Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Dulce de leche

Laura Kieftdoor Laura Kieft
07 augustus 2015
in Vullingen en Toppings, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

dulce de leche 1a

De magie van een blikje met gecondenseerde melk dat je omtovert in een blikje gevuld met heerlijke dulce de leche, zonder het blikje te openen! Mijn vader kon zich niet voorstellen dat er echt een lekkere karamel zou ontstaan toen hier laatst een pan met een blikje stond te pruttelen op het vuur. Het is geen echte karamel, normaal gesproken maak je karamel natuurlijk niet met melk. Deze smaak is dan ook iets anders, het is te vergelijken met bebogeen. Je moet er wel even de tijd voor nemen, het blikje staat namelijk maar liefst 3 uur te koken. Ik zou daarom meerdere blikjes tegelijk koken, zolang ze dicht blijven kun je ze rustig een paar weken tot maanden bewaren. 

dulce de leche 3a

dulce de leche 2a

Recept afdrukken

Dulce de leche

Ik vertel je hoe je dulce de leche maakt, maar ook wat je allemaal kunt maken met de karamel pasta. Van vulling in een taart tot topping van een dessert!
Porties: 1 blikje

Ingrediënten

  • blikje gecondenseerde melk (bijvoorbeeld Friesche Vlag)
  • ruime pan met water

Instructies

  • Dulce de leche is echt niet moeilijk om te maken, je moet alleen even wat tijd hebben. Verwijder het papieren wikkel en zet het blikje in een pan met ruim water, zorg dat hij ver genoeg onder water staat.
  • Breng het water aan de kook en laat het blikje 3 uur koken. Terwijl de pan op het vuur staat moet je af en toe even kijken of het blikje nog wel genoeg onder water staat, giet indien nodig wat extra water in de pan. Als je blikje niet meer onder water staat heb je de kans dat hij ontploft en dat wil je natuurlijk niet. Ik laat zelf de deksel op de pan, dan verdampt het water ook minder snel.
  • Laat het blikje na het koken helemaal afkoelen voordat je ermee aan de slag gaat.
Bewaren

Ongeopend kun je het blikje wel een paar maanden bewaren op een koele en donkere plek. Geopend blijft het een week goed, bewaar dan wel in de koelkast.

Wat kun je maken met dulce de leche

Er zijn genoeg heerlijke ideeën. Ik maakte er bijvoorbeeld karamel brownies mee, maar er is natuurlijk meer mogelijk. De consistentie van dulce de leche is zacht, maar wel stevig wanneer het is afgekoeld. Door de karamel even door te roeren wordt het nog wat zachter en wanneer je het verwarmt zou je het kunnen gieten. Nu je iets meer een idee hebt van de consistentie zal ik wat lekkere ideetjes op een rij zetten.

  • karamel brownies (recept volgt morgen!)
  • karamel sandwich koekjes
  • als vulling in taart of cupcakes.
  • caramel shortcake
  • over je ijs
  • banoffee pie
  • op je boterham

Echt geen tijd om het blikje 3 uur te laten koken? Maak dan deze snelle karamel, ben je met 15 minuten klaar.

Wat zou jij maken met dulce de leche?

Vorige post

Volgende post

10x perfecte picknick recepten
Karamel brownies

Related Posts

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
9

Het...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft
10 januari 2021
26

Zoals...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft
09 januari 2021
3

Met...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 136

  1. Margot says:
    5 jaar geleden

    Yumm! Dit is zo lekker en heb ik al veel te lang niet gemaakt!

    Beantwoorden
  2. Elly Bevaart says:
    5 jaar geleden

    Wij doen het in de snelkookpan.
    Energie en tijd besparen.
    Koken 4 blikjes gedurende 44 minuten.
    Uit de pan nemen en op een rooster laten afkoelen.
    Wij doen het zo al jaren en het geeft een perfect resultaat.

    Beantwoorden
    • Hanny says:
      5 jaar geleden

      Ik zie net je bericht dat je 4 blikjes tegelijk in de snelkookpan doet.
      Maar ik wil graag weten of je die dan ook onder water zet?
      Ik ben benieuwd. b.v.d.

      Beantwoorden
      • Laura says:
        5 jaar geleden

        Ze moeten altijd onder water staan, maakt niet uit hoeveel tegelijk je kookt. Anders kunnen ze ontploffen.

        Beantwoorden
    • Dorien says:
      3 jaar geleden

      Doe je dat dan op druk stand 1 of 2 in de snelkookpan?

      Beantwoorden
  3. Marita says:
    5 jaar geleden

    Mmm lekker! Ik heb een keer Banoffee Pie gemaakt (ander recept) en die was erg lekker, alleen liep de karamel helemaal weg. Hij was te vloeibaar, terwijl ik ‘m zeker 3 uur in de pan heb laten staan. Ga zeker nog een keer een poging wagen!

    Beantwoorden
  4. Hildegarde says:
    5 jaar geleden

    Ben je in Belgie, spring dan even de Carrefour supermarkt binnen. Daar kan je kant en klare dulce de leche kopen, van Nestlé. En natuurlijk in Spaanstalige landen over de hele wereld.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Dat is handig!

      Beantwoorden
    • Sophie says:
      3 jaar geleden

      Zou dat ook bij andere supermarkten zijn in Belgie? Ik woon vlak bij grens maar dat is geen carrefour. En waar zoek je het dan? Bij broodbeleg, bakartikelen??

      Beantwoorden
  5. Tamara says:
    5 jaar geleden

    Ooh dat ziet er echt lekker uit!

    Beantwoorden
    • Caroline says:
      7 maanden geleden

      Hoi Laura,

      Ik heb net deze brownies gemaakt, maar ik kon de dulce de leche niet verspreiden met een mes. Ik verplaatste de hoopjes alleen maar haha! Ik heb mijn gecondenseerde melk gewoon 3 uur laten borrelen. Enig idee wat ik mogelijk verkeerd heb gedaan?

      Groeten, Caroline

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        7 maanden geleden

        De dulce de leche was te stevig bedoel je? Je had het bijvoorbeeld ook even au bain marie of in de magnetron kunnen opwarmen, dan is het weer wat vloeibaarder. Dulce de leche is nu eenmaal een karamelspread en pakt soms wat steviger uit dan de andere keer (hoe langer in de pan..), heb jij niks verkeerd aan gedaan.

        Beantwoorden
  6. Daphne says:
    5 jaar geleden

    Ook lekker op pannenkoeken!!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Zeker weten! Ik had het op pancakes gesmeerd 😀

      Beantwoorden
  7. Bas says:
    5 jaar geleden

    Dat ziet er zo lekker uit! Ik wil het ook graag een keer proberen!

    Beantwoorden
  8. Evelien says:
    5 jaar geleden

    Zou het nog uitmaken of je op inductie kookt? Vind dat soms namelijk van invloed op de bereidingstijd…
    Heb jij hier ervaring mee Laura?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Ik heb geen ervaring met inductie, dat durf ik niet te zeggen.

      Beantwoorden
    • Suzanne says:
      5 jaar geleden

      Wij koken (helaas) op keramisch wat toch bijna hetzelfde is als inductie. Heb net voor het eerst deze dulce de leche gemaakt en heb gewoon de 3uur aangehouden.. perfect resultaat! Hoop dat je hier iets mee kan.

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        5 jaar geleden

        Bedankt voor de aanvulling, goed om te weten!

        Beantwoorden
    • Elza Haegens says:
      5 jaar geleden

      Ik heb ook inductie en ook 3 uur gedaan. Werkt hetzelfde

      Beantwoorden
    • Marielle says:
      5 jaar geleden

      Het lijkt me dat wanneer water kookt het niet uit moet maken.

      Beantwoorden
    • Lieke says:
      4 jaar geleden

      Ik kook ook op inductie en de kooktijd is hetzelfde, helaas zou ik bijna zeggen ☺️

      Beantwoorden
      • Marian Brands says:
        3 maanden geleden

        Hè kan het verwarmen in steelpannetje met 2eetlepels melk op laag vuur.Wel constant blijven roeren tot glad is Gaat heel goed de

        Beantwoorden
  9. Pechimo says:
    5 jaar geleden

    Kook zelf ook op inductie , is gewoon electrisch koken alleen zuiniger en bv. water kookt sneller dan op een keramische plaat, heeft helemaal geen invloed op bereidingstijd.

    Beantwoorden
  10. Gertrude says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Weet jij toevallig ook een koemelkvrije vervanger voor het blikje melk?

    Groetjes,

    Gertrude

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Sorry, ik heb eigenlijk geen idee of er een koemelkvrije vervanger is hiervoor.

      Beantwoorden
      • Roos says:
        5 jaar geleden

        Gecondenseerde kokosmelk. 🙂 Heb hem zelf ook gebruikt, aangezien de gewone uitverkocht was.

        Beantwoorden
        • Dorien says:
          3 jaar geleden

          Smaakt het dan nog naar kokos of is het alleen karamelsmaak?

          Beantwoorden
    • Davy says:
      5 jaar geleden

      De Albert Heijn verkoopt ook blikjes gecondenseerde kokosmelk.

      Beantwoorden
  11. Nelly Rauws says:
    5 jaar geleden

    Ik heb het in heet water in mijn slowcooker op de hoogste stand gezet.
    Ik ben nl op de camping en anders is de gasfles zo leeg 😉
    Ik ben benieuwd of het lukt… wel 2 uurtjes extra gedaan
    Ik heb ook een blikje gezoete kokosmelk erbij gezet
    Deze stond bj de AH naast het friesche vlag blikje
    Er zat net zoveel suiker in. En de suikers karameliseren tenslotte.
    Wie weet is deze nog lekkerder.
    Want ik ben gek op kokos vooral in combinatie met chocolade
    Morgen ga ik de brownie maken Mmmmmm
    Alleen al door jouw foto loopt het water in mn mond

    Beantwoorden
    • Gertrude says:
      5 jaar geleden

      Hoe bedoel je ‘naast gezet’? Gewoon de kokosmelk i.p.v. de Friesche Vlag gebruiken? Jij hebt er dus 5 uur over gedaan om de boel op te warmen?

      Beantwoorden
      • Nelly Rauws says:
        5 jaar geleden

        Het blikje Friesche vlag was heel stevig na 5 uur in de slowcooker. Ik kan er blokjes van snijden
        Zou dus wel korter kunnen volgende keer 🙂
        Want dulce de leche moet toch schepbaar zijn?

        De gecondenseerde kokosmelk Nature’s Charme kloste nog in het blikje (nog niet opengemaakt)
        dus deze is niet stevig geworden zoals de dulce de leche. Helaas mislukt 🙁
        Lees net op de site Vegetus dat het wel kan om met gezoete gecondenseerde kokosmelk dulce de leche te maken, Dat dit heel lekker is
        Dus, Gertrude, als je suiker mag dan is dit je alternatief
        Als je geen suiker maar wel wel rietsuiker of palmsuiker mag dan heeft http://www.cookiecottage.nl/2013/10/zuivelvrije-dulce-de-leche.html en goed recept (google ik net)
        Succes
        de dulce de leche was heerlijk in de brownie 🙂

        Beantwoorden
        • Gertrude van de Vosse-Steller says:
          5 jaar geleden

          Hoi!

          Ik heb de gezoete gecondenseerde kokosmelk van Nature’s Charme gekocht. Dus hopelijk gaat het met deze wel goed! We gaan het zien!
          Volgens mij, als ik dat goed begrepen heb tenminste, kan ik dat blikje vast klaarmaken en morgen de brownies. Toch?

          Beantwoorden
          • Laura's Bakery says:
            5 jaar geleden

            Yep, die kun je prima voorbereiden 🙂 Ben benieuwd of het lukt met de kokosmelk!

        • Laura's Bakery says:
          5 jaar geleden

          Dulce de leche hoort zacht te zijn inderdaad. Zou gewoon de drie uur in het recept aanhouden.
          Jammer dat de kokosvariant niet gelukt is, maar met de gezoete versie klinkt beter inderdaad.

          Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Ben benieuwd of het met de kokosmelk gelukt is!

      Beantwoorden
      • Gertrude says:
        5 jaar geleden

        Ik ook! Misschien dat ik het weleens aam bakken toe kom!

        Beantwoorden
        • Gertrude says:
          5 jaar geleden

          Ik heb niet voldoende naar de spelling gekeken…

          Ik bedoelde; Misschien dat ik het weekend aan bakken toe kom!

          Beantwoorden
  12. Carola says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Hoe bewaar je dulche de leche als ik bijvoorbeeld 3 blikjes maak? Zet ik er dan 2 in de vriezer? Of gewoon wegzetten in de kast?
    Groetjes Carola

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Je kunt ze gewoon wegzetten in de kast!

      Beantwoorden
      • Carola says:
        5 jaar geleden

        Top! Dank je!

        Beantwoorden
  13. Nina says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik heb gisteren de karamel brownies gemaakt. Het is niet helemaal gelukt, de dulce de leche was erg stijf en ook het brownie mengsel was behoorlijk dik. De brownies zijn even goed wel lekker gelukkig 🙂

    De volgende keer wil ik twee blikjes koken en dan de ene na 2 uur eruit halen en de andere na 2,5 uur om uit te proberen. Maar ik vraag me af of je ze er wel zomaar uit kan halen? Deze keer had ik het blikje 3 uur gekookt en daarna het water af laten koelen omdat ik bang was dat het blikje zou ontploffen als ik het er opeens uit zou halen.
    Groetjes Nina

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Dat heeft er dan aangelegen dat je het blikje in het hete water hebt laten staan. Na de drie uur kun je die er gelijk uithalen. Er zit geen warmtebron meer onder, dus ook totaal geen gevaar voor ontploffing.

      Beantwoorden
  14. Gertrude van de Vosse-Steller says:
    5 jaar geleden

    Het is prima gelukt met de gecondenseerde kokosmelk! Het smaakt lekker. Ik moest nog een paar uur meer geduld hebben… ?

    Het is alleen niet de caramel zoals je gewend bent en zoals het er uitziet bij de caramel brownies. De kleur is een stuk lichter.

    Beantwoorden
    • Nelly Rauws says:
      5 jaar geleden

      Ik lees het nu pas dat het je is gelukt met de gecondenseerde kokosmelk ?
      Dan ga ik het ook nog een keer proberen
      Wie weet vind ik een leuk recept voor met Sinterklaas icm dulce de lechè de Cocos ?
      Heel dik laten worden en in de kruidnootjes net als Laura’s gevulde kruidnootjes
      Geen idee of ik er tijd voor heb maar wel al trek in ?

      Beantwoorden
  15. Gertrude van de Vosse-Steller says:
    5 jaar geleden

    Hoelang blijft zo’n blikje, geopend, ongeveer houdbaar eigenlijk?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Goed te weten dat het gelukt is. In de koelkast kun je een geopend blikje ongeveer een week bewaren.

      Beantwoorden
  16. Lieke says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura, Ik wil dit graag eens proberen, maar vraag me af hoe lang ik een dicht blikje kan bewaren (nadat het 3 uur heeft staan koken bedoel ik dan), en moet dit dan in de koelkast of kan het ook gewoon in de voorraadkast?

    Beantwoorden
    • Gertrude van de Vosse-Steller says:
      5 jaar geleden

      Volgens mij las ik ergens dat het wel een maand of 3 houdbaar is, moet het wel dicht zijn!

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Kan gewoon in de voorraadkast staan en blijft wel een paar maanden goed 🙂

      Beantwoorden
  17. Karita says:
    5 jaar geleden

    Nou er staan gezellige 2 blikjes op het vuur. Moet er een deksel op?!
    En zet je hem op het laagste pitje?! (Als het kookt?)

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Hoeft niet, maar ik doe de deksel er zelf wel op. Verdampt het water minder snel. Ik zette het vuur zelf laag, maar zeker niet op het laagst.

      Beantwoorden
      • Anne says:
        2 jaar geleden

        Horen de blikjes ook zo te rammelen in de pan?? Ik heb 2 blikjes gewoon in een pan onder water gezet en aan de kook gebracht. Volgens mij komt het door de bubbels van het kokende water.. maar toch 😅

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          2 jaar geleden

          Dat is inderdaad normaal 😉

          Beantwoorden
          • Simon says:
            6 maanden geleden

            Laura, misschien toch even in het recept melden dat het rammelen wat Anne bedoelt de bodem van de pot hevig bekrast.. Ik heb het juist gemaakt in een nieuwe pot en is nu helemaal bekrast. Ik was toch teleurgesteld hierdoor.

    • Marian Brands says:
      3 maanden geleden

      Hè kan het verwarmen in steelpannetje met 2eetlepels melk op laag vuur.Wel constant blijven roeren tot glad is Gaat heel goed

      Beantwoorden
  18. ans says:
    5 jaar geleden

    Hoelang blijft het goed na openen en moet het dan in de koelkast ?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      na openen in de koelkast bewaren, kan je een week bewaren ongeveer.

      Beantwoorden
  19. ans says:
    5 jaar geleden

    Heb muffins met de Dulce de leche gebakken, ze zijn zoeter, maar de karamelsmaak zit er niet echt aan. Om te proberen had ik beslag gemaakt voor 3 stuks en 3 flinke lepels aan het beslag toegevoegd.
    Je zou denken dat het genoeg is.

    Ik heb nieuwe muffins gebakken en na het bakken gevuld met de Dulce de leche.

    Beantwoorden
  20. Lonneke says:
    5 jaar geleden

    Ik heb de Dulce de Leche gemaakt, (heerlijk overigens) en de kinderen willen het graag over het ijs gieten.
    Ik heb geprobeerd het vloeibaar te maken in de magnetron (klein beetje), maar dan smaakt het een beetje verbrand. Hoe maak jij het weer wat vloeibaarder.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Je kunt het beter even verwarmen in een pannetje op een laag vuur. In de magnetron gaat het te snel.

      Beantwoorden
  21. Fren says:
    5 jaar geleden

    Hi Laura, dankjewel voor het posten van dit recept! Ik heb er een verwijzing naar gemaakt op mijn website, omdat ik dulce de leche gebruik in mijn recept van banoffee pie.

    Beantwoorden
  22. Danizia says:
    5 jaar geleden

    Hi ik ben Braziliaanse en daar maken we ook “doce de leite”. Jij kunt met alleen vollemelk en suiker maken en dat is evenveel lekker .

    Beantwoorden
    • Joan says:
      6 maanden geleden

      Hallo Denizia, ik zou graag weten hoe jij dat maakt dan?.

      Beantwoorden
  23. Hendrina says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura. Ik heb het gemaakt (kwam een leuk recept tegen:) maar als ik het blikje nu omkeer hoor ik het klotsen binnenin. Het lijkt mij dat t dan erg dun is. Moet ik het dan nog een keer terug leggen en langer koken? Of gewoon openmaken en kijken wat erin zit?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Bij mij klotst het niet na 3 uur koken, heb je het wel lang genoeg gekookt?

      Beantwoorden
  24. Carina says:
    4 jaar geleden

    Hallo, ik wil graag bonbons maken met oa karamel vulling. Welke kan ik daar het beste voor gebruiken? Ik maak zelf liever de karamel met suiker, boter en melk omdat die wat sneller is.
    Maar de dulce de leche is zachter en langer houdbaar. Kan dat ook met de andere karamel?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Beide soorten zijn te gebruiken voor bonbons. Alleen moet de snelle karamel snel verwerkt worden en dat is misschien wat lastiger als je de bonbons wilt maken.

      Beantwoorden
  25. Stephanie says:
    4 jaar geleden

    Hallo,
    Klopt het dat de blikjes die in het water staan steeds “ploppen”? Het lijkt iedere keer namelijk net alsof ze kunnen gaan ontploffen en dat willen we niet hebben natuurlijk!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      De blikjes zelf ploppen niet bij mij, maar door het kokende water kunnen ze wel een beetje wiebelen in de pan wat je dan hoort. Ik heb wel eens een siliconen matje op de bodem van de pan gelegd tegen het geluid 😉

      Beantwoorden
  26. Jenske says:
    4 jaar geleden

    Beste Laura,
    Graag zou ik de Dulce de leche gebruiken als vulling voor bonbons. Nu heb ik vorige maand al een blik klaar gemaakt en deze in de tussentijd in de kelder gezet. Als ik deze nu wil gebruiken voor bonbons moet ik deze dan nog verwarmen of kan ik hem gewoon openen en direct gebruiken? (Is dit trouwens überhaupt wel lekker in bonbons?) Wederom alvast hartelijk bedankt voor uw reactie.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Je kunt hem gewoon gelijk gebruiken. Soms kan het zijn dat er wat suikerkorrels zijn ontstaan, dat kun je wel oplossen door het even te verwarmen.

      Beantwoorden
  27. Mariam says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Wil dit zo graag proberen maar bij vriendin van mij is die ontplot dus ben beetje banvg. Zo te lezen bij anderen, hoort het te werken. Heb een vraagje: moet het rechtop blijven staan of kan ik hem ook liggend/zijkant in watter doen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Liggend kan ook, belangrijk is dat het blikje constant onder water blijft. Ik controleer tussendoor altijd even en vul het water aan als er te veel is verdampt. Zolang hij onder water staat kan hij niet ontploffen.

      Beantwoorden
  28. Ellen Kuppens says:
    4 jaar geleden

    Prima gelukt met de gecondenseerde melk, 3 uur koken.
    Nu de brownies nog afwachten…. die staan nu te bakken:)

    Beantwoorden
  29. annette says:
    4 jaar geleden

    moet je het blikje na 3 uur uit de pan halen? ontploft het dan niet?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Nee dat ontploft niet, dat gebeurt alleen als het staat te koken terwijl het blikje niet onder water staat.

      Beantwoorden
  30. Manon says:
    3 jaar geleden

    Mijn dolce de leche vond ik iets te dik na 3 uur koken, ik wilde hem eigenlijk een beetje kunnen schenken. Opwarmen werkte niet goed, dus -op goed geluk- wat opgeklopte slagroom doorheen gedaan met een goed resultaat! Nog steeds lekker, maar veel soepeler!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dulce de leche is inderdaad niet bedoeld om te schenken, is meer een stevige spread. Slim opgelost met de room 🙂

      Beantwoorden
  31. Janet says:
    3 jaar geleden

    Hai Laura, bij ons verkoopt de turkse winkel dit al kant en klaar en kost net zoveel als gecondenseerde melk ?. Open maken en wat fleur de sel er door. .. yammie!

    Beantwoorden
  32. Jem says:
    3 jaar geleden

    Ik las zojuist elders, dat je geen blikjes met clip op deksel moet gebruiken, dit om het gevaar van openbreken blikje, door druk van binnenuit. Zo even sjoppen en zien of ik zowel kokos als gecondenseerde melk kan kopen bij de plaatselijke dorpssuper. Is al eens mislukt bij mij maar ik ga stug door totdat ik het onder de knie heb 😉 Fijne kerstviering en een goed 2018 voor een ieder.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het clipje maakt niets uit hoor, naar mijn weten zijn er in Nederland ook geen blikjes gecondenseerde melk zonder clipje verkrijgbaar. Belangrijkste is dat de blikjes altijd onder water staan, als dat niet het geval is kunnen ze openbreken.

      Beantwoorden
  33. Liza says:
    3 jaar geleden

    Hi Laura,

    Ik haalde dit recept uit jouw boek om voor een taart te gebruiken, maar zag dat het ook online stond! Als ik dit gebruik in een cheesecake, denk je dat het na het bakken dan nog wel naar caramel smaakt? Of maakt het dan enkel zoet? Geen ervaring mee, maar wil het graag proberen (de helft van het cheesecakebeslag op de bodem storten, dan een laag van de dulce, dan de tweede helft erbovenop, en de rest van de dulce gebruiken om mooie swirls mee te maken).

    Ben benieuwd naar jouw mening!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat kan prima hoor! Ik heb er zelf nog geen ervaring mee in een cheesecake, dus de exacte verhoudingen voor het beste resultaat ken ik (nog) niet. Lijkt mij in ieder geval heel erg lekker 🙂

      Beantwoorden
  34. Denise says:
    3 jaar geleden

    Ook ik wil graag een cheesecake maken, maar dan met een een laagje karamel er boven op. Kan ik dan dit blikje gebruiken of beter de zelf gemaakte karamel?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Beide is mogelijk, hangt er maar net vanaf wat je wilt qua effect en smaak.

      Beantwoorden
  35. Ellks says:
    3 jaar geleden

    Gisteren Marokkaanse Snickers(heeeel erg lekker. Een aanrader!!!) gemaakt met pot gecondenseerde melk er over heen en flinke dot karamelstroop. Volgende keer laat ik de melk karameliseren, proeven of het dan nòg lekkerder is!

    Beantwoorden
  36. Nellie says:
    3 jaar geleden

    Vandaag vh eerst dit gemaakt en gelukt en wow wat lekkerrr. Nu wil ik de vlgd x eigenlijk dit gebruiken als vulling voor een biscuittaart. Kan ik het dan na afkoelen mengen met room en dat als tussenlaag erop smeren of is er meer voor nodig. Ms banaanplakjes erop,is die combinatie lekker?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat kan prima hoor 🙂

      Beantwoorden
      • Nellie says:
        3 jaar geleden

        Dank vd snelle reactie. Net even uitgeprobeerd, en die mousse is heerlijk. Kan je er ook nog een tegenhanger bij doen zodat het minder zoet word. Banaan is ook zoet natuurlijk. Hoelang is de mousse houdbaar. Planning vanwege de taart.?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          3 jaar geleden

          Je kunt het met van alles combineren, als jij het maar lekker vindt. Zoet zal het toch wel zijn 😉 . De mousse kun je het best in 2-3 dagen eten.

          Beantwoorden
  37. Jenneke says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura, ik heb al een aantal keer deze blikjes gekookt en zet ze dan in de kast. Super handig. De laatste keer heb ik geprobeerd ze iets korter te koken om het iets zachter te krijgen, maar bij nader inzien toch iets te kort. Kan ik deze nogmaals aan de kook brengen en de resterende kooktijd aanhouden denk je?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Durf het niet met zekerheid te zeggen, maar zou het zeker proberen. Als je in het vervolg de Dulce de leche dunner wilt kun je het beter even goed doorroeren of kort verwarmen in een pannetje, daar wordt het zachter van.

      Beantwoorden
  38. Nanda says:
    3 jaar geleden

    Hoi laura.

    Ik wil een chocolade gezouten karamelsaus maken.
    Zou ik gesmolten chocolade toe kunnen voegen of gaat het dan schiften? Heb jij hier ervaring mee?
    Normaal gesproken smelt ik.rolos en doe er dan zout bij…heerlijk!
    Maar wil een keer iets anders.proberen.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Geen ervaring mee helaas. Ik denk dat ik zelf inderdaad gewoon chocolade toe zou voegen, maar durf dus geen garanties te geven 😉

      Beantwoorden
  39. Alisha says:
    2 jaar geleden

    Gisteren heb ik deze ook gemaakt. De smaak is heerlijk.
    Ik vind het nu alleen te dik geworden.a kan ik het zonder verhitten nog dunner maken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je kunt het proberen even door te roeren, beste resultaat is toch echt door verwarmen.

      Beantwoorden
  40. Anja says:
    2 jaar geleden

    Hai Laura zou ik aan dit recept ook geroosterde pecannoten en stukjes chocolade ?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor, kan prima.

      Beantwoorden
    • Nicky says:
      6 maanden geleden

      Hi,

      Heb de dulche de leche gemaakt, super lekker maar heb nog een half blikje over kan ik de rest gewoon invriezen?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        6 maanden geleden

        Ja hoor dat kan je prima invriezen, niet in het blikje zelf alleen.

        Beantwoorden
  41. M Jacobs says:
    2 jaar geleden

    Deze week een blikje gekregen vind het lekker, had mijn blikje mee naar onze maandelijkse zussen middag genomen, hebben het op maiswafels gedaan, ook lekker 😋

    Beantwoorden
  42. Jenneke says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura, ik gebruik al lange tijd deze blikjes en kook ze ongeveer 3 uur. Dat ging altijd goed, maar de laatste tijd merk ik dat de inhoud gaat kristalliseren. Er zitten duidelijk dikke suiker korrels in het blikje als ik die open maak. Soms alleen onderin en soms ook in heel het blikje. Heb je enig idee hoe dit komt? Ik koop nog wel steeds hetzelfde merk gecondenseerde melk (Melkan)

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Dat is gek. Gebruik je een andere pan, gaspitje en/of zat er voldoende water in de pan? Misschien de blikjes ook even schudden voor je ze in de pan zet.

      Beantwoorden
      • Jenneke says:
        1 jaar geleden

        Nee ik doe niets anders dan anders, staan ook volledig onder water. Daarom vond ik het ook zo gek. Zijn ook geen oude blikjes. Maar kristalliseren heeft dat niet te maken met lactose?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          1 jaar geleden

          Dat durf ik je niet te zeggen. Heb het zelf ooit met een blikje gehad dat na koken een aantal maanden in de voorraadkast heeft gestaan. Dacht toen dat het aan die lange periode lag. Misschien dat het helpt om de inhoud weer even te verwarmen (en af te laten koelen)?

          Beantwoorden
  43. Marloes Lock says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik wil deze gaan gebruiken in een taart, maar kan ik dan de taart nog gewoon invriezen?
    Groetjes Marloes

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Dat kan, maar het kan wel wat invloed hebben op de vulling na/met ontdooien.

      Beantwoorden
  44. Pingback: No bake stroopwafel cheesecake - Laura's Bakery
  45. Lisanne says:
    1 jaar geleden

    Als ik de snelle versie maak, en het dan over een cheesecake wil doen.. is het dan geen probleem dat de caramel warm is op de koude cheesecake? Want helemaal afkoelen kan toch niet dan is het niet meer smeerbaar? Kan iemand mij dit vertellen of tips geven?

    Beantwoorden
    • Marloes says:
      1 jaar geleden

      Je hebt wel kans dat je cheesecake dan gaat barsten… als het te warm is…

      Beantwoorden
  46. Esther Wakker says:
    1 jaar geleden

    Vandaag eindelijk eens de dulce de leche gemaakt. Op inductie. En in mijn pastaproducent. Aan de kook gebracht en daarna op stand 3 tegen de kook aan dus niet kokend en geen geluiden. Prima gelukt.😀👌

    Beantwoorden
  47. Nina de Bruin says:
    1 jaar geleden

    Hoi!
    Heb deze dulce de leche ook gemaakt, maar er zit nu wel een kring in de pan van het blik.. gaat er ook niet meer uit dus beetje jammer 🙁 Let er eventjes op, misschien dat je hem beter op zn kant in de pan kan leggen 🤷🏼‍♀️
    Groetjes! 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Echt waar? Dit heb ik nog nooit gehad! Wat vervelend! Van welk merk was de gecondenseerde melk?

      Beantwoorden
    • Laura says:
      11 maanden geleden

      Dat heb ik inderdaad ook gehad. Gewoon met Friesche vlag. Alsof het geroest heeft. Ik kreeg het er inderdaad ook niet meer uit, van alles geprobeerd.

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        11 maanden geleden

        Jeetje wat vervelend! Dit heb ik nog nooit gehad zelf.

        Beantwoorden
  48. Sanne says:
    12 maanden geleden

    Vraagje…
    Ik maak vaak fudge…3 plakjes chocolade,3 plakjes boter,en 1 blikje gecondenseerde melk ( en nog 2 zakjes vanillesuiker) Ik vroeg me af of het ook zou kunnen als ik het blikje 3 uur laat koken.. Zal ik er dan samen met de chocolade ook nog lekkere fudge van kunnen maken..en heeft iemand dat al eens geprobeerd…

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Dus in plaats van de gecondenseerde melk zou je dulce de leche willen gebruiken voor het maken van de fudge? Waarom zou je dat op die manier willen proberen? Voor extra karamelsmaak?

      Beantwoorden
    • Joan says:
      8 maanden geleden

      grappig je vraag te lezen aangezien dat precies is wat ik ook graag wil weten…. heb je het inmiddels geprobeerd?

      Beantwoorden
      • Betty says:
        8 maanden geleden

        Nee heb het nog niet uitgeprobeerd helaas

        Beantwoorden
  49. Laura says:
    11 maanden geleden

    Kan ik de overgebleven dulce de leche uit het blikje halen, in een bakje doen en dan invriezen? Of is het echt alleen in de koelkast houdbaar?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Nee, dat kun je prima doen zoals je omschrijft!

      Beantwoorden
  50. Betty says:
    10 maanden geleden

    Hallo Laura,
    Als ik die blikjes in de snelkookpan doe hoe veel water moet er dan boven de blikjes staan? Want heb geen idee hoeveel water er verdampt.

    Beantwoorden
  51. Anneke van de Vuurst says:
    4 maanden geleden

    Ik kook ze 2 uur, draai dan het gas uit en laat ze in de pan tot het water volkomen afgekoeld is, duurt láng! Maar scheelt toch uur gas. En naar mijn ervaring is ook een geopend blikje weken houdbaar in koelkast
    Na 2 of 3 uur koken is iedere mogelijke bacterie toch wel dood?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 maanden geleden

      Het duurt zeker lang 😉 En daarna zijn de bacteriën inderdaad dood, echter als je het blikje opent kunnen er weer nieuwe inkomen. In mijn adviezen aan lezers ga ik altijd aan de veilige kan zitten.

      Beantwoorden
  52. Veerle says:
    4 weken geleden

    Heb gisteren bijna 3 u laten koken en was nog volledig vloeibaar? Ik had het blikje geopend en rook ook echt niet zoet en karamelachtig. Ik zag in de winkel ook wel potjes staan waar gecondenseerde melk met suiker bijstond, en ik heb een blikje gepakt waar enkel gecondenseerde melk opstond. Kan het hier aan liggen? Heb wat gegoogled en het lijkt alsof ik dus eerder soort geëvaporeerde melk heb gebruikt? Ik wist niet dat er verschillen waren tussen soorten gecondenseerde melk. Volgende keer een blikje proberen waar suiker opstaat. Bij elk recept van dulce de leche staat ook telkens gewoon gecondenseerde melk en niet dat het die met suiker moet zijn. Of is dit weer een verschil tussen Nederland en België? Ik zie het de volgende keer wel, maar had me er stiekem op verheugd het eens te proeven vandaag haha.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 weken geleden

      Weet je nog van welk merk de gecondenseerde melk was? Er moet inderdaad wel suiker in zitten, anders werkt het niet. Hier in NL kun je alleen maar gecondenseerde melk mét suiker kopen (van Friesche Vlag bijvoorbeeld).

      Beantwoorden
      • Veerle says:
        4 weken geleden

        Het was van Nestlé, die hebben hier ook een versie zonder suiker. Heb ondertussen de versie met suiker gekocht. Wel nog geen dulce leche mee gemaakt, maar wel een cake en wanneer ik het blikje opendeed merkte ik al meteen het verschil tussen het andere blikje. Dus vanaf nu zal ik deze fout nooit meer maken haha.

        Beantwoorden
  53. Anneke van de Vuurst says:
    4 weken geleden

    Hoi Veerle, ik gebruik blikjes van Friesche Vlag ( bij AH) die zijn inderdaad met suiker. Koop ook wel eens bij Dirk vd Broek, kan helaas even niet op naam komen. Sorry dat ik het vraag, maar heb je ze wel ín het gesloten blik gekookt?
    PS Ik woon in Nederland

    Beantwoorden
    • Veerle says:
      4 weken geleden

      Hallo Anneke, ja ik heb ze net geen 3u laten koken in het gesloten blik en altijd gezorgd dat het blik onder water bleef staan. Ik had een blik van Nestlé, maar die hebben verschillende soorten. In de Albert Heijn kom ik niet zo vaak want heb hier in de buurt geen (woon in België). Binnenkort ga ik eens een versie kopen waar effectief opstaat dat het met suiker is. Daarna zal ik te weten komen of het aan het product lag of aan mij haha.

      Beantwoorden
  54. Anneke van de Vuurst says:
    4 weken geleden

    Succes, Veerle! Lees net ergens dat ze bij Carrefour ook kant en klaar verkopen.
    Groetjes Anneke

    Beantwoorden
  55. Mendie says:
    2 weken geleden

    Hallo allemaal,

    Ik heb me gisterenavond nog eraan gewaagd.
    Het heeft zeker 3uen half gekookt (even vergeten) en het lijkt echt nog gwn hetzelfde.

    Kan dat door het te lang te koken?

    Heb een indictievuur, heb het water laten koken en heb dan de blikjes erbij gedaan. Zo heb ik het verder op stand 5-6 maten koken zo´n 3u30.

    Beantwoorden
    • Veerle says:
      2 weken geleden

      Stond er op het blikje dat het zoete of gesuikerde gecondenseerde melk is? Want de eerste keer dat ik dat maakte had ik een blikje zonder suiker, en dan lukt het idd niet. Je moet echt gezoete gecondenseerde melk gebruiken.

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 weken geleden

      Heb je wel gecondenseerde melk met suiker gekocht? En niet de kokosvariant?

      Beantwoorden
      • Mendie says:
        2 weken geleden

        Heel zeker de juiste speciaal gekocht ervoor. Dacht dat het lag aan net iets te lang koken eventueel. Maar heb het weg gegoten. Was een heel vieze smaak, een beetje slechte melk in lichtbruine kleur. Al zou ik echt willen dat het lukt. Het is een inductievuur.

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          2 weken geleden

          Aan het soort vuur kan het niet liggen, het blikje moet enkel 3 uur in kokend water badderen. Wat vervelend, ik snap zo op afstand ook niet wat er mis kan zijn gegaan helaas!

          Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/138734414_1331486350542241_3515924113979641523_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=YqEAlsdhZwUAX9wOlz_&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=d4aef9a5f5abaf9a612c4f11e834bfd7&oe=6025EBAD' title='BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik 'm zó lekker dat ik er wel drie puntjes van at. Dat gebeurt niet vaak kan ik je vertellen en dat is maar goed ook 🤣.⁠ ⁠ Het recept staat al even online en kun je vinden door de zoekbalk te gebruiken op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie'>
  • NIEUW! Mijn basisrecept voor een volkoren bananenbrood heb ik dit keer in de vorm van 12 muffins gegoten. Een heerlijk en vullend tussendoortje voor iedere dag! Kun jij ook nooit genoeg krijgen van bananenbrood?⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery!⁠
⁠
#bananenbrood #tussendoortjes #gezondbakken
  • KOOKTIP! Af en toe is het maken van een ovenschotel gewoon heel erg lekker én makkelijk. Je kunt er alle kanten mee op. Deze gnocchi ovenschotel met geitenkaas is daar een mooi voorbeeld van en ontzettend lekker, het liefst met een frisse salade ernaast.⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#gnocchi #geitenkaas #vegetarisch #kooptip #dinertip
  • Kwark pancakes met appel en kaneel zijn super makkelijk en snel te maken. Misschien lukt het je nu met thuiswerken zelfs wel op een maandagochtend. Dat is dan in ieder geval lekker de week beginnen toch?⁠
⁠
Het recept staat al langer op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #fijnemaandag #pancakes #kwark #appel #ontbijt' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/136847467_235395348116283_2389447567610711760_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=FrbKy-t6pd8AX_csXBy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4f269b7648344dea674a45e41d1e4b0f&oe=6025F77C' title='Kwark pancakes met appel en kaneel zijn super makkelijk en snel te maken. Misschien lukt het je nu met thuiswerken zelfs wel op een maandagochtend. Dat is dan in ieder geval lekker de week beginnen toch?⁠ ⁠ Het recept staat al langer op Laura's Bakery en je vindt het door het in de zoekbalk in te typen op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #fijnemaandag #pancakes #kwark #appel #ontbijt'>
  • NIEUW! Ben jij ook zo gek op appeltaart en eet je het @laurasbakery.⁠ ⁠ #havermout #ontbijt #appeltaart' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/137320600_2809796376014810_2112952850667857140_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=xOMFiqyQEDUAX_lW-nd&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=aab35582e3c051d2b5a4e2ff867e93dd&oe=6025C882' title='NIEUW! Ben jij ook zo gek op appeltaart en eet je het 't liefst als ontbijt? Dit havermout ontbijt uit de oven deed mij daaraan denken, de verantwoorde variant daarvan tenminste, en kun je rustig elke ochtend als ontbijt eten! Ik vind het extra lekker met een schep Griekse yoghurt erbij.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #havermout #ontbijt #appeltaart'>
  • NIEUW! Met deze havermout ontbijttaart kun je fantastisch lekker ontbijten. Het recept is erg makkelijk en het resultaat prachtig, dus ik kan je aanraden om er ook eens mee aan de slag te gaan 😁.⁠
⁠
Je vindt het recept nu op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#bakkenmethavermout #havermout #ontbijttaart #havermouttaart

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Cranberry brie bladerdeeg hapjes

Luxe gevulde appelbol

Graham crackers + review Menno’s superheroes kookboek

Cake bewaren doe je zo!

Volgende Post
Karamel brownies

Karamel brownies

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

15 januari 2021

Volkoren bananenbrood muffins

13 januari 2021
Appel-havermout ontbijt uit de oven

Appel-havermout ontbijt uit de oven

10 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Cupcakes in een doosje

door Laura Kieft-20 maart 2011-9

Het heeft even geduurd maar daar ben ik weer met een nieuwe post! Afgelopen week heb ik het erg druk gehad met school waardoor ik geen eens tijd heb gehad om de foto’s van deze...

Koekjes om te trakteren

door Laura Kieft-05 maart 2011-10

Onlangs werd mijn lieve overbuurmeisje en oppaskindje 6 jaar (ik kan het -je wel achterwege gaan laten). En dan moet er natuurlijk getrakteerd worden op school! Van de jurkenkoekjes ,van een paar posts geleden, had...

Laat de zomer maar komen

door Laura Kieft-22 februari 2011-6

Bij het maken van deze taart kreeg ik een echt zomer gevoel. De jarige wilde graag een lichtblauwe taart met bloemen. Hoe en wat met de bloemen mocht ik zelf bedenken. Omdat ik graag mijn...

Mini taartjes

door Laura Kieft-15 februari 2011-6

En dan bedoel ik ook echt mini; de doorsnede van deze kleine taartjes is slechts zo’n 9 centimeter. Een groot éénpersoons gebakje dus, of om gezellig met zijn tweetjes op te eten 🙂 Zondagavond had...

Een en ander uitgeprobeerd

door Laura Kieft-10 februari 2011-6

Soms vind ik het heerlijk om lekker aan tafel te gaan zitten met mijn spulletjes en op een paar cupcakes wat nieuwe dingen uit te proberen. Laatst ben ik bij een freubelavond geweest met nog...

Eerste stapeltaart!

door Laura Kieft-06 februari 2011-19

Afgelopen week was het zover: ik kon mijn allereerste stapeltaart maken! Dit wilde ik al ontzettend lang maar de juiste gelegenheid kwam maar niet, totdat Michelle graag taart wilde voor haar 18e verjaardag. Samen hebben...

Dames- en Valentijnskoekjes

door Laura Kieft-27 januari 2011-14

Van de kerstkoekjes was ik zo enthousiast geworden dat ik afgelopen week weer een nieuwe lading koekjes heb gemaakt. Voor de jurken, schoenen en harten heb ik het alleen wel even iets anders aangepakt dan...

Pip studio

door Laura Kieft-25 januari 2011-7

Velen kennen het waarschijnlijk wel: Pip Studio. De printjes met de bloesemtakjes en het vogeltje zijn overal op te vinden; servies, agenda’s (die heb ik!), schoolspullen en noem maar op. Voor een vriendin die druk...

How to: Cupcakes bakken

door Laura Kieft-13 januari 2011-47

Regelmatig ontvang ik mailtjes met allerlei vragen. De vraag die toch wel het meeste voorkomt is hoe ik mijn cupcakes bak. Het leek mij daarom een leuk idee om te laten zien hoe ik ze...

Cupcake wrappers uitgetest

door Laura Kieft-07 januari 2011-7

Niet lang geleden heb ik van Pronty taartsjablonen ontvangen om uit te proberen. Het resultaat hebben jullie toen gezien op de chocoladetaart met Kerst. Ditmaal mocht ik verschillende soorten cupcake wrappers uittesten. Deze post zal...

Daar zit muziek in

door Laura Kieft-02 januari 2011-2

Ik had het laatst al laten vallen, naast de 60 cupcakes voor de 25-jarige bruiloft heb ik ook nog eens 80 cupcakes mogen maken voor de 18 jarige verjaardag van hun zoon! Samen met zijn...

Chocolade fudgetaart

door Laura Kieft-26 december 2010-7

Ik laat jullie eigenlijk alleen maar taarten zien die zijn gedecoreerd met fondant maar vind het ook ontzettend leuk om andere soorten taart te maken. Deze chocolade fudgetaart hebben we gisteren met de visite heerlijk...

Christmas Cookies

door Laura Kieft-24 december 2010-7

Al tijden staan koekjes met royal icing op mijn lijstje om te maken. Voor de kerst wilde ik wat leuks maken en dat zijn dus de koekjes geworden! Afgelopen weekend al de koekjes gaan bakken...

Kersthangers

door Laura Kieft-13 december 2010-4

Geen baksels dit keer maar leuke hangers voor in de boom 🙂 Gisteren ben ik naar Mirakels in ruïne Brederode (Santpoort) geweest. Laten ze daar nou hangers voor in de boom hebben met peperkoekmannetjes en...

Zilveren huwelijk

door Laura Kieft-12 december 2010-3

Voor mijn overburen ben ik dit weekend aan het bakken geslagen voor hun zilveren huwelijk! Voor hun zoon mocht ik vorige week al 80 cupcakes bakken omdat hij 18 werd (foto’s volgen snel!), nu heb...

Sinterklaas cupcakes

door Laura Kieft-05 december 2010-15

Bij Sinterklaas in de keuken draaiden de ovens op volle toeren, Overal stonden pieten in grote beslagkommen te roeren. Dit keer geen deeg voor pepernoten, Er werden baking cups met speculaasbeslag volgegoten.   In het...

Eenvoudig met bloemen

door Laura Kieft-22 november 2010-4

En ik maar denken dat ik bijna geen tijd meer zou hebben wanneer ik eenmaal stage zou lopen… Dat is dus iets anders gelopen dan gedacht want ondertussen sta ik bijna elk weekend te bakken....

Whoopie pies

door Laura Kieft-07 november 2010-19

Het zijn geen koekjes… Het zijn ook geen cakejes… Het zijn Whoopie Pies!!!  Whoopie pies worden gekenmerkt door hun ronde vormen en een lekkere romige laag er tussen. Deze stonden al een tijdje op mijn...

Geruite dode vis?

door Laura Kieft-01 november 2010-2

Een taart met ruitjes hebben jullie van mij al eens eerder gezien. Maar in combinatie met een dode vis (van fondant, dat dan weer wel) waarschijnlijk nog niet. Deze taart heb ik voor een collega...

Halloween chocolaatjes

door Laura Kieft-30 oktober 2010-5

Afgelopen week kreeg ik mijn bestelling binnen met allemaal leuke taartspulletjes. Omdat het bijna halloween is kreeg ik er van deleukstetaartenshop.nl chocolade doodshoofd mallen bij. Ik heb nog nooit eerder met chocoladevormpjes gewerkt, het was...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan