Chocolade, karamel en zeezout. Één van de betere smaakcombinaties als je het mij vraagt. Met deze smaken in mijn hoofd creëerde ik deze chocolade cookie cups met salted caramel en het resultaat is heerlijk! Door het koekdeeg in een vorm voor mini muffins te bakken, krijg je leuke koekbakjes die je kunt vullen. Zo worden het net kleine taartjes! Ik gebruikte een recept voor chocolade shortbread, zodat de koekbakjes ook lekker bros zijn. Voor de vulling maakte ik gebruik van de Dr. Oetker Cake & Taart Vulling in de smaak Salted Caramel.
Deze karamel zit in een handig spuitzakje en kun je daarom goed gebruiken om je baksels mee te vullen. Ik vulde mijn cookie cups ermee, maar je kunt het spuitmondje (dat er al op zit) ook heel goed in een nog iets warme cupcake steken en deze vullen met karamel. Je hoort het al, meer dan genoeg zálige mogelijkheden!
Ik zocht nog een leuk toetje voor de Sint, nou dit gaat hem worden! Wat leuk 🙂
Kun je deze ook gewoon maken in een normaal muffinblik of is dit te groot ervoor?
dat kan, maar zou ik maar een klein opstaand randje maken. Je maakt dan gewoon kleine taartjes 🙂
Bedankt!
Even een vraagje Laura:
Op de 1 of andere manier zie ik bij een aantal van je recepten gewoon geen recept staan, zo ook bij deze.. er staat alleen:
Over Laura
Zoetekauw | Gek op bakken | Verslaafd aan thee | Likt beslagkommen uit | Bakken is niet moeilijk | Auteur Het Basisbakboek
Heb je enig idee hoe dit komt en vooral: hoe dit opgelost kan worden? Het lijkt me namelijk erg lekker 🙂
Dan heb je een adblocker aanstaan. Als je deze uitschakelt kun je alles gewoon goed zien.
Wat Judith zegt, heb ik ook. Die cookie cups met karamel wil ik graag maken, maar ik kom niet bij een recept.
Leuke variatie voor Sinterklaas: Ik heb de cacaopoeder vervangen door speculaaskruiden. Pepernoot bovenop en klaar 🙂
Dat is inderdaad een hele leuke variatie!
@ Alex: begrijp ik goed dat jij wel het recept van de cookie cups met karamel ziet? Hoe ben jij bij het recept gekomen?
Ik zie dat het al is opgelost, maar het ligt inderdaad aan je adblocker als je het recept niet kunt zien.
Anne-Marie:
Omdat ik het nog steeds wel erg raar vond heb ik de pagina eens in een andere browser geopend. Normaal gebruik ik altijd firefox. nu in chrome geprobeerd, en dan zie ik het recept wel!
Hopelijk is dit voor jouw op dit moment ook een oplossing .
Nog een kleine toevoeging: Het had bij mij te maken met een addblocker. Nu ik die heb uitgezet op deze pagina kan ik ook in firefox gewoon normaal het hele recept zien.
@Judith
Dank je wel voor de tip, nu zie ik het recept ook.
Mmmm ik kan gaan bakken 🙂
Laura, heb je aan 1 zakje Oetker salted caramel genoeg voor 12 chocolatecookie-cups?
En zou je ze ook met zelfgemaakte salted caramel kunnen vullen? Dus van een blikje gecondenseerde melk, basterdsuiker en roomboter? De salted caramel is dan alleen wel warm
groetjes, Adeline
P.S. Door je blog aan het scrollen… zalig die culinaire inspiratie… thanks!
Aan 1 zakje heb je zeker genoeg, en zelf maken is ook een optie 🙂
Ik heb ze inderdaad gevuld met dulche de leche en er toen 6 achter elkaar opgegeten: wat was dat lekker!
Ik heb het geprobeerd, maar ik krijg het deeg echt niet goed en mooi in de vorm, hoe heb je dit gedaan? Bij mij brak het deeg omdat het laagje te dun was, of het was te dik om er een gaatje in te maken. Heb ze wel afgebakken, maar daarna toch maar weggedaan. Het was geen gezicht hahaha. Wie weet gaan ze nog eens in de herkansing 🙂
Ik heb in de tekst omschreven hoe ik de vormpjes heb gevuld. Het is misschien even een paar keer oefenen om te kijken welke dikte voor jou het beste werkt.
Hoever vantevoren kan ik die koekjes maken, ongevuld/gevuld?
Ik kan ze op de dag zelf wel vullen, maar het bakken gaat zeker niet lukken.
Je bewaart ze gewoon zoals normale koekjes: http://www.handigebaktips.nl/koekjes-bewaren/
Oei dit lijkt mij lekker!
Zou je het cacaopoeder ook kunnen vervangen voor 15 gram bloem zodat je vanille cookie cups krijgt?
En dan vullen met de Dr. Oetker chocolade vulling?
Ja natuurlijk kan dat, lekker juist 🙂
Beste Laura,
Een domme vraag misschien, maar je hebt de vorm wel gewoon eerst ingevet toch alvorens je de strookjes bakpapier erin deed? Of is dat daardoor niet meer nodig?
Nee heb ze niet ingevet, gebruik echt alleen de strookjes bakpapier.
Goedendag Laura,
Dr. Oetker salted caramel vulling is uit het schap gehaald. Heb je hiervoor een vervanger?
Gr, Amber
Je kunt het heel gemakkelijk zelf maken door hier zout aan toe te voegen: https://www.laurasbakery.nl/makkelijke-karamelsaus/
hallo laura waar kan je die vulling kopen hier in dordrecht is het niet verkrijgbaar heb het maar met zelfgemaakte karamel gedaan ook lekker
Dat durf ik je ook helaas niet te zeggen, of het uberhaupt nog beschikbaar is. Dit is een recept uit 2016 en het verandert natuurlijk vaak. Maar fijn dat het alsnog zo gelukt is, dat klinkt ook erg lekker!