Video’s: 5x how it’s made

12 mei 2013 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
0

Ik ben altijd reuze nieuwsgierig naar het productieproces van allerlei producten. Wie wel eens naar Discovery kijkt kent vast het programma How it’s made. Heel erg leuk vind ik dat om naar te kijken. Jammer genoeg hebben ze niet altijd bakgerelateerde dingen in de uitzending. Maar gelukkig is daar YouTube waar ontzettend veel van dit soort filmpjes op staan, heerlijk zo’n kijkje achter de schermen. Ik zocht voor jullie een aantal video’s uit die ik erg leuk vind.

1. Nog niet helemaal het juiste jaargetijde maar wel heel erg leuk om te zien hoe ze gemaakt worden: candy canes. Ongelooflijk dat je met zo’n grote stugge massa begint om van de breekbare zuurstokjes mee te maken:

http://www.youtube.com/watch?v=6lOot-KUz4Y

2. We weten allemaal hoe je muffins maakt, dat is het probleem niet. Maar een beslag voor 7000 muffins, dat gaat in onze keukens niet werken. Zie in dit filmpje hoe dat er aan toe gaat:

http://www.youtube.com/watch?v=CSzVo4Si24U

3. Ook deze taarten kunnen we allemaal maken, maar meerdere tegelijk komt niet vaak voor. en al helemaal niet zulke grote hoeveelheden, hoe pak je dat nu handig aan? In deze video zie je het:

http://www.youtube.com/watch?v=WTqA8kJ7Hqc

4. Van de week met het mooie weer nog een lekker ijsje gehaald? Misschien stond je met het hoorntje in je hand en vroeg je je af hoe die nu werd gemaakt? Bekijk deze video en zie het met eigen ogen:

5. Marshmallow cookies, in Nederland kennen we deze niet echt. Al geloof ik dat Milka zoiets wel in het assortiment heeft. Ik denk dat je dit het best kunt vergelijken met (neger)zoenen. In deze video kun je zien hoe je het maakt:

http://www.youtube.com/watch?v=5RktvUTG-iA

Leuk om te zien hoe alles wordt gemaakt nietwaar? Als je op YouTube zoekt naar dit soort filmpjes kom je er talloze tegen. Wanneer ik dit kijk ben ik gerust een uur verder zonder dat ik het in de gaten heb gehad. Het liefst neem ik zelf eens een kijkje in dit soort fabrieken, tot die tijd zal ik het met YouTube moeten doen.

Vragen jullie je ook altijd af hoe iets wordt gemaakt?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

 1. My Linh schreef:

  okay dit is misschien heel raar, maar ik vind het héérlijk om naar die “How it’s made: muffins” video te kijken ahahah.. XD Het is mijn favoriete filmpje van die 5 😀

 2. Caroline schreef:

  Die marshmellow cakes worden idd door Milka gemaakt en zijn in België overal verkrijgbaar. Lijkt op negerzoenen maar vulling is vaster, chocoladelaag dikker en koekje is meer kruimeldeeg dan een wafeltje. Ik zou zeggen; snel de grens over en proeven! :o)

 3. Kim schreef:

  zalige filmpjes altijd. En gewoon gek hoe dat allemaal werkt

  http://kimslittlebakery.blogspot.be/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *