snelle mini apfelstrudels

19 januari 2019
79

Momenteel ben ik druk bezig met project vriezer leegeten. Eind deze maand komt mijn nieuwe keuken en dus zit ik ook even zonder koelkast en vriezer. Omdat mijn huidige vriezer behoorlijk groot is, heb ik hem de afgelopen maanden behoorlijk vol weten te proppen. Inmiddels begint de vriezer al behoorlijk leeg te worden gelukkig. Het filodeeg dat er nog in lag besloot ik te gebruiken voor deze snelle mini apfelstrudels. Officieel maak je een strudel natuurlijk met een zelfgemaakt deeg (die staat nog op mijn baklijst!), maar deze snelle variant met filodeeg is ook erg lekker. Zeker als je die serveert met poedersuiker en zelfgemaakte vanillesaus!

Snelle mini apfelstrudels

Snelle mini apfelstrudels zijn een heerlijk dessert en ook nog eens snel en makkelijk te maken. De apfelstrudels zijn super lekker met poedersuiker en zelfgemaakte vanillesaus.
Porties: 5 stuks

Ingrediënten

  • 5 vellen filodeeg
  • 2 grote appels
  • 75 gram rozijnen
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 1,5 tl kaneel
  • olijfolie

Serveren met

Instructies

  • Kijk op de verpakking om te zien hoe lang je filodeeg moet ontdooien, bij mij heeft het in de plastic verpakking ruim een uur op het aanrecht gelegen. Als het bijna ontdooit is maak je de vulling alvast.
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes. Doe deze in een kom met de rozijnen, suiker en kaneel en roer goed door elkaar.
  • Vouw dan de vellen filodeeg voorzichtig uit. Smeer ze aan beide kanten rijkelijk in met olijfolie. Verdeel het appelmengsel over de vellen filodeeg. Schep het aan de korte kant, maar zorg dat je genoeg ruimte overhoudt aan de randen.
  • Vouw het filodeeg in de lengte vast een stukje over de vulling. Vouw dan de randen naar binnen en rol het geheel op. Leg de apfelstrüdel met de naad aan de onderkant op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de apfelstrüdels in 15-20 minuten op 180 graden (boven- en onderwarmte) tot ze goudbruin zijn.
  • Serveer ze met poedersuiker en vanillesaus. Eet smakelijk!

Tips

  • Bewaren: Serveer ze gelijk nu ze nog warm en knapperig zijn. Bewaren kan (2-3 dagen), maar bedenk goed dat ze dan zacht worden en het filodeeg misschien scheurt. Je warmt ze in zo’n 10 minuten op 180 °C weer op.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

9 reacties

  1. Tally schreef:

    Ziet er heerlijk uit Laura. Kan je de olijfolie ook vervangen door roomboter?

    1. Laura Kieft schreef:

      Heb ik zelf nog nooit geprobeerd, je kunt het natuurlijk testen, maar dan zou ik de boter wel smelten.

  2. Belinda schreef:

    Hoi hoi! Deze wil ik wel gaan maken! Welke appels kan ik het beste gebruiken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik gebruikte Elstar, maar bij dit recept maakt het niet heel veel uit (al is een wat stevigere zoete appel wel aan te raden)

  3. Danielle schreef:

    Ziet er heerlijk uit! Maarruh ze heten apfelstrudel, dus zonder ‘t umlautje.

  4. Ewout schreef:

    Vouw dan de vellen filodeeg voorzichtig uit. Smeer ze aan beide kanten rijkelijk in met olijfolie.

    Bedoel je hiermee de boven- en onderkant?

  5. Macy schreef:

    Kan je ze klaar maken en dan invriezen ?? En op de dag dat ik ze wil eten eruit halen en in de oven zetten? (Is voor een verjaardag)

    Ik hoor het graag 🥰

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het wordt afgeraden om ingrediënten die ingevroren zijn opnieuw in te vriezen (in dit geval het filodeeg). Maar in theorie zou het moeten kunnen wat je zegt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *