Filodeeg inspiratie

12 april 2021
Filodeeg inspiratie
16

Heb jij het al gezien: begin deze maand is de Laura’s Bakery Bakgroep op Facebook van start gegaan! Een leuke online groep waarin iedereen zijn of haar baksels kan delen. Daarmee wil ik graag iedereen inspireren om aan de slag te gaan met bakken en nieuwe recepten te proberen. Daarom krijgt elke maand in deze groep een nieuw thema. Deze maand is het thema filodeeg! Dus wil jij ook jouw baksels delen in de nieuwe groep? Ik heb allerlei filodeeg inspiratie op een rijtje gezet.

Met Italiaanse filodeeg quiches maken we een klein uitstapje naar het buitenland. Of wat dacht je van deze heerlijke spanakopita hapjes uit Griekenland? Heerijk om te dippen in een schaaltje zelfgemaakte tzatziki.

Filodeeg en kaas zijn een ideale combinatie, zoals bij deze feta-honing filodeeg rolletjes. Ben jij meer fan van geitenkaas? Dan is moet je deze geitenkaas hapjes met honing en tijm echt proberen.

Voor velen misschien wel het lekkerste hapje met filodeeg: mini loempia’s! Deze loempia’s kun je gewoon maken in de oven. Daarnaast heb ik ook een recept voor vegetarische mini loempia’s. Die kunnen zowel in de frituur als in de oven.

Voor het avondeten kun je er ook voor kiezen om een hartige strudel te maken. Zoals deze met pompoen en kalkoen. Ook zoete hapjes zijn makkelijke te maken met filodeeg. Deze snelle mini apfelstrudels zijn echt heerlijk met zelfgemaakte vanillesaus.

En tot slot als bonus filodeeg inspiratie: twee heerlijke recepten voor de feestdagen. Hoe leuk zijn deze zak van Sinterklaas loempia’s? Of maak voor Kerstmis christmas crackers, met een vulling van kip, feta en pompoen. Echt een heerlijke combinatie.

Ik ben benieuwd welk hapje jij gaat bakken!

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *