Het was de grootste verbazing van het nieuwe jaar toen ik deze courgette pannenkoekjes nog warm van het bakken ging proeven. Ik had zelf wat ingrediënten bij elkaar gegooid en was natuurlijk enorm blij dat mijn recept goed gelukt was. De smaaktest moest echter nog volgen. Ik was daar zelf enorm verbaasd over, want ik ben niet de grootste groente liefhebster.
Dit recept vind ik zelf zo geslaagd dat het een blijvertje is en nog vaker gemaakt zal worden hier thuis. Daarom weet ik zeker dat jij deze hartige courgette pannenkoekjes ook nog heel vaak gaat maken nadat je ze hebt geproefd. Wacht dus niet langer en lees snel verder voor het recept.
BAKTIP: Voor het raspen van de courgette gebruik ik de rasp van Microplane. Deze heeft een goede grip en raspt erg prettig.
Dit ziet er erg lekker uit en ga ik ook zeker een keertje maken. Echter eet ik geen tarwe. Dus mijn vraag, wat raad je aan i.p.v. het zelfrijzend bakmeel? Misschien speltmeel en bakpoeder? Maar hoeveel dan? Groetjes, Jenneke
Heb ik zelf geen ervaring mee, durf dus niets te zeggen over de exacte verhouding bij deze vervanger.
Ik bak wel veel en eet liever ook glutenvrij dus dit zou wel kunnen hoor. .. zo maak ik ook pizza bodems.
Hoe dan precies. Met die pizza bodems?
Hoi Jenneke, ik vervang het met gerapste kaas.
Zalig.
zou je deze kunnen invriezen?
Dat kan, maar ze zijn zo wel het lekkerst. Misschien nog even opbakken of in de oven opwarmen na het ontdooien.
Superlekker! Liggen nu in de pan en de eerste is al geproefd 🙂
Haha, kijk zo hoort het.
Hallo Laura, wat eet je bij deze koekjes als je volledige maaltijd wilt koken.
Bijvoorbeeld een lekkere salade (met eventueel wat krieltjes of pasta).
Ik vind ze zo “snotterig” van binnen, net of je iets eet wat niet gaar is. En dan heb ik ze toch echt lang gebakken maar ze blijven erg slap. Doe ik iets fout?
Dan heeft er nog teveel vocht in de courgette gezeten, dat moet er goed uitgeperst worden.
Ik heb ze net gemaakt, de courgette pannekoekjes en ze zijn 100% meegevallen en voor herhaling vatbaar ?
Ik heb ze gemaakt met 60g speltbloem en een kleine eetlepel bakpoeder. Maar daar ga ik voor beide volgende keer iets in minderen. En ze ook wat pittiger kruiden.
Bedankt voor recept, heb het bij mijn favorieten staan.
Haha, gelukkig maar dat ze “100% zijn meegevallen”. Geniet ervan 😉
Net gemaakt. Ze zijn heerlijk! Maar mag voor mij nog iets pittiger.
Wat een heerlijk recept! Iets andere kruiden gebruikt. Lekker dat ze krokant van buiten zijn en een beetje smeuïg van binnen. Deze ga ik nog veel vaker maken!
Elke keer als ik een recept van jou maak dan krijg ik heel veel complimentjes! ik kan niet wachten om deze pannenkoekjes te maken 🙂
Ze zijn heerlijk. Bedankt voor het recept. Ik had er spareribs en salade van tomaat met avocado bij. Heerlijk!!
Courgette pannekoekjes super lekker
Ze zijn echt heerlijk!! Ipv feta heb ik parmezaanse kaas toegevoegd. Lekker met verse tagliatelle in roomsaus en stukje gebakken zalm 🙂
Ik gooi er nog een (gele) paprika doorheen en een flinke teen knoflook ipv dilletopjes halve eetlepel provencaalse kruiden en flinke hoeveelheid zwarte vers gemalen peper heb de feta tot 100gr verhoogd ivm meer groente en 60 gr volkorenmeel gebruikt met kleine theelepel bakpoeder en gewoon 1 ei. De courgette inderdaad goed uitwringen in een kaas of theedoek…de paprika in kleine blokjes en knoflook fijngesneden door de uitgewrongen courgette met flinke hoeveelheid gedroogde kruiden ..nou ja de rest als beschreven. Nadat ze 1 kant gebakken zijn duw ik ze nogmaals goed plat.(dan is de kaas al zacht en blijven de paprika blokjes ook goed zitten ondanks relatief minder ei en beslag
Ik eet ze trouwens met een kom zelfgemaakte soep. heerlijk en samen een complete maaltijd dit maakt 12 kleine pannenkoekjes van het beslag (volle eetlepel)
Heel lekker!!
Zelfs mijn dochter van 4 was er zeer tevreden mee.
Hoeveel claorieen zitten er nou in dit recept?
Wat leuk! Dat durf ik je niet te zeggen want dat bereken ik zelf niet voor mijn recepten. Je hebt wel apps waarmee je het uit kunt rekenen.
Daar heb ik eerlijk gezegd geen idee van. Maar gewoon, net als bij alles, niet te veel van eten. Eet smakelijk!