Bananenbrood koekjes

Gepost: 10 januari 2018 Laatst bewerkt: 14 juni 2024

BANANENBROOD KOEKJES

Terwijl ik recepten voor januari aan het bedenken was, bedacht ik mij dat ik weer eens een bananenbrood wilde maken. Terwijl ik op Pinterest door ellenlange lijsten met foto’s scrolde voor inspiratie, zag ik daar ineens bananenbrood koekjes tussen staan. Yes, dat zou ik gaan maken! Ik ben ten slotte gek op variëren met bananenbrood. Ik wachtte tot mijn bananen goed rijp waren en dook de keuken in.

Het resultaat is heerlijk al zeg ik het zelf. De koekjes zijn niet knapperig, maar hebben echt een zachtere structuur die lijkt op die van een bananenbrood. De koekjes zijn overigens niet perfect voor de gezonde voornemens, maar daar zijn dan weer genoeg andere recepten voor te vinden. Hier liggen de koekjes per stuk in de vriezer en bij lekkere trek haal ik er eentje uit.

BANANENBROOD KOEKJES

BANANENBROOD KOEKJES

BANANENBROOD KOEKJES
Opslaan Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Bananenbrood koekjes

Heerlijke zachte koekjes die ook nog eens niet zo moeilijk te maken zijn: bananenbrood koekjes. Heerlijk als tussendoortje of bij de koffie of thee.

Ingrediënten

  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei (M)
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 rijpe banaan (geprakt)
  • 200 gram bloem
  • 100 gram havervlokken
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 200 gram pure chocolate chips

Instructies

  • In een kom klop je de boter en beide soorten suiker romig. Voeg het ei en de vanille-extract toe en mix tot deze zijn opgenomen, hetzelfde doe je met de banaan.
  • Bloem, havervlokken, bakpoeder en zout voeg je tegelijk toe, kneed tot de droge ingrediënten zijn opgenomen. Als laatst voeg je de chocolate chips toe, kneed deze er gelijkmatig doorheen. Het deeg is behoorlijk plakkerig, dat is prima en geeft het lekkerste resultaat.
  • Zet het deeg minimaal een uur in de koelkast zodat het wat steviger wordt.
  • Maak dan balletjes van het deeg die je op een met bakpapier beklede bakplaat legt, druk ze een heel klein beetje platter.
  • Bak de bananenbrood koekjes op 180 °C (boven- en onderwarmtin 17 minuten of tot de randen mooi goudbruin kleuren.
Bewaren
In een afgesloten trommel blijven de koekjes een week goed. Invriezen (per stuk) kan natuurlijk ook, is het gelijk een lekkere snack.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

17 reacties

  1. Katinka schreef:

    Hallo
    Ik. Had een vraagje ik bak niet zo veel . Dus ik.vraag me af wat zijn havenvlokken.
    En ik zag bij u bloem staan en bij u zachte brootdes tarwebloem. Is dat ander bloem . Hier in Spanje kan ik geen tarwebloem vinden

    Groetjes katinka

    1. Laura Kieft schreef:

      Havervlokken lijkt op havermout, alleen is havermout al fijn en zijn havervlokken nog heel. Over verkrijgbaarheid van tarwebloem in Spanje durf ik niet veel te zeggen, wellicht ligt het als ‘wheat flour’ of een Spaanse naam in de schappen. Het lijkt me stug dat het in Spanje helemaal niet verkrijgbaar is, het is een veel gebruikte soort namelijk, niet alleen in Nederland.

      1. Katinka schreef:

        Bedankt voor u reactie

  2. Paulien Peters schreef:

    Hoi! Ziet er erg lekker uit, dus ga het zeker eens proberen. Wel nog een vraag…waar kun je (in Nederland) chocolate chips kopen? Groeten, Paulien

    1. Laura Kieft schreef:

      Bij (online) kookwinkels en taartdecoratiewinkels, maar je kunt ook prima een reep in stukjes hakken!

  3. Emma griekspoor schreef:

    Kun je het deeg ook geheel invriezen?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ook dat is mogelijk.

  4. sharon schreef:

    Maakt het uit of je het met Havermout of havervlokken maakt?
    Ik wilde namelijk dit recept en de carrotcake repen maken en het zou fijn zijn om of alleen havermout of alleen havervlokken te kopen, gezien ik het verder nooit gebruik.

    1. Laura Kieft schreef:

      Het kan, de koekjes worden dan qua structuur iets fijner.

  5. Joos Bakery schreef:

    Wat een heerlijke koekjes!! ik heb havermout gebruikt en “maar” 100 gram chocolate chips. Ook meer dan genoeg.

    1. Marianne schreef:

      Heb ook maar 100 gram chocolade chips gebruikt. Ze zijn heerlijk.
      Volgende kee ga ik ipv chocolade gedroogde cranberry’s erin verwerken. Lijkt me ook lekker.

  6. Linda schreef:

    Zou ik de chocolade kunnen vervangen door blauwe bessen? Ik zoek een iets gezondere variant voor een traktatie op school.

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat moet lukken.

  7. Sandra schreef:

    Ik heb ze vanmiddag gemaakt …. goddelijk!

  8. Jana schreef:

    Zijn de koekjes gezond?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Er gaat 150 gram suiker in, dus niet per se lijkt me.

      1. Sandra schreef:

        Maar wat is gezond? Als je naar kcal kijkt, valt het per 1 koekje best mee.
        Mensen vinden dat een avocado gezond is, maar als je naar kcal kijkt, valt dat niet mee.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept