vind ik altijd veel lekkerder dan wanneer ik ze zelf maak.
    Net of er een smaakje ontbreekt als ik ze zelf met een recept maak

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat durf ik niet te zeggen, ik vind ze zelfgemaakt juist altijd veel lekkerder 😉

      Beantwoorden
    • Susanne says:
      3 jaar geleden

      Jolanda, je kunt 2 eetlepels stroop aan het beslag toevoegen. Dan krijgt het een beetje het “kraam smaakje”

      Beantwoorden
      • Bram says:
        9 maanden geleden

        Of een be beetje vanillesuiker. Dat is ook
        Lekker.

        Beantwoorden
    • Maartje says:
      9 maanden geleden

      Hee Jolanda! In authentieke poffertjes wordt gist gebruikt waardoor ze lekker luchtig worden. Dit recept is eerder vergelijkbaar met gewoon pannenkoekenbeslag!

      Beantwoorden
  8. Betty says:
    3 jaar geleden

    In poffertjes hoort toch boekweitmeel?
    Dit recept gebruik ik altijd voor pannenkoeken.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik heb zelf nog nooit een poffertjes recept met boekweitmeel gezien, en dit recept ook nog nooit voor pannenkoeken 😉

      Beantwoorden
      • Betty says:
        3 jaar geleden

        Jolanda heeft het over het smaakje wat ontbreekt, dat is misschien de boekweitmeel.
        Terwijl de ingrediënten juist overeenkomen voor pannenkoeken, hetzij in een andere verhouding.
        Gelukkig smaken verschillen!
        Verder heb ik je boek, en ben ik enthousiast over je baksels!!

        Beantwoorden
      • Gigi says:
        9 maanden geleden

        Ja zeker wel, de oud Hollandse poffertjes hebben het altijd!

        Beantwoorden
        • Jessica says:
          4 maanden geleden

          Erg lekker! Ik vet de pan in met banksparen, dat gaat lekker snel.

          Beantwoorden
  9. Daan says:
    3 jaar geleden

    Ha laura
    Je andere 2 boeken zijn super leuk en mooi!
    Maar zou je misschien eens een keer een boek willen laten maken of zelf maken😄
    Maar dan van koken met hoofdgerechten lunch enz.
    Mij lijkt dat erg leuk
    Gr

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Hoewel ik nog vol zit met ideetjes voor boeken, zal dit niet met (alleen) hoofdgerechten etc zijn. Dat is niet waar ik mij op focus en daar zijn anderen heel goed in 🙂 uiteraard komen er wel af en toe van dit soort recepten op het blog 😉

      Beantwoorden
  10. M. Zorgdrager says:
    3 jaar geleden

    Helens waren one poffertjes erg droog hoewel we t recept netjes gevolgd hebben en normaal wel prima poffertjes maken. Ik ga op zoek nasr een ander recept

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dan zijn ze te lang gebakken, ze horen namelijk niet droog te zijn.

      Beantwoorden
  11. Ineke says:
    3 jaar geleden

    Kan ik er ook wat vanille suiker er door doen? Dan smaken ze al wat zoeter doe ik ook altijd door de pannekoeken beslag.

    Een handige tip. Om de poffertjes om te draaien kun je het beste een lange saté prikker gebruiken. Je moet er even aan wennen maar werkt wel snel

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ja hoor, kan prima.

      Beantwoorden
  12. Elise says:
    3 jaar geleden

    De poffertjes zijn niet echt lekker luchtig…

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat waren ze bij mij wel, heb je het recept goed gevolgd?

      Beantwoorden
  13. Mirjam says:
    2 jaar geleden

    Heerlijk gesmuld ervan net. Ik merk dat ik bij elk bakrecept dat ik zoek toch steeds bij jou recepten terecht kom. Dankjewel. Van het weekend een high tea, dus ik ga weer lekkere dingen kiezen bij je recepten.

    Beantwoorden
  14. Delphine says:
    2 jaar geleden

    Ik lees in een van de commentaren “stroop”. Wat bedoelen jullie precies en waar vind ik stroop? Misschien iets Nederlands? Ik ben een Belgische…

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      dat is suikerstroop, hier is het ook verkrijgbaar als pannenkoekenstroop. Gewoon in de supermarkt verkrijgbaar hier.

      Beantwoorden
  15. Roos says:
    2 jaar geleden

    kunnen de poffertjes oook met meel in plaats van bloem gemaakt worden?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      ja hoor.

      Beantwoorden
  16. Axe says:
    2 jaar geleden

    Hi,

    Smaak was prima maar wel gort droog. Zelfs na het toevoegen van extra olie was het nauwelijks te doen. Wat kan er fout gaan? Verhouding goed gevolgd!.

    Axe

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Waarschijnlijk bak je ze dan te lang, daar droogt ieder baksel namelijk van uit.

      Beantwoorden
  17. JPV says:
    2 jaar geleden

    Moet het beslag ook rijzen. Wordt niet genoemd, maar er zit wel bakpoeder in.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Iets met bakpoeder hoeft nooit te rijzen, dat gebeurt in de oven (of in dit geval de pan)

      Beantwoorden
  18. Grietje says:
    2 jaar geleden

    Ik heb vandaag jouw recept gebruikt voor poffertjes. Ze waren prima gelukt, maar ze waren erg smakeloos. Ik kreeg het commentaar aan tafel dat ze liever de kant en klare van de supermarkt hadden😕
    Zou wat kaneel dat probleem kunnen oplossen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Poffertjes horen vrij neutraal van smaak te zijn, maar als je ze zoeter wilt kun je meer suiker toevoegen. Kaneel is ook erg lekker.

      Beantwoorden
  19. Kim says:
    2 jaar geleden

    Bij de blokker hebben ze een electrische poffertjesmaker. Hij doet het perfect en is erg snel warm.

    Laura dankjewel voor dit recept.
    Ik ben er dol op 🙂

    Beantwoorden
  20. Isabelle says:
    1 jaar geleden

    Zojuist met een tefal reverso het recept uitgeprobeerd en ze waren hier een succes. Ga ze zeker vaker maken.

    Beantwoorden
  21. Nina says:
    1 jaar geleden

    We hebben het nog niet gebakken maar we vraagen ons af of je inplaats bakmeel ook gewoon meel of bloem kan gebruiken.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Er staat bloem in het recept.. Bedoel je het andersom?

      Beantwoorden
  22. Kiki says:
    1 jaar geleden

    Vandaag voor het eerst poffertjes gemaakt. Ze zijn echt superlekker

    Beantwoorden
  23. J says:
    1 jaar geleden

    Kun je het beslag ook een dag bewaren?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Nee, dat zou ik niet doen (gezien de werking van het bakpoeder). Je kunt beter meer poffertjes afbakken en die de dag erna opwarmen óf het beslag opnieuw maken.

      Beantwoorden
  24. Annemarie says:
    1 jaar geleden

    Dat waren prachtige poffertjes. Mooi luchtig en lekker, dank je wel voor het recept.
    Geen pak nodig zo 🙂
    Ik struikel alleen wel altijd bij recepten over een snuf, of snufje.
    Mijn snufjes waren te klein dit keer. Hoeveel mg, of theelepel doe jij erin?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Dat heb ik nog nooit gewogen, dus durf ik niet te zeggen. Het is in ieder geval minder dan 1/8e tl of een mespunt, anders zou ik dat erin zetten, maar je moet het inderdaad nog wel kunnen proeven.

      Beantwoorden
  25. Lorette says:
    1 jaar geleden

    Hallo bakstertjes,
    Ik heb de “originele” poffertjespan op Amazon gevonden maar had er geen 73.- voor over, dus heb ik in een andere gietijzeren pan geinvesteerd voor 29.-
    Klaar is Kees. Nooit bakpoeder gebruikt overigens. Ik dacht dat de eieren wel voor het rijzen zouden zorgen ?

    Beantwoorden
  26. Ilse says:
    1 jaar geleden

    Ik heb geen bakpoeder in huis. Kan ik de bloem dan vervangen door zelfrijzend bakmeel?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ja, in dit geval kan dat!

      Beantwoorden
  27. Vera says:
    12 maanden geleden

    Wij wonen in Thailand dus geen poffertjes pan te koop, maar we hebben een takoyaki maker gebruikt en ze waren perfect. Heel lekker!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Te leuk! Poffertjes eten in Thailand, ik moet er een beetje om gniffelen 😉

      Beantwoorden
  28. Sheelagh says:
    9 maanden geleden

    Leuk al die enthousiaste reacties op het poffertjes werk. Ik ben zelf een echte fan. De typische poffertjes smaak komt door voor meer dan de helft van je beslag boekweitmeel te gebruiken te gebruiken. Boekweit is ook nog eens glutenvrij, dus een prima alternatief voor gewone bloem.

    Bovendien wordt poffertjesbeslag met gist gemaakt, net als oliebollenbeslag. dan worden ze veel luchtiger en krijgen ze de echte poffertjes smaak.

    Veel succes!

    Beantwoorden
  29. Renate Zoet says:
    6 maanden geleden

    Deze poffertjes zijn echt goddelijk. Maak er een nog groter feestje van met Laura’s makkelijke karamelsaus en warme appelpartjes!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 maanden geleden

      Zalige combi!

      Beantwoorden
  30. Martijn says:
    6 maanden geleden

    Hoi Laura. Lekker (makkelijk) recept! Ik had geen bakpoeder in huis, maar wel Griekse yoghurt en baking soda. Verder had ik wat vanillepoeder toegevoegd. Gebakken op een elektrische poffertjespan en met een satéprikker omgedraaid. Het viel goed in de smaak. Bedankt!

    Beantwoorden
  31. Koen says:
    3 maanden geleden

    Hoi Laura,

    erg lekker recept. Ben alleen gewend het te maken met gist en half om half boekweitmeel. Maar leuk om erachter te komen dat het ook met bakpoeder kan.

    Beantwoorden
  32. Wendy says:
    3 maanden geleden

    Vandaag op verzoek van mijn peuter jouw poffertjes gemaakt en ze waren prima! Fijn om nu ook een recept te hebben zonder suiker in het beslag. Zal het zeker nog eens vaker maken.

    Beantwoorden
  33. Lisa says:
    2 maanden geleden

    Hee,
    Hoeveel poffertjes krijg je hieruit? 4 porties hoeveel poffertjes zijn dat?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Dat weet ik niet meer van 2,5 jaar geleden.

      Beantwoorden
      • Rebecca says:
        2 maanden geleden

        Ik ben ze ze nu aan het bakken.Haal er wel 60 uit dit recept.
        Mijn fijnproevers hier in huis, kunnen er geen genoeg van krijgen!
        Heerlijk!

        Beantwoorden
  34. Florence Tourlamain says:
    4 weken geleden

    Dag, klopt het dat er geen suiker in dit recept zit? Wij vinden het alle sinds lekkerder met suiker in het beslag! Wij zijn gewoon echte koks bro

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 weken geleden

      Dat klopt, er hoort in principe geen suiker in te zitten. Die gaat er immers in poedersuikervorm al overheen uiteindelijk. Maar pas vooral aan naar je smaak!

      Beantwoorden
  35. Zoetisgoed says:
    4 weken geleden

    Heerlijk recept. We maken ze vaak! Recept is genoeg voor 5x de pan vullen á 19 holletjes. Maar meestal maken we wat extra want ze zijn té lekker.
    Heel gemakkelijk om boter te smelten in een pannetje om met kwastje de pan in te vetten (zie recept).. enne… de gesmolten boter daarna niet weggooien maar lekker over de poffertjes gooien samen met poedersuiker# Mjammie.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 weken geleden

      Wij kwamen er laatst binnen ons team achter dat we allemaal een net iets andere pan hebben, met verschillende hoeveelheden en groottes poffertjes. Maar zoals jij zegt, je kunt nooit genoeg hebben 😉

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • KOOKTIP! Ooit al eens een hartige galette gemaakt of gegeten? Deze met pompoen en geitenkaas is een heerlijke hartige taart voor bij het avondeten.⁠
⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#galette #hartigetaart #pompoen #geitenkaas #vegetarisch
  • NIEUW! Moussaka, een heerlijke ovenschotel met aubergine en kaneel die al heel lang op mijn lijst stond om mee aan de slag te gaan. Het resultaat was ongelofelijk lekker. Een echt comfort food recept waarmee de blue monday geen kans meer maakt 😄⁠.⁠
⁠
Het recept vind je vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#moussaka #kooktip #ovenschotel
  • Een bananenbrood met een vleugje chocolade. Bij het aansnijden van dit gemarmerde bananenbrood word je door ieder plakje verrast!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #marmercake #chocolade #zondagbakdag
  • NIEUW! Ben je dol op vanillecake maar moet je deze i.v.m. een allergie zonder ei maken? Dat komt goed uit, speciaal voor jou ontwikkelde ik dit ei-vrije vanillecake recept. De cake is trouwens niet veganistisch, want ik wilde deze versie zo dicht mogelijk bij het origineel houden en het recept bevat daarom o.a. roomboter. Maar ook daar ga ik binnenkort mee aan de slag!⁠
⁠
Het recept vind je nu op het blog, link in bio > @laurasbakery. ⁠
⁠
#eivrijecake #bakkenzonderei #cake
  • PRE-ORDER & WIN! Het is de hoogste tijd voor een update over Het Receptenboek. De publicatiedatum hebben we namelijk helaas door nog wat meer vertraging i.v.m. extra kwaliteitscontroles op moeten schuiven waardoor ze nu eind februari in de winkels en op jullie deurmatten liggen. Geloof mij, hij is het wachten helemaal waard, want het resultaat is zo mooi geworden!⁠⠀
⁠⠀
Goed nieuws voor wie al even op zijn eigen exemplaar van Het Receptenboek zit te wachten: Onder alle pre-orders verloten we 5 pakketjes met de oh-zo-gewilde (maar oh-zo-exclusieve) borreltas! En omdat ik zelf nogal gek ben op mijn notitieblokjes en pennen doe ik die er ook gewoon bij.⁠⠀
⁠⠀
HOE MAAK JE KANS?⁠⠀
Via de reserveer-link in mijn profiel @laurasbakery vind je alle uitgebreide informatie over deze leuke actie, maar ook over Het Receptenboek zelf én je kunt er gelijk jouw eigen exemplaar reserveren. (Of surf gelijk naar www.laurasbakery.nl/het-receptenboek)⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Dit is een vraag die me ontzettend vaak wordt gesteld. Ik heb er de afgelopen tijd daarom mee geëxperimenteerd en deel vandaag op het blog al mijn bevindingen en tips! Link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
Wist je al dat

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Bakken met kinderen

Bakken met kinderen

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Moussaka

18 januari 2021
Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

16 januari 2021

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

15 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-15

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-16

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-19

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-16

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-27

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-7

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

Dit was de advent van 2020

door Laura Kieft-26 december 2020-2

Het is weer Tweede Kerstdag, en dat betekent dat ook alle recepten voor de Laura’s Bakery Advent van 2020 inmiddels online staan. Elk jaar is het weer zo leuk om alle recepten voor deze advent...

Chocolade-pecan gingerbread koekjes

door Laura Kieft-24 december 2020-5

In december zit mijn koektrommel altijd bomvol met gingerbread koekjes. Dit jaar voegde ik daar deze gingerbread koekjes met chocolade en pecannoten aan toe. Dat waren ook de koekjes die het snelst uit de trommel...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan